Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással
Elhelyezés:
belvárosi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:
reggeli

Miért ez az út?

1. Mi nem csodálkozunk azon, ha a városnézések során az utasainknak folyamatosan “déjà vu” érzésük van. Hiszen olyan ikonikus helyszíneket keresünk fel, amelyeket filmekben már többször is láthattak. Akár Ön is ellenőrizheti, hogy a fejében élő képek mennyire egyeznek meg a valósággal. Vajon a Central Park tényleg olyan hatalmas? A Wall Street járdáin izgatott brókerek futnak fel-alá elegáns öltönyökben? Talán a Szabadság-szobor is sokkal magasabb annál, mint ahogy a mozikban elképzeltük? A Brooklyn hídon sétálva Manhattan felhőkarcolói valóban aprócskáknak tűnnek? Lehet, hogy a Fehér Ház erkélyén Joe Biden éppen akkor kávézik, amikor mi ott leszünk?  

2. Hihetetlen mennyiségű élményben és különleges látványban lehet részünk az utazás szinte bármely percében.

3. New York mellett Washington DC-re sem sajnáljuk az időt, igyekszünk alaposan bemutatni, és a lehető legtöbbet megnézni a fővárosból.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 20 fő

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Audio guide

15 főtől audio guide-ot biztosítunk

Kulturális látnivalók

Kulturális látnivalók

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Washington DC

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással az Egyesült Államok fővárosába, Washington DC-be. Érkezés után transzfer a szállodába. Szabadidő, vagy az idegenvezetőnkkel ismerkedés a várossal, esti séta. Szállás Washington DC-ben (2 éj).

2. nap: Washington DC

Reggeli után folytatjuk az ismerkedésünket a várossal, megnézzük a Fehér Ház és a Capitolium környékét, a National Mall körüli nemzeti emlékhelyeket, az Arlingtoni temetőt, ahol meglátogatjuk az Ismeretlen Katona sírját az őrségváltás idején, majd Kennedy elnök és öccse, Robert Kennedy sírját is. Kellemes sétát teszünk a Botanikus Kertben, majd indián ételeket kóstolunk az Indián Múzeumban. Délutáni fakultatív programunk keretében meg­látogatjuk a Smithsonian Nemzeti Légi és Űrhajózási Múzeu­mot, ahol a Wright fivérek Sprit of St. Louis gépétől kezdve, az Apollo 11 űrhajó parancsnoki kabinjáig számtalan csoda várja a kíváncsi érdeklődőket. A múzeum a világ legnagyobb polgári, katonai és űrrepüléssel kapcsolatos kiállítási anyagával rendel­kezik.

3. nap: Washington DC - New York City

Reggeli után a Nagy Almába uta­zunk. Érkezést követően elfoglaljuk a szállásunkat, majd vá­rosnézésre indulunk. Ismerkedünk Manhattan ikonikus épüle­teivel: mindegyiknél „deja vu” érzésünk lehet, hiszen „láthattuk már valahol”. Természetesen a filmekből ismerő­sek, hiszen mindegyik tér, épület már valamelyik ismert film forgatási helyszíne volt. Ma a Times Square környékével és a Hudson-folyó partjának modern és elegáns negyedével ismerkedünk. Megtanuljuk, hogy közlekedik egy vérbeli manhattani, kóstolunk 99 centes pizzát és Manhattan-koktélt és ellátogatunk egy titkos bárba, melyet csak a helyiek ismernek. Szállás New York City-ben (4 éj)

4. nap: New York City

Reggeli után egész napos panorámás városnézés az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városának a központjában, Manhattanben. Első megállónként a Nagy Alma egyik legjellegzetesebb Art Deco stílusban épült épületébe az Empire State Buildingbe látogatunk el – aki szeretne, felmehet a 86. emeleten található kilátóba és onnan madártávlatbólcsodálhatja meg a várost, „mely sosem alszik”. Továbbhaladva a világhírű 5. sugárúton megállunk lefotózni a Flatiron Buildinget, melyet magyarul Vasalóháznak becézünk. Tovább haladva érintjük a Washington Square-t, Greewich Villaget, Soho városrészt. Rövid sétát teszünk China Townban, vagyis a kínai negyedben, ahol könnyen megfeledkezhetünk róla, hol is tartózkodunk. Angol szót ritkán hallani és a feliratok is kínai nyelven vannak feltüntetve. Innen átsétálunk a szomszédos Little Italyba. A program folytatásaként dél Manhattanben megnézzük Ground Zero területén található emlékhelyet, mely a szeptember 11. terrortámadásban áldozatainak és ledőlt ikertornyoknak állít emléket. Az új tömegközlekedési csomópont, egy kortárs építészeti remekmű Oculus meglátogatása. Este fakultatív steakvacsora egy tipikus, és hangulatos manhattani étteremben.

5. nap: New York City

Reggeli után gyalogos városnéző program, melyet Manhattanben kezdjük, érintjük a város legújabb látványosságát a Hudson Yardsot. Itt kezdődik a High Line Park, mely a Central Park után New York 2. leghíresebb parkja. A park 1.6 km hosszan húzódik és érdekességét az adja, hogy egy ma már nem működő magasvasúton található. A parkon keresztül leérünk a Chelsea piacra. Innen metróval eljutunk a Central Parkba. Sétánk során módot kerítünk arra is, hogy a New-York-i streetfood lehetőségek közül megkóstoljunk néhányat. Este egyénileg fakultatív színházlátogatás és program a Broadway egyik népszerű színházában.

6. nap: New York City

Reggeli után komppal ellátogatunk a „Nagy Alma” szimbólumához, az ikonikus Szabadság-szoborhoz a Liberty-szigetre, majd az Ellis-szigetre is. A Szabadság-szobrot és szigetet 1886. október 28-án avatták fel, majd a 100. évfordulóra teljesen felújították. A Szabadság-szobor az Amerikai Egyesült Államok jelképévé vált. A következő programunk Ellis szigete, amely keletről az első amerikai föld, ahol 1892 és 1954 között partra léptek a bevándorlók, itt fogadták őket és látták el a szükséges papírokkal. Programunkat folytatjuk a Battery Parknál, megnézzük a Támadó bika szobrát, majd elsétálunk a pénzügyi negyedhez (Wall Street), ahol többek között láthatjuk a tőzsde épületét is. Fakultatív lehetőség: igény esetén idegenvezetőnk átsétál az érdeklődőkkel a Brooklyn-hídon, majd Brooklynból metróval utazás a szállodába. A kirándulás után szabadidő.

7-8. nap: New York City – Budapest

Délelőtt szabad program vagy fakultatív múzeumlátogatás a Morgan Library gyűjteménybe, mely a manhattani művészeti elit egyik találkozóhelye. Még egy kávé és bagel, majd délután hazaindulunk: utazás átszállással Bu­dapestre, hazaérkezés másnap.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 


UNESCO Világörökségi helyszínek:

Ellis-sziget, Szabadság-szobor

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Lufthansa

Október 17. Budapest - Frankfurt: 09:35 - 11:20  
Október 17. Frankfurt - Washington (IAD): 13:10 - 16:05  

Október 23. New York (JFK) - Bécs: 21:45 - 11:55 (másnap)
Október 24. Bécs - Budapest: 13:40 - 14:25 

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.                                                                              

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.


Utazás AIRFRANCE vagy KLM járattal

A nemzetközi járatokon maximum 23 kg lehet a poggyász súlya,  háromdimenziós mérete maximum 158 cm (szélesség + magasság + mélység). A fedélzetre 1 db 55x35x25 cm kézipoggyász és egy kis női vagy laptop táska (40x30x15 cm) vihető fel, melyek súlya összesen maximum 12 kg lehet.

Forrás/ további információ: AIRFRANCE vagy KLM

 

 


Utazás Delta Airlines járattal

A Delta Airlines  járatain 23 kg-os lehet a feladott poggyász súlya, mérete, három dimenziós mérete pedig nem haladhatja meg a 158 cm-tert . A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel (56 cm x 35 cm x 23 cm méretben).  A fedélzeten a kézipoggyásznak be kell férnie a poggyásztartóba vagy az ülés alá.

 

 


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

 

Jelenlegi beutazási feltételek

A biometrikus azonosító tárolására alkalmas (bordó) útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok turista és üzleti célból vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba, maximum 90 napos tartózkodásra, az elektronikus beutazási engedély (ESTA) előzetes kiváltásával, mivel ennek hiánya minden esetben a beléptetés megtagadásához és visszafordításhoz vezet. Ez nemcsak a beutazásra, de a repülőtéri tranzitra is érvényes!

A következő személyek ESTA-val nem jogosultak belépni az Egyesült Államokba, esetükben a tartózkodás céljának megfelelő vízum igénylésére van szükség:

 • a vízummentességi programban részt vevő államok azon polgárai, akik 2011. március 1 után Irakba, Iránba, Jemenbe, Koreai Népi Demokratikus Köztársaságba (Észak-Korea), Líbiába, Szíriába, Szomáliába vagy Szudánba utaztak.
 • 2021. január 12. után Kubában jártak.

Ezen kívül figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, az ESTA-rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyt igénylő magyar állampolgárokat.

Az útlevél érvényessége legalább az USA-ban való tartózkodás időtartamára szóljon. Ezzel kapcsolatos bővebb angol nyelvű információt itt lehet találni. Mindazonáltal az esetleges kellemetlenségeket elkerülendő, mindenképpen tanácsos úgy utazni, hogy az útlevél érvényessége legalább egy hónappal meghaladja az USA-ból való kilépés időpontját. Ez megfelel a budapesti USA-nagykövetség ajánlásának is. 


Hazautazás Magyarországra

2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt:  http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!


COVID-19 szabályozás

2023. május 11-én megszűnt a koronavírus járvány miatt 2020. január 31-én bevezetett közegészségügyi vészhelyzet az Egyesült Államokban, ezzel véget ért a nemzetközi beutazásokra vonatkozó, Covid-védőoltás igazolására vonatkozó követelmény is. Így 2023. május 12-től korlátozásmentesen, vakcinaigazolás nélkül is be lehet utazni az USA-ba külföldiként (nem szükséges a „fully vaccinated” státusz megléte és igazolása). 

 


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 


Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.
 

 

Ismerje meg a Keleti-partot!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.10.17 - 2024.10.24
8 nap / 6 éj
1 265 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
  kb. 255 000 Ft)
 • 6 éjszaka szállást, belvárosi
  4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • a reggelis ellátást
 • a program szerinti transzfereket
 • a belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • az ESTA engedély díját
  17 000 Ft
 • a borravalókat
  kb. 80 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  445 000 Ft

 • Fakultatív programok

 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Hawaii pillanatok - Waikíkí Beach

Waikíkí Beach a hula tánc, a fehér homokos strandok, a pálmaligetek, a luxusüzletek, az égbe nyúló szállodasorok és az amerikai világvárosi hangulatok ötvözete.

Elolvasom ››

Dineega - Alaszkai jávor

A jávorszarvas számos alfaját megkülönbözteti a szakirodalom, s minden, a szarvasok iránt érdeklődő olvasó hallotta, hogy az alaszkai jávor kiemelkedik a többiek közül.

Elolvasom ››

Iditarod - Földünk utolsó Nagy Versenye

Az észak palánkvárosainak lakói a huskyk kezébe (mancsába) helyezték a sorsukat. Ezeknek a szánhúzóknak állít élő emléket az Iditarod.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Amerikai Egyesült Államok

Alaszka, az óriások vadonja

12 nap / 10 éj
2024.06.29
összesen 1 időpontban
1 695 000 Ft/fő
Amerikai Egyesült Államok

New York City - művészet és design ünnepi hangulatban

6 nap / 4 éj
2024.09.26
összesen 2 időpontban
899 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Norvégia

Norvég fjordok tájak és trollok

8 nap / 7 éj
2024.07.02
összesen 3 időpontban
675 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Franciaország

Szardínia és Korzika körutazás

8 nap / 7 éj
2024.09.10
összesen 2 időpontban
636 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!