Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrendszerinti Turkish Airlines járattal, átszállással
Elhelyezés:
helyi 3* -os szállodákban, lodge-ban, szafari táborokban
Ellátás:
teljes ellátás (italok nélkül), első nap reggeli és vacsora, második nap reggeli ill. 1 alkalommal (utolsó nap) csomagolt ebéd

Miért ez az út?

Talán nem csak ezen program, hanem valaha megélt utazási élményeink csúcspontja is az lesz, hogy találkozhatunk hegyi gorillákkal természetes közegükben. Profi nyomkeresők kutatják fel az őserdőben az állatok nyomát, azt követve figyelhetjük meg a gorillákat, hogyan végzik a mindennapi tevékenységeiket.

Uganda más, afrikai állatokban gazdag szafari programokat is kínál. Láthatunk többek között elefántokat, orrszarvúakat, zsiráfokat, csimpánzokat, leopárdokat, vízilovakat, oroszlánokat. Nemzeti parkról nemzeti parkra haladva ámulunk a sok szépségen: vízesések és tavak, dzsungelek és szavannás területek váltják egymást.

Ugandán halad keresztül az Egyenlítő. Az egyenlítő átlépése még különlegesebbé, érdekesebbé teszi a programunkat.

A látnivalók sorából természetesen a Viktória - tavon történő csónakozás sem maradhat ki, amely egy újítás a további élmények mellett. 

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 16 fő

Állati látnivalók

Afrika nagyvadjai

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Több országot érintő program

A beutazáshoz vízum, illetve sárgaláz elleni védőoltás szükséges! Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1-2. nap: Budapest – Entebbe – Kampala (február 6-7.)

Utazás menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés másnap kora hajnalban Entebbe-be. Továbbutazunk Kampalába, Uganda fővárosába, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. Rövid pihenő után Kampala városnéző programunk kezdetét veszi. Elsőként az Uganda Múzeumot keressük fel, ahol megismerkedhetünk az ország törzseivel és múltjával. Majd látogatást teszünk a Namugongo szentélyben, illetve a Kabaka Palotában. A napot tradicionális tánccal és zenét bemutató Ndere show-val zárjuk. Szállás Kampalában (2 éj).

Szállás: Latitude 0 Hotel vagy hasonló

3. nap: Entebbe – Kampala (február 8.)

Reggeli után szabadidő vagy fakultatív programon lehet részt venni - helyszínen fizetendő. A Mabamba mocsárnál (kb. 1,5 órányi távolságra Kampalából Entebbébe, autóbusszal) kenu szerű csónakokkal indulunk felfedezni a tájat. Kalandunk során találkozhatunk kócsaggal, galgaonyával és a híres papucscsőrű gólyákkal. (A program kb. 3-4 órás. A programra érdemes esőkabátot vinni, hiszen ezen a területen gyakori az eső). A program után transzfer a szálláshelyre. 

Késő délután közös programra indulunk, amely egy hajókirándulás a Viktória -tavon. A program Entebbéből kezdődik, ahol hajóra szállunk és csónakázunk a helyi szigetek felé, hogy megnézzük a naplementét ráhangolódva az elkövetkezendő napok eseményeire. 

4. nap: Murchison-vízesés Nemzeti Park (február 9.)

Reggeli után autóba szállunk és a Murchison-vízesés felé utazunk. Útközben megállunk a Ziwa Rhino orrszarvú menedéknél, ahol megnézzük, miként lehet a veszélyeztetett orrszarvúakat megóvni és védeni az orvvadászoktól. Délután megérkezünk a Murchison–vízeséshez, Uganda legnagyobb Nemzeti Parkjába. A vízesés a park legnagyobb attrakciója, ahová „fotószafarin” kívül az extrém horgászat kedvelői is szívesen ellátogatnak. A vízesést felülről is lehetőségünk lesz megtekinteni.
Szállás szafari lodge-ban (2 éj).

Szállás: Paraa Safari Lodge vagy hasonló

5. nap: Murchison-vízesés Nemzeti Park (február 10.)

Korai reggelink után folytatjuk szafarinkat. Lélegzetelállító tájon, szavannán és a Borassus-pálmaerdőn utazunk keresztül.
Murchison Nemzeti Park: Az Albert-tó és a Fehér-Nílus határolja több mint 5700 négyzetkilométeres területét. A parti élővilág nagyon gazdag: bivalycsordák, elefántcsaládok a parton és a vízben lubickolva, antilopok, oroszlánok, leopárdok, hatalmas nílusi krokodil és vízilovak sokasága nyűgözi le az embert. Nem beszélve a színes madarakról, melyeknek több mint 400 faja él ezen a vidéken, többek között a szürke koronás daru, mely az ország nemzeti madara. Itt él a Murchison-zsiráf, melynek jellegzetessége, hogy kb. 40 cm-rel magasabb az egyéb zsiráffajoknál és csoportosan kószálnak az akáciák között.
Délután csónakba szállunk és elindulunk a Níluson innen is megközelítve a Murchison-vízesést, ahonnan a park a nevét kapta.

6. nap: Kibale Nemzeti Park (február 11.)

Reggeli után elindulunk a Kibale Nemzeti Park felé. Utazásunk során sokáig tea ültetvények mellett fogunk elhaladni. Délután megérkezünk következő szálláshelyünkre, ahol felkészülünk a következő napok kalandjaira (1 éj).

Szállás: Chimpundu Lodge vagy hasonló

7. nap: Kibale Nemzeti Park (február 12.)

Reggeli után, irány a Kibale Nemzeti Park, ahol a legnagyobb eséllyel találkozhatunk vadonban élő csimpánzokkal Ugandában. Az országban, ebben a nemzeti parkban található a legnagyobb főemlős populáció. A csimpánzokon kívül nagyon változatos a park állatvilága, 13 fajta főemlős, köztük ritka fajok, vörös kolobuszok, kék majmok, fekete arcú vervet majmok, szürke mangabék, páviánok, kis galágók is láthatók szerencsés esetben.
Ebéd után tovább utazunk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba, amely az angol királynőről elnevezett park, Uganda legnépszerűbb és legfestőibb vadrezervátuma. Északon a Rwenzori-hegység kráterekkel tarkított lábától az Edward-tó partjain át a távoli Ishasha-folyó déli partjáig húzódik, és a szavannától a vizes élőhelyeken át az alföldi erdőkig sokféle élőhelyet foglal magába (2 éj).

Szállás: Mweya Safari Lodge vagy hasonló 

8. nap: Queen Elizabeth Nemzeti Park (február 13.)

A mai napunkat korán kezdjük, hogy láthassuk a még ébren lévő éjszakai életmódot folytató állatokat is, mielőtt visszatérnének a rejtekhelyükre. Találkozhatunk elefánttokkal, leopárddal, vízilovakkal, oroszlánokkal, hiénákkal, sakálokkal, és számtalan varacskos disznóval is. Déltájban visszatérünk a szálláshelyre egy kis pihenésre, majd 2 órás hajókirándulásra indulunk az Edward-tavat és az Albert tavat összekötő Kazinga-csatornán.

9. nap: Bwindi Nemzeti Park (február 14.)

Reggeli után útra kelünk, és a nevében is különleges Bwindi „áthatolhatatlan” Nemzeti Parkba utazunk. Itt élnek az Ishasha Sector-ban a híres „fára mászó oroszlánok” is. Ez a park egy, a világon is egyedülálló, különleges élményt kínál, egy olyan gorilla túrát, melynek keretében a főemlősök óriását, a hegyi gorillákat kereshetjük fel. A gorillák mellett ez a lenyűgöző hegyi erdő csimpánzoknak és látványos madaraknak is otthont ad. Az Albertine - hasadék 24 endemikus madárfajából 23 megtalálható itt (2 éj).

Szállás: Haven Lodge Buhoma vagy hasonló

10. nap: Bwindi Nemzeti Park (február 15.)

A mai napon egy hosszú és különleges, egész napos, erdős túra vár ránk. A gorillacsaládok látogatását szigorúan szabályozzák és azon kevesek között lehetünk, akik engedélyt kapnak rá, hogy személyesen találkozzanak egy "ezüsthátúval". A túra hossza függ az állatok tartózkodási helyétől, 2 - 6 óra is lehet az őserdőben, nehezebb terepen, sűrű növényzetben. Általában előremegy a terepet tökéletesen ismerő két nyomkereső, akik tudják, hol tartózkodott előző nap a gorillacsapat, és a letaposott, lerágott ágak, éjszakára készített fészkek, ürülékek alapján elindul, hogy megkeresse a naponta odébb vándorló családot. Mi meg közben csak megyünk felfelé. Ha megtalálták őket, rádión szólnak a túravezetőnek, hogy merre kell menni. Útközben számtalan más, itt élő fajjal, fehér és fekete kolobusz majmokkal is találkozhatunk. Amikor megleljük, hogy merre jár a gorilla csapat, kb. 1 órát a közelükben töltünk.

11. nap: Kampala (február 16.)

Reggeli után a Kigezi felföldön keresztül Kampala-ba utazunk, amelyet egyesek „Afrika Svájcának” is neveznek. Több dombra épült és még a belvárosa is tiszta zöld, a közepén egy hatalmas, golfpályával megspékelt, parkkal. Talán nem túlzás, hogy Kampalát tartják nem csak Kelet-Afrika, de az egész kontinens egyik legélhetőbb városának. A gyarmati múlt adta brit hagyományok és az elmúlt évek hatalmas fejlődése egy európai ízlést is kielégítő, izgalmas, élhető várossá tette ezt a zöld várost (1 éj).

Szállás: Latitude 0 Hotel vagy hasonló

12. nap: Kampala (február 17.)

Kora hajnalban menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

A szállások ugyan eltérhetnek az Európában megszokott besorolásoktól, de az afrikai lehetőségekhez mérten igyekeztünk biztosítani a lehető legjobb színvonalat.

UNESCO Világörökségi helyszín
 • Bwindi Nemzeti Park

 

Fakultatív programok:

Mabamba mocsárlátogatás: 

A Mabamba mocsárnál (kb. 1,5 órányi távolságra Kampalából Entebbébe, autóbusszal) kenu szerű csónakokkal indulunk felfedezni a tájat. Kalandunk során találkozhatunk kócsaggal, galgaonyával és a híres papucscsőrű gólyákkal. (A kirándulás kb. 3-4 órás.  Érdemes esőkabátot vinni, hiszen ezen a területen gyakori az eső. A fényképezőgépet itt sem érdeme otthon hagyni.) A program után transzfer a szálláshelyre. 

Helyszínen fizetendő: kb. 75 usd

(A programon való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, amelyet követően a foglalást már nem tudjuk törölni. A foglalást legkésőbb 1 hónappal indulás előtt szükséges jelezni. A program részvételi díját a helyszínen tudják befizetni dollárban.) 

Gorilla túra (min. 6 fő):

Részvételi díj: 800 usd vagy 300.000 Ft.  A programon való részvételhez előzetes jelentkezés és befizetés szükséges. Garantált indulás esetén a jegyek azonnal megvásárlásra kerülnek, így egy esetleges lemondáskor az összeget nem tudjuk visszatéríteni.  

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

thumb_turkish_airlines.png

Budapest -  Isztambul  09:15 13:30 TK1036 /Kb 2ó 10p
Isztambul -  Entebbe   19:30 04:00 (másnap) TK612 / Kb. 7ó 20p

Entebbe -  Isztambul   06:20 12:40 TK569  / Kb. 7ó 20p
Isztambul - Budapest 19:25 19:30 TK1037 / Kb. 2ó 00p

Eddigi tapasztalataink alapján az esetleges járatkésések esetén a rövidebb csatlakozási idő nem volt megfelelő, így hogy a tervezett program biztosan meg tudjon valósulni, a hosszabb csatlakozási idő mellett döntöttünk. 
Minimum 8 órás csatlakozási idő esetén egyéni városnézésre van lehetőség.

 


Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges. 

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

 


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 


Beutazási szabályok

A beutazáshoz vízum, illetve sárgaláz elleni védőoltás szükséges!
Vízumigénylésnél a sárgaláz elleni védőoltást meglétét igazoló kiskönyv, beszkennelt másolatára van szükség. Ezen kívül az útlevélnek a hazaúttól számítva minimum 6 hónapig szükséges az érvényessége.

 


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

A körutazás idegenvezetője:

Dr. Mari László

other_269_37184_1000ut-idegenvezetok-mari-laszlo.jpg

Dr. Mari László, geográfus, diplomáját az ELTE TTK biológia-földrajz szakán szerezte.
Utazásainak elsődleges célterülete Afrika, Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Szakterülete a földfelszín formakincsének kutatása távérzékeléses (űr- és légifelvételek kiértékelése) és terepi vizsgálati módszerekkel, valamint a történelmi időkben bekövetkezett felszínborítás-változások vizsgálata.
Hobbija a munkája és a természetjárás, magashegyi túrázás, barlangászás és a fotózás.
Kedvenc városai: a sivatagi környezethez alkalmazkodott ősi települések pl. Ghadamesz, Jazd.  

Ismerje meg Ugandát!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2025.02.06 - 2025.02.17
12 nap / 10 éj
2 250 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
  kb. 250.000 Ft)
 • 10 éjszakai szállást, helyi 3*-os szállodákban, szafari lodge-ban, szafari táborokban
 • teljes ellátás (italok nélkül), első nap reggeli és vacsora, második nap reggeli ill. 1 alkalommal (utolsó nap) csomagolt ebéd
 • a program szerinti transzfereket és állatleseket, 7 személyes terepjáróval
 • a belépőjegyeket, megadott programokat
 • a magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről végig és helyi idegenvezetést
 • palackos víz a szafarik ideje alatt

Az ár nem tartalmazza

 • az ugandai vízum díját
  kb. 25 000 Ft/fő
 • a gorilla túra engedélyt
  (min. 6 fő)
  800 USD/fő
 • a borravalókat
  kb. 110 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  525 000 Ft
 • fakultatív program: Mabamba mocsárlátogatás
  (helyszínen fizetendő)
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Egyiptom

Egyiptom varázsa - rejtélyes piramisok és a Nílus ékkövei

8 nap / 7 éj
2024.10.29
összesen 1 időpontban
885 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Egyiptom

Könyves Kairó - kultúra nagykanállal

5 nap / 4 éj
2024.10.04
összesen 2 időpontban
550 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Etiópia

Körutazás Etiópiában - Abesszínia, Afrika Kánaánja

12 nap / 10 éj
2024.09.24
összesen 1 időpontban
1 280 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Kenya

Kenyai körutazás - Az állatvándorlás idején

11 nap / 8 éj
2024.08.18
összesen 1 időpontban
1 930 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Ciprus

Afrodité varázslatos szigete - Csillagtúra Cipruson

8 nap / 7 éj
2024.07.13
összesen 4 időpontban
540 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!