Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal
Elhelyezés:
helyi 3-4*-os hotelek és lodge-ok, kétágyas szobákban
Ellátás:
reggeli, 10 alkalommal főétkezés

Miért ez az út?

1. Costa Rica a világ egyik legboldogabb országa, a természet gyönyörű és megnyugtató erejű, a nap szinte állandóan süt, hurrikánok nincsenek – ezért nem csoda, hogy az itt élő emberek vidámak és végtelenül segítőkészek.

2. Costa Rica magyarul azt jelenti, hogy gazdag tengerpart, hiszen keleten a Karib-tenger mossa, míg nyugaton a Csendes-óceán. Persze, ezt eddig is tudtuk, hogy ebben a közép-amerikai országban elképesztők a tengerpartok, élénkzöld pálmafák bólogatnak a hihetetlenül kék víz felett, de egy kicsit eltávolodva a parttól szintén csodálatos nemzeti parkokat és fantasztikus állatvilágot (például lajhárokat, krokodilokat, madarakat, majmokat) figyelhetünk meg közvetlen közelről.

3. A csokoládé szerelmesei jól tudják, hogy a kedvenc édességük alapanyaga a jó minőségű kakaó. A program során egy hagyományos kakaóültetvényen lehetőségünk lesz megkóstolni a kakaóbabot a csokoládékészítés folyamatának különböző szakaszaiban.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 20 fő

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap Budapest - San Jose

Hajnalban indulás Budapestről, majd egy átszállást követően délutáni érkezés Costa Rica fővárosába San Jose-ba. Szálláshelyünket elfoglaljuk, mely a város szívében van.

Szállás: Hotel Balmoral 3* vagy hasonló Standard room(1 éj)

2. nap San Jose – Tortuguero (ebéd és vacsora)

Korán búcsút veszünk szállásunktól és megkezdjük utunkat Tortuguero felé. Utunk során Costa Rica egyik legnagyobb védett területű Nemzeti Parkján, a Braulio Carrillo-n haladunk át. A tájat erdős magas hegyek borítják, illetve számos kanyon, amelyeken a vízenergia–termelésben nagy jelentőségű folyók és patakok áramlanak keresztül. Emellett sokfelé banán és ananász földekkel találjuk szembe magunkat. Útközben megállunk és elfogyasztjuk reggelinket, igazi közép-amerikai ízvilággal. Folytatásként, mikor elérjük a Cano Blanco mólót csónakba szállunk és a „Kis Amazonason” haladunk tovább. A számos madárfajon kívül, amelyek felettünk repkednek, a felénk magasodó lombok között majmokat vehetnek észre a szemfülesek. Délután megérkezünk Tortuguero faluba és az ebédet követően megismerkedünk annak történetével. Meglátogatjuk a Teknősmúzeumot, amely nagyon fontos a kitartó fajvédelem szempontjából. Megismerjük a különböző tengeri teknősfajokat, különösen azokat, amelyek ezen a csodálatos helyen fészkelnek és tojásokat raknak.

Vacsora a szálláson.

Szállás: Aninga Hotel & Spa – Lodge 3* vagy hasonló Standard room(2 éj)
Kétágyas szoba esetén a szobában 1 db franciaágy és 1 db egyszemélyes ágy van. 

3. nap Tortuguero (ebéd és vacsora)

Reggeli után gyalogtúra a helyi ösvényeken, melyet követően egy rövid szabadidő áll rendelkezésünkre ebéd előtt. Délután látogatást teszünk a Tortuguero Nemzeti Parkba, ahol nyitott csónakokkal tavak, folyók, illetve mesterséges és természetes csatornák felfedezésére indulunk.

A helyszín tökéletes a helyi vadvilág felfedezésére, többek között majmok, különböző madárfajok, amerikai krokodilok, kajmánok mellett a csatornák menedéket nyújtanak olyan veszélyeztetett állatoknak is, mint a keleti indiai lamantin, sok rákféle és körülbelül 30 édesvízi halfaj, köztük az élő kövületként számon tartott Gaspar.

Vacsora a szálláson.

4. nap Sarapiqui – Arenal (ebéd helyi étteremben)

Reggel hajóval indulunk tovább, majd buszra szállunk és egy igazi csokoládé túrába csöppenünk.

A túra során Tirimbina esőerdőjén keresztül, a régió leghosszabb függőhídján áthaladva egy hagyományos kakaóültetvényre indulunk, ahol lehetőség lesz megkóstolni a kakaóbabot a csokoládékészítés folyamatának különböző szakaszaiban.

Az eredetileg Közép-Amerikából származó növénynek rendkívüli története van; a maja és azték, valamint más közép-amerikai kultúrák egyik legfontosabb terméke volt. A helyszínen különféle csokoládéfajtákat kóstolhatnak meg a látogatók, melyek hagyományos módon, a helyszínen készülnek.

Ebéd egy helyi étteremben.

Ebéd után elindulunk következő szálláshelyünkre.

Szállás: Hotel Arenal Vulcano Lodge & Thermal Experience 3* vagy hasonló Superior room (2 éj)

5. nap Arenal – La Fortuna ( ebéd és vacsora)

Reggelit követően a Sky Tram gondolákra szállunk, amelyről lenyűgöző kilátást kapunk az esőerdőre, az Arenal vulkánra és a tóra. Mindeközben rövid fotóstopokkal, hogy csodálatos fényképeket készíthessünk.

Kirándulunk az Arenal környék esőerdeiben ahol utunk Indiana Jones filmekbe illő függőhídon vezet. Ez a körülbelül 3,6 km-es séta nem megerőltető vagy sáros, mivel az ösvények jól karbantartottak. Útközben három, egyenként 30 méteres vízesést figyelhetünk meg; gyönyörű helyek, ahol megpihenhetünk, megcsodálhatjuk a tájat, dzsungelt és az Arenal-tavat. Fotószünet egy kis pihenővel.

Pihenő után elindulunk az Arenal Vulkán Nemzeti Parkba, amely Costa Rica északnyugati részén található, a Cordillera de Tilaran-hegység lábánál és a San Carlos-síkság között. Itt számos túraösvény teszi lehetővég, hogy megfigyeljük a park növény- állatvilága nagy részét, valamint a lávamaradékokat.

Arenal termálvizes forrása sem maradhat el, az Eco Termals Fortuna. A termálvíz kémia összetételének köszönhetően ideális a stressz valamint különböző bőrgyógyászati problémák kezelésére. A környezet lélegzetellálító, így vacsoránkat egy igazán autentikus Costra Rica-i környezetben tölthetjük el.

6. nap Arenal – Monteverde

Reggeli után festői úton elindulunk La Fortunából Monteverde felé, autóbusszal. Autóbuszunkkal miután elértük az Arenal tavat, hajóra szállunk, majd elindulunk a túlsó part felé, Chiquito folyóhoz. Az Arenal - tó, Costa Rica legnagyobb tava. Mesterséges eredetű, 1974-ben építették, hogy vízenergiát szerezzenek az ország számára. Ez egy olyan hely, ahol számos lakó és költöző madár megtalálható, időnként emlősök, például majmokat és lajhárokat lehet megfigyelni a környéken, valamint tiszta időben remek kilátás nyílik az Arenal vulkánra.

Monteverdébe érkezést követően elfoglaljuk szállásunkat. 

Szállás: Hotel Fonda Vela 3* vagy hasonló standard room(2 éj)

7. nap Monteverde

Megnézzük a Monteverde Cloud Forest Reserve Közép-Amerika egyik leghíresebb természetvédelmi területét. Ez egy trópusi esőerdő, de magassága miatt inkább Felhőerdőnek hívják. A felhőerdőt egész évben közel 100%-os páratartalom jellemez. Minden évben közel négy méter eső esik – több mint tizenkét láb! Ritka és szokatlan vadon élő állatok, például jaguárok és pumák, valamint több mint 450 madárfaj otthona, köztük a világ legnagyobb kvézál madarak populációja és itt lelhető fel.

Hogyha már erre járunk, a lajhár rezervátum sem maradhat el, ahol több mint 20 éve dolgoznak a lajhárok megmentésén, visszatelepítésén és megfigyelésén a természetes élőhelyükön.

8. nap Monteverde – Bahía Herradura (ebéd)

Reggeli után délebbre indulunk, a Csendes-óceán partja felé és útközben a Tarcoles folyó mentén hatalmas amerikai krokodilokat láthatunk, amelyek közel 5 méter hosszúak. Csónakjainkkal, vezetőink segítségével biztonságos távolságból figyelhetjük meg őket természetes élőhelyeiken. Földünk egyik legnagyobb krokodil populációja él itt. Mangrove fák közt folytatjuk csónakon utunkat, a felettünk repkedő több mint 250 madárfaj társaságában.

Szállás: Hotel Punta Leona 4* SelvaMar room (2 éj)

9. nap Bahía Herradura

Reggeli után szabadidő az óceánparton.

10. nap Manuel Antonio - San Jose (ebéd helyi étteremben)

Korán reggel sétára indulunk a Manuel Antonio Nemzeti Parkba. Annak ellenére, hogy a Manuel Antonio Nemzeti Park Costa Rica legkisebb parkja, itt található a legváltozatosabb és a legszebb táj. Flóráját és faunáját tekintve is igen gazdag, mind a buja trópusi erdeivel és homokos csodaszép leghíresebb strandjával, amely a Playa Espadilla. Az erdő ösvényein megfigyelhetünk csuklyásmajmokat, bőgőmajmokat, lajhárokat, mosómedvéket, leguánokat és az itt honos mókusmajmot. A nagyon szemfülesek denevéreket is lencsevégre kaphatnak. A program végeztével visszautazunk a fővárosba San Jose-ba. 

Szállás: Hotel Balmoral 3* vagy hasonló Standard room(1 éj)

11 -12. nap San Jose - Budapest (ebéd helyi étteremben)

Reggeli után városnézésére indulunk Costa Rica fővárosába San Jose-ba. A program során megnézzük a Katedrálist, a Nemzeti Színházat és az Arany Múzeumot. Ebédünk elfogyasztását követően transzfer a repülőtérre. Hazautazás menetrendszerinti járattal, egy átszállásal. Megérkezés Budapestra a 12. napon. 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

 

Fakultatív programok:

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

other_200_37184_1000ut-klm-logo.jpg other_197_37184_1000ut-air-france-logo.jpg

Október 30. Budapest - Amszterdam                    06:30 08:45  KL 1972

Október 30. Amszterdam - San Jose                     12:40 17:25   KL 717 

November 9. San Jose - Párizs                             19:55 13:10 (másnap) AF 431

November 10. Párizs - Budapest                           14:20 16:30 AF 1294

 

Az indulási/érkezési időpontok helyi időben értendők.   

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

FONTOS! 
A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

 Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.10.30 - 2023.11.10
12 nap / 10 éj
1 635 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel, poggyásszal 
  (melynek értéke kb: 440.000 Ft)
 • 10 éjszakai szállást,
  helyi 3-4*-os hotel és lodge-ok,
  kétágyas szobákban
 • az utazást bérelt kisbusszal
 • a félpanziós ellátást
  (reggeli, 10 alkalommal főétkezés, italok nélkül)
 • a megadott programokat
 • a belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalót
  kb. 100 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  330 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

 

Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Peru

Szilveszter az inkák földjén, Peruban

11 nap / 9 éj
2023.12.29
összesen 1 időpontban
1 875 000 Ft/fő
Dominikai Köztársaság

Eden Roc Cap Cana 5*+

9 nap / 7 éj
2023.11.16
összesen 1 időpontban
2 390 000 Ft/fő
Mexikó

Ocean Maya Royale by H10 4*+ Adults Only

11 nap / 9 éj
2023.11.24
összesen 3 időpontban
810 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Peru

Indián kultúrák nyomában, Peru és Mexikó

17 nap / 15 éj
2023.10.23
összesen 1 időpontban
2 415 000 Ft/fő
Örményország

Noé földje, Örményország

7 nap / 5 éj
2023.09.30
összesen 1 időpontban
580 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!