Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal
Elhelyezés:
4*-os szállodában kétágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás:
reggeli

Miért ez az út?

A dél-olasz tartományban, Pugliaban jellemzően tisztaság van, mindemellett gyönyörűek a tengerpartok, és kedvesek az emberek, és mivel Olaszország ezen részén nincs akkora tömeg, ezért a vidék igazi arca is tényleg felfedezhető.

Puglia merőben más építészeti értékekkel bír, mint Olaszország ismertebb, turisták által látogatottabb tájai. Nem a színesre festett, keskeny házak jellemzik, mint Cinque Terrét, és nem is terméskőből épült, terrakotta cserepekkel fedett hatalmas középkori házak, mint amiket Toszkánában és Umbriában találunk. Az épületek itt fehérre meszelt, egyszerű, kővel fedett házak és a mesebeli Aprajafalva kunyhóira emlékeztető, csúcsos süvegű trullók.

1. Két felfedezésre váró, különleges régió.

2. 12 város, 3 világörökségi helyszín, számtalan múltat idéző emlék.

3. Átdolgozott program, medencés, 4 csillagos szállások.

Garantált indulás

GARANTÁLT INDULÁS

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport: max. 22 fő

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Kulturális látnivalók

Kulturális látnivalók

Garantált társítás

Társítási garanciával

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Bari – Ostuni - Lecce

Elutazás Budapestről a Ryanair közvetlen menetrend szerinti járatával Bariba. Barit elhagyva a tengerpart mentén utazunk déli irányban. Elsőnek Ostuni városát fedezzük fel, melyet már a kőkorszakban is laktak. A város jellegzetes látképe egy pestisjárvány következtében alakult ki, amikor is - a festék antibakteriális hatása miatt - minden házat fehérre kellett festeni. Ma ezek a fehérre meszelt épületek és a macskaköves utcácskák romantikus hangulatot varázsolnak, melyek közül egyszercsak előbukkan a 15. századi, homokszínű katedrális.

Este érünk szálláshelyünkre, Leccebe, melyet számos barokk épülete miatt a „Dél Firenzéjének” is neveznek. Szállás Lecceben (2 éj). Fakultatív vacsora. 

Szállás: Grand Hotel Lecce 4*, medencés szállás 

2. nap: Lecce - Otranto

Lecce történelme egészen az ókorig nyúlik vissza, de emellett számos középkori és reneszánsz műalkotást is láthatunk. A város a 17. században élte virágkorát. A nagyra becsült "leccei barokk" jelképének tartott Santa Croce-bazilika a város egyik legfontosabb temploma, melynek mozgalmas díszítése – szirénekkel, hárpiákkal, sárkányokkal – a pogány mítoszok feletti keresztény győzelmet szimbolizálja. Felejthetetlen élmény barangolni a városban és beülni egy kávézóba, ahol mindenképp próbáljuk ki a helyi „caffe leccese”-t, vagyis jeges kávét mandulatejjel, illetve kóstoljuk meg a „pasticiotto”-t (pudinggal töltött olasz péksütemény).

Délután a tenger partján fekvő Otranto az úti célunk. Otranto gazdag történelmében nyomokat hagyott a római, bizánci és arab kultúra. A várost a Katedrális uralja, amely a 12. században épült és lenyűgöző mozaikokkal díszített. A város központjában számos szűk, macskaköves utca és történelmi épület található, amelyek a múltba repítenek vissza. Fakultatív vacsora. 

3. nap: Manduria – Martina Franca 

Manduria híres a kiváló minőségű borairól, különösen a Primitivo di Manduria borairól. A város környékén terül el a Primitivo szőlőültetvények tájéka, ahol a borászat hosszú hagyományokra tekint vissza. Mi is ellátogatunk egy helyi pincészetbe, ahol részt veszünk egy borkóstolón.  

Innen továbbutazva a délutánt Martina Franca-ban töltjük. A városka a barokk építészeti stílus egyik legcsodálatosabb példája. A központban gyönyörű barokk paloták, templomok és terek találhatók. Nem hagyjuk ki a Basilica di San Martino-t, amely gazdagon díszített homlokzata lenyűgöző. Puglia régió híres gasztronómiájáról, és Martina Franca sem kivétel. Szabadidejében próbálja ki a helyi specialitásokat, például a "capocollo" nevű sonkát, a helyi sajtokat és a friss tengeri ételeket. A város számos étterme és pizzériája kínál autentikus olasz ételeket.

Délután elfoglaljuk a szállást Martina Francaban. (5 éj) Fakultatív vacsora. 

Szállás: Park Hotel San Michele 4*, medencés szállás

4. nap: Matera - Altamura

Reggeli után a szomszédos régióban, Basilicataban barangolunk. Először Materaba utazunk. A Sassi di Matera, Olaszország egyik rejtett kincse, sziklába vájt barlanglakásaival, freskókkal díszített épületeivel, így nem csoda, hogy a világörökség része. Megtekintünk több barlanglakást, és egy sziklatemplomot is.

Következő állomásunk Altamura. A város hírnevét világszerte híres kenyere, a Pané di Altamura alapozta meg, amelyet a 16. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet megjelöléssel forgalmaznak. Sétálunk a városfalon belül található girbegurba utcákon, megtekintjük az 1232-ben épült román kori Santa Maria Assunta katedrálist. Végül az egyik pékségben megkóstoljuk a híres kenyeret is.

Fakultatív vacsora. 

5. nap: Strandolás - Monopoli

Pihenés, fürdés a szállodában vagy egész napos strandolás Monopoli városkájában. A város központjában található a középkori erődítmény, a Monopoli Kastély. A városka hosszú és festői tengerparttal büszkélkedhet. Ezek a homokos és kavicsos strandok kiváló lehetőséget nyújtanak a fürdőzésre és a napozásra. 

Fakultatív vacsora. 

6. nap: Alberobello - Polignano a Mare

Délelőtt az olasz „Aprajafalvára”, vagyis Alberobelloba utazunk. Hírnevét a városképet uraló trulloknak köszönheti, melyek süveges tetejű, hengeres vagy négyszögletes építmények. Kizárólag kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül.

A nap második felében indulunk Polignano Mareba. A bájos település egy mészkőszikla tetején áll, a házak a meredek partfal szélén egyensúlyoznak, látványát sokan a korzikai Bonifaciohoz hasonlítják. Az óváros az arab, bizánci, spanyol és a normann múlt nyomait tárja fel, illetve az ősi városkát őrző négy őrtorony maradványait. A keskeny utcák között barangolva a város szülötte, Domenico Modugno dalát dúdolhatjuk: „Voláre oh, oh, cantare….”.

A Polignano környéki csipkézett sziklafalak alatt valójában egy sor felfedezésre váró tengeri barlangot találni, ahol a tenger játszik a napfénnyel, látványos fénytörési jelenségeket produkálva. A kristálytiszta víz és a felénk magasodó sziklafalak a búvárok és az úszók kedvelt helyei, mi csónakokkal fedezzük fel. 

Fakultatív vacsora. 

7. nap: Castel del Monte - Trani

Reggeli után Castel del Monteba látogatunk, ahol megtekintjük az UNESCO világörökségi védelem alatt álló, „Apulia kőkoronájának” is nevezett, nyolcszögletű várat, melyet II. Frigyes német-római császár építtetett a 13. században. A mészkőből épült vár ötvözi a nyugati várépítészet, a gótika, illetve az iszlám jegyeit, és híres tökéletesen szimmetrikus alakjáról.

Utunkat tovább folytatva Traniba látogatunk. A város szimbóluma a Katedrális, amely a tengerparton található. Ez a román stílusú épület impozáns homlokzatával és csodálatos belső térrel rendelkezik. A katedrális középkori művészet remeke. Utolsó előtti napunkon élvezzük ki a hamisítatlan dél-olasz dolce vita-t, fagyizzunk, kávézzunk, pastázzunk, pizzázzunk!

Fakultatív vacsora. 

8. nap: Bari – Budapest

Az utolsó napot Bariban, Puglia fővárosában töltjük. Az óvárosban megtekintjük a Szent Miklós bazilikát, a románkori építészet egyik legszebbikét. 1087 óta itt őrzik Szent Miklós ereklyéit. Ezután Castello Svevohoz sétálunk, ahonnan kiváló kilátás nyílik a tengerre és a városra. A kikötőben érdemes egy kávézó vagy étterem teraszán megpihenni és élvezni a kikötőben ringó hajók látványát és a finom olasz ízeket. Transzfer a repülőtérre, hazautazás közvetlen menetrend szerinti járattal Budapestre.

UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Matera óvárosa
 • Castel del Monte
 • Alberobello - „trulli" épületek

Fontos információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Ryanair

Budapest - Bari: 14:10-15:40 / Kb. 1ó 30p

Bari - Budapest: 16:05-17:30 / Kb. 1ó 30p

Repülőjegy - utazás Ryanair  járattal 

Az utazáshoz a repülőjegyet a Ryanair vagy a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 20 x 25 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, vagy 20 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 80 × 120 × 120 cm nagyságú lehet.

Elsőbbségi beszállás:
Ha az utasok priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 20 × 25 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 20 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A légitársaságok szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a  légitársaság véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Forrás/ további információ: ITT

 

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

 

Ismerje meg Pugliát és Basilicatat! 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.09.07 - 2024.09.14
8 nap / 7 éj
618 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, személyenként 
  1 db kis és 1 db nagy kézipoggyásszal, elsőbbségi beszállással,
  ülőhelyfoglalással (melynek értéke: kb. 86.000 Ft - változhat)
 • 7 éjszakát reggelivel
 • a megadott programokat
 • a kóstolókat (bor, kenyér)
 • az autóbusz közlekedést
 • Castel del Monte belépőjegyet
 • csónakkirándulást Polignanoban
 • a helyi idegenvezetőt
 • a magyar nyelvű idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalót
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 20 EUR / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  134 000 Ft
 • Félpanzió igényelhető
  98 000 Ft
 • Feladható poggyász kérhető
  max. 20 kg
  kb. 35 000 Ft / db (változhat)
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Kapcsolódó magazin


Toszkán élmények

Akinek van érzeke a történelemhez, a kultúrához, a gasztronómiához, vagy csak egyszerűen az élethez, az ezen az úton szinte tobzódott az élményekben. 

Elolvasom ››

Toszkán gasztró élmények

Amint buszunkkal átbillentünk az Appeninek gerincén, már a napfényes Toszkána fogadott minket.

Elolvasom ››

Útinapló: Puglia, Olaszország

Kollégánk útinaplója Pugliai utazásáról.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Olaszország

Szicília: Körutazás a napfény szigetén

8 nap / 7 éj
2024.06.17
összesen 2 időpontban
634 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Olaszország

Gasztroélmények Szicíliában

5 nap / 4 éj
2024.04.18
összesen 3 időpontban
607 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Litvánia

A Balti-tenger kincsei

6 nap / 5 éj
2024.05.20
összesen 4 időpontban
480 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Németország

Észak-Németország: Hanza-városok a két tenger partján

8 nap / 7 éj
2024.07.31
összesen 1 időpontban
740 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Törökország

Kappadókia, Kis-Ázsia tündérvilága

8 nap / 7 éj
2024.05.15
összesen 3 időpontban
515 000 Ft/fő
505 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!