Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
Menetrendszerinti repülővel, átszállással
Elhelyezés:
3-4*-os szállodákban
Ellátás:
Félpanzió, 1 ebéd, kóstolók

Miért ez az út?

Santiago de Compostela, Galícia tartomány fővárosa a Szent Jakab-út, a híres zarándokút végállomása. Már csak ezért is érdemes ellátogatni ebbe a természetben gazdag spanyol régióba. Ám a térség a zarándokútnál jóval többet is tartogat: zöldellő erdős völgyekkel teli tájai, a sziklákkal dacoló tenger és számtalan bájos falva elbűvöli az ide látogatót. Galícia tartomány gasztronómiáját meghatározza a tenger. A nagy hullámzás és az ár-apály miatt elismerten kitűnő minőségűek errefelé a tengeri ételek. A rias-ok (folyótorkolatok) környékén remek halakat fognak. Az éttermek kirakatában furcsa, dinoszaurusz lábra hasonlító kagylóféléket láthatunk kiállítva, amelyeket a viharban sokszor életük kockáztatásával tépik le a sziklákról a percebes-halászok. Egy másik különlegesség a navajas, vagyis a borotvakagyló, amit legtöbbször egyszerűen sós vízben gyorsan megfőzve tálalnak. Galícia legfőbb nevezetessége a pulpo a feria vagy pulpo gallego, a Spanyolország más tájain is népszerű, rézedényben főtt, jellegzetesen fatálon tálalt előétel. Apró kockákra vágva kínálják: hófehér színű, igazán gusztusos csemege melegen és hidegen is.

1. Friss tengeri herkentyűk, halak, polipok élvezete egy marisceriában (specialista étteremben).

2. Olyan, mintha Írországban vagy Skóciában járnánk, semmint Spanyolországban. A tenger nyers ereje, a sziklák szédítő magassága, a kultúrával és helyi ízekkel kiegészítve feledhetetlen élményt jelent.

3. A turisták még kevésbé fedezték fel ezt a vidéket, így elkerülhetjük a nagy tömeget.

Kis létszámú csoport

Kislétszámú, max. 16 fős csoport

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Gasztronómiai élmények

Gasztronómiai élmények

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Santiago de Compostela

Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren, utazás egy átszállással Santiago De Compostelába, Galícia tartomány fővárosába. Galíciát az itt lakók kétféleképpen jellemzik: az egyik egy színhez, míg a másik a zenéhez kapcsolódik. Galícia a félsziget legcsapadékosabb tartománya, ezért ezt a terültet a zöld jelzővel illetik nemcsak a galíciaiak, hanem az ide érkező zarándokok is. A másik jelző a dallamosságra utal, amely a beszélt nyelvet, a galíciait jellemzi. A gallego nyelv az újlatin nyelvcsaládba tartozik, amely a középkori portugál nyelvből alakult ki, és az egyszerű, földműveléssel foglalkozó nép által maradt fenn. Számos ünnepen, amiből Galíciában mintegy 7000 van, helyi csoportok népviseletben dudával és furulyával lépnek fel, amibe mi is könnyen belefuthatunk utunk során. Transzfer a szállodába, majd vacsora. (3 éj)

Szállás: Hotel San Lorenzo 3*

2. nap: Santiago de Compostela

A reggelit követően délelőtt gyalogosan Santiago de Compostela nevezetességeit tekintjük meg. A város a nyugati kereszténység egyik legismertebb zarándokhelye. Itt találhatók idősebb Szent Jakab apostol ereklyéi, illetve sírja. Évente emberek milliói érkeznek ebbe a városba a világ minden tájáról, sokan közülük a Szent Jakab zarándokút végállomásaként. A szenthez kapcsolódó legenda magyarázatot ad a név keletkezésére is, ezen a helyen egy csillag jelezte a földi maradványokat (Campus stellae), amelyet a 9. század elején találtak meg. A sír fölé 829 körül templomot és kolostort emeltek. A városközpont az UNESCO világörökség része, tele megfizethető éttermekkel, tapas bárokkal, kávézókkal és árkádos épületekkel. Délután szabadidő, melynek során lehetőség adódik alaposabban megismerni a várost, beülni egy jó étterembe vagy kávézóba, élvezni és átélni a hely hangulatát. Szállás Santiago de Compostelaban.

3. nap: Costa da Morte

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk. Costa da Morte-t, a 17 város és falu alkotta legendás területet sokáig az ismert világ végének tartották. Amellett, hogy számos zarándok végső célpontja a Szent Jakab útján, partvonala lenyűgöző sziklákkal, halászkikötőkkel és bájos tengerparti falvakkal rendelkezik. Figyelembe véve a csipkézett partvonalat és a téli hónapokban elszenvedett számos vihart, nem meglepő, hogy Costa da Morte sajnos nagyon sok hajótörés helyszíne: a part mentén kereszteket helyeztek el és több hajóroncs is van a térségben. Costa da Morte lakóinak életmódja szorosan kapcsolódik a tengerhez. Gazdaságuk a halászaton és a kagylóhalászaton alapul. A percebes-halászok életüket kockáztatva, szikláról sziklára ugrálnak, miközben kikerülik a hullámokat. Érthető módon ezeknek a falvaknak a gasztronómiája kihasználja az itt kapható halak és tenger gyümölcsei frissességét és változatosságát. Gyönyörű strandok, mint például Carnota, O Rostro és Baldaio, fényképezésre méltó tájak, mint például Monte Louro, Fisterra, Touriñán és Vilán fokai és a Sisargas-szigetek - mindez és különböző kilátóhelyek várják a látogatókat az út mentén. Programunk során meglátogatjuk Corcubión régi negyedét, a Virxe da Barca de Muxía szentélyt és a megalitikus kultúra jellegzetes dombvárait is. Este visszatérünk a szállásra, vacsora.

4. nap: Ribeira Sacra

Spanyolország egyik legtitokzatosabb régiója, Ribeira Sacra varázslatos szurdokoknak és folyóknak, ősi kolostoroknak és az ország legjobb borainak ad otthont. A borvidék azon kevés helyek egyike Európában, ahol olyan körülmények között termesztik a szőlőt, amelyet az emberek manapság „hősi szőlőtermesztésnek” neveznek. Ez a kifejezés arra a nehézségre utal, amellyel a termelők szembesülnek a szédítő lejtőkön. A völgyfenék felett több száz méterrel, keskeny, meredek teraszokra telepítve, a borászoknak gyakran felvonórendszerre és szüretkor szinte akrobatikus képességekre van szükségük, hogy a szőlőt az útra szállítsák. A gépesítés lehetetlen, a szőlősgazdák és bortermelők kezei, karjai és hátai végzik el a munkát. Mindazonáltal ez egy olyan probléma, amellyel az itteni borászok több mint 2000 éve szembesülnek, hiszen Ribeira Sacra szőlőtermesztése a római korig nyúlik vissza.

Castro Caldelasba érkezve látogatás a Rectoral de Amandi pincészetben. Miután lépésről lépésre megismerjük a borkészítés teljes folyamatát, meg is kóstoljuk az itteni borokat (3 bor kóstolása: egy fehér, egy fiatal Mencía, egy hordóban érlelt Mencía) és egy ízletes ebéden veszünk részt.

Ebéd után hajókázunk egyet a Sil folyón, hogy egy teljesen más perspektívából is láthassuk az akár 500 méterre a folyó fölé tornyosuló sziklákat, majd Ourense-be indulunk. A szállás elfoglalása, majd vacsora. Szállás Ourense-ben (1 éj).

Szállás: Hotel Princess 4*

5. nap: Rias Baixas

Ezt a partvonalat sokan a paradicsomnak tekintik, és itt találhatók a rómaiak által "istenek szigeteként" ismert Cíes-szigetek is. Partvonala egyesíti a tenger kékjét és erdejeinek zöldjét Galícia tengeri hagyományaival, egy olyan területen, amely Muros és Noia torkolatától a Miño folyó torkolatáig terjed. Ez a halászok földje, és az egyik legjobb hely a kagyló élvezetére. Jó példa erre Muros, ahol régi halászlakások állnak a gótikus kúriák mellett, és az O Grove, amely minden évben a Tengeri Ételek Fesztiváljának ad otthont. A környéken fantasztikus fehérbor is készül, amelyet a nap folyamán, a későbbiekben meg is kóstolunk.

Hajóra szállva Tambo-szigetének megismerésére indulunk, mely Pontevedra torkolatának központjában található. Kerülete ovális, alakja piramis alakú, magassága 80 méter, és szinte az egész szigetet fák borítják. Vannak arra utaló jelek, hogy a már vaskorban benépesítették, mivel Castreño városának maradványai itt találhatók. A középkorban egy bencés kolostort építettek, de szolgált karantén szigetként az ide érkező hajósoknak, és katonai támaszpontként is. Megismerjük a környező vizekben tenyésztett osztrigák, fésű- és egyéb kagylófajták történetét, majd a kirándulást kagyló- és frissen szüretelt borok kóstolójával zárjuk.

Délután Vigoba utazunk. A város kikötője a világ egyik legszebb természetes kikötője, melyet magas hegyek ölelnek körül. 1702. október 23-án, a spanyol örökösödési háború idején a Vigo-öbölben zajlott le a híres tengeri ütközet az angol-holland csapatok és a francia-spanyol flották között. A csatát "Vigo-öböli csatának" (spanyolul: Batalha de Rande) nevezik. A britek megtudták, hogy a kikötőben spanyol galleonok vannak, hallatlan gazdagsággal megrakva: csak ezüstből 3400 tonna volt, további 200 tonna aranyból, selyemből, porcelánból, gyöngyből és fűszerekből. 30 angol és 20 holland hajóból álló egyesített flotta áttörte az öböl bejáratát lezáró rönkakadályokat. Ennek az eseménynek az emlékére három hatalmas horgonyból álló emlékművet állítottak Vigóban. Gyalogos városnézés. Vigo jelentős történelmi épületekkel és széles, fákkal szegélyezett utakkal büszkélkedhet. Sétánk során láthatjuk a Plaza de la Constitución körüli árkádokat, halászutcákat és díszes házakat. Ha időnk engedi, akkor felkeressük a Pedra piacot, ahol akár osztrigát is lehet kóstolni. Városnézésünket követően elfoglaljuk a szállást, majd megvacsorázunk. Szállás Vigóban (1 éj).

Szállás: Hotel Coia 4*

6. nap: Santiago de Compostela - Budapest

Reggeli után Santiago de Compostelába utazunk, transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.

UNESCO Világörökségi helyszín:
 • Santiago de Compostela óvárosa

Fontos információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Iberia

Oda út:

Budapest – Madrid                                15:35-18:50 IB3279 / Kb. 3ó 15p
Madrid – Santiago de Compostela     19:50-21:00 IB0576/ Kb. 1ó 10p

Haza út:

Santiago de Compostela – Madrid     09:15-10:35 IB0571 / Kb. 1ó 20p
Madrid – Budapest                                11:45-14:55   IB3278 / Kb. 3ó 10p

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

 

Ismerje meg Galíciát!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.10.24 - 2023.10.29
6 nap / 5 éj
585 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel,
  1 kézi és 1 db max 23 kg-s feladott poggyásszal (melynek értéke:
  kb. 115.000 Ft)

 • 5 éjszaka szállást
  3-4 csillagos szállodákban

 • a félpanziós ellátást

 • 1 alkalommal ebédet

 • a programban feltüntetett kóstolókat

 • a megadott programokat

 • 2 alkalommal hajókirándulást

 • az autóbuszos közlekedést

 • a helyi idegenvezetést

 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a belépőjegyeket 
  kb. 25 EUR (helyszínen fizetendő)
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  81 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 640 Ft/fő/nap
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Pinus canariensis - a kanári fenyő

A kanári fenyő erdőinek szinte minden egyes fája szigorú védelem alatt áll.

Elolvasom ››

Andalúz virtuális utazás 1. rész

Egy nagyon izgalmas utazásra hívom Önöket! A fotelból lehet tervezni, nézelődni.

Elolvasom ››

Andalúz virtuális utazás 2. rész

Ki korán kel, aranyat lel! - mondta Nagymama, és igaza volt!

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Spanyolország

Nagy körutazás Andalúziában

11 nap / 9 éj
2023.10.31
összesen 1 időpontban
695 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Spanyolország

Baszkföld - az ízek fellegvára

5 nap / 4 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
 
Garantált indulás!
Azerbajdzsán

Hosszú hétvége Bakuban

4 nap / 3 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
 
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Törökország

Gasztro kalandok Isztambulban

4 nap / 3 éj
2023.10.20
összesen 1 időpontban
391 000 Ft/fő
Indonézia

Sadara Boutique Beach Resort 4*

15 nap / 13 éj
2023.10.23
összesen 3 időpontban
775 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!