Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal
Elhelyezés:
Hyatt Centric Dublin 4*, kétágyas szobákban
Ellátás:
reggeli, kóstolók

Miért ez az út?

1. Ha még nem ittak fekete sört, sőt még nem is hallottak arról, hogy ilyen színű sör is létezik, akkor itt az idő kipróbálni! Az írek a különleges és ízletes söreiknél már csak a saját whiskey-jükre a legbüszkébbek!

2. Tegyék próbára az ízlésüket, és a 4 nap folyamán erre több lehetőségük is lesz, ugyanis lepárló üzemeket is felkeresünk.

3. Ha mértékkel kóstolgatták ezeket a nedűket, akkor elhiszik, hogy nem a szemük káprázik, amikor Glendalough és Newgrange csodás természeti szépségét, és azok jellegzetes formájú, misztikus hangulatú kelta emlékeit pillantják meg.

Kis létszámú csoport

Kislétszámú, max. 16 fős csoport

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Gasztronómiai élmények

Gasztronómiai élmények

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Dublin

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen járattal Dublinba. A vikingek által alapított város már a középkor óta Írország fővárosa, és egyes statisztikák szerint Európa harmadik leglátogatottabb városa. Érkezést követően buszos városnézés. Szent Patrik Írország védőszentje, aki a 4. században keresztény hittérítő volt. Számtalan történet kering róla, ezek közül a legismertebbek, hogy kiűzte a mérges kígyókat az Ír-szigetről, és hogy egy háromlevelű lóherével magyarázta el az embereknek a Szentháromság jelentését. A Szent Patrik napi ünnepséget a halála napjának évfordulóján, vagyis március 17-én tartják. A Szent Patrik székesegyház a legenda szerint ott épült, ahol a szent a Poddle-patak partján megkeresztelte a dubliniakat. Mai formájában historizáló-romantikus stílusú, és érdekessége, hogy a bejárattól jobbra, a padlóba helyezett díszes réztáblák a híres ír szatirikus író, Jonathan Swift sírhelyét jelzik. Utunkat Dublin főútvonalán, az O’Connell Street-en folytatjuk. Megérkezünk a Phoenix parkhoz, mely Európa legnagyobb városi parkja, és ahol vadon élő őzeket és dámszarvasokat is láthatunk! Majd egy igen érdekes városrészhez érkezünk, amelyet a dublini grúz építészeti stílus jellemez. A házak bejárati ajtói általában színesek, és felül félköríves kialakításúak. A napot egy kis whiskey kóstolással zárjuk le a Jameson lepárló üzemben.

Az ír whiskey hivatalosan csakis Írországban vagy Észak-Írországban készülhet és legalább három évig kell fahordóban érlelni, bár az érlelés általában ennél tovább tart. A mai italok többsége kevert, maláta-, árpa- és gabonawhiskey elegyéből áll össze. Az egyik legismertebb márka, a John Jameson által 1780-ban alapított egykori gyár ma már az ír whiskey emlékműve.  Transzfer a szállodába, pihenés és felkészülés a következő napokra, vagy a város egyéni felfedezés este. Dublin híres az éjszakai életéről, számtalan bár, pub és szórakozóhely várja a betérőket.

Szállás: Hyatt Centric Dublin 4*

2. nap: Wicklow - Glendalough - Powerscourt kertek - whiskey kóstoló

A mai napon Dublintól délre, Wicklow megyébe kirándulunk. Lankás dombjai, csodálatos tavai és zöld vidékei miatt „Írország kertjének” is szokták nevezni. Úti célunk Glendalough, melynek jelentése: a két tó völgye. Maga a táj, a tavak és az azokat körülölelő hegyek is szép látványt nyújtanak, de egyik legismertebb látnivalója a Guiness sör egyik összetevőjét adó, dombok között megbújó Lough Tay, vagy másnéven Guiness-tó. Az elnevezés nem véletlen, hiszen formája egy pint Guiness-re hasonlít és a sör legfontosabb hozzávalója, a kristálytiszta víz is innen származik. 

Az olasz mintára épült Powerscourt, minden túlzás nélkül, a kertépítés csodája, nem véletlen, hogy a National Geographic szerint a világ 3. legszebb kertje.  Álljunk meg a kertek tetején, s a távolba meredve a Cukorsüveg-hegyek tárulnak elénk. A kertek teraszait Daniel Robertson tervezte még 1840-ben, de több mint 100 dolgozó tizenkét évi munkája volt szükséges ahhoz, hogy a végső látkép kialakuljon. A teraszok sorát a főépület köti össze a birtok aljában lévő hatalmas tóval, de találunk itt szicíliai mintára épített villát, japánkertet vagy éppen római mintára épült szökőkutat. A birtok szépsége a filmeseket is megihlette, többek között a Monte Christo grófja vagy Laurence Olivier V. Henrik című filmje is itt készült.

Ebédelési lehetőség egyénileg a kert valamelyik éttermében vagy kávézójában. 

Természetesen nem hagyhatjuk ki a birtokon található Powerscourt whiskey lepárlót, ahol a látogatást követően díjnyertes 20 éves Fercullen whiskey-t is kóstolunk.  A lepárlót az 1960-as években három család alapította a régi malomház területén, az átépítések után most az alsó szinten a látogatóközpont és felette a lepárlóüzem található. Lelkét három egyedi tervezésű hagyományos rézüst adja, amit a Forsyths vállalkozás, egy ötödik generációs (1890 óta működő) skóciai család tervezett és készített. Vízét a közeli Powerscourt vízesésből nyeri, ahol korábban a vízimalom is üzemelt. A Powerscourt whiskey átógatóközpontot az Icons of whisky magazin 2021-ben az „Írország legvonzóbb látogatóközpontja” díjjal tüntette ki.

Késő délután visszatérünk dublini szállodánkba. 

 

3. nap: Boyne-völgy - Newgrange - Tara domb - Slane kastély

A Boyne-völgy Írország keleti részén található. Egyszerre Írország ősi fővárosa és legszentebb és legmitikusabb tája. 1849-ben William Wilde, Oscar apja azt írta, hogy Írország történelme nyomon követhető az itt található emlékműveken keresztül. Kiindulópontunk Drogheda, a Boyne-völgy kapuja, egy csodálatos középkori város. Millmount Fort és St Peter's Church megtekintése után nyugatra indulunk a Boyne folyó mentén. 

A Boyne-i csata látogatóközpont mélyreható betekintést nyújt III. Vilmos protestáns király és apósa, II. Jakab katolikus király 1690-es csatájába.  Az Oldbridge House-ban kialakított interaktív kiállításon az ír történelem egyik legfontosabb csatájának történetét ismerjük meg, hiszen Orániai Vilmos győzelme a katolikus írek jogfosztásával járt.

Newgrange megalitikus emlékhelye az UNESCO világörökségi része, ami régebben épült, mint az egyiptomi piramisok. Nagyon különleges építmény, ami tulajdonképpen egy tömegsír lehetett a kutatások mai állása szerint. Minden évben a téli napforduló idején – december 21-én – a nap egy különleges szögben süt be egy kis nyíláson – “roof box-on” keresztül. Igazából ez a nap jelentette a régi kelták idején az új év kezdetét. A legenda szerint az ideérkező kelták, mitikus nagykirályaik székhelyéül választották a közeli Tara dombot. Ezen a helyen iktatták hivatalába a választott főembert, mégpedig úgy, hogy a pályázónak át kellett ugrania egy varázskövet. Aki alatt a kő felsikoltott, az lehetett az uralkodó. 

Rövid szabadidő, ebédelési lehetőség egyénileg. 

Napunk utolsó állomása Slane kastély, mely Írország leghíresebb arisztokratájának, Henry Conynghamnek, Mount Charles grófjának 1500 hektáros rezidenciája. Természetesen nem maradhat el, hogy az "út porát" néhány korty kellemes whiskey-vel öblítsük le. 

Visszatérés a szállásra, vacsora egyénileg. 

4. nap: Dublin - Budapest

A reggelit követően félnapos városnézés Dublinban. Felkeressük Írország legrégebbi egyetemét, a Trinity College-t. Alapításának célja az írországi protestáns értelmiség kinevelése volt, 1970-ig katolikus vallású diákokat nem is vettek fel az egyetemre. Az épület és a park is nagyon pompás, de a létesítmény igazi ékessége a kétszintes könyvtár. Faburkolatú mennyezete, és szintén fából készült emeleti korlátai, illetve könyvespolcai pont olyan látványt nyújtanak, mintha egy Harry Potter filmjbe csöppenne az ide látogató. Garantáljuk, hogy a csoportunk is így fogja érezni magát!

Hol is fejezhetnénk be a programot a sör fővárosában? Természetesen a Guinness sörfőzdében. Arthur Guinness 1759-ben alapította a sörfőzdéjét, azóta a kezdeti kis üzem egészen kinőtte magát, hiszen ma már az egyik legnagyobb sörgyár Európában. Nem is gondolnánk, hogy az írek egyik nemzeti itala, a sör, Guinness idejében még egyáltalán nem volt népszerű. Ráadásul Guinness úgy döntött, hogy fekete sört fog gyártani. Titkos hozzávalók alkalmazásával feltalálta a saját fekete sörét, és ez már óriási sikert aratott. A titok azóta már lelepleződött, a fekete sörnek a különleges színt és ízt az árpaszemek pörkölése okozza.

Élményekkel telve indulunk a repülőtér felé. Hazautazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal.


UNESCO világörökségi helyszín: 
 • Brú na Bóinne - A Boyne-kanyar régészeti együttese

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):

Ryanair

Budapest - Dublin 12:20-14:30 FR1024 / Kb. 3ó 10p

Dublin - Budapest 14:45-18:40 FR1023 / Kb. 2ó 55p

Repülőjegy - utazás Ryanair  járattal 

Az utazáshoz a repülőjegyet a Ryanair vagy a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 20 x 25 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, vagy 20 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 80 × 120 × 120 cm nagyságú lehet.

Elsőbbségi beszállás:
Ha az utasok priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 20 × 25 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 20 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A légitársaságok szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a  légitársaság véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Forrás/ további információ: ITT

 

 

 

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

 

A körutazás idegenvezetője:

Kriaszter Attila

other_509_38387_1000ut-idegenvezetok-kriaszter-attila.jpg

Kriaszter Attila vagyok, és - sok más rossz tulajdonságom mellett - minden bizonnyal egy későn érő típus.
Mondom mindezt azért, mert már elmúltam 40 éves, amikor rátaláltam - egyszerre hobbiként és hivatásként - az idegenvezetésre, és azóta tudom, hogy azt csinálom, amit mindig is kellett volna - ugyanis minden percét imádom. A munkám a szenvedélyem, amelyben a szervezőkészség, az időmenedzsment, a szórakoztató tudásátadás, a csapatépítés, a humor mindig fontos szerepet játszanak. a célom, hogy az utasaim biztonságban, jókedvben, kényeztető figyelemmel övezve kapjanak minél több közösségi és kulturális élményt, és minden úttal tovább erősödjön bennük az érzés, hogy a világ legfontosabb időtöltése más népek, idegen tájak, szokatlan szokások megismerése.
Mindig azt kérdezik, melyek a kedvenc országaim. Nem tudom a választ. Mindenhol jól érzem magam, a lényeg, hogy úton legyek, és az élményeimben másokkal is osztozhassak. Ha azt kérdezik, hova járok gyakran, arra hamarabb válaszolhatok: Brit-szigetek, a Földközi-tenger mediterrán országai, Baltikum, Skandinávia, Dél-kelet Ázsia. Ha az iránt érdeklődnek, hova készülök megkülönböztetett izgalommal a következő hónapokban/években, arra is könnyen reflektálok: Ausztrália - Új-Zéland, Japán, Latin-Amerika, USA-Kanada... Ha Ön most épp az előbb felsorolt országokba, tájakra készül velem, garantálhatom: nagyszerű időtöltésben lesz részünk! Ha viszont az utóbb említett vágyott úticélok érdekelnék inkább, ne csüggedjen - oda is elutazunk egyszer! Legyen mindig összecsomagolva! Szólni fogok, ha én indulásra kész vagyok... ;) 

Ismerje meg Írországot!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.09.22 - 2023.09.25
4 nap / 3 éj
528 000 Ft

Kedves Érdeklődő!  Tájékoztatjuk Önt arról, hogy ez az utazás jelenleg nem szerepel a kínálatunkban. Kérjük, kattintson az „értesítés kérés” gombra, és amint a program újra elérhető lesz, jelezzük azt Önnek.

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, fix ülőhelyfoglalással és személyenként 1 db nagy kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 90.000 Ft - változhat) 

 • a 3 éj szállást 4*-os belvárosi hotelben, kétágyas szobában
 • a reggelit
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal

 • a megadott programokat
 • a szükséges belépőket

 • 2 whiskey lepárló látogatását, kóstolóval
 • 1 sörfőzde látogatását, kóstolóval
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

   

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 10 EUR / fő

 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 8 EUR / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  95.000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Írország: whiskey és sör

Szeptember vége papíron nem a legjobb hónap meglátogatni a zöld szigetként is emlegetett Írországot, de úgy látszik, az égiek nagyon kegyesek voltak velünk.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Írország

Észak-Írország és Donegal

7 nap / 6 éj
2024.09.24
összesen 1 időpontban
770 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Portugália

Közép-Portugália kincsei lisszaboni városnézéssel

5 nap / 4 éj
2024.09.22
összesen 1 időpontban
490 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Örményország

Noé földje, Örményország

7 nap / 5 éj
2024.09.21
összesen 1 időpontban
632 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Litvánia

A Balti-tenger kincsei

6 nap / 5 éj
2024.06.25
összesen 3 időpontban
480 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Montenegro

Montenegró, a Dél-Adria és a Dinaridák ajándéka

8 nap / 7 éj
2024.06.04
összesen 2 időpontban
430 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!