Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járatokkal
Elhelyezés:
helyi 4-5*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:
reggeli, 13 alkalommal ebéd vagy vacsora a program szerint italok nélkül, szilveszteri vacsora 2 órás italfogyasztással

Miért ez az út?

Costa Rica a természeti látnivalókról, hegyekről, vulkánokról, hőforrásokról, nemzeti parkokról, kristálytiszta strandokról és környezetbarát szemléletéről híres – épp ezért kedvelt célpont azok számára, akik nem a tömegturizmust, hanem a nyugodt pihenést és a természet csendjét keresik.

Szilveszteri körutunk során olyan helyekre is ellátogatunk, amit a szokványos Costa Rica-i körutak nem érintenek, emellett a Panama-csatornán átkelő hajókat és az óváros világörökségi látnivalóit is megnézzük.

Exkluzív kis csoportos (max. 15 fő + idegenvezető!) utazásunk során minden igényt kielégítő, válogatott (a booking.com szerint min. 8.0 értékelésű) 4-5*-os hotelekben lakunk.

A szilveszter este is igazi különleges élmény lesz az Arenal vulkánhoz közeli szállodánkban, ahol 2 órás korlátlan italfogyasztással, szilveszteri vacsorával és hajnalig tartó zenével és tánccal köszöntjük az Újévet.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 15 fő!

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap (december 26.): Budapest - San José (vacsora)

Kora reggeli indulás Budapestről, majd egy európai átszállást követően délutáni érkezés Costa Rica fővárosába San Joséba. A város szívében található szálláshelyünk elfoglalása. Vacsora a szállodában. Szállás San Joséban (4 éj).

Tervezett szállás: Hilton Sabana 4*    vagy hasonló

2. nap (december 27.): San José – Brauillo Cardillo Nemzeti Park (reggeli, ebéd)

Reggeli után autóbusszal utazunk a Brauillo Cardillo Nemzeti Parkba, Costa Rica egyik legnagyobb védett területű, trópusi esőerdőkkel borított, 47.500 hektár kiterjedésű Nemzeti Parkjába, amely a fővárostól kb. 25 km-re fekszik. Egy rövid gyalogos öko-túrán veszünk részt a világ első őserdei függővasútjával kombinálva, majd visszatérés a fővárosba. Gyalogos városnézés San José városközpontjában: látogatást teszünk a Central Parkban, a Nemzeti Színházban, Latin-Amerika harmadik legnagyobb Aranymúzeumában, amelynek része egy érdekes, a közép-amerikai indiánéletet is bemutató néprajzi kiállítás. Ebéd egy tipikus helyi étteremben.

3. nap (december 28.): Poás vulkán - La Paz vízesések – Doka kávéültetvény (reggeli, ebéd)

Reggeli után először a Poás vulkán Nemzeti Parkot keressük fel, ahol a világ egyik legnagyobb kráterét tekinthetjük meg, majd rövid buszozás után érkezünk egy csodálatos természetvédelmi területhez, magán rezervátumhoz, ahol a trópusi és  szubtrópusi növény- és állatvilág látványosságai mellett a „La Paz-vízesésekben” is gyönyörködhetünk. Ebéd útközben, végezetül a vulkán lejtőin található, és egyben az ország legismertebb kávéültetvényét keressük fel, ahol megismerkedhetünk a kávécserjék termesztésétől, a kávészemek pörkölési technológiájáig, folyamatáig a világhírű costa ricai kávéval.

4. nap (december 29.): Cartago – Orosi-völgy – Cachi erőmű (reggeli, ebéd)

Reggeli után az egykori főváros, Cartago felfedezésére indulunk, melyet az Irazu vulkán közelsége miatt többször súlytott földrengés. Megnézzük az Angyalok Szűz Bazilikáját vagyis a Basílica de Nuestra Señora de los Ángeles-t, ahova rengetegen zarándokolnak ma is a csodatévő fekete Szűz Mária szobor (La Negrita vagy Reina de Cartago – Cartago királynője) miatt. Ezt követően a város szívében található romterületre látogatunk, ahol több félbehagyott, romos templomot is láthatunk. A legrégebbi templom a 16. század közepén épült, majd több földrengés is romba döntötte a város épületeit, így többször is próbálták újjáépíteni, legutóbb az 1900-as évek elején, melyet a legsúlyosabbként elhíresült 1910-es Santa Monica földrengés tett tönkre. Ezután az Orosi-völgy buja növényvilágával, varázslatos tájaival ismerkedünk, majd felfedezzük a Cachi gátat és az általa létrehozott tó szépségeit. A gát az 1966-1978 között épült, és az egyik legelső hidroelektromos projekt volt Costa Ricában. A hidroelektromos energia a megújuló energia egyik formája, amely az áramló vagy zuhanó víz erejét hasznosítja elektromos áram előállítására. Emellett a Cachi erőmű a környező területek vizeit is szabályozza, ezzel gátolva az áradásokat, és ivóvizet is termel. Ebéd útközben, majd visszatérünk San Joséba.

5. nap (december 30.): Arenal vulkán – La Fortuna (reggeli, ebéd)

Reggeli után búcsút veszünk a fővárostól, és továbbutazunk a ma is aktív Arenal vulkán területére. Útközben megállás Sarchi kézműves településen, ahol a világ legnagyobb és legdíszesebb szekere van kiállítva. Ebéd egy tipikus helyi étteremben, majd délutáni fürdőzés az Ecothermal La Fortuna termálvizes fürdőben, ahol a környezet lélegzetelállító, ráadásul az itt található termálvíz kémia összetételének köszönhetően ideális a stressz valamint különböző bőrgyógyászati problémák kezelésére. Szállás az Arenal vulkán közelében (2 éj).

Tervezett szállás: Tilajari 4* vagy hasonló 

6. nap (december 31.): Arenal vulkán (reggeli, ebéd, szilveszteri vacsora)

Reggeli után kirándulunk az Arenal vulkán környékének esőerdeiben, ahol utunk Indiana Jones filmekbe illő függőhidakon vezet keresztül. Ez a körülbelül 3,6 km-es séta nem megerőltető vagy sáros, mivel az ösvények jól karbantartottak. Útközben három, egyenként 30 méteres vízesést figyelhetünk meg; gyönyörű helyek, ahol megpihenhetünk, megcsodálhatjuk a tájat, dzsungelt és az Arenal-tavat. Késő délután szabadidő pihenésre, készülünk az ünneplésre. Este szilveszteri vacsora a szállodában, 2 órás korlátlan italfogyasztással, tánccal és zenével köszöntjük az Újévet.

7. nap (január 1.): Arenal vulkán – Manuel Antonio (reggeli, ebéd)

Reggeli után a csodálatos tengerparti város, Manuel Antonio felé indulunk. Útközben látogatást teszünk a Tarcoles folyónál, ahol megcsodálhatjuk a robosztus hegyesorrú krokodilokat, melyek hím példányai akár 5-6 méter hosszúra is megnőhetnek. Ezután az óceánpartra, a kedvelt Jaco Beach-re uazunk, ahol fürdőzésre is nyílik lehetőség, majd szabadidő és szállás Manuel Antonióban (2 éj)

Tervezett szállás: Parador Resort & Spa  5*  vagy hasonló

8. nap (január 2.): Manuel Antonio Nemzeti Park (reggeli, ebéd)

Reggeli után sétát teszünk a Manuel Antonio Nemzeti Parkban, Costa Rica legkisebb nemzeti parkjában, ahol az ország legváltozatosabb és legszebb tája található. Flóráját és faunáját tekintve is igen gazdag, leghíresebb strandja, a Playa Espadilla. Az erdő ösvényein sétálva láthatunk csuklyásmajmokat, bőgőmajmokat, lajhárokat, mosómedvéket, leguánokat, mókusmajmokat, vagy akár denevéreket is. Ebéd, majd szabadidő.

9. nap (január 3.): Manuel Antonio – Monteverde (reggeli, ebéd)

Reggeli után Monteverde felé indulunk. Érkezés után bejelentkezés a szállodába, majd városnézés Santa Elenában. Este állatlesre indulunk, hogy megfigyelhessük az éjszakai életet élő állatokat természetes élőhelyükön. Szállás Moteverdében (2 éj).

Tervezett szállás: El Establo  4*  vagy hasonló

10. nap (január 4.): Monteverde (reggeli, ebéd)

Reggeli után látogatást teszünk Közép-Amerika egyik leghíresebb természetvédelmi területére, a Monteverde Cloud Forest Reserve-be. Trópusi esőerdő, de magassága miatt inkább felhőerdőnek hívják, ahol közel 100%-os a páratartalom. Évente közel négy méter az átlag csapadék mennyisége.  Ritka és szokatlan vadon élő állatok, például jaguárok és pumák, valamint több mint 450 madárfaj otthona, köztük a világ legnagyobb quetzal (kvézál) madarak populációja is itt lelhető fel. Erre járva, a lajhár rezervátum és megfigyelő hely sem maradhat ki, ahol szakemberek, tudósok több mint 20 éve foglalkoznak az állatok megmentésével, természetes környezetükbe történő visszavezetésével. Látogatást teszünk a Kolibri Kertben is, ahol a világ legkisebb madarait láthatjuk. Ebéd a program során.

11. nap (január 5.): San José – Panamaváros (reggeli)

Reggeli után, a panamai járatunk indulásától függően, kb. 4 órás utazással érkezünk San José nemzetközi repülőterére. Elutazás Panamavárosba. Érkezés után rövid buszos, panorámás városnézés. Este fakultatív folklór est vacsorával (helyszíni fizetéssel). Szállás Panamavárosban (3 éj).

Tervezett szállás: Crown Plaza 4*  vagy hasonló

12. nap (január 6.): Panama – csatorna (reggeli, ebéd)

A kora reggeli órákban indulás a Panama-csatornához, hogy megcsodáljuk ezt a világhírű, páratlan mérnöki alkotást és a keskeny csatornában nagyon fegyelmezetten, a biztonsági előírásokat szigorúan betartva kelet-nyugat, nyugat-kelet irányában cirkáló óriás-hajókat. Hajókázás a Gatun tavon, ebéd útközben.

13. nap (január 7.): Panamaváros (reggeli, ebéd)

Reggeli után egész napos városnézés, a panorámás buszos modern városnegyedek mellett a „régi” és az "új" óváros bejárása.

14-15. nap (január 8-9.): Panamaváros – Budapest (reggeli, ebéd)

Reggeli után szabadidő, kijelentkezés a szállodából, majd búcsúebéd egy hangulatos, panorámás helyi étteremben. Ebéd után transzfer a repülőtérre, egy európai átszállással hazautazás Budapestre, érkezés a 15. napon.

 

UNESCO Világörökségi helyszín
 • Panama – Panamaváros történelmi óvárosa

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):

2023. december 26.      Budapest - Párizs                        06:00 08:25                    AF 1695
2023. december 26.      Párizs - San Jose                        13:10 17:40                    AF 430
2024. január 8.               Panamaváros - Amszterdam    18:45 10:50 (másnap)    KL 758
2024. január 9.               Amszterdam - Budapest            14:20 16:15                     KL 1977

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.                                                                   

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.


Utazás AIRFRANCE vagy KLM járattal

A nemzetközi járatokon maximum 23 kg lehet a poggyász súlya,  háromdimenziós mérete maximum 158 cm (szélesség + magasság + mélység). A fedélzetre 1 db 55x35x25 cm kézipoggyász és egy kis női vagy laptop táska (40x30x15 cm) vihető fel, melyek súlya összesen maximum 12 kg lehet.

Forrás/ további információ: AIRFRANCE vagy KLM

 

 


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 


Jelenlegi beutazási feltételek

Az Európai Uniós előírásoknak megfelelően kiállított magyar magánútlevelek turista célból legfeljebb kilencven napos, vízummentes tartózkodásra jogosítanak a körutazás során érintett országokban. Az útlevélnek a hazautazástól számítva minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az érintett országok mindegyike feloldotta a PCR teszt, illetve COVID oltási kötelezettséget.

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.A körutazás idegenvezetője:

Vass Magdolna

other_311_37184_1000ut-idegenvezetok-vass_magdolna.jpg

Európán belül Spanyolország és Portugália, a tengerentúlon pedig teljes Latin-Amerika, Mexikótól a Tűzföldig, illetve a Karib térség a szakterületem. Ezek alapos ismerete tesz népszerűvé a szakmámban.
Szakmai felkészültségem tekintetében az igényességre törekszem. Jó kapcsolatteremtő képességem mellett pszichológiai és pedagógiai ismereteimet is jól kamatoztatom. Úgy vélem, hogy az idegenvezetői tevékenység alapja az empátia. Nagyon szeretem a munkámat, amely sokoldalú felkészültséget feltételez, továbbá igen gyors helyzetfelismerést és megoldási készséget is igényel. Az utasok visszajelzése alapján nem csak a tárgyi tudásomat, hanem az emberi magatartásomat is pozitívan értékelik.
Ha latin tempóra vágynak, akkor utazzanak velem!

Ismerje meg Costa Ricát és Panamát!

">

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.12.26 - 2024.01.09
15 nap / 13 éj
2 425 000 Ft

Körutazásunk új időpontjai és árai még előkészítés alatt állnak.
Amennyiben érdekli az elkészült program, akkor kérjük, kattintson az Értesítés kérés gombra.
Miután elkészült az ajánlat, kollégáink értesítik Önt.

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi és belső repülőjegyeket illetékkel, poggyásszal 
  (melynek értéke kb: 840.000 Ft)
 • 13 éjszakai szállást,
  helyi 4-5*-os hotelekben,
  kétágyas szobákban
 • helyszíni közlekedést
 • félpanziós ellátást
  (reggeli, 13 alkalommal főétkezés, italok nélkül)
 • szilveszteri vacsorát 2 órás italfogyasztással
 • a megadott programokat belépőkkel
 • a magyar nyelvű idegenvezetést végig a körutazás során 

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalót
  kb. 140 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  740 000 Ft
 • fakultatív programok
  (helyszínen fizetendő)
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Közép-Amerika kincsei

Közép-Amerika apró országainak világa a szétválasztó határok ellenére számos hasonló vonással bír, szépek, egzotikusak, különlegesek, megmutatják évezredes emlékeiket. Pillantsunk bele.  

Elolvasom ››

Közép-Amerika csodája: a quetzal madár

A quetzalt nem hivatalosan a világ "különleges ékszermadarának" is nevezik.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Costa Rica

Flóra és fauna labirintusa, Costa Rica körutazás

12 nap / 10 éj
2024.03.05
összesen 1 időpontban
1 780 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Dominikai Köztársaság

Breathless Punta Cana Resort & Spa 5* Adults Only

9 nap / 7 éj
2023.12.27
összesen 4 időpontban
1 500 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Mexikó

Hotel 52 Playa del Carmen 4*

11 nap / 9 éj
2024.02.04
összesen 1 időpontban
750 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Mexikó

GR Solaris Cancun 4*

11 nap / 9 éj
2024.02.04
összesen 1 időpontban
990 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Törökország

Szilveszter Isztambulban

5 nap / 4 éj
2023.12.29
összesen 1 időpontban
585 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!