Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Kenya utazási tudnivalók

Afrika országai már a régmúltban is csalogatták az utazókat, mint egy mágnes, vonzotta magához a természet szeretőit. Ezek közül kiemelkedik Kelet-Afrikában az Egyenlítő mentén található 580 367 négyzetkilométeren elterülő Kenya. A földrész történetében a népek fontos országútjaként szerepelt és évszázadok óta a maszáj harcosok hazája.

A világnak kevés tája kínál több természeti csodát, az egész ország egy egyetlen hatalmas állatkert. Az érintetlen természet, Kelet-Afrika jellegzetes vadállatai eredeti környezetükben, a több ezer méter magas hegyek, a végtelen síkságok, geológiai látványosságok, hatalmas és aprócska tavak szinte az év bármely szakaszában alkalmasak a látogatásra. Kenya keleti partját az Indiai-óceán határolja, vakítóan fehér strandjai mellett mangrove mocsarakat találhatunk.

A világhírű Hasadék-völgy az ország nyugati és középső részén található és az UNESCO természeti világörökség részét képezi. Ezen a listán szerepel a Nakura-tó is, amely flamingók hatalmas tömegét vonzza. Masai Mara egy valódi gyémánt az afrikai nemzeti parkok koronájában. Az elterülő száraz szavannán antilopok, gepárdok, oroszlánok százai legelésznek ott, ahol a zsiráfok kedvenc csemegéi, az akáciák nőnek. Folyamok medreiben vízilovak, krokodilok mártóznak és a kék égbolton keselyűk és marabuk repkednek. A természet szépsége mellett sok más érdekesség is van Kenyában, például az emberek. Legalább 40 népcsoport él itt olyan ősi törzsek, mint kikujuk, luók, maszájok, szamburuk, turkánok, el mólók, meruk és rajtuk kívül arabok, indiaiak, fehér kenyaiak.

Délben a saját árnyékunkban járunk, mikor a nap sugarai pontosan felülről sütnek ránk, éjjel a különlegesek a csillagok. Forróság van, de a legmagasabb hegyet mégis hó borítja. Csodáljuk meg Kenyát, hiszen ez az ország egyszerűen olyan gyönyörű, mint egy igazi képeslap.

További érdekességeket olvasna? Akkor ajánljuk idegenvezetőnk "Teleki Samu gróf felfedező útja Kenyában" című cikkét.

 

Tovább olvasom

Kenya


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Kenya

Kenyai körutazás - Az állatvándorlás idején

11 nap / 8 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Kenya

Szilveszteri szafari Kenyában, tengerparti pihenéssel

11 nap / 9 éj
2023.12.25
összesen 1 időpontban
1 865 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!