Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Chile utazási tudnivalók

Chile egy hosszú, keskeny ország Dél-Amerikában, amelynek partvidéke az óceánra néz, míg a belseje az Andok hegység mentén húzódik. Chile sokféle természeti és kulturális látványosságot kínál az utazóknak, és az országban bőven találhatók lehetőségek a kalandra, a pihenésre, az élményekre és a felfedezésre.

Santiago de Chile a főváros, amelynek gazdag történelme és kulturális öröksége van. A város központja kiváló helyszín a sétákra, ahol számos múzeum, templom és piac található. A San Cristobal-hegyre vezető felvonó egyik legszebb kilátást kínálja a városra és a környező hegyekre.

A tengerparti városok közül az egyik legnépszerűbb Valparaíso, amely a világörökség részét képezi, és híres a színes, domboldalon épült házairól, ahol sok művész és író talált otthonra. A közeli Viña del Mar üdülőhely híres homokos strandjairól, kertjeiről és kulturális programjairól.

A déli részén található Patagónia lenyűgöző természeti látnivalókkal várja az utazókat, beleértve a Torres del Paine Nemzeti Parkot, amely a világ egyik legcsodálatosabb hegyvidéki táját kínálja. A parkban lehetőség van túrázásra, hegymászásra, sziklamászásra és egyéb kalandos tevékenységekre.

A chilei élet egyik legérdekesebb vonása a helyi konyha. A chilei ételekben a hagyományos dél-amerikai ízek keverednek az európai hatásokkal. A chilei borok is nagy hírnévnek örvendenek, és több borvidék is található az országban, ahol a látogatók megkóstolhatják a helyi specialitásokat.

Chile nagyon nagy ország, és utazás közben nagy távolságokat kell megtenni, de az utazásokhoz jó infrastruktúra áll rendelkezésre. Az ország repülőterei jó kapcsolatot biztosítanak a főbb városok között, továbbá lehetőség van buszok és vonatok használatára is.

Tovább olvasom

Magyar állampolgárok számára vízum nem szükséges, de az útlevél a belépéstől számított legalább 6 hónapig legyen érvényes.

Covid információk:

2023. május 9-től kezdődően, Chile felfüggesztette a koronavírus terjedését megakadályozó intézkedések többségét.

A beutazás Chilébe ismét korlátozások nélkül lehetséges, megszüntették az oltottsági igazolás, oltatlanok esetében a kötelező PCR teszt bemutatásának kötelezettségét, valamint belépéskor a szúrópróba szerű tesztelést.

Tovább olvasom

Chile hasznos tudnivalók

  • területe: 756 950 km²
  • főváros: Santiago de Chile
  • államforma: elnöki köztársaság
  • lakosság: 17 619 708 fő (2013)
  • időzóna: UTC-4, UTC-3
  • pénzneme: chilei peso (CLP)

 

Időjárás:

Chile a világ leghosszabb országa, hatalmas észak-déli kiterjedése és magasságkülönbségei miatt nagyon változatos az éghajlata. Az ország nagy észak-déli kiterjedéséből következően az időjárás változatos, nehéz általánosságban beszélni róla. Északon sivatagok vannak, délkeleten tundrák és gleccserek. A Húsvét-sziget éghajlata nedves szubtrópusi. Chile déli részén óceáni az éghajlat, a középső, sűrűn lakott vidékeken mediterrán. Az ország legnagyobb részén négy évszak figyelhető meg: a nyár decembertől februárig, az ősz márciustól májusig, a tél júniustól augusztusig és a tavasz szeptembertől novemberig.

Biztonság:

Az minden latin-amerikai országban alapszabály, hogy nyilvános helyen ne villantsuk fel a nagy pénzünket és ne hagyjuk őrizetlenül sehol az értékeinket. Ezeket este, ha elmegyünk, főleg, ha egyedül, hagyjuk a szálloda recepcióján vagy a szoba széfjében.

Étel, ital:

Chile konyhájának legfontosabb alapanyagai a tenger gyümölcsei, a marhahús, a friss gyümölcsök és a zöldségek. A leghíresebb étel a Cazuela: krumplival tökkel és borsóval turbózott húsleves, valamint a Pastel de Choclo: édes kukorica paszta bazsalikommal és egyéb fűszerekkel kevés tejben főzve, darált hússal paprikával és hagymával keverve, kisütve. A tengerparton jellemző a Paila Marina: a paprikás, petrezselymes vegyes hal leves. Ismert még a lomo a lo pobre, amely egy óriási marhaszelet két tojással, sültkrumplival. Argnetinához hasonlóan (főleg Patagónia területén) kedveltek a lassú parázson grillezett belsőségekből és véres hurkából és marhaszeletből áll. A chilei borok méltán híresek a Pisco Sour koktél amely alapanyaga a pisco a tojásfehérje és a lime lé szintén nagyon finom. A piscoért -ami nálunk leginkább a törkölypálinkához hasonlít- folyamatos harcban állnak Peruval, aki szintén a nemzeti italának tartja. A legtöbb helyen a csapból folyó víz fogyasztható.

Tovább olvasom

Chile


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Argentína

Dél-Amerika nagykörút

24 nap / 22 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Chile

Chile és Húsvét-sziget, csipetnyi Patagóniával

11 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!