Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti repülővel
Elhelyezés:
3*-os szállodában
Ellátás:
reggeli, kóstolók

Miért ez az út?

Aki régóta vágyik az Ibériai-félsziget legdélibb vidékére, az most pakoljon össze, és kövessen bennünket Andalúziába, a legszebb naplementék világába! Nem Spanyolországba invitáljuk Önt, mert bár ez az autonóm tartomány papíron Hispánia része, de egy egészen más világ: saját tájnyelv, egyedi történelem, semmihez nem fogható épített és "főzött" kultúra, függetlenséget sugárzó helyi temperamentum.

Aki értékeli az időszámítás előtti római vívmányokat, a minden időszámítás szerint is 700 éves arab uralom páratlan emlékeit, az időtlen Földközi-tenger és a Sierra kétezer méter hegycsúcsai közötti városok hangulatát, a barátságos emberek és a flamenco zene szenvedélyes vendégszeretetét, azoknak köztünk a helye!
Málaga, Córdoba, Sevilla, Granada... várjatok, indulunk!

Garantált indulás

GARANTÁLT INDULÁS! - 2023. október 30.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 22 fő

Gasztronómiai élmények

Gasztronómiai élmények

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Kulturális látnivalók

Kulturális látnivalók

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Málaga

Indulás Budapestről, a Liszt Ferenc repülőtérről, érkezés az esti órákban, transzfer a Málagához közeli tengerparti szállásunkra. (5 éj)

Tervezett szálloda: Hotel Isabel 4*, Torremolinos (tengerparti hotel)

2. nap: Málaga - avokádó - Benalmádena

Közös reggelink után megint Málagába vesszük az irányt, hisz nem láttunk még mindent. Felkapaszkodunk a város felett magasodó, mór uralmat idéző Alcazaba erődbe. Egyénileg lehetőség van a Picasso Múzeum és/vagy Picasso szülőháza (Placa de la Merced) meglátogatására, de dönthetnek úgy is, hogy szabadon sétálnak még egyet a szűk utcákon.

Kora délután aztán együtt a várostól nem messze fekvő Finca "Los Pepones" avokádó-ültetvényre kirándulunk, ahol kóstolóval is várnak bennünket.

Élményekkel és avokádóval telve Dél-Európa egyetlen buddhista sztúpájához zarándokolunk Benalmádenába, majd a Castillo Monumento Colomares kastéllyal, a Parque de la Palomával és a tengerparti lidóval ismerkedünk. 

Rövid felfrissülés a hotelben, majd este busszal visszamegyünk Málaga belvárosába, hogy egy fergeteges-tüzes andalúz flamenco-esttel (fakultatív) és helyi ételekkel zárjuk az első napot. Ennél jobban nem is kezdődhet körutazásunk!...

 

 

3. nap: Setenil de las Bodegas - Ronda 

A mai napon két varázslatos kisvárossal, a sziklák alá vájt Setenil de las Bodegas településsel és a sziklák tetején magasodó, nevével ellentétben csodálatos Ronda városával randevúzunk.

A modern Setenil egy mór erődvárosból jött létre, még a 12. században. A mórok kezdték a sziklába vájva megépíteni otthonukat, hogy az természetes erődítményként megvédje a várost. A 15.században keresztény telepesek szőlőültetvényeket telepítettek az oliva és mandula ültetvények mellé, erre utal a városka neve is. 

Ronda neve csak véletlen egybeesés folytán jelenti magyarul pont ellenkezőjét a valóságnak: Ronda ugyanis gyönyörű. Spanyolország egyik legérdekesebb, festői, romantikus, szinte vad szépségű helye. A sziklákra épült város ó,- és újvárosi részét egy 60 méter hosszú híd köti össze, mely Ronda fő nevezetessége. Az utcakép magán viseli a muszlim és a keresztény múlt számos emlékét. Ellátogatunk a 18. századi rondai bikaviadal arénába is, ahonnan a modern bikaviadalok indultak. A bikaviadal a spanyoloknál egy rituálé. A corrida a szigorúan meghatározott lépésrendszerben, három név szerint is elkülönített aktusban zajlik, s a főszerepet a bika és a matador játssza

Egyéni ebéd és szabadprogram után kora este érkezünk vissza már megszokott kényelmünkbe, tengerparti szállásunkra.

4. nap: Mijas - Marbella - Málaga

Ma is frissen ébredve fogyasztjuk el reggelinket, hogy busszal induljunk a környék egyik ékszerdobozába, a fehérre meszelt házacskáival hegyoldalra kúszó Mijas városkába. Mijas tele van hagyományos spanyol épületekkel, szűk kanyargós utcákkal, fehérre meszelt házakkal és kőfallal, amelyek mind a város hagyományos hangulatát tükrözik. Itt a szabadidőnkben még szamárra is szállhatunk, mert ez a település "szent" állata, sajátos közlekedési eszköze.

A délutánt a híres és fényűző Földközi-tengeri Marbellában töltjük, mely nem csak látnivalóban gazdag, hanem jó eséllyel a gazdagokkal is találkozunk. A középkorban halásztelepülés volt, később a 19. században vas-, ólom-, és grafit-bányáiról vált ismertté. Napjainkban elegáns, hírességek által kedvelt és látogatott üdülőhely. Számos híresség birtokol itt ingatlant, közöttük van Vladimir Putin, Antonio Banderas és felesége, Melanie Griffith, Szaúd-Arábia hercege és királya, Simon Cowell a világhírű tehetségkutató műsor vezetője, a közelmúltban elhunyt Sean Connery. Megnézzük Salvador Dali szoborgyűjteményét, a pompás csempeedíszítései miatt kihagyhatatlan városi parkot, majd a napnyugtát az El Faro világítótoronynál "ünnepeljük".

Végül Málaga belvárosába megyünk, ahol közös gyalogos városnézéssel (Parque de Málaga, Fuente de las Tres Gracias, Plaza de Toros aréna, antik római színház, Katedrális, Püspöki Palota, Városi Múzeum, Városháza, tengerparti sétány) kezdjük ismerkedésünket Pablo Picasso és Antonio Banderas városával.

5. nap: Gibraltár

Ma korán kelünk, hisz hosszú és izgalmas út vár ránk Gibraltárba, az immár nem EU-s tagállam Egyesült Királyság déli koronaékszerébe. A határátkelés és a nemzetközi repülőgépek leszállópályájának keresztezése után városnézés (Fő utca, Parlament, Kormányzói Épület), majd szabadprogram, egyéni ebéd, vámmentes vásárlás. Délután a gibraltári mészkőszikla barlangjaiban teszünk szokatlan kirándulást, társaink az expedícióban a mindenre kiváncsi, szelfizésre mértékkel hajlandó makákó majmok éhes csapatai...

Vacsoraidőben érünk vissza szállásunkra, ahol még egy utolsó kellemes éjszaka vár ránk.

6. nap: Tarifa - Jerez de la Frontera - Cádiz

Eljött a kicsekkolás ideje, ma este már új helyen hajtjuk álomra élményektől zsongó fejünket. Reggeli után Tarifába, a Hispán-félsziget legdélibb pontjára utazunk, ahonnan szabad szemmal is láthatóak Afrika partjai!
Onnan dél körül továbbállunk Jerez de la Fronterába, városnézünk, és egy közös program keretében bort és sherryt kóstolunk - persze, némi ennivaló (sonka, sajt, olajbogyó) társaságában.
Jóllakottan, élményekkel telve érkezünk kora este Cádizba, ahol a szálloda elfoglalása után rövid városnézésre indulunk, ki-ki vacsora közben, a tengerpart közelében gyönyörködhet a kontinens legszebb naplementéjében. (1 éj)

Tervezett szálloda: Hotel Francia y París 3* (belvárosi hotel)

7. nap: Cádiz - olíva farm - Sevilla

Ma reggeli és kicsekkolás után még rövid látogatást teszünk a cádizi piacon és a Katedrálisban, majd buszra szállunk, mert ebédidőben vár minket egy közeli olíva-farm. A szüret már javában zajlik, sokáig nem zavarhatjuk a gazdálkodó család tagjait és idénymunkásaikat, de egy alapos kóstoló illetve vásárlás bele kell, hogy férjen!

Délután irány Sevilla, a belvárosi hotel elfoglalása után közös városnézés a királyok városában. Látogatás az egykori EXPO területen, az ultramodern épületek között, a Makovecz-ház megtekintése (csak kívülről). Fényképezés Sevilla világkiállítási színhelyén, a Mária-Lujza Park-ban, az impozáns kiállítási palotáknál. Városnéző séta az óvárosban gyalogosan. A dohánymanufaktúra impozáns épületétől séta a Giraldaig, a mór mecsetből átépített katedrálishoz, mely mindmáig a világ harmadik legnagyobb katedrálisa. A narancsudvar, a egykori mecsettoronyból kialakított harangtorony (feljutás egyénileg) megtekintése a katedrálissal, melyben Kolombusz Kristóf sírja is nyugszik. Séta a katedrális mellett kezdődő Santa Cruz negyedben, mely Andalúzia –és a világ- egyik legépebben fennmaradt, hatalmas területű, kompakt egységet képező történelmi arab óvárosa. A medina szűk, kanyargós utcái megannyi kincset rejtenek: finom miliővel megáldott apró terek, virágdíszes patiók, kecses épületek, megannyi kovácsoltvas remekmű, apró üzlet…

Kora este szabadprogram, vacsora egyénileg, elvegyülés az óvárosi forgatagban (1 éj)

Tervezett szálloda: Hotel Don Paco 3* (belvárosi, medencés szálloda)

8. nap: Sevilla - Córdoba - Granada

Reggeli után a sevillai városnézésünk befelyezése, majd buszra szállva irány az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Córdoba, az egykori mór kalifátus székhelye. Útközben jellegzetes andalúz falvakon, a Guadalmedina folyó vadregényes szurdokvölgyén vezet át az út, gondosan öntözött és művelt mezőgazdasági ültetvények, „ranch”-ok érintésével. Ismerkedés a mór hódítás históriájával, a conquista és reconquista folyamatával, a néhai mór társadalmi és kulturális berendezkedéssel. Az egykori tudományos élet (Córdobai Egyetem), és a híres ipar (toledo-i penge, córdoba-i cipő, arab gyógyászat és csillagászat stb…) vázlatos bemutatása. Cordobában séta helyi vezetőnk irányításával a Gaudalquivir folyó ősi, római alapokon álló, középkori hídján a Nagymecsetig. Látogatás a kalifátus egykori szívében, a lenyűgöző méretű (856 oszloppal épített) Nagymecset-ben, a Mezquita-ban. Séta a Juderia-ban, az egykor fallal leválasztott zsidó óváros zegzugos utcáin. Bepillantás a gyönyörű „patiok” (virágdíszes, szökőkutakkal ékesített belső udvarok) némelyikébe.

Késő délután újra buszra szállunk, az este már a granadai szálláson ér minket. (2 éj)

Tervezett szálloda: Hotel Palacio Santa Ines 3* (autentikus granadai, 16. századi épületben lévő belvárosi szálloda)

9. nap: Granada

"Nincs rosszabb sors, mint vaknak lenni Granadában” –szól a mondás. Nem csoda, hiszen a város, háttérben a hósapkás Sierra Nevadával valóban elbűvölő. Legismertebb látnivalója az Alhambra, a „kőből épült ékszer”. Az alhambra arabul vöröset jelent és a palota színére utal. Az építők az ezeregyéjszaka mesevilágát álmodták az épületegyüttesbe, mindent, amit a fantázia-gazdag keletiek pompában, fényűzésben el bírtak képzelni.

Ismerkedés a végső mór háborúval, a spanyol világbirodalom kezdeteivel, és Kolumbusz Kristóf Izabella királynő előtti meghallgatásainak igaz meséjével. A város fölé magasodó Alhambra (vörös vár) épületegyüttesének megtekintése. Séta a Mulhacén festői panorámájával a háttérben. Látogatás a hatalmas Alcazar (fellegvár)-ban és az azt övező aprólékosan kialakított kertekben. A lenyűgöző aprólékossággal épített és díszített épületkomplexum megtekintése, a hozzá tartozó pazar kert komplexummal. Séta a Generalife (télikert)-be, mely az arab kertépítészet és vízműves tudomány egyedülálló alkotása. Bolyongás a teraszok, kertek, szökőkutak és rózsaligetek szövevényes rengetegében.

Fakultatív programlehetőség: egy igazi arab fürdő meglátogatása és/vagy sonkakóstolás a környéken.
Utána újabb szabadidő, vacsora egyénileg (ideális hely ehhez az Albaicín arab negyed feletti utcácskák labirintusa, tele kis helyekkel, ez a bölcsője a granadai flamencónak).

10-11. nap: Caminito del Rey - narancsfarm - hazautazás

Búcsúzas Granadától, délre vesszük az irányt, célunk a Caminito del Rey kanyon, ahol két és fél órás könnyű, de látványos túrát teszünk a XII. Alfonz spanyol király tiszteletére elnevezett természetvédelmi területen, ahol a Rio Guadalhorche vájta szurdokvölgy mentén kalandozunk.
Kellemes fáradtsággal a lábunkban megyünk még délebbre, egy Málaga közeli narancsfarmra ahol megintcsak kóstolunk, át is öltözünk reptéri öltözetbe, hogy végül a Málaga közeli tengerparton rövid búcsúsétát tegyünk, elköszönve a Földközi-tengertől és Andalúziától.
Transzfer a repülőtérre, ahonnan késő esti géppel, élményekkel és ajándékokkal telve éekezünk haza... (érkezés késő éjjel)

Fakultatív programok:

Flamenco show vacsorával és buszos transzferrel: 37.000 Ft / fő

Fakultatív arab fürdő belépő (hammam): 24.000 Ft / fő

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat): 

Légitársaság: Wizz Air

Budapest – Malaga         16:55-20:35 W6 2389 / Kb. 3ó 40p

Malaga – Budapest         21:15-00:50 (+1 nap) W6 2390 / Kb. 3ó 35p

 

Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, 20 kg-os, 26 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A Wizz Air szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a Wizz Air véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Forrás/ további információ: ITT

 

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Az út idegenvezetője: 

Kriaszter Attila

other_236_37184_1000ut-idegenvezetok-kriaszter_attila.jpg

Kriaszter Attila vagyok, és - sok más rossz tulajdonságom mellett - minden bizonnyal egy későn érő típus.
Mondom mindezt azért, mert már elmúltam 40 éves, amikor rátaláltam - egyszerre hobbiként és hivatásként - az idegenvezetésre, és azóta tudom, hogy azt csinálom, amit mindig is kellett volna - ugyanis minden percét imádom. A munkám a szenvedélyem, amelyben a szervezőkészség, az időmenedzsment, a szórakoztató tudásátadás, a csapatépítés, a humor mindig fontos szerepet játszanak. a célom, hogy az utasaim biztonságban, jókedvben, kényeztető figyelemmel övezve kapjanak minél több közösségi és kulturális élményt, és minden úttal tovább erősödjön bennük az érzés, hogy a világ legfontosabb időtöltése más népek, idegen tájak, szokatlan szokások megismerése.
Mindig azt kérdezik, melyek a kedvenc országaim. Nem tudom a választ. Mindenhol jól érzem magam, a lényeg, hogy úton legyek, és az élményeimben másokkal is osztozhassak. Ha azt kérdezik, hova járok gyakran, arra hamarabb válaszolhatok: Brit-szigetek, a Földközi-tenger mediterrán országai, Baltikum, Skandinávia, Dél-kelet Ázsia. Ha az iránt érdeklődnek, hova készülök megkülönböztetett izgalommal a következő hónapokban/években, arra is könnyen reflektálok: Ausztrália - Új-Zéland, Japán, Latin-Amerika, USA-Kanada... Ha Ön most épp az előbb felsorolt országokba, tájakra készül velem, garantálhatom: nagyszerű időtöltésben lesz részünk! Ha viszont az utóbb említett vágyott úticélok érdekelnék inkább, ne csüggedjen - oda is elutazunk egyszer! Legyen mindig összecsomagolva! Szólni fogok, ha én indulásra kész vagyok... ;)

 

Ismerje meg Andalúziát!

 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.10.31 - 2023.11.10
11 nap / 9 éj
695 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, mely tartalmaz 1 db 40x30x23 cm-es kis kézitáskát (melynek értéke: kb. 100.000 Ft - változhat)
 • a szállást 3 csillagos tengerparti
  és belvárosi szállodákban

 • reggelis ellátást

 • kóstolókat (sherry, bor, olíva olaj)
 • ültetvény látogatásokat (narancs, olíva, avokádó)

 • a helyi idegenvezetőt

 • a buszos közlekedést a programok során
 • a magyar nyelvű idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza

 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  Kb 125 EUR/fő

 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  130 000 Ft
 • Feladható poggyász kérhető
  max. 20 kg
  kb. 45 000 Ft/db
 • Elsőbbségi beszállás, mely tartalmaz
  1 db nagy kézipoggyászt (max. 10 kg)
  35 000 Ft/db
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 640 Ft/fő/nap
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Pinus canariensis - a kanári fenyő

A kanári fenyő erdőinek szinte minden egyes fája szigorú védelem alatt áll.

Elolvasom ››

Andalúz virtuális utazás 1. rész

Egy nagyon izgalmas utazásra hívom Önöket! A fotelból lehet tervezni, nézelődni.

Elolvasom ››

Andalúz virtuális utazás 2. rész

Ki korán kel, aranyat lel! - mondta Nagymama, és igaza volt!

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Spanyolország

Baszkföld - az ízek fellegvára

5 nap / 4 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
 
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Spanyolország

Barcelonai városlátogatás

5 nap / 4 éj
2023.10.19
összesen 6 időpontban
399 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Olaszország

Gasztro élmények Szicíliában

5 nap / 4 éj
2023.10.24
összesen 1 időpontban
564 000 Ft/fő
Magyarország

BORKULTÚRA - Utazás a grúz borok világába

1 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
 
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Kína

Kínai körutazás - Pekingtől Makaóig

16 nap / 13 éj
2023.10.12
összesen 1 időpontban
1 615 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!