Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti repülőjárattal
Elhelyezés:
3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:
reggeli

Miért ez az út?

Balzsamosan kellemes klímája, a szinte örökkön ragyogó nap és nagyszerű partjai tették világszerte ismertté az Atlanti-óceán legfelkapottabb nyaralóparadicsomát. Talán egy kicsit “túlságosan is felkapott”, vagy “túlságosan is nyaralási nagyüzem” – hallani olykor a mindenhová eljutó hírnév által táplált kritikákat is. Milyen hát igazából ez az óceáni szigetvilág? Milyenek a hátország erődszerű magashegységei, szubtrópusi köderdői, nemzeti parkjai és ültetvényei? Egyáltalán, miért olyan “aránytalanul magas” itt az UNESCO világörökségi védelem alatt álló területek aránya? Kiscsoportos körutazásunk a Kanári-szigetek legérintetlenebb tájaira vezet. Az óriásfenyők, a párában rejtőzködő „bűvös” erdők”, a zöld több mint 50 árnyalatának meglepően ismeretlen világába. A 3 legzöldebb szigeten át, óceáni hajózásokkal, fürdőzésekkel, számos vulkánt feltárva – s majd mindig távol a nyaralóövezetek turista forgatagától. Hagyományainkhoz hűen, a spanyol földrajzi felfedezések korának
is módszeresen utánajárunk – San Cristóbal de la Laguna katedrálisától – a szépséges Beatriz de Bobadilla kormányzóasszony hálószoba titkaiig… S persze megkóstoljuk a Kubából, Venezuelából hazatért dúsgazdag ültetvényesek rum- és szivar különlegességeit is.

Kulturális látnivalók

Kulturális látnivalók

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Elutazás Makaronéziába

Találkozás Liszt Ferenc reptéren délelőtt 11:30-kor. Elrepülés Tenerifére, a Kanári-szigetek legnagyobb tagjára 13:30-kor. 18:15-kor megérkezés Tenerifére, majd rövid utazás szállásunkra. Este ismerkedés kanáriszigeteki vezetőnkkel – rövid ismertető az előttünk állókról.

Éj El Médanoban

2. nap: A XV-XVI. századok UNESCO világöröksége; Playa de Las Teresitas

Reggeli után rövid utazás, majd múlt-idézés a Candelariai Miasszonyunk Bazilikánál, a Kanári-szigetek védőszentjének oltáránál. (1390-ben a Güímári királyság guancsó /Guanche/ pásztorai itt találták a partra vetett Mária szobrot.) Csoportkép készítése a guancsó harcosok szoborsoránál. Továbbutazás Santa Cruz de Tenerife-be, Tenerife metropoliszába és fővárosába. Rövid közös séta a 2003-ban átadott Auditorio de Tenerife, az ultramodern spanyol építészet csodája körül az óceánparton. Fényképezés az 1641-ben épült Castillo de San Juan Bautista erőd falainál, emlékezéssel az 1797. évi brit ostrom kudarcára, s Horatio Nelson admirális jobb karjának elvesztésére. Rövid fényképszünet a Plaza Espanán. A különleges óceánparti tér és kikötő a híres Carnaval (Földünk a Riói karnevál utáni második legnagyobb tánc és zenei mulatsága).

Rövid utazás után sétánk megkezdése San Cristóbal de la Laguna UNESCO világörökségi védelem alatt álló, középkori óvárosában: A XV. század végén alapított település az első, nem fallal körülvett kasztíliai gyarmatváros. 627 védett épületéből több mint 350 mudéjar stílusú, s legalább 300 éves. La Laguna szolgált mintaként az összes latin-amerikai spanyol gyarmatváros felépítésénél, így nem meglepő, hogy a XVI. sz. végétől “visszahatásként” megjelentek az amerikai stílusjegyek, illetve az amerikai telepesek. Látogatás a Plaza Catedralon a Katedrálisnál, majd a Plaza Adelantadón: Casa de Los Capitanes palota, Ayuntamiento városháza, Convento de Santa Catalina kolostor. Rövid szemelvények Latin-Amerika gyarmatosításáról. 2 órás úszás és szabadidő a Playa de las Teresitas méltán híres, aranyhomokos strandján. Kora esti visszaérkezés a hotelbe.

Éj El Médanoban

3. nap: La Gomera hívó szava; A Garajonay Nemzeti Park csodái

Rövid kora reggeli utazás Playa de Las Americas kikötőjébe. Elhajózás San Sebastián de la Gomera városába. Menet közben felkészítés La Gomera szigetének, népszerű nevén Isla Columbina (Kolumbusz szigete) múltjáról, különleges természeti földrajzáról. A 22 km átmérőjű, félbevágott narancsra emlékeztető, kör alakú földdarab lakossága kevesebb, mint 30.000 fő. A központi területek felé emelkedő gerincek (barranco) falvaiban még ma is őrzik a guancso őslakosok „fütty nyelvét”, a Silbo Gomero-t, az 1.000 m feletti babérlombú örökzöld erdők (laurissilva erdők) pedig a harmadidőszaki dzsungelek „ittrekedt” flóráját és állatait. Megérkezésünk után látogatás a picinyke főváros – világraszóló eseményeit bemutató központi épületeinél: Séta a Plaza Las Americas téren, majd a La Torre del Conde Parkban. Látogatás a Kolumbusz házban, ismerkedés a felfedező itt töltött napjaival, többszöri vendéglátója, a szépséges Beatriz de Bobadilla életével, a guancsó lázadás históriájával, az Amerikából ideáramló arany, s az aranyéhes kalózok támadásainak igaz meséivel. „Felkapaszkodás”az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Garajonay Nemzeti Park felhőkbe burkolt, „Jurassic park korabeli” köderdőibe. 2-3 órás könnyű túra, kijelölt ösvényeken, vázlatos ismertetővel az 1986 óta védelmet élvező erdők élővilágáról. Vezetés közben rövid fotószünetek a legszebb pontokon. Hazaúton fényképezés a Roque de Agando, a sziget leghíresebb csúcsa panorámájával. Elhajózás La Gomera szigetéről a kora esti órákban, visszaérkezés hotelünkbe.

Éj El Médanoban

4. nap: 1 nap Makaronézia és Spanyolország tetején

Egész napos látogatás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Teide Nemzeti Parkban. Rövid fotószünetek és séták a legfestőibb helyszíneken, s közben ismertető a 3.718 m magas óriásvulkán kialakulásáról, „életének” legfontosabb öt szakaszáról. Az óceánfenéktől 7.500 m magasra tornyosuló (!) aktív vulkán 1909-ben tört ki utoljára - s ma is a világ 16 legveszélyesebb, legjobban megfigyelt tűzhányója közé sorolják (Decade Vulcano). Érkezés a nemzeti parkba az erdős ÉK-i oldalról, a De la Esperanza festői főúton. A hegyhez kötődő guancsó legendák és mesék rövid bemutatása – vázlatos ismertetővel a csak itt növő (endemikus) növényekről. Feljutás felvonóval Spanyolország tetejére. (Figyelem! A hőmérséklet kb. 20 ºC fokkal alacsonyabb, mint a tengerszinten – vagyis akár téli hideg is előfordulhat. Téli öltözet nyomatékosan javasolt!)  Leérkezés után utunk folytatása a Mirador de la Ruleta fergeteges szikláihoz, sétával a Sendero Roques de Garcia kijelölt túraösvényén. Boca Tauce-től leereszkedés az TF-38 úton Mirador de Los Poleos, majd Chio városkája irányába. Koraesti visszaérkezés hotelünkbe.

Éj El Médanoban

5. nap: San Miguel de la Palma szigete – és fővárosa, Santa Cruz de la Palma

Délelőtti behajózás a La Palma szigetére tartó óceánjáró kompra. A La Isla Bonita (Legszebb sziget – népszerű nevén) földrajzi és természeti viszonyainak rövid áttekintése a hajón. A világűrből lándzsahegy alakúnak látszó földdarab a szigetek legzöldebb, legdrámaibb domborzatú – és az óceánba legmesszebb sodródott tagja. Az állandóan fortyogó belső erők, felhők feletti csillagvizsgálók és hegyekre kapaszkodó ültetvények szubtrópusi birodalma. Megérkezés Santa Cruz de la Palma-ba, a sziget 16.000 fős fővárosába délután. Séta az óvárosban, történetekkel Mencey Tanausú, a szigetek guancsó királya korától – a spanyol banán, dohány és cukornád bárók világáig, s a XVI. századi Aranykorig, amikor a város a Spanyol világbirodalom harmadik legfontosabb kereskedelmi központja volt, Sevilla és Antwerpen után. Fotózás a leghíresebb venezuelai, kubai és perui stílusú palotáknál, látogatással a Tengerészeti Múzeumban (Museo Naval), illetve a Castillo de Santa Catalina és Castillo de la Virgen erődöknél, rövid emlékezéssel Sir Frances Drakre, a hozzá hasonló martalócokra, s tengeri kutyákra – akik anno megkísérelték a város kifosztását. Este szabad program a meseszép barokk óvárosban.

Éj Santa Cruz de la Palmán

6. nap: Playa Nogales és Los Tilos szubtrópusi tájain; Ron Aldea!

Reggeli után utazás a sziget vadregényes északi tájaira. Az óceáni panorámák fényképezése Mirador de la Playa de Nogales természetes kilátó teraszáról, majd aláereszkedés az azonos nevű, híres, kiépítetlen strandra. Séta, úszási lehetőség. Továbbutazás a San Bartolo panoráma-pihenőhöz, majd rövid szuptrópusi kanyargás a méregzöld hegyoldalak és banánligetek között a Los Tilos erdőségbe. Séta az elképesztően buja növényzetű kanyon aljában, a szivárványba öltöző vízesésig. Látogatás az El Charco Azul óceánnal összekötött, természetes medencéjénél. Iszogatás, strandolás, óceáni panorámával. Bármerre is jártunk eddig… 15:00-kor megérkezés a Ron Aldea Rum méltán nagyhírű, patinás lepárlójába és bemutató központjába. Kanári „rum szabadegyetem” kóstolással és vásárlási lehetőséggel. Visszaérkezés szállásunkra késő délután.

Éj Santa Cruz de la Palmán

7. nap: A gigászi kanári fenyő; Caldera de Taburiente; Csillagok közelében

Reggeli után utazás a Caldera de Taburiente Nemzeti Park látogatóközpontjába. A 10 km átmérőjű (!) 2.000 m fölé tornyosuló, több helyütt függőleges oldalfalakkal körbevett „üst” (a caldera spanyol jelentése: üst, tál) minden vulkáni caldera névadója. Az információs központ nagyszerűen mutatja be a 2 millió évvel ezelőtti, 20 km átmérőjű óriás pajzsvulkán kitörését – s annak napjainkig történő átalakulását. Utazás a caldera déli peremére. Séta a fenyvesekben a Mirador de Los Roques kilátóhoz, illetve erőnktől, hangulatunktól függően a Mirador Lomo de las Chozas kilátóhoz. Látogatás Brena Altában, a Puro Palmero Múzeumban, a szivarkészítés „kincsestárában”. Ismerkedés La Palma – és Földünk szivarjaival. Üzemlátogatás a Julio szivarműhelyben, vásárlási lehetőséggel. Utazás Los Alamos-on keresztül Fuente Olén kanári fenyő erdőségeibe. 2-3 ponton rövid séták az óriási, „óceáni mamutfenyők” között. Felkapaszkodás a Caldera de Taburiente égi gerinceire. Könnyű túra a 2.351 m magas Pico de la Cruz vidékén, majd megérkezés a 2.426 m magas Roque de los Muchacos csúcsához, az Európai Unió, s talán Földünk legnagyobb csillagvizsgáló teleszkópjaihoz. A felhőkön, s „Földön túli” táj legnagyobb létesítményeinek fotózása (William Herschel, Gran Telescopio Canario… stb), majd a „nap úszásának” fotózása – felülről (!). „Aláereszkedés” az esti
órákban.

Éj Santa Cruz de la Palmán


8. nap: A Vulkánok Útja; Hol van ez a Cumbre Vieja?

Reggeli indulás a Refugio El Pilar erdőibe. 5-6 órás séta a Pico Birigoyo vulkán környezetében, kedvünktől és erőnktől függően. Ismertető a Ruta de los Volcanes, magyarul a Vulkánok Útja vonulatairól, krátereiről, az itt látható egyedi természeti értékekről. Séta a 2021-ben híressé vált Cumbre Vieja vulkán irányába, „krátertől – kráterig”. Séta közben emlékezés a 2 évvel ezelőtti hisztérikus médiareakciókról és ostoba „hírekről”. Tarisznyás piknik, jó látási viszonyok esetén életre szóló panorámákkal. Délutáni leutazás Porís de Candelaira óceáni barlang „kalózfészkébe”. A bátrabbaknak úszás. Séta és szabadidő Playa Puerto de
Tazacorte fekete homokos strandján, vásárlási lehetőséggel, szabadidővel. Koraesti visszautazás Santa Cruz de la Palmára.

Éj Santa Cruz de la Palmán

9. nap: A Nyugati partok melege; Punta de Fuencaliente banánerdői

Utazás La Palma nyugati partjain, rövid időzéssel Puerto Naos igen kellemes óceánpartján. Látogatás az Ecofinca Platanológico trópusi-szubtrópusi bemutató ültetvényén. Lejutás délre, Fuencaliente de La Palma városkájába. Bepillantás a San Antonio vulkán kürtőjébe, a Teneguía vulkán piramisának fényképezésével. Az 1949. és 1971. évi kitörések körülményeinek megismerése a látogató központban. Aláereszkedés Fuencaliente óceánparti banán ültetvény erdőibe. Spontán látogatás egy ültetvényen – talán vásárlási lehetőséggel. Séta a Punta de Fuencaliente-fok ma is működő só-lepárlójában, illetve műemlék világítótornyánál. Rövid szabadidő La Palma lándzsájának hegyén, majd visszautazás a keleti partvidéken, esti érkezéssel szállásunkra. 

Éj Santa Cruz de la Palmán

10. nap: Hajózás Tenerifére

Elhajózás menetrendtől függően Tenerife szigetére. Partot érés után utazás a sziget É-nyugati vidékén, az egyedülálló hegyi világáról híres El Teno-ban. Aláereszkedés a hajmeresztően festői szépségű Masca hegyi falujába. Rövid séta és szabadidő a falucskában, majd a felkapaszkodó szerpentinek legszebb pontjain. Séta Buena Vista Del Norte óceánpartján a Punta de la Gaviota óriási óceáni szikláinak látványával. Kora délutáni érkezés Garachico óceánparti műemlék városkájába. Séta a középkori utcákon, látogatással néhány kolostor udvaron és az óceáni erődnél. Közös séta La Oratava gyarmati stílusú óvárosában, a legszebb kertek és öreg magánpaloták fotózásával. Esti visszaérkezés szálláshelyünkre.

Éj El Médanoban

11-12. nap: Átmeneti búcsú Makaronéziától…

Kései kijelentkezés a hotelből. Szabadidő, strandolás az óceánparton vagy a Costa Adeje üzletsorain. (Indulás előtt hideg vizes zuhanyzás, átöltözés lehetséges.) Rövid utazás a nemzetközi reptérre, megérkezés délután 17:00 órakor. Elrepülés Budapestre 18:55-kor, megérkezéssel a Liszt Ferenc repülőtérre éjszaka, 01:00 órakor.

Fontos információk:

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti. Ilyenkor az utast egyágyas szobában tudjuk elhelyezni az egyágyas felár megfizetésével. 
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Az út idegenvezetője:

Gőgös Norbert

other_230_37184_1000ut-idegenvezetok-gogos_norbert.jpg

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

 

Ismerje meg a Kanári-szigeteket!

Kedves Érdeklődő!  Tájékoztatjuk Önt arról, hogy ez az utazás jelenleg nem szerepel a kínálatunkban. Kérjük, kattintson az „értesítés kérés” gombra, és amint a program újra elérhető lesz, jelezzük azt Önnek.
Legutóbbi indulás: 2023-10-13

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel és 1 db max. 20 kg-s feladható poggyásszal
  (melynek értéke: kb. 209.000 Ft)
 • a szállásokat
 • a reggelis ellátást
 • a megadott programokat
 • a kompjegyeket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a belépőjegyeket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 64 EUR/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár 
  164 000 Ft
 • Félpanziós felár
  68 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Pinus canariensis - a kanári fenyő

A kanári fenyő erdőinek szinte minden egyes fája szigorú védelem alatt áll.

Elolvasom ››

Andalúz virtuális utazás 1. rész

Egy nagyon izgalmas utazásra hívom Önöket! A fotelból lehet tervezni, nézelődni.

Elolvasom ››

Andalúz virtuális utazás 2. rész

Ki korán kel, aranyat lel! - mondta Nagymama, és igaza volt!

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Spanyolország

Barcelonai városlátogatás

5 nap / 4 éj
2024.08.19
összesen 3 időpontban
410 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Spanyolország

Baszkföld - az ízek fellegvára

5 nap / 4 éj
2024.09.24
összesen 1 időpontban
740 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Olaszország

Hedonista Puglia

5 nap / 4 éj
2024.10.16
összesen 1 időpontban
560 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Olaszország

Az ízek útján: Emilia-Romagna és San Marino

6 nap / 5 éj
2024.10.06
összesen 1 időpontban
575 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Norvégia

Norvég fjordok tájak és trollok

8 nap / 7 éj
2024.08.14
összesen 1 időpontban
655 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!