Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti járattal, átszállással
Elhelyezés:
3-4*-os szállodákban
Ellátás:
reggeli, 1 alkalommal vacsora

Miért ez az út?

Júliusban a fehér éjszakák vagy ún. éjféli nap idején utazunk, amikor északon szinte egész nap világos van. 

Fjordok, végtelen fenyvesek, vízesések, hegyek kísérik utunkat. A csodás természet mellett pedig a sámi kultúrával és a norvég történelemmel is megismerkedhetünk. A Lofoten-szigetek mellett utunk csúcspontjaként elérjük az európai kontinens legészakibb pontját, a Nordkappot. 

  

Az út tervezett időpontjai 2025-ben:
07.29 - 08.04., 08.12 - 08.19.

Kérjük, előjelentkezését küldje el a mediterran@1000ut.hu email címre és amint a dátum elérhető lesz, ezt jelezzük Önnek.

 

Garantált indulás

Garantált indulás: 2024. július 30.

Kis létszámú csoport

Max. 22 fős csoport

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Garantált társítás

Társítási garanciával

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Bodø

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Norvégiába, Bodø-ba. Transzfer a szállodába. Már érkezésünk napján élvezhetjük az éjféli nap csodáját. Az éjféli nap egy olyan természeti jelenség, amely nyáron az Északi-sarkkörtől északra eső helyeken, többek között Észak-Norvégiában fordul elő. Az éjféli nap fogalma azt jelenti, hogy a nap még éjfélkor is, azaz 24 órán át a horizont felett marad. Szállás Bodø-ban.

Várható szállás: Thon Hotel Nordlys 3* (július), Scandic Havet 4* (augusztus)

2. nap: Bodø – Lofoten-szigetek – Henningsvær - Svolvæ (220 km)

Reggeli a szállodában. Délelőtt gyalogos városnézés Bodø-ban. Bodø a második legnagyobb város Észak-Norvégiában. A város tele van művészeti inspirációkkal, például hatalmas falfestmények láthatók az épületek falain. A Bodø központjában található bájos kikötőben egész nap nyüzsög az élet, a gyönyörű hegyi háttér pedig különösen festőivé teszi a helyet. A kikötőben hajóra szállunk, 11-kor kihajózás a Lofoten-szigetek felé. A szigetek tájképére a hegycsúcsok, sziklák és védett öblök jellemzők. Bodø felől tekintve a szigetekre egy egybefüggőnek tűnő, mintegy száz kilométer hosszú és 800-1000 méter magas fal látható. 14:15-kor kikötés Moskenesben. A Lofoten-szigetek vad és zord szépsége minden norvégiai utazás egyik fénypontja. Drámai, gleccserek által faragott hegyek emelkednek ki a tengerből, amelyek mellett eltörpülnek az apró kis halászfalvak. Védett öblök és fjordok szegélyezik a partokat. A Lofoten-szigeteken élő emberek olyan kedvesek, mint maga a hely, nagyszerű vendéglátók és mesemondók. Kikötés után utazás Svolvær felé. Útközben megállunk a festői Henningsvær halászfaluban. A hagyományos norvég falvak közül Henningsvær rendelkezik a legjobban megőrzött építészettel. A kikötőt szegélyező színes épületek és a meredek hegyek a háttérben festői látképet nyújtanak. Svolvær-ba érkezve elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Svolvær-ben.

Várható szállás: Thon Hotel Lofoten 3* (július), Scandic Vestfjord Lofoten 3* (augusztus)

3. nap: Vesterålen-szigetek – Stokmarknes – Sortland - Harstad (245 km)

A reggelit követően átkompozás a Vesterålen-szigetekre. Ha autentikus élményre vágyunk a sarkkörtől északra, akkor a Vesterålen-szigetek esetében egy rejtett gyöngyszemre találunk. Híres szomszédjától, a Lofotentől északra fekvő szigetcsoport lenyűgöző tájképet kínál. Az óceánra néző hegyek között kanyargó utak mentén, védett öblökben kis falvak bújnak meg. Az utak mellett rénszarvasok kóborolnak, és tengeri madarak ezrei fészkelnek az apró szigeteken. Kikötés után a Kollvika strandra utazunk, ahonnan festői kilátás nyílik a Lofoten-szigetekre. Utunkat folytatva Stokmarknesbe utazunk. A városba érkezve feltűnik egy napfényben csillogó, nagy, merész, doboz alakú üvegépület. Ahogy közelebb haladunk az épülethez, látni fogjuk, hogy egy nagy hajó van a belsejében. Ez az épület a Hurtigrutemuseet, egy modern múzeum, amely a jó állapotban megőrzött MS Finnmarken hajón kívül egyéb kiállításoknak is otthont ad. Látogatásunk során a hajó fedélzetére is feljutunk. A hajó fedélzetén szinte visszautazunk az időben, és többek között megismerkedünk a hajó útvonalával, amely a norvég partok mentén fekvő falvakat kötötte össze több mint egy évszázadon át. Továbbutazás Sortlandba. Felkeressük az Inga Sámi Siida-t, egy kis családi vállalkozást. Az Inga család egy sarkvidéki őslakos népcsoporthoz tartozik, a sámikhoz, és 150 éve foglalkoznak rénszarvastartással. A látogatás során megismerkedhetünk a kultúrájukkal. A család mesél az életükről, a csodálatos rénszarvasaikról és rénszarvastartás hagyományaikról, valamint sámi legendákról, mítoszokról és varázslatokról. A karámban olyan rénszarvasokkal is találkozhatunk, amelyek annyira szelídek, hogy kézből etethetők. A család tulajdonában lévő kis üzletben rénszarvashúst, rénszarvasbőröket, agancsokat és kézműves termékeket árulnak. Kompátkelés Hinnøyaba. Transzfer Harstadba, a szállodánkba. Norvégia legnagyobb szigetén, Hinnøyán található Harstadban felejthetetlen természeti élmények és egy érintetlen szigetvilág várja a látogatókat. A városban a szecesszió, a hagyományos fa építészeti stílus és a modernitás színes egyvelege látható. Harstad egykor egy viking hatalmi központ volt. A város ma már a finom ételekről és az élénk kulturális életéről ismert. Szállás Harstadban.

Várható szállás: Thon Hotel Harstad 3* (július), Scandic Harstad 3* (augusztus)

4. nap: Senja-sziget - Tromsøya-sziget - Tromsø (310 km)

A reggeli után Finnsnesbe indulunk. Senja-szigetre érkezve továbbutazás Straumsbotnba, ahol a Senja festői útvonalán először a Bergsbotn kilátónál állunk meg. Senja-sziget tenger felőli oldalán, ahol az óceán találkozik az éggel, egy 44 méter hosszú kilátóból élvezhetjük Bergsfjord és a környező csúcsok nagyszerű látványát. Következő úti célunk Tungeneset. A Tungeneset pihenőhely Steinsfjordot és Ersfjordot elválasztó hegyfok csúcsán fekszik. A vörösfenyőből épített sétány a sziklákon túlra vezet ki, hogy csodaszép kilátást élvezhessünk az Északi-tengerre. Majd megállunk a kilátást élvezni a gyönyörű hegyekkel körülvett, fehér homokos tengerparttal rendelkező, idilli Ersfjord strandon. Botnhamnba érkezve komppal Tromsøya-szigetre, Brensholmenbe hajózunk. Festői útvonalon haladva Tromsø-be érkezünk. A "Sarkvidék kapujának" is nevezett várost fenséges hegyek, gleccsertavak és gyönyörű tájak veszik körül.  Szállás Tromsø-ben. (2 éj) (az augusztusi csoportnak könnyű vacsora a szálláson)

Várható szállás: Thon Hotel Tromsø 3* (július), Clarion Collection Hotel Aurora 4* (augusztus)

5. nap: Tromsø

Délelőtt gyalogos városnézés Tromsø óvárosában. Délután szabadidő a városban. Egyénileg felkereshető a Polar Museum (Sarkvidék Múzeum), ahol megismerkedhetünk a legfontosabb norvég sarkkutatók életével és munkásságával. Egyénileg látogatható a Polaria Institute, a világ legészakibb akváriuma, ahol a Jeges-tenger állatvilágát mutatják be, illetve testközelből láthatunk szakállas fókákat. Egyénileg felvonóval fel lehet jutni a Tromsø melletti hegyre, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra. Túrázási lehetőség a kijelölt útvonalakon, de be lehet ülni a hegy tetején található étterembe is. Az éjféli nap világossága miatt akár késő estig is felfedezhető a város. Visszatérés a szállásra. 

6. nap: Lyngen Alpok - Alta (300 km)

A reggelit követően a Lyngen Alpok tájain keresztül Alta városa felé utazunk. Utunk során csodálatos hegyek között kanyarog az utunk. Útközben két alkalommal is komppal haladunk tovább. Altaba való érkezés után városnézés. A gyönyörű Alta-fjord csúcsán fekvő, hegyekkel körülvett, festői Alta városa a világ második legészakibb városa. Vacsora a szállodában. Szállás Altaban.

Várható szálloda: Sorrisniva AS Arctic Wilderness Lodge 4*

7. nap: Honningsvåg – Északi-fok (210 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat észak felé a Sennalandet kopár hegyein keresztül Posangerfjordba és Honnigsvåg felé. A Barents-tenger békés öblére néző, festői színes házakkal tarkított Honningsvåg képeslapra illő tájjal büszkélkedhet. A Magerøya-szigeten található hagyományos halászfalu az Északi-fok kapujaként ismert. Ugyanis Honningsvåg ideális kiindulópontként szolgál azok számára, akik szeretnék az Északi-fokot elérni. A főutcán sorakozó egyedi üzletek miatt pedig igazán elbűvölő város. Itt néha még az is előfordul, hogy az utcákon rénszarvasok szabadon sétálgatnak. Az esti órákban kirándulás Nordkapphoz, vagyis az Északi-fokhoz. Bár kirándulásunk este lesz, de az éjféli nap fénye nappali élménnyé teszi a programot. Több mint 300 éve a világ minden tájáról érkeznek emberek ide, hogy láthassák az európai szárazföld legészakibb pontját. Számos utazó tette meg a fáradságos utat, királyok, kalandorok és expedíciók. Még a helyiek számára is mindig valami egészen különleges dolog a „világ végén” állni és a horizonton túlra nézni. Nordkapp valójában egy 307 méter magas, a Barents-tenger fölé emelkedő szikla, amely a kontinentális Európa legészakibb pontjaként ismert. A szikla tetején egy 1978-ban felállított, ikonikus földgömb található. Látogatás a Nordkapphallen múzeumban. A múzeumban számos létesítményt hoztak létre. A moziteremben egy filmet láthatunk az Északi-fok négy évszakáról. A film rávilágít arra, hogy a természet erői milyen hatalmasak, kihívást jelentők és nyersek itt, a világ végén. A földalatti alagútban kiállítások tekinthetők meg az Északi-fok hosszú történelméről. A múzeumban kialakított St Johannes Kapell a világ legészakibb ökumenikus kápolnája. Látogatásunkról kapunk egy Észak-fok bizonyítványt. Szállás Honnigsvågben.

Várható szálloda: Scandic Honnigsvåg 3* (július), Scandic Honninsvag 3* (augusztus)

8. nap: Honningsvåg – Alta – Budapest (210 km)

A reggelit követően transzfer Alta repülőterére, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

 

Fontos információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Norwegian Airlines

júliusban

Budapest - Oslo    12:00-14:30
Oslo - Bodo           17:30-19:00

Alta - Oslo              13:10-15:10
Oslo - Budapest     18:25-20:45

 

augusztusban

Budapest - Oslo    13:00-15:30
Oslo - Bodo           17:45-19:15

Alta - Oslo              11:15-13:55
Oslo - Budapest     18:25-20:45


Utazás Norwegian járattal

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely általánosan max. 10 kg súlyú lehet és max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen meghatározott 1 vagy 2 db. max. 23 kg-os bőrönd is.

Forrás/ további információ: https://www.norwegian.com/us/

 


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Az út idegenvezetője: 

Zsurek Andrea

other_464_37184_1000ut-idegenvezetok-zsurek-andrea1.jpeg

Számomra minden utazás egy jól szervezett, biztonságos kaland, melynek során az eddig csak filmekből, könyvekből és más forrásokból szerzett ismeretek valósággá válnak. Az idegen nyelvek, történelem, földrajz, művészet- és kultúrtörténet szeretete, valamint a magánemberként tett utazásaim, kisebb kitérők után az idegenvezetői pályára terelt. Nagy felelősség egy csoport vezetése idegen földön, mindamellett nagyszerű megtapasztalni azt is, hogyan válnak az induláskor még egymásnak idegen utasok az utazás végére akár baráti csoporttá. Idegenvezetőként bemutatni egy ország vagy tájegység lakóit, azok történetét, kultúráját, tájait, számomra nem csak egy munka, de szenvedélyes hivatás melyet, remélem  még hosszú ideig folytathatok. 


Ismerje meg Észak-Norvégiát!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.07.30 - 2024.08.06
8 nap / 7 éj
995 000 Ft
2024.08.22 - 2024.08.29
8 nap / 7 éj
1 035 000 Ft

Körutazásunk új időpontjai és árai még előkészítés alatt állnak.
Amennyiben érdekli az elkészült program, akkor kérjük, kattintson az Értesítés kérés gombra.
Miután elkészült az ajánlat, kollégáink értesítik Önt.

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, 1 db kézipoggyásszal és
  1 db max. 23 kg-s feladott poggyásszal
  (melynek értéke: 
  kb. 175 000 Ft)
 • 7 éj szállást 3-4*-os szállodákban
 • 7 alkalommal reggelit
  1 alkalommal vacsorát (júliusban)
  3 alkalommal vacsorát (augusztusban)
 • az autóbuszos közlekedést a programok során
 • a kompjegyeket 
 • a belépőjegyeket
 • a felsorolt programokat
 • a magyar csoportkísérőt az út során

Az ár nem tartalmazza

 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%


EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  200 000 Ft (júliusban)
  266 000 Ft
  (augusztusban)
 • Félpanziós felár
  100 000 Ft (júliusban - 6 vacsora)
  72 000 Ft
  (augusztusban - 4 vacsora)
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Spitzbergák - Földünk legészakibb elérhető pontja

A kétnevű szigetvilág az elmúlt 10 évben felkerült a legkeresettebb turisztikai célpontok listájára.

Elolvasom ››

Willem Barentsz, a Spitzbergák felfedezője

Első expedíciójára 1594. június 5-én indult.

Elolvasom ››

Endrei Judit - Emlékek fjordokról és trollokról - 1. rész

Norvégiai sorozatunkban Endrei Judit osztja meg saját élményeit, melyeket az irodánk által szervezett körutazása során szerzett.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Norvégia

Az Aurora borealis titkai

5 nap / 4 éj
2025.02.13
összesen 3 időpontban
710 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Norvégia

Norvég fjordok tájak és trollok

8 nap / 7 éj
2024.07.02
összesen 3 időpontban
675 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Azerbajdzsán

Baku, a kaszpi Dubai és Azerbajdzsán legszebb tájai

6 nap / 5 éj
2024.10.01
összesen 1 időpontban
405 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Litvánia

A Balti-tenger kincsei

6 nap / 5 éj
2024.06.25
összesen 3 időpontban
480 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Ciprus

Afrodité varázslatos szigete - Csillagtúra Cipruson

8 nap / 7 éj
2024.07.13
összesen 4 időpontban
540 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!