Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal
Elhelyezés:
3-4*-os szállodákban és faházakban, kétágyas szobákban
Ellátás:
program szerint

Miért ez az út?

Állati látnivalók

Állati látnivalók

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1-2. nap: Budapest - Moszkva

Utazás Budapestről Moszkvába közvetlen repülőjárattal. Érkezés után transzfer szállodába. Másnap szabad idő a városban, délután transzfer repülőtérre és indulás Petropavlovsz-Kamcsatszkijba.

3. nap: Petropavlovszk-Kamcsatszkij - Gejzírek völgye - Avachinsky-öböl

Megérkezés a Kamcsatka-félsziget legnagyobb városába, Petropavlovszk-Kamcsatszkijba. Érkezés után ellátogatunk a Paratunka hőforrásokra épült fürdő- és üdülő központba. Itt fürdőzünk a hőforrások táplálta medencékben és erőt gyűjtünk az elkövetkező napokhoz. Szállás Petropavlovszk-Kamcsatszkijban.

4. nap: Gejzírek völgye

Fakultatív kirándulás keretében lehetőségünk nyílik részt venni egy helikopteres túrán a Gejzírek völgyébe és az Uzon vulkán kráterébe, vagy fakultatívan kihajózhatunk a Csendes-óceánba nyíló Avachinsky-öbölbe, ahol is élvezhetjük a tengeri levegőt és a hullámokat. A túra végén transzfer Milkovo faluba (280 km, 3-4 óra), útközben megállunk vacsorázni Sokochi faluban. Szállás Milkovo-ban.

Szállás: Hotel Geolog.

5. nap: Kozirevsk - Dvuhyurtochnoe

Korai reggeli után indulás Kozirevsk faluba (195 km, 3 óra), majd helikopterrel átrepülünk (40 perc), a Dvuhyurtochnoe hegyi tóhoz. Repülés közben tiszta idő esetén megláthatjuk a Klyuchevskoy vulkáncsoportok panorámáját, valamint a Sheveluch, Alney és Chashakondzha vulkánt. Utazás a szállásunkra, a turista- és üdülő "Dvuhyurtochnaya" faházakba, elhelyezés 2-4 fős szobákban. Fürdési lehetőség a gyógyító vizű meleg forrásokban. Ebéd, majd pihenés. Séta a Dvuhyurtochnaya hegyi patak partján. A partról figyelhetjük meg a medvéket, akik a folyóban bőséggel tenyésző halakra vadászva csillapítják az éhségüket. Szállás Dvuhyurtochnayaban (2 éj).

6. nap: Dvuhyurtochnoe hegyi tó

A mai napon medvéket és a lazacokat figyelhetünk meg. Lazac halászati lehetőség a tavon. A medvék éjjel halásznak és elfogyasztják a téli eleségüket, napközben pedig alszanak és pihennek. Így csak reggel és este lehetséges őket megfigyelni. Fürdés a hegyi meleg forrásokban, horgászat a tóban, séta az üdülőben és pihenés.

7. nap: Kozirevsk - Esszo

Reggel újra medveles, majd helikopterrel visszatérünk Kozirevsk faluba, miközben megcsodáljuk az Alnej és Csasakondzsa vulkánokat. Transzfer Esszo faluba (88 km, kb. 1 óra). A falut „Kamcsatka Svájca”-ként emlegetik. Pihenés és fürdési lehetőség a termálvizes medencében. Meglátogatjuk az őslakosok táborát és kirándulás. Szállás Esszoban (2 éj).

8. nap: Esszo

Reggeli után ellátogatunk a helytörténeti múzeumba és a helyi ősi népi manufaktúrákba, ahol láthatunk csontfaragást, különböző faárukat, gyöngysorokat és sámándob készítést. Fakultatív program lehetőségek (jelentkezés és fizetés a helyszínen): lovaglás és raftingtúra. Bizonyos létszám esetén helikopteres kirándulás szervezhető a rénszarvasok birodalmába.

9. nap: Petropavlovszk

Transzfer autóval Petropavlovszkba (580km). Útközben megállunk egy melegvizes gyógyforrásnál, ahol fürdési lehetőség. Majd ebéd Milkovo faluban. Szállás elfoglalása Petropavlovszkban (3 éj).

10. nap: Avacha és Koryak vulkánok

Kirándulás terepjáróval egy fennsíkon az Avacha és Koryak vulkánok között (45km). Felsétálunk a „Camel” hegyre, majd a Koryak és Avacha vulkánokat csodálva fotókat készíthetünk (2-3 órás túra). Gyönyörködünk a hegyvidéki tájban, különleges hegyi virágokban és a mókás hegyi hörcsögök kolóniájában. Este visszatérünk a városba.

11. nap: Helikopteres kirándulás a Gejzírek völgyébe

Ezen a napon fakultatív program keretében helikopteres kiránduláson vehetünk részt a Gejzírek völgyében (amennyiben az időjárás miatt a 2. napon nem valósult volna meg) vagy hajózás a tengeren. Este visszatérés a városba, a szállás elfoglalása.

12. nap: Petropavlovszk-Kamcsatszkij - Budapest

Kora reggel felkeressük a halpiacot. Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

Fakultatív programok:

Helikopteres túra a Gejzírek völgyébe és az Uzon vulkánhoz: 150.000 Ft
Hajózás az Avanchinsky-öbölbe: 25.000 Ft

Fontos információk:

Ezt a túrát elsősorban azok figyelmébe ajánljuk, akik szeretnének minimum idő alatt maximális élményben részesülni. Továbbá azoknak, akik hozzá vannak szokva a kényelemhez, és nem szeretnék sátorban tölteni az éjszakát. Rövid idő alatt lehetőség nyílik megismerni Kamcsatka legérdekesebb és legszebb turista látványosságait. A mintegy 470 ezer négyzetkilométer kiterjedésű Kamcsatka különleges természeti értéke nem csupán a gazdag élővilágban rejlik, hanem a területen élő speciális, ritka összetételű ökoszisztémában. Ennek egyediségét a számos vulkáni és utóvulkáni működés (40 gejzír, 200 termálforrás), az óceán közelsége és a terület elszigeteltségének kölcsönhatása adja. Az itt található közel 1200 növényfaj 10 százaléka vörös listán van, ugyanígy 35 madár és 12 emlősfaj is. Kamcsatka egyik fő látványossága a kamcsatkai barna medve (Ursus arctos beringianus), amely a barna medve második legnagyobb termetű alfaja, mérete alig marad el a csúcstartó kodiak medvéétől. Marmagassága 1-1,5 méter, testtömege akár 700 kg is lehet. A kifejlett hímek felágaskodva elérhetik a 3 métert is. Kelet-Szibéria tajgavidékein él, legnagyobb populációja a Kamcsatkai-félszigeten fordul elő. Kamcsatka északi részén, mintegy 650 km-re a Petropavlovszk-Kamcsatszkijtól, nem messze a Shiveluchtól, a legaktívabb működő vulkántól, hegyek között, 266 méterre a tengerszint felett terül el a Dvujurtocsnaja tó, ahová medvék százai ereszkednek le egy kis friss vörös lazac reményében.

- Szívesen megfigyelné, hogyan telnek a medvék mindennapjai állatkerti rácsok nélkül?

- Érdekesnek találná a folyó partjáról, közvetlen közelről megfigyelni az ívó halakat?

- Szívesen megfigyelné egy kis folyó partján ülve a halászó medvéket?

- Kíváncsi lenne rá, milyen lehet a saját kezűleg kifogott friss lazacból elkészített étel íze?

- Sátorozás helyett a kényelmes szállásokat részesíti előnyben?

- Egy fárasztó nap után szívesen ellazulna a gyógyító hőforrások vizében?

Akkor irány Kamcsatka!

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Ismerje meg Kamcsatkát

Kedves Érdeklődő!  Tájékoztatjuk Önt arról, hogy ez az utazás jelenleg nem szerepel a kínálatunkban. Kérjük, kattintson az „értesítés kérés” gombra, és amint a program újra elérhető lesz, jelezzük azt Önnek.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a megadott szállást (Moszkvában 4*-os szállodában, Petropavlovszk-Kamcsatszkijben 3*-os szállodában, Esszo faluban 3*-os szállodában, Dvujurtocsnij üdülőközpontban faházakban kétszemélyes szobákban)
 • a reggelis ellátást, az 5. és 6. napon a teljes ellátást
 • a megadott programokat
 • a helyszíni transzfereket
 • a belépőjegyeket a termálfürdőkbe
 • a helyi angol  nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegyet illetékkel
  kb. 270.000 Ft
 • vízumdíjat
  15.000 Ft
 • útlemondási biztosítást
  1,5%


EGYÉB KÖLTSÉGEK
 • BBP biztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Hasonló utazások


Garantált indulás!
Oroszország

Az orosz cárok fővárosai (Szentpétervár - Moszkva)

9 nap / 8 éj
2024.07.03
összesen 1 időpontban
635 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Litvánia

A Balti-tenger kincsei

6 nap / 5 éj
2024.06.25
összesen 3 időpontban
480 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Olaszország

Róma - Az örök szerelem

4 nap / 3 éj
2024.09.18
összesen 1 időpontban
340 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Franciaország

Champagne a pezsgő és kultúra hazája

5 nap / 4 éj
2024.09.12
összesen 1 időpontban
542 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
India

Indus-völgyi kolostoroktól, Kőrösi Csoma Sándor szobájáig

14 nap / 12 éj
2024.07.08
összesen 1 időpontban
1 195 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!