Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
közvetlen menetrend szerinti Aeroflot járattal
Elhelyezés:
belvárosi, 5*-os szállodában, kétágyas szobákban
Ellátás:
reggeli, 1 alkalommal ebéd

Miért ez az út?

1. Egyéni utazás élményét kínáljuk: több időt töltünk egy-egy látnivalónál, és előtérbe helyezzük a program rugalmasságát. A programot kis létszámú csoportra terveztük, ezáltal könnyebb a haladás, illetve az egyéni igények is jobban teljesíthetők.  

2. Az utasok vagy a szállodában fogyaszthatják el a vacsorát, vagy irodánk ajánlása alapján elegáns, a helyiek által is kedvelt éttermekben. Olyan éttermeket választottunk, ahol klasszikus orosz ételeket kóstolhatnak meg, nem mindennapi helyszíneken.

3. Különleges látnivalókat is kínálunk, mint például a Kreml területén található Gyémántgyűjteményt vagy a Moscow City egyik felhőkarcolóját. Csak ezen program esetében ebéddel egybekötött sétahajózás a Moszkva folyón. Ezen kívül a hagyományos látványosságokat is felkeressük: Kreml, Vörös tér, Tretyakov képtár, Szergijev Poszád.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport: max. 15 fő

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest - Moszkva

Indulás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal Moszkvába. Érkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd ebédlehetőség a szállodában vagy egy közeli étteremben étlapról választva (az étkezés egyénileg, a helyszínen fizetendő). Délután séta a Vörös téren, majd a város megismerését a Bolsoj színház meglátogatásával folytatjuk, ám olyan helyeket járhatunk be az ikonikus színházban, amelyekre egy előadás meglátogatása közben nincs lehetőségünk. A színház látogatása után kicsit megpihenünk, Beluga vodka és kaviárkóstoló a Beluga Caviar bárban a Vörös téren lévő, patinás GUM áruházban, amely már önmagában is egy felkapott látványosság exkluzív és elegáns épületi sajátosságai miatt.

A nap végén az idegenvezetőnk kíséretében a Beluga étterembe látogathatunk (a vacsora egyénileg, a helyszínen fizetendő). Az étterem egy orosz kritikus szerint a legjobb az országban. Két tucat kaviárféle közül válogathatnak a vendégek, valamint a világ egyik legváltozatosabb vodkakínálatát találhatjuk az itallapon az összes Oroszországban megtalálható pezsgőfélével együtt. Mindez elegáns légkörben, a National Hotel második emeletén, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Vörös térre. A Beluga étteremről bővebben ITT tájékozódhatnak.

2. nap: Moszkva - Nemzeti (Tretyakov) képtár

A kényelmes reggeli után, hogy kipihenhessük az előző napi utazás és élmények fáradalmait, csak 10 óra körül indulunk az autóbuszos városnézésre. Elsőként a Lomonoszov Egyetem főépületét érintjük, mely a Veréb-hegyen található. Tartunk egy rövid pihenőt, mivel a hegyről csodálatos kilátás nyílik Moszkvára. Az egyetem jellegzetes formájú főlétesítménye a „Hét nővér” építményeinek egyike, elkészültekor a világ hetedik legmagasabb épülete volt. Majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostor temetőjében számos híresség és közéleti személyiség sírja található, mint például: Mihail Bulgakov, Nyikolaj Gogol, Anton Csehov, Nyikita Hruscsov és Borisz Jelcin. A temetőben egy rövid sétát teszünk, a kolostort viszont csak kívülről tekintjük meg.

Ebédszünet a városban. Étterem ajánlatunk az Elardji grúz étterem, mely bájos teraszaival és grúz konyhájával színezi a délutánunkat (az ebéd egyénileg, a helyszínen fizetendő). Az Elardjia étteremről bővebben ITT tájékozódhatnak.

Eddigi élményeinket tovább gazdagítva, fakultatív programként az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. A képtár megtekintése után a szállodába metróval utazunk vissza, mely utazás során megtekintjük a világhírű metróhálózat néhány igazi műalkotásként számon tartott állomását is. Azon utasaink, akik nem szeretnék meglátogatni a képtárat, szabadidő keretében, egyénileg fedezhetik fel a várost (gyalogosan vagy metróval juthatnak vissza a szállásra).

A ma esti étteremajánlatunk a Pushkin étterem (a vacsora egyénileg, a helyszínen fizetendő). Az éttermet egy francia sanzon énekes, Gilbert Bécaud ihlette, aki 50 évvel ezelőtt a moszkvai látogatásáról egy dalban mesélt, amelyben inkább az étteremben nézte volna a hóesést Natalival, a városnézés helyett. A dal slágerré vált Párizsban és emiatt sok francia turista kereste Moszkvában a Café Pushkint – ám hiába, hiszen az valójában nem is létezett. Az étterem 1999-ben öltött valódi alakot a Tverskayán egy barokk stílusú villában, melynek saját legendája van - de erről bővebben majd már az idegenvezetőnk mesél a helyszínen. A különleges termekben a francia és az orosz konyha különlegességeit adaptálták, modern változatban. A Pushkin étteremről bővebben ITT tájékozódhatnak.

3. nap: Szergijev Poszád

Reggeli után, 9 óra körül fakultatív kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re észak-keletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság–Szergij kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. A program végén Szergiev Poszadban ebéd a „Russky Dvorik”-ban, egy hagyományos orosz éteremben, ahol az orosz gasztronómia legismertebb és legízletesebb ételeit fogyasztjuk el (az ebédet a fakultatív program ára tartalmazza). A késő délutáni órákban érünk vissza Moszkvába. A ma esti étterem ajánlatunk a „White Rabbit”, amely 2018-ban a világ 50 legjobb éttermeinek listáján felkerült a top 15-be (az étkezés egyénileg, a helyszínen fizetendő). Az exkluzív étteremben az orosz konyha egy izgalmas, újszerű változatban hódít meg minket. A White Rabbit étteremről bővebben ITT tájékozódhatnak.

Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd napunkat Moszkva autóbuszos megtekintésével zárjuk. Az autóbuszos városnézés során a város modern negyedét, Moszkva City-t is felkeressük. A negyedben 1992-től kezdődően sorra épültek fel a 300 méternél magasabb látványos felhőkarcolók, melyek a város hagyományos látképe fölé magasodnak. Ezt a városrészt a következő napon közelebbről is megismerhetjük napközben. Az autóbuszos városnézést az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé.

4. nap: Kreml – Kincstár – Gyémántgyűjtemény - Moscow City

A reggelit követően elsőként a világörökség részévé vált Kremlt és a Kincstárat látogatjuk meg. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Ezután a Kincstárat keressük fel. A régebben fegyvertárként működő épületben ma kincstár található, amelyben a cári udvar tárgyi történelme látható, orosz mesterek által készített ezüst és arany ékszerek, illetve a külföldi delegációk ajándékai. Megtekinthetők a cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, a híres Faberge tojások és régi fegyverek.

Ezt követően az érdeklődők számára lehetőséget biztosítunk a Gyémántgyűjtemény megtekintésére, mely szintén a Kreml területén belül található (belépőjegy külön fizetendő). A múzeumban sajnos nem lehetséges az idegenvezetés, de kollégánk előzetesen mesél a kiállításról. A múzeumban a cári időkig visszamenő és az azóta is gondosan gyarapodó gyémántokban (például az Orlov gyémánt vagy a Shah gyémánt), drága- és féldrágakövekben, borostyánból és ásványokból készült csecsebecsékben gyönyörködhetünk.

Ebédszünet, amelyhez a „Shinok” éttermet javasoljuk, ahol az ukrán konyhával is megismerkedhetünk (az ebéd egyénileg, a helyszínen fizetendő). A nem mindennapi enteriőr falai között olyan hírességek is megfordultak már, mint Vivienne Westwood, Carole Bouquet vagy a Rolling Stones. A Shinok étteremről bővebben ITT tájékozódhatnak.

Ezután a város legmodernebb részébe, a Moscow Citybe utazunk, ahol igazi metropoliszra jellemző felhőkarcolók között veszhetünk bele Moszkva forgatagába. Miután elszédültünk a felettünk tornyosuló óriások között, fel is mehetünk az egyik épület kilátójára, ahol fagyit kóstolunk és élvezzük a lábunk alatt elterülő metropolisz nyüzsgését. Programunk végén mai étteremajánlatunk: vacsora az épület tetején lévő panorámaétteremben, a „Russki”-ban (a vacsora egyénileg, a helyszínen fizetendő). Az „OKO” felhőkarcoló 85. emeletén található étteremben nem csak a vacsoránkat, de a kilátást is élvezni fogjuk. Az elegáns és modern étteremben az orosz konyha minőségét Alexander Volkov-Medvedev séf garantálja. A vacsora után az étteremhez tartozó jégbárban is kóstolhatunk egy hűsítő vodkát, hiszen a vodka jéghidegen a legfinomabb! A Russki étteremről bővebben ITT tájékozódhatnak.

5 nap: Moszkva - Budapest

A reggelit követően kijelentkezés a szállodából. (A bőröndöket az autóbusz csomagtartójába tesszük.) Elsőként a Zarjadje parkba megyünk. A 13 hektáros területen Oroszország 4 jellemző földrajzi térségének mikroklímáját alakították ki, melyek a tundra, a sztyeppe, az erdő és a mocsárvidék. Kisétálhatunk a lebegő hídra is, amely pillér nélkül nyúlik a Moszkva folyó fölé. Ezt követően az UNESCO világörökség listáján szereplő Vörös teret keressük fel, melynek jellegzetes épületei Moszkva jelképévé váltak. A tér főbb látnivalói: Vaszilij Blazsennij-székesegyház, GUM áruház, Állami Történeti Múzeum, Lenin-mauzóleum. Egy rövid sétát teszünk a téren, majd a Vaszilij Blazsennij (Boldog Vazul) székesegyházat látogathatjuk meg (belépő a helyszínen fizetendő, kb. 700 rubel, vagyis kb. 3.500 Ft). A látványos, színes hagymakupolákkal díszített templom a tér egyik jelképe, melyet Rettegett Iván cár a kazáni tatár kánság felett aratott győzelmének emlékére építtetett. Ezután következik a Megváltó Krisztus Székesegyház, az ortodox vallás egyik páratlan remekműve. A világ legmagasabb ortodox templomát eredetileg I. Sándor cár emeltette fel, miután Napóleon seregei vesztett félként elhagyták Moszkvát. A hatalmas székesegyházat 1931-ben felrobbantották, majd az újjáépített templomot 2000. év augusztusában szentelték fel. Utána egyénileg a Puskin Múzeum látogatására nyílik lehetőség (belépő egyénileg, a helyszínen fizetendő) vagy az ingyenesen látogatható Lenin Mauzóleumot tekinthetjük meg.

Ezután hajókirándulásra invitáljuk Önöket a Moszkva folyón, ahol egy teljesen eltérő nézőpontból búcsúzhatunk Moszkva lenyűgöző városától. Mindezt a Radisson Royal panoráma sétahajó fedélzetén, ahol városnézésünk közben egy kellemes ebédet is elfogyasztunk. Hajókázás után transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre közvetlen, menetrend szerinti járattal.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Az étteremfoglalásokat a szabad helyek függvényében tudjuk garantálni az előzetes kérések alapján.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • A Kreml és a Vörös tér
 • Novogyevicsij kolostor
 • Szergijev Poszad - Szentháromság Szergij kolostor épületegyüttese

Fakultatív programok:

A fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek! A végleges árak 2022. márciusban várhatók.
Szergiev Poszád (ebéddel)

Szergiev Poszad Moszkvától mintegy 60 km-re található kisváros. Legnagyobb értéke az 1340-ben alapított Szt. Szergej kolostor, történelmi és egyházi szempontból Oroszország egyik legfontosabb kolostora. 1408-ban a tatárok feldúlták, de 10 év elteltével már álltak az új, kőből épült falak. Fő látványosságai az Andrej Rjubljov által festett ikonok. A székesegyházban helyezték el Szt. Szergius maradványait, mely évente zarándokok ezreit vonzza. A település az „Aranygyűrű” városainak egyike. A kolostor 1993 óta a világörökség része.
Nyitva tartás: minden nap 10:00-18:00
További információ: https://www.stsl.ru/

A fakultatív program min. 10 fő részvétele esetén indul.

Ára: 36.000 Ft

Tretyakov Képtár és metró

A XIX. században élt Tretyakov fivérek magángyűjteményéből alakult képtár a legfontosabb orosz művészet kulturális létesítménye, amelyben világhírű ikonok mellett nem kevésbé ismert orosz festők leghíresebb alkotási találhatók meg. 
Nyitva tartás: minden nap 10:30 – 19:30, hétfőnként zárva, a pénztárak egy órával a zárás előtt már nem adnak ki jegyet
További információ: https://www.tretyakovgallery.ru/en

A moszkvai metró a világ egyik legkiterjedtebb metróhálózata. A teljes hosszúsága 300 km. Páratlan élményt nyújt a méretével és impozáns látványával. Építésekor hatalmas tágas tereket alakítottak ki a föld alatt, azokat gyakran márvánnyal burkolták, szobrokkal és más díszítőelemekkel ékesítették. A metró Moszkva fő közlekedési eszköze, naponta emberek millióit szállítja.  
Üzemidő: 06:00 – 01:00
További információk: http://engl.mosmetro.ru/

Közlekedés metróval!

12.500 Ft

 

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Jelentkezés: legkésőbb 2 hónappal az indulás előtt.

Fontos információk:

Beutazási feltételek

Folyamatosan frissülő beutazási feltételekről ITT tájékozódhat. 

 

A repülőre történő felszállás

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy idegenvezetőnk a moszkvai repülőtéren várja a csoportot. A budapesti repülőtéren irodánk munkatársa indítja a csoportot, és segít a becsekkolásban. Kollégánk a tranzit zónába nem léphet be, az utasoknak önállóan szükséges a kaput megtalálniuk. Idegenvezetőnk a hazaúton csak a repülőtérig kíséri az utasainkat, a hazautazás szintén egyénileg történik.

A tranzitban való tartózkodás ideje alatt a járatinformációs kijelzőkön ellenőrizni szükséges a járathoz rendelt beszállító kapu számát, mivel a forgalom függvényében az esetlegesen változhat. Az utasnak az indulási idő előtt legkésőbb 30 perccel a beszállító kapuknál be kell jelentkeznie. Amennyiben az utas nincs a megadott időben a kapunál, a kiszolgáló szervezet a légitársaság utasítására leveheti az utast a járatról.

A budapesti repülőtéren való tájékozódásról további tudnivalók IDE KATTINTVA láthatók.

 

Vízum 

Magyar állampolgároknak Oroszországba történő utazáshoz vízum szükséges. 

Mi szükséges az vízumhoz?
- Az eredeti útlevél. Az útlevél érvényességének 6 hónappal meg kell haladnia a hazaút dátumát. Új útlevél készíttetése szükséges, amennyiben szakadt oldal van az útlevélben, főleg a fényképes lapnál.

- 1 db fél évnél nem régebbi színes igazolványkép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű (a vállak is szembe legyenek), kizárólag fehér hátterű.

- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP) a teljes kint tartózkodás idejére.

További tájékoztatással kapcsolatban forduljanak kollégáinkhoz.

 

Vörös tér és Lenin mauzóleum

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Vörös tér és a Lenin mauzóleum különleges helyszínek, amelyek kremli őrség hatáskörébe tartoznak. Sajnos előfordulhat, hogy különböző rendezvények, avatások, egyéb hivatalos és nem hivatalos események miatt előzetes tájékoztatás nélkül a tér lezárásra kerül, a mauzóleum pedig zárva tart.

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

endrei_judit_ajanlasaval_(2).jpg

Az utazók többsége a kíváncsiság miatt kel útra, hogy felfedezze a világ addig számára ismeretlen kultúráit, népeit, olyan helyeket és embereket, akik távol esnek hétköznapjaik színterétől. Ebből a felfedezésből nem lehet kihagyni Moszkvát, ezt a Kelet és Nyugat határán emelkedő nagy múltú várost. Karamzin, a neves orosz író mondta: aki nem látta Moszkvát, nem látta Oroszországot. Számolatlanul sokszor jártam ebben a városban, és mind a mai napig örömmel térek vissza ide. Nem tudok betelni a napfényben ragyogó arany kupolák látványával, a Kreml több száz éves templomai, az Uszpenszkij, a Blagovescsenszkij és az Arhangelszkij-székesegyház pompás épületegyüttese mindig lenyűgöz. A Vörös tér Moszkva szíve, épp úgy az itt élők, mint az ide látogató turisták számára, nem könnyű eldönteni, melyik múzeumba is menjünk. És még nem sétáltunk a nyüzsgő Arbaton, nem hajókáztunk a Moszkva folyón, nem ereszkedtünk le a híres moszkvai metróba, és nem ültünk be a Bolsojba egy balettre…

Ismerje meg Moszkvát!

 

Kedves Érdeklődő!  Tájékoztatjuk Önt arról, hogy ez az utazás jelenleg nem szerepel a kínálatunkban. Kérjük, kattintson az „értesítés kérés” gombra, és amint a program újra elérhető lesz, jelezzük azt Önnek.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel,
  személyenként 1 db
  max. 23 kg-os poggyásszal
  és 1 db max. 8 kg-os
  kézipoggyásszal
  (melynek értéke:
  kb. 120.000 Ft)
 • a szállást reggelivel
 • 1 alkalommal ebédet
  (az 5. napon, a sétahajózás alatt)
 • az autóbuszos városnézést
 • a Beluga vodka- és kaviárkóstolót
 • a Bolsoj színházbejárást
 • a Kreml és Kincstár
  programot
 • a Moscow City kilátót
  és fagylaltkóstolót
 • a sétahajózást
  a Moszkva folyón
 • a szükséges transzfereket
 • a részvételi díjban lévő
  programok belépőjegyeit
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a vízumdíjat
   21.000 Ft
 • a fakultatív programokat
 • az egyéni ebédeket és vacsorákat
 • a Gyémántgyűjtemény,
  a Vaszilij Blazsenij székesegyház
  és a Puskin Múzeum belépőjegyeinek díját
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  224.000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Hasonló utazások


Garantált indulás!
Oroszország

Az orosz cárok fővárosai (Szentpétervár - Moszkva)

9 nap / 8 éj
2024.07.03
összesen 1 időpontban
635 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Portugália

Bortúra Portoban és a Douro-völgyében

6 nap / 5 éj
2024.10.18
összesen 1 időpontban
698 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Franciaország

Mesés Elzász a borút mentén

5 nap / 4 éj
2024.09.04
összesen 1 időpontban
474 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Portugália

Szilveszter Portugáliában

6 nap / 5 éj
2024.12.29
összesen 1 időpontban
665 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Norvégia

Norvég fjordok tájak és trollok

8 nap / 7 éj
2024.07.02
összesen 3 időpontban
675 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!