Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Bolívia - Egy életre szóló kaland a Dél-Amerikai Andok közepén

Az autentikus, kalandos és a tömegturizmustól nagyrészt sértetlen Bolívia, Dél-Amerika egyik legjobban őrzött titka.

Bolívia, Dél-Amerika szívében fekvő ország, lenyűgöző tájakkal, gazdag kulturális örökséggel és változatos népességgel várja az utazókat. Az Andok hegység szinte minden részlete megtalálható ebben az országban: a síkságoktól a hegyekig, a sómezőktől az őserdőkig.

Északon és keleten Brazíliával, délen Paraguayjal és Argentínával, nyugaton Chilével és Peruval határos.

Bolívia „a legek országa”:

A világ egyik legmagasabban fekvő nagyvárosa, a korábbi főváros: La Paz, lenyűgöző látványt nyújt a La Paz-völgyben. Itt található a Héroes del Chaco téren az elnöki palota és a San Francisco kolostor. Bolíviai utazása során ne hagyja ki az El Alto települést sem, ahol a hagyományos Andoki piacokat és a helyi kultúrát ismerheti meg.

A világ legmagasabban fekvő hajózható tava a Titicaca-tó, melyet Bolívia és Peru határol. A tóparton található Copacabana település szentélye, a Virgen de Copacabana, számos zarándokot vonz. A tó szigetei, például az Isla del Sol, csodálatos kilátást nyújtanak a környező vidékre. A Titicaca-tó, más néven "Az inkák szent tava", nagyszerű turisztikai attrakció a természet szerelmeseinek. Tökéletes hely, hogy élvezze a lenyűgöző kilátást a hegység havas dombjaira, amelyek kontrasztot alkotnak a kék vizekkel.

A Föld legkiterjedtebb sósivataga a Salar de Uyuni, Bolívia délnyugati részén található. A fehér kiterjedés a magas hegyek között lenyűgöző látványt nyújt, különösen az esőzések után, amikor a sós tó vízrétege tükörként veri vissza a hegyeket és az égboltot. Ez egy gyakran választott helyszín az extrémül egyedi fotók elkészítéséhez.

Dél-Amerikában itt a legnagyobb az indián őslakosság aránya (a népesség zöme indián).

Dél-Amerika egyik legszegényebb országa.

Potosí városa az ezüstbányászat híres helyszíne volt a spanyol gyarmati időkben. A város gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedhet, melyet a belváros szűk utcái és a Szent István templom tanúsítanak. Látogathatod a várost és az egykori bányát is.

Természeti Csodák a Sivatagban - Eduardo Avaroa Nemzeti Park: Ez a nemzeti park a dél-líviai határon helyezkedik el, és lenyűgöző vulkáni tájat kínál, forró forrásokkal, tavi látványosságokkal és különleges növény- és állatvilággal. Ideális hely a természet szerelmeseinek és a különleges látványokra vágyóknak.

Bolívia ötödik legnagyobb és legszebb városa, Sucre ideális hely az utazók számára, hogy feltöltődjenek, spanyolul tanuljanak és elmerüljenek a helyi kultúrában. A spanyolok által a 16. században alapított Sucre az UNESCO világörökség része, hogy megvédje számos érintetlen és történelmileg jelentős épületét. A turizmustól jórészt érintetlen fiatalos város feltáratlan kincsek és kulturális tevékenységek aranybányája. Ez egyben az egyik legolcsóbb és legbiztonságosabb város Dél-Amerikában, így kívánatos utazási hely. Számos lenyűgöző látnivalójával, ingyenes rendezvényeivel és menő kirándulóhelyeivel Sucre valóban csodálatos hely a látogatásra és az életre.

Irodánk bolíviai útja során ellátogatunk Tiwanakuba, ahová az Altiplanón keresztül vezet az út és megnézzük a tiwanakui épületegyütteseket, amely az UNESCO kulturális világörökségnek a része. A régészeti lelőhelyen felfedezzük a kultúrák főbb templomait, köztük az Akapana és a Kalasasya piramist, valamint az inspiráló Nap- és Holdkapukat, óriás monolitokat és figurális ábrázolásokat, amelyek szétszórva vannak a régészeti komplexumban. Meglátogatjuk a Puma Punku-t, ahol hatalmas, egyenként 45 tonnás kőtömböket látunk olyan pontossággal, hogy egyetlen hely sem marad egyik és a másik között. Egy tiwanakui utazás több, mint egy séta a történelemben; Lenyűgöző bizonyítéka egy ősi civilizációnak.

Bolívia éghajlata változatos a területkülönbségek miatt. A legjobb időszak az utazásra áprilistól októberig tart, amikor a hűvösebb és szárazabb időjárás ideális a kirándulásokhoz.

Bolívia gazdag indián kultúrával rendelkezik, mely a mai napig jelen van. Az indiai piacokon, a helyi fesztiválokon és az ősi városokban felfedezheted az ország kulturális gazdagságát.

Bolívia egy varázslatos ország, ahol a természet csodái, a kulturális örökség és a gazdag történelem találkoznak. Az Andoki táj, a főváros zajai, a sómezők fénye és a tóparti városok hangulata mind-mind felejthetetlen élményeket ígérnek az utazóknak.

Tovább olvasom

Bolívia


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Peru

Peru - Bolívia, Az ősi civilizációktól egészen az Uyuni sómezőkig

17 nap / 15 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Argentína

Dél-Amerika nagykörút

24 nap / 22 éj
2024.10.06
összesen 1 időpontban
3 190 000 Ft/fő

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!