Részletes program
A sokfogásos vacsora megosztható előételekkel indul. Az arab mezze szó eredeti jelentése: érzés, hangulat. Hangulatba is kerülünk majd elég hamar, ahogy felsorakoznak az ételek a hummusztól a pikáns paprika-, padlizsán- és sajtkrémen át a harsogóan zöld tabbouleh salátáig, a gránátalmás májat és a bárányhússal töltött, csücskösre formázott kibbeh párnácskákat is beleértve. A jóhiszemű vendég ezekkel – és a mártogatás kedvéért a helyben készült, frissen sült pitával – már szinte jóllakik, és hol van még a vacsora vége! Az itallapon szereplő borok egy része Libanonból érkezik, van a háznak saját koktélja, de a Byblos hibiszkusszal, gránátalmával készülő, színes limonádéi is népszerűek. Sorra érkeznek az újabb és újabb fogások, egy részük kézműves, egyedi, türkiz színű kerámiákban, mások csillogó, keleti rézedényekben. A tulajdonos szerint ilyesmin nem szabad spórolni, mert nem mindegy, mit látunk az asztalon. A tálakat és tányérokat kifejezetten a Byblos számára készítette egy keramikusművész. Kifinomult, de messze áll ez a fine dining világától, ők maguk fun diningnak nevezik saját műfajukat. És hogy mi a titok? 2019 óta számos libanoni étterem nyílt Budapesten, a Kutaini fivérek a Byblos sikerét a személyességben és a csapatuk együttműködő, egymást is kedvelő tagjaiban látják. A kiváló ételek és a friss alapanyagok szerepét nem hangsúlyozzák, mert szerintük az említésre sem méltó minimum. Nem sietünk: élvezzük az ízeket, a keleti élőzenét és egymás társáságát.
Olvassa el a Magyar Konyha cikkét a Byblos Étteremről: https://magyarkonyhaonline.hu/cikkek/a-byblos-konyhaja
Gasztronómiai élmények - röviden a menüsorról
Menü:
Előétel
- Tabouleh saláta sok zölddel
- Kibbeh – bárányhússal töltött párna
Választható főételek
- Grillválogatás: csirke, marha és bárány
- Báránycsülök sáfrányos rizzsel, joghurtszószban
- Tengerisügér-filé barnarizzsel és sült hagymával
Választható desszertek
A vacsora tartalmaz szűrt vizet és egy málnás-mentás-hibiszkuszos limonádét.
A Byblos híres kreatív signature és „ártatlan” koktéljairól is, érdemes kipróbálni a mangós Ginger Kisst vagy a gin alapú licsi-tonka martinit!
A vacsora limitált létszámú. Foglaljon időben és legyen része ennek a különleges élménynek!
Időpont: 2025. április 5., 19.00
Helyszín: Byblos Budapest, 1052 Budapest, Semmelweis utca 1-3.
Fotók: Körmendi Imre/imrekormendiphoto és Byblos Budapest