Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Bolívia - Egy életre szóló kaland a Dél-Amerikai Andok közepén

Az autentikus, kalandos és a tömegturizmustól nagyrészt sértetlen Bolívia, Dél-Amerika egyik legjobban őrzött titka.

Bolívia, Dél-Amerika szívében fekvő ország, lenyűgöző tájakkal, gazdag kulturális örökséggel és változatos népességgel várja az utazókat. Az Andok hegység szinte minden részlete megtalálható ebben az országban: a síkságoktól a hegyekig, a sómezőktől az őserdőkig.

Északon és keleten Brazíliával, délen Paraguayjal és Argentínával, nyugaton Chilével és Peruval határos.

Bolívia „a legek országa”:

A világ egyik legmagasabban fekvő nagyvárosa, a korábbi főváros: La Paz, lenyűgöző látványt nyújt a La Paz-völgyben. Itt található a Héroes del Chaco téren az elnöki palota és a San Francisco kolostor. Bolíviai utazása során ne hagyja ki az El Alto települést sem, ahol a hagyományos Andoki piacokat és a helyi kultúrát ismerheti meg.

A világ legmagasabban fekvő hajózható tava a Titicaca-tó, melyet Bolívia és Peru határol. A tóparton található Copacabana település szentélye, a Virgen de Copacabana, számos zarándokot vonz. A tó szigetei, például az Isla del Sol, csodálatos kilátást nyújtanak a környező vidékre. A Titicaca-tó, más néven "Az inkák szent tava", nagyszerű turisztikai attrakció a természet szerelmeseinek. Tökéletes hely, hogy élvezze a lenyűgöző kilátást a hegység havas dombjaira, amelyek kontrasztot alkotnak a kék vizekkel.

A Föld legkiterjedtebb sósivataga a Salar de Uyuni, Bolívia délnyugati részén található. A fehér kiterjedés a magas hegyek között lenyűgöző látványt nyújt, különösen az esőzések után, amikor a sós tó vízrétege tükörként veri vissza a hegyeket és az égboltot. Ez egy gyakran választott helyszín az extrémül egyedi fotók elkészítéséhez.

Dél-Amerikában itt a legnagyobb az indián őslakosság aránya (a népesség zöme indián).

Dél-Amerika egyik legszegényebb országa.

Potosí városa az ezüstbányászat híres helyszíne volt a spanyol gyarmati időkben. A város gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedhet, melyet a belváros szűk utcái és a Szent István templom tanúsítanak. Látogathatod a várost és az egykori bányát is.

Természeti Csodák a Sivatagban - Eduardo Avaroa Nemzeti Park: Ez a nemzeti park a dél-líviai határon helyezkedik el, és lenyűgöző vulkáni tájat kínál, forró forrásokkal, tavi látványosságokkal és különleges növény- és állatvilággal. Ideális hely a természet szerelmeseinek és a különleges látványokra vágyóknak.

Bolívia ötödik legnagyobb és legszebb városa, Sucre ideális hely az utazók számára, hogy feltöltődjenek, spanyolul tanuljanak és elmerüljenek a helyi kultúrában. A spanyolok által a 16. században alapított Sucre az UNESCO világörökség része, hogy megvédje számos érintetlen és történelmileg jelentős épületét. A turizmustól jórészt érintetlen fiatalos város feltáratlan kincsek és kulturális tevékenységek aranybányája. Ez egyben az egyik legolcsóbb és legbiztonságosabb város Dél-Amerikában, így kívánatos utazási hely. Számos lenyűgöző látnivalójával, ingyenes rendezvényeivel és menő kirándulóhelyeivel Sucre valóban csodálatos hely a látogatásra és az életre.

Irodánk bolíviai útja során ellátogatunk Tiwanakuba, ahová az Altiplanón keresztül vezet az út és megnézzük a tiwanakui épületegyütteseket, amely az UNESCO kulturális világörökségnek a része. A régészeti lelőhelyen felfedezzük a kultúrák főbb templomait, köztük az Akapana és a Kalasasya piramist, valamint az inspiráló Nap- és Holdkapukat, óriás monolitokat és figurális ábrázolásokat, amelyek szétszórva vannak a régészeti komplexumban. Meglátogatjuk a Puma Punku-t, ahol hatalmas, egyenként 45 tonnás kőtömböket látunk olyan pontossággal, hogy egyetlen hely sem marad egyik és a másik között. Egy tiwanakui utazás több, mint egy séta a történelemben; Lenyűgöző bizonyítéka egy ősi civilizációnak.

Bolívia éghajlata változatos a területkülönbségek miatt. A legjobb időszak az utazásra áprilistól októberig tart, amikor a hűvösebb és szárazabb időjárás ideális a kirándulásokhoz.

Bolívia gazdag indián kultúrával rendelkezik, mely a mai napig jelen van. Az indiai piacokon, a helyi fesztiválokon és az ősi városokban felfedezheted az ország kulturális gazdagságát.

Bolívia egy varázslatos ország, ahol a természet csodái, a kulturális örökség és a gazdag történelem találkoznak. Az Andoki táj, a főváros zajai, a sómezők fénye és a tóparti városok hangulata mind-mind felejthetetlen élményeket ígérnek az utazóknak.

Tovább olvasom

Vízum beszerzése nem szükséges.

Covid információk:

Beléphet Bolíviába az az utazó, aki az utazás megkezdése előtt legalább 14 nappal megkapta a védőoltás két dózisát (egydózisú oltás esetében egy dózist) és erről spanyol vagy angol nyelvű igazolást mutat be fizikai vagy digitális formában.

Az oltás nélkül utazóktól 5 éves kor felett az indulás előtt 72 órán belül készített negatív PCR-tesztet kérnek abban az esetben, ha az országba való belépés légi úton történik, míg szárazföldi és folyami úton érkezőktől az országba való belépést megelőző 72 órán belül készített negatív PCR-teszt felmutatását kérik.

PCR-teszt hiányában orrgarati mintából készített negatív antigén-teszt felmutatása kötelező: légi úton való érkezés esetében 48 órával az indulás előtt, szárazföldi és folyami úton való érkezés esetében 48 órával az országba való belépést megelőzően készített tesztet kérnek.

Turistáktól vissza-, vagy továbbutazásra szóló repülőjegy és Covid-fertőzés esetére is érvényes egészségbiztosítás felmutatását kérik.

 

Tovább olvasom

területe: 1 098 581 km²

főváros: Sucre
államforma: elnöki köztársaság
lakosság: 10 671 200 fő (2013)
időzóna: UTC-4
pénznem: boliviano (BOB)
nyelv: spanyol, kecsua, ajmara
népcsoport: háromnegyede indián (55%), főként kecsua (30%) és ajmara (25%), de elég nagy részt tesz ki a mesztic (30%) lakosság is. Az ország fennmaradó népessége (15%) kreol és fehér.
vallás: 92,5%-a római katolikus, 2,3%-a a bahái

Éghajlati területei

egyenlítői, szavanna és hegyvidéki. A trópusi síkságok, a Llanók (északon az Amazonas őserdeivel, délen a Chaco szavannáival) évi középhőmérséklete 25 °C, az évi csapadék mennyisége északon 1400–2000 mm, délen 500–1000 mm. Az Andokban a tengerszint feletti magasság növekedésével csökkenő évi középhőmérsékletnek megfelelően alakultak ki az egyes éghajlati területek. Az 1000 m-ig terjedő tierra calientére (forró éghajlatú terület) az egyenletesen magas hőmérséklet és a bőséges csapadék jellemző. Az 1000 és 2000–2200 m közötti tierra templada (mérsékelt hőmérsékletű terület) évi 17-20 °C-os közép-hőmérsékletű és kevésbé csapadékos. A 3000–3700 m-ig emelkedő tierra fria (hűvös terület) jellemzője a 10-14 °C évi középhőmérséklet, a nagy napi hőmérsékleti ingás és a kevés csapadék. A tierra gelada (hideg terület) 4800 m-ig tartó övezetének 10 °C alatti évi középhőmérsékletéhez mindennapos éjszakai fagyok és kevés csapadék társul. (Az Altiplano északi részére 550–600 mm, a déli vidékére 250 mm hull.) A hóhatár 5400–5500 m.

Ivóvíz

csapvíz nem alkalmas fogyasztásra.

Tovább olvasom

Bolívia


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Peru

Peru - Bolívia, Az ősi civilizációktól egészen az Uyuni sómezőkig

17 nap / 15 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Argentína

Dél-Amerika nagykörút

24 nap / 22 éj
2024.10.06
összesen 1 időpontban
3 190 000 Ft/fő

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!