Részletes program
A sétáló borkóstolótidegenvezetőnk, a francia utak specialistája Ondrejné Novák Ildikó nyitja meg, aki röviden bemutatja majd az általunk szervezett francia gasztronómiai utazásokat. Ezt követően, a jellegzetes francia falatok mellett, olyan régiók boraival ismerkedhetnek meg mint Bordeaux, Elzász, vagy Languedoc-Roussillon.
A hangulatról, francia sanzonokkal az A.K.T. duó gondoskodik.
Palóc Eszter színész-énekesnőt Kis András kíséri zongorán.
Helyszín: Up Hotel - 1066 Budapest, Csengery u. 31.
Időpont: 2023. január 27., 19:00-22:00
Élőzene (20:00-21:45): A.K.T. duó (A zenekarról ITT lehet tájékozódni.)
Jegyvásárlás: A "Foglalás" gombra kattintva (úti okmányok adatait nem szükséges megadni, kérjük írjon be bármilyen írásjelet a továbblépéshez), vagy személyesen, irodánkban.
Borsor
Elzász
A borvidék a Vogézek keleti oldalán nyújtózik el 170 km hosszan, mintegy 15.000 hektáron, és főként gyümölcsös fehér borairól híres. Elzászt a csapadék mennyisége különbözteti meg a többi francia borvidéktől, a csapadékmentes telek és a meleg nyarak kedveznek a testesebb fehérborok elkészítésének.
Charles Frey, Gewurztraminer Collines de Granite – 2019
Charles Frey, Sylvaner Blettig – 2018
Charles Frey, Crémant d'Alsace Brut Nature – 2018
Bordeaux
Franciaország legnagyobb borvidéke, ahol mintegy 120 000 hektárnyi ültetvényen termelnek szőlőt. A kavicsos, meszes, agyagos terület Délnyugat-Franciaországban található, ahol a kiváló borok termelését az óceáni klíma kedvező hatása segíti.
Château Castagnac, Margot – 2019
Château Castagnac, AOC Bordeaux – 2018
Château Castagnac, Rosé de Castagnac – 2019
Languedoc-Roussillon
Languedoc és Roussillon együtt a világ legnagyobb borvidékének számítanak. Bár Languedoc egy történelmileg jegyzett vidék, amely hagyományosan a ma ismert francia területeken túl magába foglalta Katalónia északi részét is, napjainkban már Roussillonnal együtt egy francia megyét értünk rajta, amely a tenger partján fekszik a spanyol határ és Provence között.
Chapoutier, Bila Haut,Côtes de Roussillon blanc – 2021
Chapoutier, Bila Haut,Côtes de Roussillon Villages rouge – 2020
Finger food
Illatos gyöngytyúk pástétom, vajas tésztában, vörös áfonyával
Marinírozott sügér filé, citrusokkal és zsenge salátákkal
Hízott kacsa máj mousse, birssel és céklával
Paradicsomos békacomb, rózsaburgonyával
Médium borjú java és zsályás mirigy, roppanós zöldségekkel
Érlelt kék sajt, szőlővel és magvakkal
Karamell flan, barackkal
A programváltozás jogát fenntartjuk!
Az esemény szervezői partnere: Cult in Glass.
Kapcsolat: ITT