Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Felfedezésre Váró Brazília: Kulturális Gazdagság és Természeti Csodák

Amikor az úr 1500. esztendejében Pedro Alvares Cabral végre kikötött a különleges formájú hegyek tövében a hosszú hetek viharos hánykolódása után a Guanabara-öböl aranyló fövenyén, és "Január folyónak" (Rio de Janeiro) nevezte el az általa folyótorkolatnak hitt helyet, nemigen gondolhatta, hogy ez a név évszázadokkal később bakancslisták, vágyak netovábbjainak a megtestesítője, és az igazi trópusi életérzés, a fülledt, érzéki, nagyvilági feelingnek a szinonímája lesz.

Rio...Copacabana...Ipanema...dübörgő, kilométer hosszan elnyúló hullámok, harmincnégy fokos óceán, pálmafák, a hajnalban meghozott kókuszdiók frissen csapolt tejének illata a homokszobrok között lustán ébredő reggeleken....frissen facsart mangó koktélok...a színes trópusi forgatag esténként, a föl-s le áramló tömeg, igazi "carioca"-k és izmos, fiatal, napbarnította testek, strandfoci csillagok, hófehér,trópusi kalapban kart karba öltve sétáló nyugdíjas milliomosok, lobogó fáklyák a pazar svédasztalokat kínáló éttermek előtt, meleg szélben susogó pálmák.

És azok a valószínűtlen formájú, trópusi esők által leöblített vulkáni kúphegyek! A "Cukorsüveg", ahol a kábel felvonó tövében kíváncsi majmok szemrevételezik a turistákat, és a hatalmas Corcovado....amelyről Krisztus tekint le széttárt karjaival a nyolc milliós városra, szeretetével átölelve azt. A favelák különleges, európai szemmel alig értelmezhető bádog-bódé világa és a Maracana stadionja éppúgy Brazília, mint a császári múltat őrző, németesen fegyelmezett, közeli Petropolis. Szamba, karnevál, foci.

A szélsőségek hazája ez. Kontinensnyi méretű, érintetlen őserdők, melyek mélyén ismeretlen törzsek élik a civilizációk előtti életüket, áthatolhatatlan rengeteg, melynek tengelyében a máig titokzatos és felfedezetlen Amazonas hömpölyög. Kontrasztként az ultramodern Brasília, a főváros funkcionalista rendje és a Minhas Gerais hegység, melynek mesés drágakő kincsét jórészt a Selmecbányán tanult magyar bányamérnökök hozták a felszínre. De alig 2 órányi repülőútra a sűrűn lakott Atlanti partvidéktől Paraguay és Argentína szomszédságában robajlik a világ leghatalmasabb vízesése, az Iguacu.

Ha van egy kis szerencsénk, akkor egy puncsrózsaszín, portugál kolonialista palotából, a Cataratas luxushotelből nézhetjük ahogyan elszállnak a tukán madarak a kétszáznál is több ágon aláomló víztömegek felett, és láthatjuk az "ördög torka" katlanja felett örökké átívelő szivárványt. És hát valljuk be őszintén...ha lepereg a szemünk előtt videóklipp sebességével mindaz amit eddig számba vettünk, még mindig csak ott tartunk, hogy apró töredékét ismertük meg ennek a hatalmas, kimeríthetetlen kincsekkel megáldott országnak.

Lenyűgöző Tájak:

Brazília területén találhatóak olyan lenyűgöző természeti csodák, mint az Iguaçu-vízesések, amelyek olyanok, mintha maga a természet festette volna őket. Az Amazonas esőerdő, a Föld legnagyobb esőerdeje, gazdag élővilággal büszkélkedik, és kalandvágyó utazókat vár, akik szeretnének betekintést nyerni ebbe az egyedülálló ökoszisztémába. A Pantanal mocsárvidék szintén lenyűgöző élővilággal büszkélkedik, és a madárlesők paradicsoma.

Ízorgiák:

A brazil konyha izgalmas és sokszínű. Kóstolj meg olyan különlegességeket, mint a churrasco, amely grillezett húsok hatalmas választékát kínálja, vagy a feijoada, a bab és sertéshús pörköltje, melyet hagyományosan szombatonként fogyasztanak. Acai, a lila gyümölcsből készült turmix, energiával tölt fel, és remekül hűti a forró napokon.

Társaság és Vidámság:

Brazília lakosai barátságosak és nyitottak. A helyi kultúra fontos szerepet játszik a mindennapi életben, és a család és a közösség rendkívül fontos. Az emberek szívesen osztják meg kulturális hagyományaikat, ételeiket és történeteiket azokkal, akik érdeklődnek irántuk.

Utazás és Biztonság:

Brazília területén belül az éghajlat és az időjárás változatosak lehetnek az ország méretei miatt. Az időzónák eltérőek lehetnek, így érdemes tájékozódni az aktuális időről a tervezett úti célban. A nagyobb városokban és turistaközpontokban általában elérhető a kényelmes infrastruktúra, de érdemes elővigyázatosnak lenni a látogatott területeken.

Tovább olvasom

Brazília


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Argentína

Dél-Amerika nagykörút

24 nap / 22 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Argentína

Argentína, Uruguay, Brazília körutazás

10 nap / 7 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Brazília

Szilveszter Rio de Janeiróban, Iguazu-vízeséssel fűszerezve

10 nap / 8 éj
2023.12.26
összesen 1 időpontban
1 995 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Argentína

Argentina-Urugauy-Brazília - Egyéni körutazás

12 nap / 9 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!