Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Uganda utazási tudnivalók

Kevés ország tud annyi mindent felmutatni, mint a közép-kelet afrikai Uganda: Afrika legmagasabb hegyvonulata, a Rwenzori, a világ legnagyobb folyója, a Nílus forrása és Afrika legnagyobb tava, a Viktória-tó mind itt található.

De ami a legtöbb turistát Uganda felé tereli, azok a nemzeti parkokban természetes élőhelyükön fellelhető hegyi gorillák. A kritikusan veszélyeztetett állatfajból alig 900 maradt a világon és ennek fele Ugandában él. Az életre szóló élményért, hogy a gorillákat szemtől szembe láthassuk a vadon világában gyalogolva kell megküzdeni.

Uganda az egyik legbiztonságosabb afrikai ország, amit Winston Churchill „Afrika gyöngyszemeként" emlegetett. Vulkanikus hegyek, esőerdők, tavak, folyók váltják egymást és trópusi klímának köszönhetően egész évben egyenletes hőmérséklet és gyönyörű természet várja a látogatót. Afrika legmagasabb hegyvonulatának legmagasabb csúcsa, a Margherita csúcs az 5000 métert is meghaladja. Az ország legnagyobb részét a természet védelmét szolgáló tíz nemzeti park tölti ki, ahol orrszarvút, elefántokat, bivalyokat, antilopokat, vízilovakat, Murchison zsiráfot, vadon élő csimpánzokat, leopárdot, oroszlánokat, végül, de nem utolsó sorban az ország nemzeti madarának számító szürke koronás darumadarat is lehet látni.

A brit gyarmati múlttal rendelkező országban a hivatalos nyelv az angol és a szuahéli, de ahogy ez Afrika más országában is igaz számtalan etnikai csoport megtalálható, akik saját nyelvüket beszélik. A keresztény többségű ország igazi kozmopolita fővárosa, Kampala az egész kontinens egyik legélhetőbb városa, ez az afrikai Svájc.

A dobpergéssel kísért afrikai hangulat, egy csésze világhírű ugandai kávé csak fokozzák az élményeket Fekete- Afrikában.

Tovább olvasom

Uganda


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Uganda

Uganda varázsa - Csimpánzok és hegyi gorillák világa

11 nap / 9 éj
2024.02.06
összesen 1 időpontban
1 960 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!