Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Fővárosa Szöül, a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja továbbá a világ egyik legnagyobb városa.  Az ország egyetlen szárazföldi szomszédja Észak-Korea.

Időeltolódás Magyarországhoz képest +8 óra nyáron, +7 óra télen

Dél-Korea 1988-ban csatlakozott az UNESCO Világörökség-programjához.  Az országnak tizenkét kulturális és egy természeti világörökségi helyszíne van, 15 további helyszín a javaslati listán szerepel. A világörökség része például a Pulguk-templom és a Cshangdokkung palotaegyüttes, a javaslati listán pedig olyan helyszínek is szerepelnek, mint Közép-Korea hegyi erődítményei.

2014-ben több mint 14 millió turistát fogadott az ország, amivel Ázsia hatodik leglátogatottabb országának számít.

Dél-Korea gazdasága Ázsia negyedik és a világ 12. legnagyobb gazdasága 2014-es adatok alapján. Az ország a koreai háborút követően a világ egyik legszegényebbje volt, nemzetközi segélyek és kölcsönök segítségével, valamint agresszív, konglomerátumokra és exportra építő gazdaságpolitikájának köszönhetően néhány évtized alatt az egyik leggyorsabban fejlődő gazdasággá vált, így bekerült az ázsiai tigrisek* közé.

*Gyakran használt kifejezés négy ázsiai állam, Hongkong, Dél-Korea, Szingapúr és Tajvan megnevezésére, mely ezen országok gyors gazdasági fejlődésére utal.

Tovább olvasom

Magyar állampolgárok a hazautazástól számítva legalább 3 hónapig érvényes magyar útlevéllel utazhatnak Dél-Koreába.

Vízum beszerzése nem szükséges (90) napot meg nem haladó, turista célú tartózkodás céljából, feltéve, ha a beutazás célja nem jövedelemszerző tevékenység folytatása.

A Koreai Köztársaságban teljesen megszűntek a koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások.

2012. január 1-től minden, az országba beutazó külföldi állampolgárról fénykép készül és ujjlenyomatmintát vesznek, ennek elutasítása esetén megtagadhatják a belépést. 2018. január 1-től az országba érkező külföldi utasok számára (egyelőre csak az Incheon nemzetközi repülőtéren) a korábban az útlevélbe helyezett pecsét helyett egy külön kis papírcédula („Entry confirmation”) igazolja a belépés napját (az igazolás tartalmazza még az utas nevét, útlevélszámát, az ország elhagyására előírt határidőt, a beutazás jogcímkódját, valamint egy QR-kódot). A papír hátoldalán található tájékoztató felhívja a beutazók figyelmét arra, hogy koreai tartózkodásuk idejére mindenki őrizze meg a saját igazolását; elvesztése esetén azonban nincs szükség az igazolás pótlására az ország elhagyásához.

Tovább olvasom

Pénzváltás

Dél-korea hivatalos fizetőeszköze a dél-koreai von (KRW), 100 HUF kb. 400 won (KRW)

Pénzváltók nagyon ritkák, így a váltást bankokban a legcélszerűbb intézni, melyeknek korlátozott a nyitva tartása, és hosszabb sorban állás is előfordulhat. Vannak bank automaták, de sok közülük nem kezeli a külföldi bankkártyákat. Bankkártyával sok helyütt fizethetünk, de kisebb vagy közepes boltokban nem valószínű.

Alapvetően USD javasolt (több helyen lehet vele fizetni, de a 2006 előtt kiállított amerikai dollárt nehezen fogadják el.), de EUR is vihető. A bankjegyeknek tisztának kell lennie, nem lehet rajta semmilyen kézzel írt jelzés vagy pecsét, illetve sérülés vagy szakadás. Lehetőleg ne 100-as címleteket vigyünk, javasoljuk az 50 dolláros vagy annál kisebb címletek váltását. A borravalóhoz célszerű 1 dolláros címleteket is vinni.

Néha előfordul, hogy a terminálok nem tudják megfelelően olvasni a hitelkártyákat, ezért javasoljuk, hogy vagy 2 bankkártya vagy inkább készpénz álljon rendelkezésre.

A költőpénz kalkulálásakor érdemes számításba venni, hogy az út során lehetőség lesz ajándéktárgyak, kő- és fafaragások vásárlására.

Elektromosság

220 V, C és F típus, az utóbbi mindenekelőtt az irodákban és a hotelekben. 110 V A és B típusú csatlakozókkal (a japán megszállás következtében)

korábban elég elterjedt volt, de ahol nem szükséges, ott folyamatosan történik a kiváltása.  Régebbi házakban még előfordul, egyes

hotelekben 110 és 220 V is elérhető.

Telefonálás, internet

Dél-Korea rendelkezik a világ leggyorsabb internethálózatával. Szinte mindenhol lehet ingyen wifit találni; vendéglátó ipari egységekben, tömegközlekedési eszközökön és közterületeken is. De a legtöbb ingyen wifi tulajdonképpen nincs ingyen, hanem szükséges hozzá telefon-szolgáltatói regisztráció. Jó hír, hogy ez potom pénzbe sem kerül, és cserébe bárhol, bármikor stabil és fénysebességű internetet biztosít. Másodszor pedig, az internethasználat korlátozott, ugyanis a kormány nagyon szigorúan cenzúrázza azokat a honlapokat, amiknek tartalma foltot ejthet a nemzet zsenge tagjainak ártatlanságán.

Ivóvíz, egészségügyi ellátás

A csapvíz nem iható, kizárólag forralt, vagy palackozott víz fogyasztása ajánlott.

Dél-Koreában az egészségügyi ellátás magas színvonalú (a korházak a legmodernebb eszközökkel vannak felszerelve). Mivel az ellátás drága, az utazás előtt feltétlenül kössenek biztosítást. Az ellátásra szorulók számára nehézséget okozhat, hogy a korházi alkalmazottak esetenként hiányzó nyelvismerete.

Közbiztonság
Nagyon jó, de az értékeire mindenki vigyázzon. (Javasoljuk, hogy az úti okmányokat ne hordják maguknál, hanem biztonságos helyen tartsák, mert ha ellopják, vagy elvész, a pótlással kapcsolatos összes költség a károsultat terheli.)

Védőoltás

Kötelező védőoltás nincs. Ajánlott a tetanusz, Hepatitis A és B. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

Tovább olvasom

Dél-Korea


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Dél-Korea

Dél-Korea - Modern világ és ősi hagyományok

13 nap / 11 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!