Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Kazahsztán egy lenyűgöző ország Közép-Ázsiában, amely gyönyörű tájakkal, gazdag történelemmel és kultúrával rendelkezik. Ha szereted az utazást és a kalandot, Kazahsztán ideális úticél lehet számodra.

Ha Kazahsztánba utazol, mindenképpen érdemes felfedezned a fővárost, Nur-Szultánt. Ez a modern város tele van érdekes látnivalókkal, köztük a Bajterek Tornyai, a Khan Shatyr bevásárlóközpont és az Astana Opera.

Ha szereted a természetet, ne hagyd ki a Kazahsztáni Nagy-síkságokat sem, ahol lenyűgöző tájak és természeti szépségek várnak rád. Érdemes meglátogatni a Kök-Töbe hegyet is, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra.

Ha kíváncsi vagy a kazah kultúrára és történelemre, látogass el a Hazret Sultan Mecsethez vagy az Alzhir emlékhelyhez, ahol a volt szovjet Gulag börtönének maradványait őrzik.

Végül ne felejtsd el, hogy Kazahsztán hatalmas ország, és rengeteg érdekes helyet kínál felfedezésre. Ha van rá lehetőséged, látogass el a Karkaralinszk Nemzeti Parkba, ahol számos túraútvonal vár rád, vagy a Csaryn-tenger partjára, ahol pihenhetsz és élvezheted a napsütést.

Összességében Kazahsztán egy fantasztikus úti cél, amely lenyűgöző tájakkal, gazdag kultúrával és érdekes látnivalókkal vár rád. Ha az utazás szerelmese vagy, és valami különleges élményre vágysz, ne hagyd ki Kazahsztánt a bakancslistádról!

További érdekességeket és utazási beszámolóinkat IDE KATTINTVA olvashatja el.

Tovább olvasom

Turista célú beutazás esetén 30 naptári napot nem meghaladó tartózkodásra NEM szükséges vízum. A 30 napot meghaladó tartózkodáshoz vízum beszerzése szükséges, melyet a Kazah Köztársaság külképviseletein kell beszerezni.

Beutazás útlevéllel, melynek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a Kazahsztánból történő kiutazás után.

Covid információk:

Vízum nélkül léphetnek be Magyarország állampolgárai az országba üzleti/turisztikai tartózkodás céljából maximum 30 napra. 2022. június 8-tól Kazahsztánba légi, tengeri, folyami vagy szárazföldi határátkelőhelyen vakcinaigazolvány vagy negatív PCR-teszt nélkül lehet belépni.

Tovább olvasom

Kazahsztán közép-ázsiai ország, kis része Európához tartozik. Oroszországgal, Kínával, Kirgizisztánnal, Üzbegisztánnal és Tádzsikisztánnal határos. 2,72 millió négyzetkilométer a területe, azaz majdnem 30-szor nagyobb Magyarországnál! Legnagyobb városa a kb. 1,7 milliós Almati (Alma-Ata), a korábbi főváros. Az új főváros: a kb. 700 ezres Asztana. Kazahsztán lakóinak kétharmada kazahul (török nyelvcsalád) beszél, a többiek nagy része oroszul. Az orosz hivatalos nyelv, a közéletben domináns is Kazahsztánban.

Fizetési eszközök

Kazahsztán valutája a Kazah Tenge.

Időeltolódás

+5 óra Budapesthez képest.

Kazahsztán időjárása

Az ország nagy részén hideg, de napos és hóban szegény tél szinte közvetlenül vált át forró, száraz és hosszú nyárra. A tavasz és az ősz csak rövid epizódok. Januárban északon az átlaghőmérséklet mínusz 18°C körül mozog. A déli sztyeppés síkvidéken csak kb. mínusz 3 fok van ilyenkor. Nyáron északon 19 fok az átlaghőmérséklet, délen 29 körül. A sztyeppéken bizony előfordul 50°C hőség is, nyáron. Kazahsztán nem egy csapadékos ország. Ez látható is, hiszen az ország csaknem fele sivatagos, vagy félsivatagos. Az országban a páratartalom csekély, viszont az erős szelek gyakoriak, nyáron homokviharok formájában.

Egészségügy

A közegészségügyi helyzet Kazahsztánban normális, az ország járványügyi szempontból biztonságosnak tekinthető. Magyarország és Kazahsztán között nincs olyan megállapodás, amely automatikusan ingyenes orvosi ellátást biztosítana a magyar utazóknak. Ezért egészség- és balesetbiztosítás nélkül ne induljanak útnak. Amennyiben orvosi vagy kórházi ellátásra van szükség, ajánlatos a magánkézben levő (fizetős) intézményeket igénybe venni.

Magyar Külképviselet

Asztanában – Konzuli Hivatal

Cím: Koszmonavtov str. 62., 010000 Asztana, Kazahsztan
Előhívó: 00-7-7172
Telefon: + 7 7172 550-323
Fax: 550-324
Ügyelet: + 7-701 221-5790
Mail: mission.ast@mfa.gov.hu
Honlap: asztana.mfa.gov.hu

Gasztronómia

A kazah konyha kialakulása a kazahok letelepedésével, a kazahsztáni gazdaság gyökeres megváltozásával fejeződött be. A XIX. század végére a XX. század elejére kialakult a kazah konyha és a kazah nemzeti étrend jellemző sajátossága, a húsos és lisztes ételek dominanciája, a hús és a liszt társítása, az alapvető nemzeti ételekben, amelyekre klasszikus példa az et vagy a besbarmak. A kazah konyhaművészet igazán jellemző ételei a füstölt lóhúskészítmények, a hús és tészta meleg ételekben való kedvelt alkalmazása mellett, a főtt és félig főtt húsos-tésztás ételek. Jellegzetes vonás, hogy a húst mai napig nagy darabokban főzik (csak közvetlenül fogyasztás előtt aprítják fel), e mellett természetes formájában használják fel.

Tovább olvasom

Kazahsztán


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kazahsztán

Kazahsztán a végtelen sztyeppék országa

10 nap / 8 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Kazahsztán

Kazahsztán és Kirgizisztán Turán és a Tien-san földje

13 nap / 11 éj
2024.06.07
összesen 1 időpontban
1 094 000 Ft/fő
Kazahsztán

Bajkonur, utazás a csillagok városába!

7 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Kazahsztán

Horgászat Kazahsztánban, az Ili-folyó deltájában

14 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 

Kapcsolódó magazin


6 dolog, ami eléggé rendben lesz Asztanában

Elmentünk és megnéztük, mi várhatja csapatunkat és szurkolóit a kazah fővárosban tavasszal.

Elolvasom ››

Kazahsztán, a sztyeppén túl

Kazahsztán természeti képe a sivatagoktól a hóborította magashegységekig igen változatos tájat mutat.

Elolvasom ››

Nur-Szultan csodái Kazahsztánban

Az Aranyember és az elnök fővárosa a sivatagban.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!