Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Miért ez az út?


A vacsoraestet egy későbbi időpontban szervezzük meg, a részleteket hamarosan meghirdetjük.

 

Ha hiányzik már Törökország, vagy még csak a tervekben szerepel, akkor a vacsoraest tökéletes alkalom arra, hogy a zene és ételek segítségével pár órára ott érezhessük magunkat.

Az esten úti célunk Hatay, Antakya, Törökország egyik, a konyhakultúrájáért az UNESCO által is jegyzett városa. Az évezredek hagyományai által kialakított konyha, a helyi olívaolaj, gránátalma, a gazdag és egyedi fűszerhasználat páratlan gazdagságot kölcsönöz az ételeknek. Az eseményt a Canlar együttes koncertje nyitja meg. Ezután megismerkedünk a helyi gasztronómiával, hagyományokkal, a török lélekkel.

A vacsora során a mezékben a gránátalma, a menta, petrezselyem, szumák, paprika pehely kombinációi egy különleges ízvilág kapuit nyitják meg. Megismerkedünk a bulgurhéjba töltött diós húsgombóccal, a zöld búzából készült piláffal, húsos padlizsánbatyuval, és mentás bárány kebabbal. Az édességeknél nem maradhat el a rózsavíz, de kiderül majd, milyen finom is a sajt a süteményben.

 

Gasztronómiai élmények

Gasztronómiai élmények

Program nyomtatása

Részletes program


Ezen az estén több, majd 2500 kilométert utazunk zene és ételek segítségével. Úti célunk Hatay, Antakya, Törökország egyik, a konyhakultúrájáért az UNESCO által is jegyzett városa. Évezredek kulináris hagyományai tükröződnek a jellegzetes helyi fogásokban. 

Pikáns ízek, váratlan fűszerpárosítások, a helyi olívaolaj és a gránátalma teszik különlegessé az ételeket. Nem véletlen, hogy országszerte híresek és kedveltek az éttermek, amiket antakyai szakácsok nyitnak. Hatay nem csak az ételei miatt különleges, hanem a gazdag történelmi emlékek, kultúrák, vallások együttélése is egyedivé teszi ezt a kis régiót. 

Élmény a léleknek is

A vacsora előtt a Canlar zenekar koncertje a zene szárnyain repít bennünket Törökországba. Az együttes a török népzene és klasszikus zene hazai legavatottabb előadója, így a koncert igazi zenei csemegét jelent.

 1682004815_torok-vacsoraest-8.jpg

Az estén olyan ételeket kóstolhatunk majd, amiknek a receptje a helyi szakácsoktól és legendásan jól főző háziasszonyoktól származik. Az ételekbe, a kultúrába pedig Lakatos Krisztina vezet be, aki 25 éve járja az országot, gyűjti a recepteket és kutatja az alapanyagok mellett a helyi hagyományokat is. Kapunk majd bepillantást a helyi kultúra gazdagságába, az étkezési szokásokba, megismerkedünk a keyif és kismet kifejezésekkel.



Gasztronómiai élmények - röviden a menüsorról

Az est ételsorát gazdag meze válogatással nyitjuk: padlizsánkém, amit a gránátalma pikáns íze tesz különlegessé, diós paprikakrém, finomra őrölt bulgurból sok zölddel készült saláta, a fűszeres lóbab mártogatós, joghurtos répa mártogatós, amit még azok is imádnak, akik nem szeretik a répát, mentás és gránátalmás saláta, amit szumák, római kömény tesz még izgalmasabbá.

A következő fogás egy igazán különleges étel: bulgurból készült, hússal és dióval töltött gombóc, ami egészen biztos szerepelne Antakya kulináris címerében.

A zöld búzából pirított tésztával és csicseriborsóval készült piláf már önmagában izgalmas ízkombinációt jelent. Ezt fogják kiegészíteni a borjúhússal töltött padlizsánbatyuk, és a mentás petrezselymes marha-bárány kebab.

Az ételsor lezárásaként három különleges helyi édesség kerül majd felszolgálásra. Természetesen nem hiányzik majd a rózsavíz, és azt is meg tudjuk majd, hogyan kerül a sajt a süteménybe.

Előétel
  • Abugannuj - padlizsánkrém
  • Muhammara - diós paprikakrém
  • Sarmaiçi - saláta finomra őrölt bulgurral és zöldségekkel
  • Bakla ezmesi - fűszeres lóbab mártogatós
  • Havuç yoğurtlama - joghurtos répa mártogatós
  • Ekşili salata - mentás és gránátalmás saláta
Meleg előétel
  • Şam oruğu - hússal és dió izgalmas kombinációja bulgur héjba töltve
Főétel
  • Kağıtta et - mentás petrezselymes marha-bárány kebap
  • Bohça et - borjúhússal töltött padlizsánbatyu
  • Fırık pilavı - zöld búzából, pirított tésztával és csicseriborsóval készült piláf
Desszert
  • Az ételsor lezárásaként három különleges helyi édesség kerül majd felszolgálásra. Természetesen nem hiányzik majd a rózsavíz, és azt is meg tudjuk majd, hogyan kerül a sajt a süteménybe.

 1682005390_posner-bistro.jpg

Helyszín: Up Hotel - 1066 Budapest, Csengery u. 31. 

 

Az este háziasszonya: 

Dr. Lakatos Krisztina

Kutatóként az egyik legfontosabb dolog a kíváncsiság. Ez jellemző az utazásra is, így bár 25 éve járom Törökországot, mindig találok újabb és újabb felfedeznivalót. Már az első látogatás alkalmával belecsöppentem a helyiek életébe, bepillantást nyerhettem a mindennapokba, az ottani élet ritmusába, az idegenek előtt rejtve maradó apró csodákba. Azóta második otthonunkká vált Anatólia. Amint meglátom az Ararát hósipkáját, vagy az isztambuli kis teázónkat, tudom, hogy hazaérkeztünk.

Törökország végtelen változatossága és gazdagsága lenyűgöző, és örömmel tölt el, hogy ezt másokkal is megoszthatom és fellebbenthetem a fátylat erről a kultúráról. Utazás közben teázunk, beszélgetünk és szemlélődünk, élvezzük a pillanatot és a különleges élményeket keressük. A látványosságok mellett felfedezzük a helyi ízeket, kóstoljuk díjnyertes séfek főztjét és apró éttermekben a helyiek legkedvesebb fogásait is.

 

Ismerje meg a Canlar zenekart!

Kedves Érdeklődő!  Tájékoztatjuk Önt arról, hogy ez az utazás jelenleg nem szerepel a kínálatunkban. Kérjük, kattintson az „értesítés kérés” gombra, és amint a program újra elérhető lesz, jelezzük azt Önnek.
Legutóbbi indulás: 2023-05-09

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

  • a vacsorát (ültetett vacsora, asztalszerviz)
  • a Canlar zenekar koncertjét


  • Részvételi díj: 35.000 Ft / fő
  • TÖRZSUTASAINK SZÁMÁRA 10% KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK!

    Jegyvásárlás: A "Foglalás" gombra kattintva (úti okmányok adatait nem szükséges megadni, kérjük írjon be bármilyen írásjelet a továbblépéshez), vagy fáradjon be személyesen az irodánkba.

Az ár nem tartalmazza

  • az a' la carte fogyasztást
  • a hotelben szobafoglalást
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Utazási magazin


Hasonló utazások


Törökország

Isztambul és a Boszporusz a Nemzetközi Tulipánfesztivál idején

5 nap / 4 éj
2025.04.11
összesen 1 időpontban
495 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Franciaország

Szardínia és Korzika körutazás

8 nap / 7 éj
2025.06.04
összesen 6 időpontban
655 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Norvégia

Norvég fjordok: tájak és trollok

8 nap / 7 éj
2025.06.03
összesen 4 időpontban
895 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Franciaország

Champagne a pezsgő és kultúra hazája

5 nap / 4 éj
2025.09.10
összesen 1 időpontban
630 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Üzbegisztán

Szilveszter Üzbegisztánban

9 nap / 7 éj
2024.12.29
összesen 1 időpontban
805 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!

Elismeréseink

Nőklapja 2023