Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Portugália egy csodálatos ország, amely tele van lenyűgöző természeti szépségekkel, kulturális értékekkel és gasztronómiai különlegességekkel. Az ország fővárosa, Lisszabon egy olyan város, amely egyszerre modern és ősi, ahol a kulturális értékek és a modern technológia könnyedén egymás mellett élnek.

Az időjárás és a tájak változatossága biztosítja, hogy a Portugáliába való látogatás napos, érdekes és aktív legyen. Lisszabon meredek dombjaival, sárga villamosaival és kék-fehér csempéivel élénk csemege a szemnek. Az északi borvidék buja és nyugodt. A partvonalak egyenetlenek és drámaiak. Porto tele van a régi világ varázsával. A városokon kívül kiterjedt olajfa-ültetvények, farmok és nemzeti parkok ideálisak túrázáshoz. Portugáliában számos terep található, amelyek panorámás kilátást kínálnak. Ráadásul Európa délkeleti szélén található, ezért elhelyezkedésének köszönhetően a hőmérséklet ritkán esik 15 Celsius-fok alá. Valójában Lisszabont a kontinens öt legnaposabb városa közé sorolták.

Könnyű felfedezni az országot, hiszen nincs két úti cél fél napnál távolabb egymástól. Ha saját maga is nekivág az útnak, tetszés szerint lekanyarodhat, és ellátogathat olyan kisvárosokba, ahol az élet ugyanúgy zajlik, mint évtizedekkel vagy akár évszázadokkal ezelőtt. A római utak, hidak és vízvezetékek, valamint kolostorok, paloták és kastélyok a sok antik mérnöki és építészeti kincs közé tartoznak, amelyekre a keskeny utakon navigálva bukkanhat. Lisszabon és a Douro-völgy közötti kedvenc megállóink ​​közé tartozik Óbidos, Tomar és Coimbra elbűvölő falvai.

A portugál partvidék is lenyűgöző, ahol a fehér homokos tengerpartok és a zöld dombok kontrasztját élvezheti. Az Algarve régió az egyik legnépszerűbb turista célpont, ahol rengeteg napsütést, csodálatos strandokat és kristálytiszta vizű óceánt találhat.

A gasztronómiája is nagyszerű, ahol a helyi alapanyagokból készült, gazdag ízű ételeket kóstolhat meg, beleértve a bacalhau-t, a portugál bárányt és a portói bort. A vidéki régiókban pedig különösen finom, helyi termékekkel találkozhat, mint például a Azeitão sajt és a Serra da Estrela bárány.

Ha már Portugália, akkor beszéljünk a borokról is. Bár a szeszezett bort Porto városában érlelik és palackozzák, a szőlőt a Douro-völgy domboldalaihoz tapadt szőlőültetvényekben termesztik és préselik (a helyiek állítása szerint az egész régióban egyetlen négyzetméternyi sík terület sincs). Akár ez az oka, akár nem, az innen származó vörösbor kiadós, robusztus és merész. Néhány kiváló, könnyebb bort készítenek Alentejoban, Lisszabontól keletre és délre, ahol úgy tűnik, hogy több olajfa, gyümölcsös és parafafa van, mint ember. Vörös Syrah-ja és Cabernet Sauvignonja rendkívüli, míg a fiatal (zöld) szőlőből készült híres és kedvelt vinho verde olykor szikrázó, meleg napokon pedig a legjobb választás lehet.

Összefoglalva, Portugália egy kiváló úti cél, ahol a lenyűgöző természeti szépségek, a gazdag kulturális örökség és a finom gasztronómia egyaránt elérhető. Ha egy olyan helyet keres, ahol a nyaralása alatt teljesen feltöltődhet és ahol a kulturális kincsek mellett kikapcsolódhat is, Portugália a tökéletes választás.

Madeira

Túrázzon az esőerdei ösvényeken, ugorjon át a vízesések által táplált patakokon, és az a lenyűgöző kilátás..

Ez Madeira – egy élénk zöld sziget az Atlanti-óceánban. Mindössze 57 kilóméter hosszú és 23 kilóméter a legszélesebb pontján, Portugália része, és csak másfél órás repülőútra van Lisszabontól. Az egész évben jellemző mérsékelt éghajlat – télen is 20°C körül mozog a nappali hőmérséklet – az ízletes ételek, a helyben termesztett bor és a 15. századig visszanyúló történelem már több mint 100 éve vonzza az utazókat.

Azori-szigetek

Az izgalmakat keresők és a természet szerelmesei imádják az Azori-szigeteket. Ez egy portugál szigetcsoport az Atlanti-óceán közepén, amely az Avatar túlvilági tájaihoz hasonlít. A szigetek vulkáni krátertavakkal, természetes melegforrásokkal és feketehomokos strandokkal, valamint olyan tevékenységekkel csábítanak, mint a búvárkodás, kajakozás, túrázás, bálnales, madárles, valamint szörfözés és még sok más.

Tovább olvasom

Az országban jelenleg nincs érvényben a beutazást korlátozó COVID intézkedés. Részletesebb információ IDE kattintva található.

Tovább olvasom

Portugália sok turista számára vonzó célpont, a felejthetetlen városokkal, a gyönyörű strandokkal és a gazdag történelemmel. Ha tervezik Portugália látogatását, itt van néhány fontos dolog, amit tudni kell:

 1. Főváros: Lisbon
 2. Pénznem: Euro (EUR)
 3. Időzóna: Western European Time (WET)
 4. Időjárás: Portugália éghajlata mediterrán, így az nyári hónapokban (június-augusztus) meleg és párás, míg az téli hónapokban (december-február) enyhébb és szeles. Az éves átlaghőmérséklet Lisbonban 16-20 °C körül van.
 5. Időjárás: Portugália a nyári hónapokban (június-augusztus) nagyon forró lehet, míg a téli hónapokban (december-február) enyhébbek.
 6. Vízum: A magyar állampolgárok számára Portugália vízum nélkül látogatható 90 napig.
 7. Pénznem: Az Euró (EUR) a hivatalos pénznem Portugáliában.
 8. Közlekedés: Portugáliában a buszjáratok és a vonatok jól karbantartottak, és a legtöbb nagyvárosban van metróhálózat is. Az autóbérlés is elérhető, de a parkolási lehetőségek korlátozottak a nagyvárosokban.
 9. Egészségügy: Portugáliaban jó minőségű egészségügyi ellátás áll rendelkezésre, de érdemes védőoltást kérni mielőtt elutazik.
 10. Étkezés: Portugáliában a helyi gasztronómia nagyon változatos, a főtt halaktól és a friss zöldségektől a borokig és a desszertekig.
 11. Biztonság: Portugália általában biztonságos ország, de a turisták számára javasolt a szokásos biztonsági intézkedések betartása, például az értékeik őrzése és a táskájuk/pénztárcájuk figyelése.

Vásárlás:

 • Portugáliában számos vásárlási lehetőség van, beleértve a nagy áruházakat, a piacokat és az antikváriumokat.
 • Az országban jellemzően magas a fogyasztási adó (VAT), így a vásárlások árakat növelik.
 • Az ékszerek, a borok és az azulejos ceruzaelemek jellemzőek Portugáliára.
 • Az országban jellemzően könnyű fizetni készpénzzel vagy bankkártyával, de a kisebb boltokban és a piacokon még mindig előfordulhat, hogy csak készpénzt fogadnak el.

Ajánlott vásárlási helyek:

 • Chiado negyed, Lisbon
 • Bairro Alto negyed, Lisbon
 • Alfama negyed, Lisbon
 • Porto városának Ribeira negyede
 • Évora városának piaca
 • Funchal, Madeira szigetén a fejedelmi palota környékén lévő boltok.
Tovább olvasom

Portugália


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Portugália

Madeira és Porto Santo

8 nap / 7 éj
2024.10.19
összesen 1 időpontban
695 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Portugália

Bortúra Portoban és a Douro-völgyében

6 nap / 5 éj
2024.10.18
összesen 1 időpontban
698 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Portugália

Közép-Portugália kincsei lisszaboni városnézéssel

5 nap / 4 éj
2024.09.22
összesen 1 időpontban
490 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Portugália

Szilveszter Portugáliában

6 nap / 5 éj
2024.12.29
összesen 1 időpontban
665 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Portugália

Portugália - Egyéni körutazás

6 nap / 5 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Portugália

Hétvége Lisszabonban

4 nap / 3 éj
Komplett egyéni utazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


Bortúra Portoban és a Douro-völgyében

A sokáig a nálánál nagyobb bornemzetek árnyékában élő országban jelenleg is leginkább a saját szőlőfajtáikat termesztik.

Elolvasom ››

Karácsonyi meglepetés

Szűz Mária a kisdeddel? Az mégiscsak karácsonyi történet!

Elolvasom ››

Látogatás a portói bor szülőföldjén

A kisebbik ibériai ország varázslatos tájain kalandozva felfedezhetjük a portugál kultúra egyik alapvető elemét, a bor szeretetét.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!