Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással, vonattal
Elhelyezés:
helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:
félpanzió (reggeli és vacsora)

Miért ez az út?

Ha csak rövid ideje van, mégis egy teljesebb képet szeretne kapni Kínáról, ez az egyik legjobb lehetőség. 8 napba a lehető legtöbb látnivalót sűrítettük egybe - viszont ezért sokat is kell gyalogolnunk, hogy mindent felfedezhessünk.

Programunk egyik izgalmas része, hogy a Peking és Shanghai közötti 1.318 km-es távolságot a "puskagolyó" expresszel (bullet train) tesszük meg, amely 300 km/óra feletti sebességgel suhan át a tájon. Ez volt az első szuperexpressz útvonal Kínában, átadását követően a vonat nem állt meg sehol a két város között, és akár 380 km/órás sebességgel is közlekedett. A maximális sebességet később 350 km/órára korlátozták, és jelenleg nincs közvetlen járat a két város között (3-4 köztes megálló minden vonat menetrendjében szerepel), de így is 4,5-6,5 óra alatt teszi meg a távolságot, ami a gyorsvonat bevezetését megelőzően 12 órás utazást jelentett. 

A két nagyváros klasszikus látnivalóin kívül Pekingben egy riksa túrán is részt veszünk, és az egyik híres étteremben megkóstoljuk a pekingi kacsát. Shanghaiban a Hungpu folyón ringatózva és a régi TV-toronyból is megcsodáljuk a hatalmas metropoliszt. Végül egy kicsit az ősi Kínába is betekintünk Zhujiajiao vízi városában, mely jellegzetes épületeivel, szűk utcáival és a csatornákon átívelő kőhídjaival visszaidézi a letűnt korok hangulatát. 

Garantált indulás

Áprilisban garantált indulás

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 20 fő

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Emirates

Emirates

Kulturális látnivalók

Kulturális látnivalók

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Peking

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, egy átszállással Pekingbe. Peking a Kínai Népköztársaság fővárosa, mely egyben Kína négy ősi fővárosának egyike. Eredete a régmúlt időkbe nyúlik vissza, hiszen a város környéke már az i.e. 1. évezredben lakott volt. 1421-ben 3. Ming császár a fővárost ide helyezte át, ekkor kezdett a település rohamos fejlődésbe, illetve ekkor nyerte el a jelenlegi formáját. 1941-ben a Kínai Népköztársaság megalakulását követően újabb fejlődési hullám alakult ki, mely a mai napig sem ért véget. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Peking

Érkezés után transzfer a szállodába, közben fotószünet a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok ikonikus helyszínéinél, a „Madárfészek” Stadionnál és a „Vizes Kocka” csarnoknál. Szállás és vacsora Pekingben (3 éj).

Tervezett szállás: Beijing 5L Hotel 4* vagy hasonló

3. nap: Peking

A délelőtti városnézésünket az Ég templomában kezdjük, az Imádságok csarnoka mellett megismerkedünk a templom többi részével, és betekintést nyerhetünk a kínaiak világról alkotott képébe, hitébe is. Városnézésünket a Tienanmen téren folytatjuk, ahol a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma is található. A téren áthaladva jutunk el a Tiltott város, az egykori császári palota bejáratához. Az épület együttes majd ötszáz évig a Ming és Qing dinasztiák palotája volt. A palota, az olimpia óta ismét régi fényében pompázik és számtalan ritkasága, kincse fogja rabul ejteni a látogatót. Végezetül riksa túrán veszünk részt a Hutong negyedben és ellátogatunk egy gyöngy műhelybe és üzletbe is. A napot az egyik leghíresebb pekingi kacsa étteremben zárjuk egy hangulatos és ízletes vacsorával.

4. nap: Kínai Nagy Fal – Nyári Palota

Reggeli után felkeressük Kína legismertebb látványosságát a Nagy falat. A fal egyik különleges részét látogatjuk meg, amely kevesebb turistát, de annál nagyobb élményt nyújt majd, mert olyan eredeti falszakaszokat is láthatunk, amelyek másutt már nincsenek meg, vagy felújították azokat.  Ezt követően visszatérünk Pekingbe és a Nyári palotát, valamint a legnagyobb császári parkot nézzük meg. A parkban, a palota területén a kínai építészet minden jellegzetessége megtalálható, pavilonok, tavak, kertek, tornyok, paloták, hidak. Látogatás egy üzletbe, ahol a kínaiak legkedveltebb féldrágakövét, a jádét ismerhetjük meg. Vacsora egy helyi étteremben, majd visszatérünk a szállodába. Este fakultatív programlehetőség: Kungfu show (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

5. nap: Peking – Shanghai

Kora reggel transzfer a vasútállomásra és utazás a „puskagolyó” expresszel Shanghaiba. A két város közötti 1318 km-es távolságot a híres "puskagolyó" expresszel tesszük meg, amely akár 300-350 km/órás sebességgel is tud haladni.  Érkezés után transzfer a szállodába, majd hajókázás a Huangpu folyón. Szállás és vacsora Shanghaiban (2 éj).

Tervezett szállás: Shanghai Baolong Hotel 4* vagy hasonló

6. nap: Shanghai

A mai napon egész napos városnéző programon veszünk részt. Első megállónk Shanghai egyik szimbóluma - a „Kelet Gyöngye” tv torony - 2 szintjén lévő kilátó lesz, ahonnan jó idő esetén csodálatos kilátás nyílik a városra. Ezután a Jade Buddha templomához megyünk, azt követően a Yuyuan kertet nézzük meg, majd a közeli óvárosi piacot keressük fel. Itt számtalan ajándéküzlet, ékszerbolt, teaház és étterem is található. Ellátogatunk egy selyemkészítő műhelybe és üzletbe is. Természetesen nem maradhat ki a látnivalók sorából, a Bund, a híres régi rakpart és a Nanjing Road sem. Vacsora után fakultatív programlehetőség: akrobata show (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

7. nap: Zhujiajiao - Shanghai

Reggeli után egész napos kirándulás a Shanghaitól mindössze 40 km-re található, több mint 1700 éves történelméről ismert Zhujiajiao vízi városba. Jellegzetes épületeivel, szűk utcáival és a csatornákon átívelő kőhidakkal visszaidézi az ősi Kína hangulatát. Hajókázás a csatornákon, majd szabadidő és vásárlási lehetőség. A kirándulás után visszautazás Shanghaiba, vacsora, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

8. nap: Budapest

Átszállást követően érkezés Budapestre kora délután. 

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Nyári palota és Császári kertek
 • Ming és Csing-dinasztia császári palotája
 • Mennyei béke temploma: a császári áldozati oltár
 • Kínai Nagy Fal

Fakultatív programok:

Helyszínen foglalható program:

Akrobata show: kb. 60 USD

 

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):

Emirates

április 17. Budapest-Dubai 16:00  23:20  EK 112 
április 18. Dubai-Peking      03:50  15:25  EK 306

április 24. Shanghai-Dubai  00:05   05:35  EK 303 
április 24. Dubai-Budapest  10:30   14:25  EK 111

_

május 17. Budapest-Dubai 16:00  23:20  EK 112 
május 18. Dubai-Peking      03:50  15:25  EK 306

május 24. Shanghai-Dubai  00:05   05:35  EK 303 
május 24. Dubai-Budapest  10:30   14:25  EK 111

_

június 14. Budapest-Dubai 16:00  23:20  EK 112 
június 15. Dubai-Peking      03:50  15:25  EK 306

június 21. Shanghai-Dubai  00:05   04:55  EK 303 
június 21. Dubai-Budapest  10:30   14:25  EK 111

--

szeptember 18. Budapest-Dubai 16:00  23:20  EK 112 
szeptember 19. Dubai-Peking      03:50  15:25  EK 306

szeptember 25. Shanghai-Dubai  00:05   04:55  EK 303 
szeptember 25. Dubai-Budapest  10:30   14:25  EK 111

--

október 16. Budapest-Dubai 16:00  23:20  EK 112 
október 17. Dubai-Peking      03:50  15:25  EK 306

október 23. Shanghai-Dubai  00:05   04:55  EK 303 
október 23. Dubai-Budapest  10:30   14:25  EK 111

 

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.                                                         

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.


Utazás Emirates járattal

Az Emirates járatokon turista osztályon maximum 30 kg lehet a poggyász súlya. A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel, személyenként.

Akinek van Emirates (Skywards) törzskártyája, kérjük, legkésőbb 2 héttel az indulást megelőző időpontig ezt jelezze felénk, mert a törzsszámot rögzíteni tudjuk a foglalásban. Akinek nincs és szeretné a mérföldeket gyűjteni (a mérföldgyűjtés számos előnnyel jár), a következő oldalon tud tájékozódni, illetve regisztrálni. 
https://www.emirates.com/hu/hungarian/skywards/registration/ 

Forrás és további információ: https://www.emirates.com/hu/hungarian/


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

 


Kínai vízum információk 

Turista vízumhoz szükséges dokumentumok:
- Érvényes és aktuális útlevél. Az útlevél érvényességi idejére vonatkozó követelmény, hogy a vízum lejáratától (legrövidebb vízum 3 hónap) számított hat hónapon belül nem veszítheti el érvényességét. Tehát beadáskor legalább 9 hónapig érvényesnek kell lennie az útlevélnek! További követelmény, hogy az útlevél legalább egy üres oldalt tartalmazzon
- 1 db előzetesen hiánytalanul kitöltött vízumkérdőívet, amely alapján elkészítjük az ONLINE vízumigénylést
- JPEG formátumú telefonnal készített igazolványkép (szemből fotózva, fehér háttérrel, a fej tegye ki a kép 70-80%-át). Szemüveg, arcot eltakaró haj/frufru nem lehet a képen!

Magánvállalkozók esetében turista vízum igényléséhez az alábbi plusz dokumentumok szükségesek:
- Vállalkozói igazolvány vagy cégbejegyzés másolata
- Banki igazolás napi 100 USD összegről
- Utazási biztosítás

Munkanélküli/Tanuló esetében turista vízum igényléséhez az alábbi plusz dokumentumok szükségesek:
- Banki igazolás napi 100 USD összegről
- Utazási biztosítás

Fontos tudni!
Amennyiben kiskorú (18 év alatti) gyermek utazik az egyik szülőjével, úgy a másik szülőtől szükség van egy nyilatkozatra, amiben hozzájárul ahhoz, hogy külföldre engedje gyermekét. A Követség ebben az esetben kéri a szülői anyakönyvi kivonatot, illetve elvált felek esetén a bírósági végzést. Külföldi útlevéllel rendelkezők csak magyarországi lakcímkártya és érvényes tartózkodási engedély birtokában igényelhetnek vízumot.

A kínai vízumigénylés menete:
- Ki kell tölteni a vízumhoz szükséges kérdőívet, kinyomtatni és aláírni, ami alapján el tudunk járni Ön helyett.
Kitöltésnél fontos, hogy minden személyes adatot meg kell adni, ha valamelyik rokon meghalt (házastárs, szülők), akkor is a rá vonatkozó információkat fel kell tüntetni.
Az elmúlt 5 évben meglátogatott országokat mindet fel kell sorolni, ami az útlevélben benne van. Törökország esetében a látogatás pontos dátuma is szükséges.
- A szkennelt útlevél másolattal (fényképes és a mellette lévő, teljes két oldal kihajtva, nem ferdén fotózott, hanem jól olvasható, színes szkennelés szükséges) és szkennelt igazolvány képpel együtt (telefonnal készített, fehér hátterű, nagy felbontású, éles kép is megfelelő, vagy fehér hátterű rendes igazolványkép szükséges!) mielőbb juttassák el részünkre.
- Ez alapján mi kitöltjük az online vízumkérőlapot angolul, majd megkérjük az időpontot a követségre.
- Ujjlenyomatot már nem kell adni, így Önöknek nem kell személyesen megjelenni a Nagykövetségen, viszont a beadás előtt be kell juttatni irodánkba az útleveleket és a kollégák által elküldött, általunk kitöltött online vízumkérőlapot alá kell írni és színesben szkennelve (NEM telefonnal fotózva!) visszaküldeni részünkre. Amennyiben nem tudják megoldani a színes szkennelést, akkor irodánkban nyitvatartási időben alá tudják írni a papírokat (H-P 9:00-18:00).
- A dokumentumok beadását követően a vízum ügyintézési idő normál esetben 10 munkanap, sürgősséggel (feláras!) 3-5 munkanap 
- A vízumbeadás és annak ügyintézési ideje a Nagykövetség által kiadott szabad-időpontok függvényében változhat. Kérem vegyék figyelembe, hogy a megjelölt ügyintézési időt a kérelem beadásától számítjuk! A vízummal kapcsolatban felmerülő esetleges többletköltségek az utast terhelik!


Beutazási feltételek

A beutazás feltétele az érvényes útlevél és kínai vízum.
A Kínai Népköztársaság területére történő belépéshez 2023. augusztus 30-tól kezdődően nincs szükség PCR vagy antigén teszt bemutatására és COVID oltási igazolás sem szükséges, és már az előzetes egészségügyi nyilatkozat (regisztráció) sem kell.

2023. január 8. napjától főszabály szerint, a Kínai Népköztársaság területére karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni. Azonban ha az utazó a Kínába tartó repülő fedélzetén vagy érkezéskor a koronavírus jellegzetes tüneteit produkálja, az érkezési repülőtéren antigén gyorstesztet végezhetnek az érintetten.

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

 


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Ismerje meg Kínát!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.04.17 - 2024.04.24
8 nap / 5 éj
735 000 Ft
2024.05.17 - 2024.05.24
8 nap / 5 éj
735 000 Ft
2024.06.14 - 2024.06.21
8 nap / 5 éj
735 000 Ft
2024.09.18 - 2024.09.25
8 nap / 5 éj
735 000 Ft
2024.10.16 - 2024.10.23
8 nap / 5 éj
735 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
  kb. 345.000 Ft)

 • 5 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban 
 • a félpanziós ellátást
  (reggeli és vacsora)
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal és a "puskagolyó" expresszel
 • a megadott programokat
 • a szükséges belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a vízumdíjat
  kb. 40.000 Ft
 • a borravalókat 
  kb. 70 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  115 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Összes vélemény

Kapcsolódó magazin


Hutongok = Peking lelke

A hutong szó ma már egy életformát is jelent, a régi pekingiek életének tárgyait, szokásrendszerét és kultúráját sűríti magában.

Elolvasom ››

Füstölő (Kínában XIANG)

A füst segít felemelkedni a földi materiális világból egy magasabb, tisztább lelki állapotba, ahol az elme elcsendesedik és megnyugszik.

Elolvasom ››

PEKING - KÍNA - Golden Mask Dinasty Show

Romantikus, látványos mese az Arany Maszk és a Kék Maszk Dinasztia küzdelméről. 

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Kína

Dél-Kína és Tibet körutazás A pandáktól a világ tetejéig

14 nap / 11 éj
2024.05.06
összesen 2 időpontban
1 580 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Indonézia

Indonéziai kalandok

17 nap / 14 éj
2024.04.10
összesen 1 időpontban
1 850 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Thaiföld

Devasom Khao Lak Beach Resort 5*

15 nap / 13 éj
2024.03.31
összesen 1 időpontban
1 250 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Indonézia

Tonys Villas & Resort 4*

15 nap / 13 éj
2024.03.15
összesen 3 időpontban
755 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Norvégia

Az Aurora borealis titkai

5 nap / 4 éj
2024.03.07
összesen 2 időpontban
549 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!