Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Képzelje el, hogy szemtől szemben áll egy grizzly medvével vagy egy jávorszarvassal, illetve megpillanthat egy tengeri vidrát az alaszkai vadvilágban. Egy alaszkai utazás lehetővé teszi, hogy valóra váltsa a legvadabb álmait! Alaszkai élményeinek egyik izgalmas pillanata az lesz, amikor a Kenai Fjordok Nemzeti Parkban található Exit gleccserhez sétálva szinte kézzelfoghatóan megtapasztalható a sűrű, kék jég, miközben még a recsegése is hallható.

Minden évben számtalan látnivaló és kaland vonzza a látogatókat Alaszkába. Egy alaszkai utazás egy életre szóló álom, egy bakancslistás úti cél, és a kitaposott ösvényeken túli utazási élmények gyűjtése.

Tágas, nyílt vadonok és változatos tájak

A világ többi része is gyönyörű lehet, de az Alaszkába utazók számára a táj nem lehet lenyűgözőbb és szenzációsabb. A vidék számos tágas, nyílt tere nem lehet sokkal vadabb, mint itt, Alaszkában. A kivételes természeti látványosságok, köztük a hullámzó tundra és a csipkézett hegyvonulatok, a hatalmas gleccserek és az egyedülálló vadvilág, a nagy, ragyogó éjféli nap és a táncoló északi fény kombinációja a legtöbb északra merészkedő emberben kíváncsiságot és izgalmat kelt.

Tapasztalja meg Alaszka hatalmas vadvilágát

Mi lehetne annál kalandosabb, mint az alaszkai állatok megfigyelése? A nagy barnamedvék lazacot fognak, a fekete medvék legelésznek és bogyókat keresnek, a fürge hegyi juhok száguldoznak a meredek sziklafalakon, a bálnák pedig nagyokat szuszogva és csapkodva úsznak a vízben. Alaszkában bármikor belefuthatunk egy hatalmas jávorszarvasba, amely nyugodtan szundikál az utcasarkon vagy éppen egy fát rágcsál.

Sok látogató természetesen abban a reményben érkezik, hogy az alaszkai „Nagy Ötös"-ből (medve, jávorszarvas, karibu, farkas és Dall-birka) közül egyet vagy többet is láthat. Részt lehet venni medvemegfigyelő túrákon, amelyek elég közel viszik a látogatókat ahhoz, hogy hallják a medvék állkapcsának csattogását, amint a frissen fogott lazacot falják. Továbbá léteznek bálnafigyelő utazások, amelyeken szürke és púpos bálnák, fókák és vidrák is láthatók.

A gleccserek utat törnek maguknak a völgyekben

Az alaszkai gleccserek puszta látványa is lenyűgöző élmény lehet. Néhány gleccseren még gleccsertúrázni is lehet, ahol a látogatók a saját bőrükön érezhetik annak jeges hőmérsékletét. A Sewardtól rövid autóútra található Exit Glacier túra a népszerű gleccser fölé vezeti a résztvevőket, ahol festői kilátás nyílik a Harding-jégmezőre, amely olyannak tűnik, mint egy jégóceán.

Alaszka nemzeti parkjai: hatalmasak, változatosak és megéri meglátogatni azokat

Alaszka ad otthont az USA legnagyobb, legvadabb, legnépszerűbb és legtávolabbi nemzeti parkjainak, ami már önmagában is különleges úti céllá teszi ezt a vidéket. És bár mindegyik park tele van a jól ismert alaszkai bájjal és jellegzetességekkel, mindegyik nagyon különböző, és rendkívül egyedi élményeket kínál.

Alaszka legnépszerűbb nemzeti parkja a Denali, amely Észak-Amerika legmagasabb csúcsa körül terül el. Rengeteg kalandot kínál, a raftingtól kezdve a vadon élő állatok megfigyelésén át a vonatozásig és a repülésig. A Katmai Nemzeti Park az a hely, ahol a nagy medvék kóborolnak, lazacot fognak és falatoznak, és mindenféle „medvés dolgot” művelnek a látogatóktól pár méterre. A Lake Clark Nemzeti Park medvéi általában kicsit távolabb vannak, de ugyanolyan lenyűgözők. A Kenai Fjords Nemzeti Park egy vízi csoda, tele gleccserekkel, bálnákkal és vadon élő állatokkal. Ha pedig hegyekről, nagyságrendekről és az aranyláz történelméről van szó, akkor a Wrangell-St. Elias Nemzeti Park egyszerűen jackpot helyszín.

Tovább olvasom

Az ESTA (Beutazási engedély az Egyesült Államokba) nem vízum, hanem egy előzetes engedély arra, hogy felszálljon egy USA-ba tartó hajóra vagy repülőgépre. Az ESTA célja, hogy az amerikai kormány minden vízummentes beutazót átvilágíthasson, mielőtt még elhagyják saját országukat.

További információ kapcsolatban forduljanak kollégákhoz.

Covid információk:

2023. május 11-én megszűnt a koronavírus járvány miatt 2020. január 31-én bevezetett közegészségügyi vészhelyzet az Egyesült Államokban, ezzel véget ért a nemzetközi beutazásokra vonatkozó, Covid-védőoltás igazolására vonatkozó követelmény is. Így 2023. május 12-től korlátozásmentesen, vakcinaigazolás nélkül is be lehet utazni az USA-ba külföldiként (nem szükséges a „fully vaccinated” státusz megléte és igazolása). 

További információk ITT láthatók.

Tovább olvasom
pénznem: USA dollár
éghajlat: Az Egyesült Államokban a nagy méret és a földrajzi változatosság miatt többféle éghajlat alakult ki. A nyugati hosszúság 100. fokától keletre az éghajlat nedves kontinentális északon és esős szubtrópusi délen. Florida déli csúcsának éghajlata trópusi, akárcsak Hawaii-é. A nyugati hosszúság 100. fokától nyugatra a préri félsivatagi. Ilyen a nyugati hegyvidék nagy része is. Az éghajlat száraz a Nagy-medencében, sivatagi délnyugaton, mediterrán Kalifornia partvidékén, óceáni Oregon és Washington partvidékén, valamint Dél-Alaszkában. Alaszka legnagyobb része szubarktikus vagy sarkvidéki éghajlatú.
elektromos hálózat: 117V/60Hz
nyelv: angol
vallás: protestáns (49%), római katolikus (22%, mormon (5%, zsidó (2%), iszlám (2%), egyéb (4%
közlekedés: A jobb oldali közlekedés van érvényben, a távolságokat mérföldben, a sebességet mérföld/h-ban adják meg. Tovább olvasom

Alaszka


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Amerikai Egyesült Államok

Alaszka, az óriások vadonja

12 nap / 10 éj
2024.06.29
összesen 1 időpontban
1 695 000 Ft/fő
Amerikai Egyesült Államok

New York City - művészet és design ünnepi hangulatban

6 nap / 4 éj
2024.09.26
összesen 2 időpontban
899 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Amerikai Egyesült Államok

A Keleti part örökségei, New York - Washington

8 nap / 6 éj
2024.10.17
összesen 1 időpontban
1 265 000 Ft/fő
Amerikai Egyesült Államok

USA Nyugati part

13 nap / 11 éj
2024.10.28
összesen 1 időpontban
1 990 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Amerikai Egyesült Államok

Hawaii, a Csendes-óceán trópusi gyöngyszemei

15 nap / 12 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Amerikai Egyesült Államok

Florida, Key-szigetek és New Orleans

12 nap / 10 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Amerikai Egyesült Államok

Északnyugati átjárók

11 nap / 9 éj
2024.08.22
összesen 1 időpontban
1 830 000 Ft/fő
Amerikai Egyesült Államok

Nagy USA körút

18 nap / 0 éj
Jelenleg nincs elérhető időpont.
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Amerikai Egyesült Államok

New York és Washington - Egyéni körutazás

8 nap / 6 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Amerikai Egyesült Államok

Florida és New Orleans - Egyéni körutazás autóbérléssel

12 nap / 10 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!