1000út Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Miért a Seychelle-szigetek?

A Seychelle-szigetek az örök nyár és boldogság szigetei, maga a földi paradicsom. 115 szigetből álló szigetcsoport az Indiai-óceán térségében. Korábban az Egyesült Királyság gyarmataként tarották számon, de 1976 óta független. Ebből következik, hogy a helyiek leginkább angolul kommunikálnak, de sokan beszélik a francia nyelvet is. Seychelle-szigeteki utazás egy olyan felejthetetlen és elképesztő élmény, amit kevés más helyszín tud reprodukálni a világon. Igazi trópusi paradicsom.

A Seychelle-szigetek a ciklonmentes övezetbe tartozik, így az év minden napján viszonylag kiegyensúlyozott, párás idő van. A levegő 27-32 Celsius fok között ingadozik, miközben az óceán vize sem hűl 25 fok alá, így egész évben ajánljuk kedves utasainknak, mint egzotikus nyaralás.
Hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, egy kényelmes átszállással tudjuk megközelíteni az országot. Az átszállás leggyakrabban Isztambulban, Dohában vagy Dubaiban történik. A repülési idő általában 2x5 óra, tehát átszállásokkal számolva 12-15 óra az utazás időtartama. Seychelle-szigetek egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Felfedezhetjük a víz alatti világot snorkelezés vagy búvárkodás során. Kirándulásokon, madárlesen vehetünk részt a környező szigeteken, sok elbűvölő látnivalóval és élménnyel. A forró napsütés elől a legjobb menedéket a hatalmas pálmafák egyike jelentheti. A legkedveltebb szigetek közé Silhouette tartozik, esőerdeinek köszönhetően gazdag elővilággal büszkélkedik. A helyi kreol konyha egzotikus. Összekapcsolja az indiai, az ázsiai és az európai konyha hatásait. A fő összetevőknek természetesen friss halak számítanak.
A Seychelle-szigetek kiváló úti cél nászutas utazáshoz is.

Egy nagy értékű álomutazás megszervezését ne bízza a véletlenre, az interneten látható ajánlatok csalókák lehetnek, és nem mindig tükrözik a valóságot. Sajnos a paradicsomi környezetben lévő szállodák között is vannak régebben épült hotelek, melyek a saját weboldalukon még eredeti képüket mutatják.

Bízza nyaralását szakemberre, térjen be hozzánk egy csésze kávéra és közben igényeinek megfelelően, legyen szó családi nyaralásról, romantikus nászútról, esküvői ceremóniáról vagy baráti kikapcsolódásról, mi kötelezettségmentesen elkészítjük a legmegfelelőbb ajánlatot Önöknek.

Miért érdemes az 1000 Út Utazási Irodánál foglalni?

  • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
  • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
  • Ajánlatainkat személyre szabjuk
  • Legkedvezőbb árgarancia
  • Kedvező menetrend és repülőjegyárak
Tovább olvasom

Frissítve: 2022.10.15.

Seychelle-szigetek Covid információk:

Azon utasok, akik oltottak, korlátozás (PCR teszt) nélkül léphetnek be az országba.

Oltottnak minősül az a 18 éve feletti személy, aki két oltással rendelkezik, illetve ha a 2. oltás óta már 6 hónap eltelt, akkor megkapta a 3. oltását is. 12-18 év közötti személyeknél elegendő a 2 oltás. Szintén ebbe a kategóriába esik az, aki az utazást megelőző 2-12 hét közötti időszakban átesett a Covid-19 fertőzésen, letöltötte a szükséges karantént és ezt igazolni is tudja (c. pont szerinti regisztráció során az erről szóló igazolást fel kell tölteni a rendszerbe).

Azon utasok, akik nem felelnek meg a fenti követelményeknek csak az indulást megelőző 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy 24 óránál nem régebbi negatív Rapid Antigén teszt birtokában léphetnek be az országba.

A 12 éven aluli gyermekek a fenti követelmények alól mentesülnek.

A belépéshez az utasoknak előzetesen online kell regisztrálniuk. A belépés további feltétele teljes körű – Covid-19-re is kiterjedő – utas- és balesetbiztosítás megléte.

Ismereteink szerint a Seychelle-szigetek minden forgalomban lévő Covid-19 elleni oltást elismer.Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy beutazási szabályok bármikor változhatnak!

Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Seychelles-szigetekre. A 30 napig érvényes ingyenes Visitor's Permit érkezéskor a repülőtéren történő kiállításának feltételei: Az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél,Visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy,Visszaigazolt szállásfoglalás, Jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre, A tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (150 USD/nap).

-A belépéshez minden utasnak az indulás előtti 72 órában levett negatív PCR tesztet szükséges (included infant&child) végeztetnie amit már az induló járatra való bejelentkezéskor a légitársaság ellenőriz.

-HTA - "egészségügyi utazási engedély":
Health Travel Authorization engedély kérelmét online kell kitölteni, amely EZEN a linken érhető el. A kérelmet az indulás előtt 72 és 3 óra között lehet benyújtani.

A negatív teszt eredményt, a repülőjegy és szállás információkat, útlevél fotót, credit/debit bankkártya adatokat kell feltölteni. A regisztrációt 6 órán belül felülvizsgálják. 18 év alatti gyermekek esetében a törvényes gondviselő, szülő vagy a kísérő felnőtt felelős a kérelem kitöltéséért. Minden korosztálynak szüksége van engedélyre, aki Seychelle-szigetekre szeretne belépni.

A kérelem beérkezését követően azonnal feldolgozásra kerül. kb. 3 órán belül kapnak visszajelzést. Az alábbi URL-címen bármikor ellenőrizheti engedélyének állapotát: https://seychelles.govtas.com/application-check

Kérjük, vegye figyelembe, hogy csak utazhat amennyiben a kérelmét elfogadták. Az ára fedezi az esetleges repülőtéri teszt árát.

A családok számára javasoljuk a Seychelle-szigeteki utazási engedélyezés mobilalkalmazás használatát mivel egy eszközön tudják tárolni az engedélyeket.

Töltse ki a jelentkezési űrlapot
Győződjön meg arról, hogy az összes adatot helyesen adta meg
Mentse el és Nyújtsa be a pályázatot
E-mail értesítőt fog kapni a jelentkezésről automatikusan
A befizetés feldolgozásáról megerősítő e-mailt kap automatikusan
E-mail értesítőt fog kapni a jelentkezés elfogadásáról
Ha jóváhagyták kérelmét, kérjük, nyomtassa ki az e-mailhez csatolt PDF dokumentumot és mentse le mobil eszközére vagy mentse a Seychelles Travel Authorization applikációba. A dokumentum bemutatandó az indulási és érkezési repülőtéren.

-Érvényes utas biztosítás, ami COVID-19 fedezetet nyújt (legfőbbképpen, karanténra és egészségügyi ellátásra).

-Csak engedéllyel rendelkező szálláshelyek visszaigazolását fogadják el, melynek a listája ITT érhető el. A szálláshelyet a teljes kint töltött időszakra kell foglalni.

-A repülőtéren minden utasnál testhőmérséklet ellenőrzés várható egészségügyi ellenőrzéssel. Minden látogatót, akinél lázat, légzési nehézséget, köhögést, orrfolyást vagy a légszomjat állpaítanak meg, elkülönítik a többi utazótól és ha indolkolt PCR tesztet végeztetnek.

-Minden látogató számára kötelező az arcmaszk viselése az összes nyilvános területen (különösen zárt terekben vagy kültéri helyeken, ahol 1 méternél nagyobb fizikai távolság nem lehetséges megbízhatóan fenntartva).

-Tesztelés hazaúton: Haza utazáskor amennyiben az Ön célországa, vagy légitársasága megköveteli a PCR tesztet, azt eltudja végeztetni mind Mahe, Praslin és La Digue szigetén is. Az érintetteknek felkell keresniük a helyi Közegészségügyi Hatóságot a következő e-mail címen covid19test@health.gov.sc vagy telefonon +248 4388410. A teszt ára SCR2, 500.00 (=kb. 7.500 HUF) 12 év alatt és 65 év felett díjmentes. A Seychelle-szigeteken elvégzett összes PCR-tesztet a helyi Egészségügyi Minisztérium akkreditálta. A magán egészségügyi szolgáltatók PCR-vizsgálati lehetőségeket és gyors antigénteszteket is kínálnak, felár ellenében.

További információk:

http://www.tourism.gov.sc.

https://www.seychellestourismboard.travel/

Tovább olvasom

Seychelle-szigetek időjárása

A Seychelle-szigeteken egész évben nyár van, az átlagos hőmérséklet 29°C, a páratartalom magas, a napsütés garantált. A január és a február a legnedvesebb, s egy trópusi eső a legrosszabb időjárás, amit itt tapasztalhat, amely egyébként csodásan felfrissíti a levegőt. A terület kívül esik a hurrikán zónán, így viharra egyáltalán nem kell számítani. Az év többi részében az óceán szele enyhíti a hőséget. A napsugárzás nagyon erős, ezért nem javasolt a kirándulás 12 és 3 óra között, szellős, könnyű ruha viselete javasolt.

Seychelle-szigetek közlekedés

Autó -  Kiépített utak csak La Digue, Mahe és Praslin szigetén vannak. Autót bérelhet Mahén és korlátozott számban Praslinen. Autót bérelhet, aki elmúlt 21 éves, és három hónapnál régebbi, érvényes jogosítvánnyal rendelkezik. A Seychelle-szigeteken a bal oldalon közlekednek. Mahé kanyargós, szűk és szeles hegyi útjain nincsenek védőkorlátok, így a vezetés extra óvatosságot és bizonyos gyakorlatot igényel. Lakott területeken belül 40 kilométer per óra, egyébként 65 kilométer per óra a sebességkorlát.

Busz - A buszok a Seychelles Nemzetközi Repülőtérről reggel fél hattól este fél nyolcig közlekednek, húszpercenként indulnak a fővárosba. Az SPTC buszai reggel 5 óra 20 és este 21 óra 30 között járnak Mahé és Praslin szigetén. 

Hajó - Hajót is találni Mahén, de nincs előre meghatározott menetrendjük. Mahe, Praslin és La Digue között rendszeres a hajóforgalom. A hajók magánkézben vannak, szolgáltatást egyénileg lehet igénybe venni.

Seychelle-szigetek gasztronómia

A kreol konyha, amely az afrikai, kínai, indiai, angol és francia kultúra keveréke, nagyon finoman összevegyített fűszereiről híres, no meg a kókusztejről és a kenyérfagyümölcsről. Ez utóbbit a burgonyához hasonló módon készítik el, összetörve vagy megsütve, s egy leheletnyit édesebb a végeredmény.

A szigetlakók nagyon egészségesen étkeznek, rengeteg padlizsánt, lopótököt, káposztát, avokádót esznek, s kedvenc gyümölcseik a banán, a mangó, az ananász, a licsi, a papaya és a grapefruit. Homár, polip, csirke- és sertéshús is rendszeresen az asztalra kerül, a bárány és a marha azonban nagyon ritka, mert importcikk. Az üdülőközpontok és Mahé éttermei a helyi specialitások mellett nemzetközi ételeket is kínálnak, s hozzá bort és más alkoholos italokat, az utcán azonban tilos alkoholt fogyasztani. A főszigeten olasz és kínai étterem is van.

Vásárlás a Seychelle-szigeteken

A helyi piacokon és üzletekben fantasztikus szuveníreket és kézimunkákat találhatunk, a batikolt szövetektől kezdve a fonott kosarakon és az edényeken keresztül a hagyományos fabútorokig és festményekig. 

A vásárlásra Victoria a legjobb hely, szinte mindenféle árut kínálnak itt széles választékban, s a legnagyobb piac is a főváros központjában található szombatonként. Az üzletek általában hétfőtől péntekig reggel 8-tól délután 5-ig és szombatonként 8-tól délig tartanak nyitva.

Etikett

A Seychelles-iek egyszerű és őszinte életet élnek, s mert a turizmust szigorú szabályokkal keretek között tartják, a szigetek és lakóik máig megőrizték természetes sármjukat. 

A kézfogás a köszöntés általános formája férfiak és nők körében is. A helyiek rendkívül barátságosak, és szívesen hívnak vendégeket az otthonukba. 

A borravaló az éttermek, hotelek és a taxik esetében is általában fel van tüntetve a számlán, s öt-tíz százalék a szokásos összege. De ha különösen elégedett a szolgáltatással, és szeretné ezt kifejezni, 5-10 százalék további borravalónak nagyon fognak örülni.

Egészség

Kötelező oltás nincs. Moszkitóriasztó szerek alkalmazása és hosszú ujjú póló, hosszú nadrág viselése javasolt hajnalban és sötétedéskor.

A csapvíz általában klóros, és bár viszonylag biztonságos, enyhébb gyomorrontást okozhat, ezért csak palackozott vizet ajánlott fogyasztani. A tej pasztörizált és a tejtermékek is biztonságosak csakúgy, mint a helyi hús- és haláru, illetve a zöldség és a gyümölcs.

Victoriában van kórház és La Digue, Mahé és Praslin szigetén még néhány klinika, de az orvosi ellátás lehetőségei korlátozottak, s gyakran nem felelnek meg a nemzetközi standardnek. A sürgősségi ellátásnak is van egy alapdíja, de más kezelések meglehetősen drágák. Ezért fontos, hogy teljeskörű egészségügyi biztosítása legyen, amely minden előre nem látható eseményre fedezetet biztosít. 

Pénzváltás

Pénzt váltani bankokban van lehetőség, amelyek a főbb szigeteken találhatók. Általában reggel fél kilenc és délután fél három között tartanak nyitva hétköznaponként, és délelőtt tizenegyig szombatonként. Az American Express, MasterCard és Visa kártyák széles körben elfogadottak, bankautomatát Mahén és Praslinen találhat.

Vám és útlevél

A helyi valuta behozatala nem, de a kivitele limitált: legfeljebb 2000 Seychelles-i rúpiát vihet ki az országból. Növényt és állatot csak előzetes engedéllyel hozhat be a szigetekre; kagylót, hivatalos azonosítószámmal nem rendelkező tengeri kókuszt, feldolgozott vagy élő halat és teknőst pedig nem vihet ki. 

A Seychelle-szigetekre utazáshoz nincs szükség vízumra, de érvényes útlevélre és a visszautat igazoló repülőjegyre igen, és bizonyítani kell azt is, hogy elegendő pénzösszeg áll a rendelkezésére.

Tovább olvasom

Kiemelt Seychelle-szigetek ajánlataink


Utazás szűrő:

Rendezés:

Seychelle-szigetek

Anantara Maia Seychelles Villas 5*+

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon válaszható dátumban
 
 
Seychelle-szigetek

Carana Beach Hotel 4*

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon válaszható dátumban
 
 
Seychelle-szigetek

Constance Ephelia Mahe Seychelles 5*

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon válaszható dátumban
 
 
Seychelle-szigetek

Crown Beach Hotel Seychelles 4*

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon válaszható dátumban
 
 
Seychelle-szigetek

Denis Private Island Resort 5*+

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon válaszható dátumban
 
 
Seychelle-szigetek

Four Seasons Resort Seychelles 5 *

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon válaszható dátumban
 
 
Seychelle-szigetek

Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa 5*

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon válaszható dátumban
 
 
Seychelle-szigetek

Kempinski Seychelles 5*

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon válaszható dátumban
 
 
Seychelle-szigetek

Savoy Seychelles 5*

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon válaszható dátumban
 
 
Seychelle-szigetek

Story Seychelles 5*

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon válaszható dátumban
 
 

Kapcsolódó magazin


Ladikozás a Seychelle-szigeteken

Számos útikönyv szerint La Dique Afrika legnyugodtabb és legkellemesebb szigete.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!