Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Észtország utazási információk

Különösen sok szélsőséggel megáldott helye Európának, az Európai Unió leg észak-keletebbre fekvő országa. E terület létrejöttét ugyanaz a gigantikus jégtömeg alakította, felszínét tarolta le és csiszolta hullámosra a jégkorszak és az évmilliók során, mint amely Finnországét.

A két ország között csupán az a különbség, hogy a finn csillogó tótükrök helyén itt a sekély víz elláposodott, egészen különleges flórát és faunát kialakítva. Az ország közel felén hol sűrű, romantikus fenyvesek és nyírfa erdők hullámzanak, hol ritkábban, vagy máshol egyáltalán nem látható lápi növényzet uralja a vidéket. Ezek közé beékelődnek tucatszám a takaros kis farmok, ahol a skandináv stílusú rönkházakban igazán hangulatos falusi szálláshelyeken tölthetünk el csendes, természethez közeli, sétálós-túrázós, biciklizős, lovaglós aktív napokat. A Balti-tenger közelsége hűvös szeleket, a Golf áramlat hatása pedig az adott szélességi körön várható hőmérsékletnél enyhébbet, és sok csapadékot hoz.

A vízzel szinte folyamatosan permetezett növényzet méregzöld és életerős, szemet gyönyörködtető. Mint ahogyan szemet gyönyörködtető a vidék nagy kontrasztja, az ősi Reval, azaz Tallin mozgalmas kereskedő városa. E kis nép nem írta úgy sohasem a nagyvilág történelmét, mint a közeli Litvánia, de éppúgy részese volt a népek, kultúrák keveredésének, időszakos dominanciájának. A német kereskedők és a Hansa hajók már a tizenharmadik századtól beillesztették a várost Európa gazdasági-politikai vérkeringésébe, és hol német lovagrendi, hol dán, hol svéd, hol pedig orosz uralom alatt, de mindvégig építgették-szépítgették a csipkés várfalakkal, tornyokkal-bástyákkal védett, tehetős polgárházakkal zsúfolt fővárosukat.

Napjainkban ismét az európai és balti kötődés az erősebb, Finnország felől hatalmas hajókkal, Európa törzs területei felől pedig repülő járatokkal érkeznek ide a turisták tömegei élvezni mindazt, amit Tallin kínál: egy operett díszlet jellegű de minden ízében valódi, középkori óvárost, szívélyes vendéglátást, jó söröket, kiváló ételeket, színeket, fényeket, tisztaságot, rendet, nyugalmat.

Tovább olvasom

Észtország


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Lettország

Baltikumi impressziók

4 nap / 3 éj
2024.03.28
összesen 1 időpontban
390 000 Ft/fő
Litvánia

A Balti-tenger kincsei

6 nap / 5 éj
2024.05.20
összesen 4 időpontban
480 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Litvánia

Balti államok és Helsinki - Egyéni körutazás

7 nap / 6 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!