Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Írország egy lenyűgöző ország, tele élettel, történelemmel és varázslatos természeti szépségekkel. Az ország fővárosa Dublin, ahol számos múzeum, galéria, kávézó és bár várja a látogatókat. A városnézés közben érdemes megtekinteni a Trinity College-ot, a Dublini Katedrálist, a St. Stephen's Green parkot és az Old Jameson Distillery-t.

Ha a természeti szépségeket keresi, akkor az Írországi Nemzeti Parkban talál olyan látnivalókat, mint a Cliffs of Moher, a Ring of Kerry és a Glendalough völgy. Az ír zöld mezők, az erdős hegyek és a tengerparti ösvények csodálatos tájakat kínálnak a túrázóknak és a fotósoknak egyaránt.

Az ír kultúra és történelem iránt érdeklődőknek érdemes ellátogatni a Rock of Cashel-re, a Blarney kastélyra és a Newgrange ősi sírromra. Az ír zene és tánc kultúrája is érdekes, és a Dublini Pub-okban élőzenét is hallgathat.

Az Írországban való utazás során érdemes ellátogatni a vidéki falvakba is, ahol megismerkedhet az ír életmóddal és a helyi hagyományokkal. Az országban számos gasztronómiai különlegesség is található, beleértve az ír stew-t, a boxty-t és a black pudding-ot, de nem mehetünk el a nagymúltú whisky mellett sem.

Összességében, az Írországban való utazás garantáltan emlékezetes élményt nyújt, amely mindenki számára tartalmaz valami érdekeset. A látogatók megszállhatnak szállodákban, panziókban, vagy akár a helyi vendégházakban, hogy teljesen beleélhessék magukat az ír életstílusba.

Tovább olvasom

Az Írországba való beutazás feltételei a COVID-19 járvány miatt változhatnak, és érdemes az aktuális utazási korlátozásokat ellenőrizni az ír hatóságok hivatalos oldalain.

Általában, az Európai Unió, az Európai Gazdasági Térség és Svájc lakosai számára nincs szükség vízumra az Írországba való belépéshez. Az Egyesült Királyság lakosai a Brexit után is vízum nélkül beléphetnek az országba, de ez is függhet az aktuális megállapodásoktól.

Az Írországba való beutazáshoz szükséges dokumentumok közé tartozhat a érvényes útlevél vagy személyi igazolvány, valamint az esetleges COVID-19 teszt eredménye. Érdemes ellenőrizni az aktuális beutazási feltételeket az ír hatóságok hivatalos oldalain, mielőtt utazást tervez.

További információk: ITT

Tovább olvasom

Írországba való utazáshoz hasznos tudnivalók közé tartoznak:

  1. Valuta: Írországban az euro a fizetőeszköz

  2. Időzóna: Az Írország az Órától 1 órával eltérő időzónában van, amely nyáron a Daylight Saving Time-ban 1 órával eltér.

  3. Mobiltelefon használat: Írországban a legtöbb mobiltelefon-szolgáltató lefedettséget biztosít, de érdemes ellenőrizni, hogy a saját szolgáltatója kapcsolatot biztosít-e az országban.

  4. Elektromos hálózat: Írországban a 220V-os, 50Hz-es elektromos hálózat használatos, és a legtöbb aljzat lehetővé teszi a 3 fázisú, vagy 2 fázisú, vagy az egy fázisú csatlakozást.

  5. Étkezés: Írországban számos gasztronómiai különlegesség található, beleértve az ír stew-t, a boxty-t és a black pudding-ot. Az ír pub-okban és a helyi étteremben kínálnak különböző ételeket, és érdemes megkóstolni a helyi söröket és whiskey-ket is.

  6. Üzletek nyitva tartása: Az Írországban az üzletek nyitva tartása hétfőtől péntekig 9:00-17:30, és szombaton 9:00-13:00 között változhat. A nagyobb városokban néhány bolt nyitva tart pénteken este és szombaton délután is.

  7. Biztonság: Írország egy biztonságos ország, de érdemes figyelni a pénztárcájára és értékeire az nyilvános helyeken, mint például a repterek, a pályaudvarok és a nyüzsgő turistaövezetek környékén.

Tovább olvasom

Írország


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Írország

Hosszú hétvége Dublinban

4 nap / 3 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Írország

Dublin - Egyéni utazás

4 nap / 3 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Kapcsolódó magazin


Írország: whiskey és sör

Szeptember vége papíron nem a legjobb hónap meglátogatni a zöld szigetként is emlegetett Írországot, de úgy látszik, az égiek nagyon kegyesek voltak velünk.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!