Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Felfedezésre Váró Brazília: Kulturális Gazdagság és Természeti Csodák

Amikor az Úr 1500. esztendejében Pedro Alvares Cabral végre kikötött a különleges formájú hegyek tövében a hosszú hetek viharos hánykolódása után a Guanabara-öböl aranyló fövenyén, és "Január folyónak" (Rio de Janeiro) nevezte el az általa folyótorkolatnak hitt helyet, nemigen gondolhatta, hogy ez a név évszázadokkal később bakancslisták, vágyak netovábbjainak a megtestesítője, és az igazi trópusi életérzés, a fülledt, érzéki, nagyvilági feelingnek a szinonimája lesz.

Rio, Copacabana, Ipanema, dübörgő, kilométer hosszan elnyúló hullámok, harmincnégy fokos óceán, pálmafák, a hajnalban meghozott kókuszdiók frissen csapolt tejének illata a homokszobrok között lustán ébredő reggeleken, frissen facsart mangó koktélok, a színes trópusi forgatag esténként, a föl-s le áramló tömeg, igazi "carioca"-k és izmos, fiatal, napbarnította testek, strandfoci csillagok, hófehér, trópusi kalapban kart karba öltve sétáló nyugdíjas milliomosok, lobogó fáklyák a pazar svédasztalokat kínáló éttermek előtt, meleg szélben susogó pálmák.

És azok a valószínűtlen formájú, trópusi esők által leöblített vulkáni kúphegyek! A "Cukorsüveg", ahol a kábel felvonó tövében kíváncsi majmok szemrevételezik a turistákat, és a hatalmas Corcovado, amelyről Krisztus tekint le széttárt karjaival a nyolc milliós városra, szeretetével átölelve azt. A favelák különleges, európai szemmel alig értelmezhető bádog-bódé világa és a Maracana stadionja éppúgy Brazília, mint a császári múltat őrző, németesen fegyelmezett, közeli Petropolis. Szamba, karnevál, foci.

A szélsőségek hazája ez. Kontinensnyi méretű, érintetlen őserdők, melyek mélyén ismeretlen törzsek élik a civilizációk előtti életüket, áthatolhatatlan rengeteg, melynek tengelyében a máig titokzatos és felfedezetlen Amazonas hömpölyög. Kontrasztként az ultramodern Brazíliaváros, a főváros funkcionalista rendje és a Minhas Gerais hegység, melynek mesés drágakő kincsét jórészt a Selmecbányán tanult magyar bányamérnökök hozták a felszínre. De alig 2 órányi repülőútra a sűrűn lakott Atlanti partvidéktől Paraguay és Argentína szomszédságában robajlik a világ leghatalmasabb vízesése, az Iguazú-vízesés.

Ha van egy kis szerencsénk, akkor egy puncsrózsaszín, portugál kolonialista palotából, a Cataratas luxushotelből nézhetjük ahogyan elszállnak a tukán madarak a kétszáznál is több ágon aláomló víztömegek felett, és láthatjuk az "ördög torka" katlanja felett örökké átívelő szivárványt. És hát valljuk be őszintén...ha lepereg a szemünk előtt videóklip sebességével mindaz amit eddig számba vettünk, még mindig csak ott tartunk, hogy apró töredékét ismertük meg ennek a hatalmas, kimeríthetetlen kincsekkel megáldott országnak.

Brazíliai körutazásunk során megtekintünk olyan lenyűgöző természeti csodákat, mint az Iguazú-vízesés, amely olyan, mintha maga a természet festette volna. Az Amazonas esőerdő, a Föld legnagyobb esőerdője, gazdag élővilággal büszkélkedik, és kalandvágyó utazókat vár, akik szeretnének betekintést nyerni ebbe az egyedülálló ökoszisztémába. A Pantanal mocsárvidék szintén lenyűgöző élővilággal büszkélkedik, és a madárlesők paradicsoma.

A brazil konyha izgalmas és sokszínű. Brazil utazása alatt kóstoljon meg olyan különlegességeket, mint a churrasco, amely grillezett húsok hatalmas választékát kínálja, vagy a feijoada, a bab és sertéshús pörköltje, melyet hagyományosan szombatonként fogyasztanak. Acai, a lila gyümölcsből készült turmix, energiával tölt fel, és remekül hűt a forró napokon.

Brazília lakosai barátságosak és nyitottak. A helyi kultúra fontos szerepet játszik a mindennapi életben, a család és a közösség rendkívül fontos. Az emberek szívesen osztják meg kulturális hagyományaikat, ételeiket és történeteiket azokkal, akik érdeklődnek irántuk.

Brazília területén belül az éghajlat és az időjárás változatosak lehetnek az ország méretei miatt. Az időzónák eltérőek lehetnek, így érdemes tájékozódni az aktuális időről a tervezett úti célban. A nagyobb városokban és turistaközpontokban általában elérhető a kényelmes infrastruktúra, de érdemes elővigyázatosnak lenni a látogatott területeken.

Tovább olvasom

Brazília


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Argentína

Dél-Amerika nagykörút

24 nap / 22 éj
2024.10.06
összesen 1 időpontban
3 190 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Argentína

Argentína, Uruguay, Brazília körutazás

10 nap / 7 éj
2024.11.04
összesen 1 időpontban
1 625 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Brazília

Szilveszter Rio de Janeiróban, Iguazu-vízeséssel fűszerezve

10 nap / 8 éj
Jelenleg nincs elérhető időpont.
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Argentína

Argentina-Uruguay-Brazília - Egyéni körutazás

12 nap / 9 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!