Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal átszállással
Elhelyezés:
3-4*-os szállodákban, falusi vendégházak kétágyas szobáiban, 4 fős jurtákban
Ellátás:
félpanzió

Miért ez az út?

„Ha kumiszt jössz kérni – ne rejtegesd a bögréd…!” - kirgiz szólás

Kazahsztán és Kirgizisztán a magyar utazók számára egy "fehér folt", egy ismeretlen világ, azt gondolják, ezekben az országokban kevés a látnivaló. Irodánk ezt a téves feltételezést szeretné eloszlatni, mivel természeti látnivalóik és kulturális örökségük gazdagsága megérdemli azt, hogy felfedezzük. Ön hallott már arról, hogy a Tamgaly hegyszorosnál mintegy 5000 sziklarajz található, melyeket az időszámításunk előtti 14-13. századtól véstek a sziklákba, és ezek a Világörökség részei?

Kazakisztán a rendkívüli felszíni és éghajlati változatosság földje. A Központi Tien-san 6.000 m magasság fölé szökő csúcsaitól, a Karagije mélyföld 132 m mély árkáig, az állandóan csapadékos tajgáktól és sziklahavasoktól, a sivatagok néma világáig - itt minden megtalálható. Óriási ország, a végtelen sztyeppe múltjával, páratlan ásványkincs vagyonnal. Ezúttal Zsetiszu (A Hétfolyó) vidékén nézzük meg, a “Kazak Grand Canyon” szurdokait, illetve az Éneklő Dűne homoktengerét.

Kirgizisztán - Az ország területe és tengerszint feletti magassága több mint kétszerese Ausztriáénak. 80.000 km2 vadon, félvadon található 3.000 m felett. A havasi legelők nomádjainak nyári élete alig változott valamit Dzsingisz nagykán kora óta. A Selyemút csodálatos magashegységi szakaszain ősi életformák és építészeti emlékek várják az erre tévedő látogatókat. Utazásunk végigjárja az Isszik-kul (Földünk második legnagyobb magashegységi tava) partjának legfontosabb látnivalóit, megközelítve a csodálatos Központi-Tien-san örök hóval és jéggel fedett vidékét. Tengri akarata szerint (jó látási viszonyok esetén) megpillanthatjuk lakhelyét, a Khan Tengri márványpiramisát is.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú, max. 17 fős csoport

Gasztronómiai élmények

Gasztronómiai élmények

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális kazah beutazási feltételekről ITT tájékozódhat, a kirgiz feltételekről pedig ITT.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest - Almati

Elrepülés Almatiba, Kazakisztán legnagyobb városába, menetrend szerint, a délutáni órákban. Útközben vázlatos áttekintés az „áttekinthetetlenül óriási” sztyeppei ország természetföldrajzáról, topográfiájáról. Ismertető a város néhai vadalma erdőségeiről, illetve aport alma ültetvényeiről, s hogy hogyan vált az „almák atyjává”, vagyis Alma-Atává. Éj a repülőn.

2. nap: Alma Atya városa

Hajnali érkezés után utazás a hotelbe, korai bejelentkezés és reggeli. Rövid pihenő déli 12:00 óráig. Megismerkedés a számos alkalommal nevet változtatott metropolisz történetével, a Kr.e. 7. századi szkíta időktől 1997-ig, amíg az ország fővárosa volt. Városnézés közben igaz mesék a Zailijszki erőd építéséről, a szibériai kozákok betelepüléséről és Vernij (a város időrendben harmadik neve) 1854. évi átnevezéséről. Séta a Tudományos Akadémia épületénél, majd a Köztársaság téren. A Függetlenségi Emlékmű megtekintése. (Az állam szimbóluma a hópárduc hátán álló szkíta Altin Adam – vagyis Arany Harcos, Arany Ember.)
Látogatás a Nemzeti Archeológiai Múzeumban. A több ezer arany pikkelypáncéllal díszített Altin Adam másolatának megtekintése, ismerkedés a szkíta kor leleteivel. A balbal–ok (sztyeppei kőszobrok, „kunbabák”) és a nomadizálás eszközeinek megismerése. Áttekintő a sztyeppe ősi kazak sportjairól: Aranysas vadászat, lovasbirkózás, súlyemelés, kamcsi eldobás, lovasíjászat.
Közös látogatás az óriási Központi Mecsetben, majd rögtön utána a fából épített Zenkov katedrálisnál. Koraesti feljutás felvonóval a Kök-Töbe hegyre, a város, illetve a délre tornyosuló jég- és hófödte Kjungoj-alatau fényképezése. Vacsora egy helyi étteremben, közös visszatérés a hotelbe. (2 éj)

Tervezett szálloda: KazZhol Hotel 4*

3. nap: Szkíta ősöktől – az űrkutatás koráig (kb. 150 km)

Reggeli után utazás Talgar körzetébe, látogatással a Hunok Ethno Skanzenben. A bemutatók megtekintése, majd informális „tapasztalat-csere” és beszélgetés a házigazdákkal.
Továbbutazás az Issyk Múzeumba, vázlatos ismertetéssel a hatalmas ország ókori (szkíta kori), illetve népvándorlás-kori (4-10. század) nomád temetkezési helyszíneiről, s azok páratlan kincseiről. Közös látogatás a múzeumban. Hazaúton néhány szó Kazakisztán páratlan ásványkincs vagyonáról, az ultramodern épületcsodáiról, illetve a Bajkonuri űrrepülőtér működtetéséről. Vacsora, majd visszatérés a szállásra. 

4. nap: Altyn-Emel Nemzeti Park - sztyeppei határokon (kb. 350 km)

Reggeli után indulás keletre, az Altyn-Emel Nemzeti Park (Altyn Emel Ulttig Baghi) vidékére. Kapcsagajnál átkelés az óriásharcsák folyóján, az Ilin. A Balhas-tóba ömlő folyó néhai – és mai - faunájának vázlatos bemutatása, külön tekintettel a 2017-ben elindított Turáni (Kaszpi) tigris visszahonosítási programra. (A tervek szerint 2025-ben engedik szabadon az első tigriseket az Ili-Balhas Rezervárumban.) Szerencsés esetben az egyedülálló, arid (félsivatagi) vadállomány fotózása… (Pl: jieran gazella, vadszamár, vadló, arkhar juh, bukhara szarvas.) Haladás az Ili-ből felduzzasztott Kapcsagaji-tó északi partján. Menet közben kitekintéssel a kazah léptékkel „karnyújtásnyira lévő” szomszédos területek, a Dzsungár-alatau, illetve az azon is túl lévő Dzsungária és Ujgurisztán természetföldrajzára. A 4.600 km2 területű Altyn-Emel Nemzeti Park neve mongol eredetű, magyar fordítása: „arany nyereg”. A legendák szerint Dzsingisz kán seregei itt vonultak keresztül Közép-Ázsia meghódításakor, s a lemenő nap fényében, aranyszínben táncoló, elsárgult fűvel borított hegyhátakra tekintve a nagykán egy óriási arany nyereghez hasonlította őket. Látogatás az Éneklő dűnéknél. Felkapaszkodás a mozgó homokdűnék egyikére vagy másikára, a sivatagi- és hegyi panorámák élvezetével. Vacsora és szállás egy vendégházban az Altyn-Emel Nemzeti Parknál. Éj az Altyn-Emel Nemzeti Parknál. (1 éj)

5. nap: A Charyn-kanyon - a Jenyiszej kirgizek vándorútja (kb. 440 km)

Utazás „Kazakisztán Grand Canyonja” a Charyn-kanyon irányába. Séta a helyenként 300 m mélységű kanyon peremén, rövid pihenőkkel a legszebb kilátópontoknál. A 2 km hosszúságú Kastélyok-völgye hihetetlen sziklaformációinak fényképezése. Délutáni utazás a kirgiz határra, áttekintéssel a Qırqız bodun (Kr.e. 539–1219), vagyis a Jegyiszej kirgizek törzsszövetségeinek másfél ezerévnyi történetéről, vándorlásairól. Megérkezés Kirgizisztánba a Karkara-völgyben.
Rövid fotószünet a titokzatos Santash kurgán kőhalomnál, okfejtésekkel, hogy vajon Dzsingisz kán (1206-1227) vagy inkább Tamerlán (1370-1405) lovas hadseregei hordhatták-e ide a megszámlálhatatlan mennyiségű lecsiszolt követ.
Utazás Karakolba, a mai modern Isszuk-kul Régió, Kirgizisztán legkeletibb és legvadregényesebb tartománya „fővárosába”. A város a 19. században a legfontosabb kiindulópont volt Kelet-Turkesztán területeire, lakossága a kirgizeken kívül tatárokból, üzbégekből és betelepült dunganokból, valamint oroszokból-ukránokból áll. Néhány fordulatos történet a cári szolgálatban állt Nikołaj Michajłowicz Przewalski (1839–1888) expedícióiról, illetve a Great Game „magashegységi játszmáiról” (Tibet, Pamír). Vacsora, majd éj Karakolban. (2 éj)

Tervezett szálloda: Green Yard Hotel 3*

6. nap: Almásy György és Prinz Gyula: Turkesztán és a Tien-san magyar feltárói (kb. 320 km) 

Reggeli után utazás a Turuk-hágóra (3.360 m). A fenyvesek és a felettük csillogó hómezők fotózása. Ismerkedés Almásy György 1900. és 1906. évi turkesztáni expedícióival, az itt készített, eredeti rajzok és fotók bemutatásával a „Vándor-utam Ázsia szívébe” című könyvéből. A körülöttünk tornyosuló Központi Tien-san vonulatainak „térképezése” a terepen, Prinz Gyula „Utazásaim Belső-Ázsiában” c. művének segítségével. (A 2.500 km hosszan tornyosuló vonulatok a Himalája hegységképződési övezetének részét képezik, déli folytatásuk a Pamír, a délkeleti lábaknál pedig már a Takla-Makán sivatag húzódik. A „Mennyei-Hegyek” áthatolhatatlan természetes határt alkotnak Közép- és Belső-Ázsia között.) Aláereszkedés a Száridzsaz folyó völgyébe. Felhőtlen időjárás esetén az óriási Inilcsek gleccser és a Khan Tengri (7.010 m) márványpiramisának fényképezése. Panoráma napunk utolsó állomása a Chon-Ashuu (3.795 m) átjáró. Esti visszaérkezés Karakolba, vacsora. 

Figyelem: 

1) Ez az útvonal hosszú és nagyon időigényes az útviszonyok miatt. Általában az utazás 8.00 órakor kezdődik és 19.00 körül érkezik Karakolba.
2) Ezen a napon az útviszonyok miatt katonai teherautóval utazunk, amin nincs légkondicionálás és a rugózása is merevebb, mint egy minibusznak. 
3) Mivel ezen a napon az útvonal egy ellenőrzött határzónán halad át, a belépéshez külön engedélyre lesz szükségünk. Az engedély megszerzéséhez az érkezés előtt legalább 30 nappal rendelkeznünk kell minden utas útlevélmásolatával. 

7. nap: A Hét Bika szikláinál – A végtelen Isszik-kul (kb. 235 km)

Reggeli után látogatás a bazárban, majd a Dungan Mecsetben. Séta a szögek nélkül, fából készített székesegyháznál, majd indulás a Dzseti-Ogüz-szoroshoz (Hét Bika-szoros). A különleges vörös sziklák és szirtek (szerencsés esetben kerecsen sólymok, esetleg szirti sasok) fotózása, rövid sétákkal.
A déli órákban megérkezés a „Tien-san párduc szeme” az óriási Isszik-kul tó déli partjára. A Kjünggöj-Alatau és a Terszkej–Alatau hófödte vonulatai közé ékelődött enyhén sós víztömeg a Titicaca után, a világ második legnagyobb magashegyi tava. Hossza 180 km, szélessége 60 km. Átlagos mélysége 270 m, eddig feltérképezett legmélyebb pontja 668m (!). A lefolyástalan tó vizének só-koncentrációja a tengeri értékek 20%-a, partján több forró-vizes forrás fakad, így 1.606 m tengerszint feletti magassága ellenére sem fagy be. Az Isszik-kul több endemikus halfaj otthona, a tó teljes felülete, illetve partvidéke UNESCO bioszféra rezervátum. A történelmi idők folyamán a víz szintje több métert emelkedett.
Utazás a Barszkún-völgyben a Hópárduc könnyek vízeséshez, majd rövid séták a legszebb kilátópontoknál. Koraesti megérkezés jurta-táborunkba, közvetlenül a tó partján. Éj jurtában az Isszik-kul partján, vacsora. 

8. nap: Berkütcsik tudománya: hogyan készül a jurta?

Reggeli után látogatás egy jurta készítő műhelyben, rövid betanulási lehetőséggel. Vezetés felfelé a Terszkej-Alatau magashegységi sivatagába, amíg az útviszonyok megengedik. Aláereszkedés a Skazka kanyon (Tündérmese kanyon) valószínűtlenül vöröses–sárgás völgyébe, könnyű túrával.
Látogatás egy berkütcsinél, vagyis kirgiz aranysas vadásznál. „Bevezetés” a sassal történő vadászat tudományának alapjaiba – majd rövid bemutató. Visszautazás a jurta-táborunkba. Strandolási lehetőség, majd közös vacsora. Éj jurtában az Isszik-kul partján.

9. nap: A Szong-köl égi legelői - A magyar keletkutatás hagyománya (250 km)

Egész napos utazás az érintetlen, 3.016 m magasan lévő Szong-köl tóhoz. Útközben betekintés a magyar keletkutatás hagyományába, néhány méltán nagyhírű tudós és utazó életútjának igaz meséin keresztül: Kőrösi Csoma Sándor, Vámbéry Ármin, Bálint Gábor, Zichy Jenő és Széchenyi Béla expedíciói. Felkapaszkodás” a Szong-köl legelőire, útközben fotószünetekkel a legszebb panorámapontokon és a legkíváncsibb jakcsordák közelében…
A Szong-köl mérete 29 x 18 km. Az átlagosan „csak” 10 m mély tó körül nagyszerű nyári legelők zöldellnek, több tucat nomád közösséggel és jurta táboraikkal. Jurtáink elfoglalása, kipakolás, s közben modern életünk magunk mögött hagyása - legalább erre a kis időre… Vacsora, éj jurtában a Szong-köl partján.

10. nap: Egy nap 1500 évvel ezelőtt…

Reggeli után séták, fényképezés és pihenő a csodálatos havasi legelőkön. Napi programok: közös látogatás a Tash Tulga köveknél, majd egy félnomád családnál. A táborunkba visszatérve részvételi lehetőség a ménesek és a nyájak körüli napi munkában. Majd 3 órás lovaglás a tó körül, gyakorlati ismerkedés a hagyományos lószerszámokkal (a lovaglás nem kötelező).
Ismerkedés a lovak kiemelt szerepével a hagyományos kirgiz kultúrában, illetve a világ egyik utolsó félnomád népességének mai életkörülményeivel. A kumisz receptjének megtanulása, majd kumisz és joghurt kóstoló. Betekintés a nagyállattartó életformába, párhuzamok keresése a honfoglaló magyarság lovas-kultúrájával, Dr. Kun Péter „A szelek szárnyán” című munkája alapján. Este hagyományos kirgiz vacsora, majd éjszakába nyúló tábortűz. Éj jurtában a Szong-köl partján.

11. nap: A Moldo Ashuu panorámái - A Khoqand Khānligi emlékezete (kb. 170 km)

Rövid vezetés a festőien szép Moldo Ashuu-hágóhoz. A végtelen panorámák élvezete, majd utazásunk megkezdése Kocskor városába. Utazás közben néhány történet a néhai Kokandi Kánság (1706–1876) időszakából, illetve, hogy hogyan vált a terület orosz gyarmattá.
Kocskorba érve látogatás egy nemezkészítő kisüzemben, s a bazárban. Megismerkedés vendéglátóinkkal, majd közös vacsora. Éj Kocskorban családi vendégházakban.

12. nap: A Selyemúton – Biskek, „A hegyek alatti hely” (kb. 250 km)

Látogatás a titokzatos, 11. századi Burana toronynál. Ismerkedés a toronynak valaha helyet adó, mára romba dőlt nagyváros, Balasagun, a néhai török Karahánida Kánság (840-1212) volt fővárosa múltjával. A torony körüli türk balbalok (kőszobrok) és középkori muszlim sírok fényképezése, történetekkel a valaha itt áthaladó Selyemút hajdan volt zsibongó életéről.
Továbbutazás Biskekbe. A város neve a szogdiai „peshagagh – a hegyek alatti hely”, vagy a türk „kumiszkeverő” kifejezésből ered. Mindkettő jogosságáról azonnal meggyőződhetünk, amint a főváros főteréről is elénk tárulnak a Kirgiz-Alatau 4.500 m magas vonulatai – vagy kóstolót tartunk a megannyi kumisz árus egyikénél. Biskek lakosságszáma ma megközelíti az 1.000.000 főt. Az első üzbég vályog-erődöt csak 1825-ben építtette Kokand kánja, a Tien-san felé tartó karavánok védelmére. A cári csapatok 1862-ben foglalták el a vidéket, majd a Csuj-folyó termékeny völgyének megművelésére orosz telepeseket telepítettek le. Megérkezés után közös fővárosnézés: Alatau tér, Manas emlékmű (a nemzeti újjászületés szimbóluma), Fehér Ház (Kormányzati és parlamenti épület) és környéke. Rendelkezésre álló időtől függően látogatás a Nemzeti Múzeumban (a néprajzi és őstörténeti kiállítás megtekintése). Közös búcsúvacsora és kirgiz folklór program. Felkészülés a másnap hajnali hazaindulásra. Éj Biskekben.

Tervezett szálloda: Plaza Hotel 4*

13. nap: Biskek - Budapest

Éjszakai utazás a repülőtérre. Elrepülés Isztambulba 02:50-kor. Átszállással megérkezés a Liszt Ferenc repülőtérre a reggeli órákban.


UNESCO Világörökségi helyszín:

Isszik-kul (bioszféra rezervátum)

Fontos információk:

Menetrend

Légitársaság: Turkish Ailines

Odaút

TK1034 Budapest - Isztambul 14:00 - 17:10 
TK350   Isztambul - Almaty 20:25 - 04:35 (érkezés másnap)

Visszaút

TK347    Bishkek - Isztmabul 02:50 - 05:50
TK1035 Isztambul - Budapest 07:15 - 08:15

Légitársaság menetrend változtatási jogát fenntartja!

Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges. 

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

 

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

 

Beutazási feltételek

Kazahsztánba és Kirgizisztánba történő beutazáshoz a hazautazás dátumától számított minimum 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Magyarország állampolgárai korlátozás legfeljebb harminc/hatvan napos turisztikai/üzleti/látogatási tartózkodás céljából vízummentesen, szabadon beléphetnek országok területére.

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

2024. júniusi csoport idegenvezetője:

Dr. Mari László

other_269_37184_1000ut-idegenvezetok-mari-laszlo.jpg

Dr. Mari László, geográfus, diplomáját az ELTE TTK biológia-földrajz szakán szerezte.
Utazásainak elsődleges célterülete Afrika, Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Szakterülete a földfelszín formakincsének kutatása távérzékeléses (űr- és légifelvételek kiértékelése) és terepi vizsgálati módszerekkel, valamint a történelmi időkben bekövetkezett felszínborítás-változások vizsgálata.
Hobbija a munkája és a természetjárás, magashegyi túrázás, barlangászás és a fotózás.
Kedvenc városai: a sivatagi környezethez alkalmazkodott ősi települések pl. Ghadamesz, Jazd.

 

Ismerje meg Kazahsztánt és Kirgizisztánt!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.06.07 - 2024.06.19
13 nap / 11 éj
1 094 000 Ft

Körutazásunk új időpontjai és árai még előkészítés alatt állnak.
Amennyiben érdekli az elkészült program, akkor kérjük, kattintson az Értesítés kérés gombra.
Miután elkészült az ajánlat, kollégáink értesítik Önt.

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db max. 23 kg bőrönddel és 1 db max. 8 kg kézipoggyásszal (melynek értéke: 299.000 Ft)

 • a szállást 3-4*-os szállodákban
  és falusi vendégházak
  kétágyas szobáiban,
  4 éj jurtában

 • a félpanziós ellátást

 • a transzfereket

 • a megadott programokat
 • a szükséges belépőket

 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • az elvárt borravalót
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 4 USD / fő / nap

 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  (a szállodákban)
  108 000 Ft/fő 
 • 2 személyes elhelyezés jurtákban
  (lekérésre, szabad hely függvényében)
  30 000 Ft/fő /4 éjszaka
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Kazahsztán

Kazahsztán a végtelen sztyeppék országa

10 nap / 8 éj
2024.08.16
összesen 1 időpontban
970 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Srí Lanka

Srí Lanka körút pihenéssel a Maldív-szigeteken

14 nap / 11 éj
2024.10.21
összesen 2 időpontban
1 575 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Japán

Körutazás Japánban - ahonnan a Nap ered

12 nap / 9 éj
2024.10.10
összesen 1 időpontban
1 895 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Indonézia

Indonéziai kalandok

17 nap / 14 éj
2024.09.11
összesen 1 időpontban
1 915 000 Ft/fő
Akció
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Azerbajdzsán

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege

9 nap / 7 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!