Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Miért ez az út?

Ünnepeljük együtt a nemzetközi Gin & Tonic napot!

Élőzenés vacsoraest Gin & Tonic-kóstolóval és workshoppal

 

 

Partnerünk, a Búzavirág Prémium magyar gin manufaktúra, akik az est folyamán bemutatják a Búzavirág kézműves magyar ginjüket. A gin összetételét 24 különböző növényi összetevő gazdagítja, beleértve a karakteres búzavirág szirmát is. A búzavirág szirom nemcsak ízében teszi különlegessé ezt a gint, hanem világoskékre festi magát a párlatot, vizuálisan is vonzóvá téve az italt.


Másik italkülönlegességük, a Zsolnay gin. Zsolnay Vilmos születésének 193. évfordulója alkalmából a kollekció egyedülálló minőségi itallal egészült ki, melyet dupla aranycsillaggal értékeltek Londonban, a gasztronómia Oscar-jaként számontartott nemzetközi élelmiszeripari versenyen, a Great Taste Awards-on. Üvege a 170 éves múlttal rendelkező, Zsolnay búzavirág motívummal díszített porcelán étkészlet mintájára készült.

Az ár tartalmazza a felsorolt étel és italsor árát, illetve a szervízdíjat.

Időpont: 2024. október 19., 18.30
Helyszín: UP Hotel****,  Budapest VI. kerület, Csengery u. 31.

Program nyomtatása

Részletes program

A Búzavirág és a Zsolnay gint bemutatja: Csenki Tamás sommelier

Az est folyamán lehetőség nyílik megkóstolni az említett Búzavirág prémium gineket, valamint további 4 különleges ginfajtát a világ különböző részeiről. Az exkluzív ginek mellé Lipták Tamás executive séf készíti el az adott országok ételkülönlegességeit.

Az élő jazz zenéről Orbay Lilla és Barakonyi Brunó gondoskodik

Orbay Lilla a fiatal jazz-generáció egyik legkiemelkedőbb egyénisége, aki muzikalitását nem csak, mint énekesnő, de mint komponista és zenekarvezető is kamatoztatja. Énekhangján kívül zongorajátéka is meghatározó, szerzeményeit főként a légies, könnyed dallamok és a sokszor határtalan improvizációk kontrasztja erősíti.

Barakonyi Brunó nagybőgős, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem másodéves hallgatója, az Orbay Lilla Quintetben és egyre több különböző stílusú formációban is demonstrálja tehetségét.

 


Program

18:30 Érkezés
19:00 Ültetett, felszolgált vacsora (fingerfood)
Gin & Tonic-kostoló, történetek és érdekességek a felszolgált ginekről
20:30 Saját Gin & Tonic készítése az asztalnál
21:00 Kötetlen beszélgetés a Búzavirág gin tulajdonosával

 


Menü 

 

Welcome drink
- Búzavirág Gin & Tonic

Étvágygerjesztő falatkák:
- Hentes tál (háromféle felvágott, kovászos kenyér és uborka) papírcsónakban
- Kétféle házi pogácsa (sajtos, tepertős) kis kosárkák

 


Étel- és italsor 
 

The Botanist (skót)
- Skót tojás, zöldsaláta, szárított kapribogyó, újhagyma, majonéz

Monkey 47 (német)
- Citromos bajorkolbász, burgonyasaláta

Roku (japán)
- Sushi (avokádó-lazac-uborka), washabi hab

Gin Mare Mediterranean (spanyol)
- Paella (tenger gyümölcsei), chorizo morzsa, aszalt paradicsom

Búzavirág Zsolnay (magyar)
- VEGÁN – lángos, tejföl, bacon, pirított magvak

Desszert:
- Rákóczi túrós pohárban
- Képviselőfánk, vaníliás gin hab


A képek illusztrációk!

 


Az est folyamán felszolgált gin különlegességek bemutatása

Hazai prémium ginek 

 

Partnerünk a Búzavirág Prémium magyar gin manufaktúra, akik az est folyamán bemutatják a Búzavirág kézműves magyar gint, ami modern italkülönlegesség. A gin összetételét 24 különböző növényi összetevő gazdagítja, beleértve a karakteres búzavirág szirmát is. A búzavirág szirom nemcsak ízében teszi különlegessé ezt a gint, hanem világoskékre festi magát a párlatot, vizuálisan is vonzóvá téve az italt.

Másik italkülönlegességük, a Zsolnay gin, ami egyedi, magyar kézműves gin, a modern ízek és a hagyományos alapanyagok találkozása. Zsolnay Vilmos születésének 193. évfordulója alkalmából a kollekció egyedülálló minőségi itallal egészült ki, melyet dupla aranycsillaggal értékeltek Londonban, a gasztronómia Oscar-jaként számontartott nemzetközi élelmiszeripari versenyen, a Great Taste Awards-on. A 170 éves múlttal rendelkező Zsolnay búzavirág motívummal díszített porcelán étkészlet generációk óta az egyik legismertebb termékcsalád. A Zsolnay Gin Pécs környékére jellemző lokális virágok felhasználásával készült, úgy, mint a mecseki kamilla vagy a vadgyömbér. A klasszikus London Dry irányt megtartva, a boróka és a citrusok mellett ezek az ital fő karakterei. A Zsolnay gint Franklin & Son grapefruit tonic-kal ajánljuk. A készítéshez használt 24 összetevő közül a boróka mellett a hárs és az akác adja az ital fő karakterét. Illata kellemesen édeskés, ízében a boróka és a citrusosság, a lágy, lekerekedett jegyek dominálnak. Azt est fénypontjaként a vendégeink számára lehetőség nyílik, hogy saját maguk készítsék el italukat ebből a kiváló prémium ginből.

Nemzetközi prémium ginek

The Botanist (skót) - J. Gasco Indian Tonic

Igazi prémium gin, mely – mint a nevéből, a botanikusból is kiderül – 22 növényt tartalmaz. Készítői számára a vadság központi fogalom: egyszerre jelenti a zabolátlan atlanti-óceáni skót sziget szél és eső sújtotta vidékét, a vadon termő virágokat és gyógynövényeket, melyek a gin alapanyagául szolgálnak, és a szigeten élő emberek életstílusát, szabadságvágyát és értékeit.
Az Islay szigetén előállított szesz komplex illatait és ízeit nehéz azonosítani a sok összetevő miatt. A citrusok és a virágok törnek előtérbe, és ki-ki számolhatja, hogy még hány növényt ismer fel a háttérben. Íze gazdag, mégis lágy és szaténsima.

Monkey 47 (német) - J. Gasco Dry Bitter Tonic

A többszörösen díjazott Monkey 47 a németországi Fekete-erdőből származik, és nem csak az üvege különleges: egyedül ez a gin tartalmaz vörös áfonyát! A nevében rejlő szám arra a 47 gyógynövényre utal, amiből a párlat készül,és nem meglepő módon még az alkoholtartalma is 47%. Alacsony cukortartalmú tonikhoz ajánljuk, ami kihozza a Monkey 47 gazdag ízvilágát.

Roku (japán) - Fentimans Yuzu Tonic

A Roku Gin egy olyan összetett és izgalmas ital, amit az év bármely szakában nyugodtan fogyaszthatsz, hiszen magán hordozza mind a négy évszak jellemzőit. Mindezt válogatott japán alapanyagokkal alapozza meg: a tavaszt a sakura levél és virág, a nyarat a sencha és gyokuro tea, az őszt a sansho bors, míg a telet a yuzu héj idézi meg.

Gin Mare Mediterranean (spanyol) - Fever Tree Mediteranean Tonic

A Barcelona melletti lepárló rövid idő alatt a világ egyik legnépszerűbb gin gyártójává lépett elő. A desztilláló üzem egy olyan régi kápolnában található, ahol régen szerzetesek laktak. Az ital összetevői között megtaláljuk a rozmaringot, kakukkfüvet, kardamomot, arbequina olívát, bazsalikomot, sevillai narancsot és a citromot is. Illatában fűszeres, kicsit parfümös. Ízében a kakukkfű és a rozmaring dominál, aki odafigyel, érezheti a tengeri sósságot is.

..................................................................................................................................................................

Az étterem az Up Hotel Budapest épületében található, és a szálloda főbejáratán keresztül közelíthető meg, a Hunyadi tér irányából.

Kedvezményes, 120 EUR/szoba/éj áron tudunk szállást biztosítani Önöknek Budapesten,  a rendezvényt követő éjszakára. Amennyiben élni szeretne ezzel a lehetőséggel, kérjük jelezze nekünk a foglalás során!


Legutóbbi indulás: 2024-10-19 21 900 HUF/fő Szeretne egy felejthetetlen, személyre szabott utazást?
Mi segítünk megvalósítani! Töltse ki az alábbi ajánlatkérő űrlapot,
hogy tapasztalt utazásszervezőink pontosan az Ön igényei szerint alakíthassák ki álmai utazását.
Legyen szó romantikus kiruccanásról, családi vakációról vagy egy egzotikus kalandról, nálunk biztosan megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő szálláshelyet és programokat. Forduljon hozzánk bizalommal!

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.
Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

  • az élményvacsorát 
  • a felsorolt italsor árát
  • az élőzenei programot
  • a szervizdíjat

 


Árak:

EARLY BIRD jegyár
október 13-ig:
19.900 Ft / fő 

TELJES ÁRÚ jegyár
október 14-18. között:
21.900 Ft / fő 

RENDEZVÉNY napján
2024. október 19-én:
24.100 Ft / fő 


Jegyvásárlás: A "Foglalás" gombra kattintva (úti okmányok adatait nem szükséges megadni, kérjük írjon be bármilyen írásjelet a továbblépéshez), vagy fáradjon be személyesen az irodánkba.

Az ár nem tartalmazza

  • a menün kívüli, egyéni fogyasztás árát
  • a hotelben szobafoglalást, mely kedvezményesen igényelhető
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Utazási magazin


Hasonló utazások


Azerbajdzsán

Szilveszter a Kaukázus fővárosaiban

7 nap / 5 éj
2025.12.29
összesen 1 időpontban
695 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Azerbajdzsán

Hosszú hétvége Bakuban

5 nap / 4 éj
2026.04.03
összesen 2 időpontban
395 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Ausztria

1000 ART - A gótika, annak újraértelmezése, és a világ Michaelina Wautier szemén keresztül

1 nap / 0 éj
2025.11.30
összesen 1 időpontban
29 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Grúzia

A Kaukázus gyöngyszemei

13 nap / 11 éj
2026.05.06
összesen 3 időpontban
1 050 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Vietnam

Vietnám - Kambodzsa körutazás

17 nap / 14 éj
2025.11.16
összesen 2 időpontban
1 610 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!

Elismeréseink

Nőklapja 2023