Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti közvetlen WizzAir járattal
Elhelyezés:
4 éjszaka a belvárosi Oktyabrskaya Hotel 3*+ kétágyas szobáiban
Ellátás:
4 alkalommal svédasztalos reggeli, 2 alkalommal ebéd, 1 alkalommal vacsora

Miért ez az út?

1. Pelmenyi, pirog - sokak számára ismerősen csengő ételnevek. Egy olyan programra hívjuk meg utasainkat, melynek során az orosz konyha legismertebb és legfinomabb ételeit nem csak megkóstolhatják, hanem szakácsok útmutatása alapján el is készíthetik.

2. Mindemellett Szentpétervár legszebb látnivalóival is megismerkedhetnek. A kulináris élvezetek közül természetesen nem maradhatnak ki az italok sem, felkeressük a Vodka múzeumot is.

3. Mi lenne az első ötletük, amit Oroszországból kellene ajándékba hazahozni? Természetesen a marjoska baba! Viszont most nem csak megvehetik, hanem egy tanfolyamon saját kezűleg el is készíthetik.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport: max. 15 fő

Gasztronómiai élmények

Ismerkedés az eredeti orosz konyha különleges ízeivel.

Audio guide

A programok során audio guide-ot használunk.

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Szentpétervár

Elutazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen WizzAir járattal a reggeli órákban. Érkezést követően autóbuszos városnézés, melynek során megismerkedünk a városközponttal, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárúttal, a Szt. Izsák Székesegyházzal, a történelemkönyvekből híres Téli Palotával, a Nyári Kerttel és a Felvonulás térrel. Már a városnézés során elkezdjük felfedezni az orosz konyhát, ugyanis egy étteremben elfogyasztjuk az ebédünket. Ezután folytatjuk a városnézést, bemegyünk a Péter-Pál erődbe, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. A kora délutáni órákban transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, egy kis pihenés.

Este időutazás a múltba, mégpedig a Szovjetunió korszakába. A szállodánk közvetlen közelében lévő hangulatos étterembe térünk be, ahol a finom, hagyományos orosz ételeinket szovjet stílusú berendezés és retro zene mellett fogyasztjuk el.

2. nap: Petrodvorec – Matrjoska festés

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt.

A kastély megtekintése után felkeressük az „orosz falu” létesítményt, ahol belemerülhetünk az autentikus orosz kultúrába és konyhába. Mi lenne az első ötletük, amit Oroszországból kellene ajándékba hozni? Természetesen a matrjoska baba! De túl egyszerű lenne csak bemenni érte az ajándékboltba, ezért a mai napon nem csak a baba történetével ismerkedünk meg, hanem elkészítjük a saját babánkat is. Részt veszünk egy matrjoska festő tanfolyamon, illetve elfogyasztunk egy igazi orosz ebédet is. Este visszaérkezés a városba, pihenés és szabadidő.

3. nap: Ermitázs – Pirog főzőtanfolyam

A reggelit követően fakultatív programként az Ermitázst keressük fel. Az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Ezt követően fakultatív programként egy pirog készítő tanfolyamon vehetünk részt. Az orosz konyha kihagyhatatlan része a puha kelt tésztából készült pirog - vagy pirozsok, ha kis méretű. A régi időkben a pirogot vendégek fogadására sütötték, különböző méretben és formában, többféle töltelékkel. A pirog szóban a „pir” nagy ünneplést jelent. A tanfolyam helyszínén, az étel készítését követően elfogyasztjuk hagyományos orosz ebédünket.

Majd szabadidő a városban, melynek keretén belül egyénileg elmehetünk a Faberge múzeumba (belépő a helyszínen fizetendő).

4. nap: Sétahajózás - Pelmenyi főzőtanfolyam – Vodka múzeum

A reggeli után napunkat hajókirándulással kezdjük Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból nézzük meg azokat a látványosságokat, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik városnézésünk teljessé és felejthetetlenné.

A programot egy orosz étteremben folytatjuk, ahol részt veszünk az igazi orosz pelmenyi készítésében. A pelmenyi egy hússal töltött tészta, melynek első említése a 15. században, az Ural hegység környékén történt. A pelmeny szó a finnugor nyelvből származik és fültésztát jelent. A pelmenyi gyúrása, nyújtása, a húsdarálás és a batyu töltése hosszú és időigényes munka, ezért a szovjet időkben az ünnepek előtt sok családban hagyománnyá vált, hogy a készítésben minden családtag részt vett. A főzőtanfolyam során a séf elárulja az étel készítésének a titkait. Ezt követően természetesen megkóstoljunk a saját gyártású pelmenyinket is, és egyúttal megebédelünk.

A nap zárásaként látogatás a Vodka Múzeumban, természetesen kóstolóval egybekötve.

5. nap: Szentpétervár – Budapest

Reggel kijelentkezünk a szállodából. A nap folyamán elsőként lehetőség adódik Szentpétervár legnagyobb és legismertebb templomainak, a Szent Izsák székesegyház és a Véren Megváltó templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők, kb. 14.000 Ft-nak megfelelő rubelben). A Véren Megváltó templom II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

Ezt követően egy orosz étteremben a már korábban megismert pirogot fogunk újra kóstolgatni. A program során lehetőségünk lesz többféle töltelékből választani, például húsos, halas, sajtos, burgonyás, káposztás, gombás, tojásos, túrós, de akár gyümölcsöset is (almás, meggyes, fekete áfonyás). Egy meleg nyári napon nagyon jól fog esni egy tipikus orosz frissítő ital, a morsz. Ez az alkoholmentes ital nagyon jó immunerősítő és vitaminokban gazdag, általában bogyós gyümölcsökből készítik, mint például áfonyából, homoktövisből, szamócából, ribizliből, málnából vagy meggyből. (A kiválasztott étel vagy ital fizetése a helyszínen, kb. 600 RUB.)

Délután szabadidő a városban, melynek keretén belül egyénileg fedezhetjük fel a várost, illetve még utoljára ajándékokat is vásárolhatunk. Este transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal.

 
UNESCO Világörökségi helyszínek:
 •   Szentpétervár történelmi belvárosa
 •   Petrodvorec

 

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a fakultatív programok szervezése a múzeumok nyitvatartási rendjéhez igazodik és ennek érdekében az utazási iroda a programok sorrendjét felcserélheti. Végleges programot az utazás előtt 1 héttel bocsájtunk utasaink rendelkezésére. 

Fakultatív programok:

Petrodvorec, Matrjoska festés (ebéddel)

Petrodvorec - Kastély és park, az orosz művészetek (orosz Versailles) kincse – az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. A park ódon épületek és gyönyörűséges szökőkutak kavalkádja. A világ egyik legnagyobb szökőkútrendszere 140 szökőkútból áll, s 24 km távolságból kapja a naponta 100.000 köbméternyi vizet. A gyönyörű parkban sétálva több kisebb palotára is rábukkanunk, amelyek között ott van I. Péter kedvenc tartózkodási helye, a Marli palota. A palota bepillantást enged a cárok fényűző életmódjába, megtekintjük a tróntermet, a híres Arcképek Termét, I. Péter fából faragott dolgozószobáját s a megszámlálhatatlanul sok lakószobát.

A kastély megtekintése után az „orosz falu” létesítményt keressük fel, ahol egy matrjoska baba festő tanfolyamon veszünk részt, illetve egy hagyományos orosz ebédet ismerünk meg.

Ár: 39.000 Ft/fő


Ermitázs (gyalogos program)

Nyitvatartás: kedd-csütörtök-szombat-vasárnap 10:30 – 18:00,
szerda-péntek 10:30-21:00.
Szabadnap: hétfő.
A pénztárak egy órával a zárás előtt zárnak.

Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, Szentpéterváron a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Itt tartotta első gyűjteményét az uralkodó. Az Ermitázs története megegyezik a Téli Palota történetével.

A városban található mintegy 250 múzeum közül az Ermitázs maga mintegy 2-3 millió látogatót fogad évente Oroszországból és a világ minden tájáról. A világ talán legjelentősebb múzeuma a londoni Tate-tel és a párizsi Louvre-ral együtt. A múzeum 1917 óta ad otthont a legnagyobb európai festők műveinek. Az Ermitázs múzeum a Téli Palota épületét kapta meg, 1918-ban csupán egy részét, majd 1922-ben az egészet. A Téli Palota, azaz az Ermitázs épületében régebben csak a cárok festmény-, szobor-, és gobelingyűjteményét állították ki. Nem volt látogatható. Az Ermitázs Múzeum több mint 4 millió darabos gyűjteménnyel rendelkezik, ebből nagyon kevés látható az 535 termes Téli Palotában, a többség raktárakban pihen. A múzeumban megtalálhatók az olasz reneszánsz, a holland barokk és francia mesterek alkotásai. Megnézhetjük a tróntermet, a cári hintót, ókori szobrokat, a felvilágosodás korából az európai festészet gyöngyszemeit. Közel 8000 nyugat-európai festmény díszíti a múzeum falait. A múzeumban jelenleg 365 helyiségben és falain közel 2,5 millió képzőművészeti alkotás található. Az Ermitázs ma együttműködik az IBM-el abban, hogy létrehozzák az Ermitázs internetről elérhető digitális katalógusát.

Ár: 19.500 Ft/fő

 

Pirog főzőtanfolyam (ebéddel)

Pirog készítő tanfolyam, melynek során, a tanfolyam helyszínén, az étel készítését követően elfogyasztjuk hagyományos orosz ebédünket.

Ár: 26.000 Ft/fő

Fontos információk:

Beutazási feltételek

Folyamatosan frissülő beutazási feltételekről ITT tájékozódhat. 

 

 

Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Tapasztalataink alapján a Wizzair  légitársaság a menetrend meghirdetése után, akár több alkalommal is változtatásokat jelent be. A weboldalunkon igyekszünk a menetrend változásokat követni. Megkérjük, hogy az indulás előtti tájékoztatóban szereplő menetrendet vegyék véglegesnek, amennyiben transzfer vagy egyéb szolgáltatás foglalása okán tájékozódna a járatáról. 

Az utazáshoz a repülőjegyet a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, 20 kg-os, 26 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A Wizz Air szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a Wizz Air véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Forrás/ további információ: ITT

 

 

 

A repülőre történő felszállás

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy idegenvezetőnk a szentpétervári repülőtéren várja a csoportot. A budapesti repülőtéren irodánk munkatársa indítja a csoportot, és segít a becsekkolásban. Kollégánk a tranzit zónába nem léphet be, az utasoknak önállóan szükséges a kaput megtalálniuk. Idegenvezetőnk a hazaúton csak a repülőtérig kíséri az utasainkat, a hazautazás szintén egyénileg történik.

A tranzitban való tartózkodás ideje alatt a járatinformációs kijelzőkön ellenőrizni szükséges a járathoz rendelt beszállító kapu számát, mivel a forgalom függvényében az esetlegesen változhat. Az utasnak az indulási idő előtt legkésőbb 30 perccel a beszállító kapuknál be kell jelentkeznie. Amennyiben az utas nincs a megadott időben a kapunál, a kiszolgáló szervezet a légitársaság utasítására leveheti az utast a járatról.

A budapesti repülőtéren való tájékozódásról további tudnivalók IDE KATTINTVA láthatók.


Vízum 

Magyar állampolgároknak Oroszországba történő utazáshoz vízum szükséges. 

Mi szükséges az vízumhoz?
- Az eredeti útlevél. Az útlevél érvényességének 6 hónappal meg kell haladnia a hazaút dátumát. Új útlevél készíttetése szükséges, amennyiben szakadt oldal van az útlevélben, főleg a fényképes lapnál.

- 1 db fél évnél nem régebbi színes igazolványkép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű (a vállak is szembe legyenek), kizárólag fehér hátterű.

- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP) a teljes kint tartózkodás idejére.

További tájékoztatással kapcsolatban forduljanak kollégáinkhoz.

 

Szállás

Kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Hotel Oktyabrszkaja 4*, megítélésünk szerint 3*+, hivatalosan 4*-os szálloda, mely a Nevsky sugárúton helyezkedik el, a legfőbb látnivalók gyalogosan megközelíthetők.

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Kedves Érdeklődő!  Tájékoztatjuk Önt arról, hogy ez az utazás jelenleg nem szerepel a kínálatunkban. Kérjük, kattintson az „értesítés kérés” gombra, és amint a program újra elérhető lesz, jelezzük azt Önnek.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel,
  fix üléshellyel, személyenként
  1 db max. 10 kg-os
  max. 40 x 30 x 20 cm-es kézipoggyásszal
  és 1 db max. 20 kg-os feladható bőrönddel
  (melynek a mértéke:
  kb. 95.000 Ft)
 • a szállást 3*+-os belvárosi szállodában
 • 4 alkalommal reggelit,
  2 alkalommal ebédet
  (1. és 4. napon)
  és 1 alkalommal vacsorát
  (1. napon)
 • az 1., 4. és 5. napi programot
 • a helyszíni közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a vízumdíjat
  23.000 Ft
 • a fakultatív programokat
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár 
  56.000 Ft / 4 éj
 • BBP utasbiztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Hasonló utazások


Garantált indulás!
Oroszország

Az orosz cárok fővárosai (Szentpétervár - Moszkva)

9 nap / 8 éj
2024.07.03
összesen 1 időpontban
635 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Grúzia

Grúzia, a Kaukázus szíve

11 nap / 10 éj
2024.09.03
összesen 1 időpontban
705 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Dánia

Feröer-szigetek - Elfeledett vikingek óceáni birodalma

6 nap / 5 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
 
Kis létszámú csoport
Izland

Szilveszter Izlandon Helsinkivel fűszerezve

6 nap / 5 éj
2024.12.28
összesen 1 időpontban
735 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Franciaország

Szardínia és Korzika körutazás

8 nap / 7 éj
2024.09.10
összesen 2 időpontban
636 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!