Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Svájcot az „Alpok földjeként” ismerik. Ez az európai kontinens egyik kicsi, de leglélegzetelállítóbb országa, mely lenyűgöző tájairól, gazdag történelméről és magas színvonalú életéről híres. Svájc egyedülálló élményt kínál minden utazó számára a világon. Ez egy olyan úti cél, amelyet egyetlen évszakban sem szabad kihagyni. Íme néhány ok, amiért szerintünk érdemes ellátogatnia.

Svájc a világ legimpozánsabb alpesi tájainak hazája. A svájci Alpok uralják az ország látképét, hófödte csúcsokkal, buja völgyekkel és kristálytiszta tavakkal büszkélkedhet. Akár lelkes túrázó, akár egyszerűen csak a természet szerelmese, Svájc fenséges szépsége biztosan elbűvöli. Az ikonikus Matterhorn, Eiger és Jungfrau hegyek végtelen lehetőségeket kínálnak a szabadtéri tevékenységekhez. A legkedveltebb tevékenységek közé tartozik a túrázás, a síelés, a snowboardozás és a siklóernyőzés. A svájci Alpok a kalandvágyók játszótere, a természet nagyszerűsége közepette nyugalmat keresőknek pedig menedék.

Svájc ad otthont Európa legbájosabb városainak, amelyek mindegyike sajátos karakterrel rendelkezik. Zürich az ország pénzügyi központja, mely a modernitás és a hagyomány keverékét kínálja. A város nyüzsgő művészeti és virágzó éjszakai élettel büszkélkedhet.

Genf, a csodás genfi-tó partján fekvő diplomáciai főváros, kozmopolita hangulatával és történelmi nevezetességeivel varázsolja el a látogatókat, míg Bázel a középkori óvárosával és pezsgő kulturális színterével. Ez a művészet és az építészet központja. Bern a főváros, egy gyönyörűen megőrzött óvárost mutat be, amely az UNESCO Világörökség része.

Minden svájci városnak megvan a maga egyedi varázsa, ezért kötelező meglátogatnia azoknak, akik a történelem, a kultúra és a modernitás keverékét keresik.

Svájc gazdag történelemmel és örökségekkel rendelkezik, egészen az ókori római romoktól a középkori várakig és a hangulatos óvárosokig. Ez az ország a történelmi helyszínek kincsesbányája. Látogassa meg a Chillion kastélyt a Genfi-tó partján, sétáljon át Luzern középkori utcáján, vagy fedezze fel Bern bájos óvárosát. Svájc nagyon elkötelezett a kulturális örökségének megőrzése iránt, mely jól látható az ország megőrzött látnivalóiban és múzeumaiban.

Ne felejtsük el megemlíteni azt se, hogy világszerte ismert az órák, csokoládék és gépek pontosságáról és minőségéről. A bonyolultan kidolgozott svájci óráktól a legfinomabb svájci csokoládékig, ennek az országnak a kiválóság iránti elkötelezettsége páratlan. A turistáknak lehetőségük nyílik arra, hogy saját szemükkel szemtanúi legyenek annak a precizitásnak és mesterségbeli tudásnak, amely ezeket a világhírű termékeket hozza létre. A turisták megtekinthetik a múzeumokat, a csokoládégyárat, vagy ellátogathatnak Svájc számos speciális üzletébe, hogy hazahozhassanak egy darab svájci tökéletességet.

Svájc művészeti és kulturális színtere élénk és változatos, számtalan élményt kínálva a turistáknak. Az ország számos világszínvonalú múzeumnak, galériának és színháznak ad otthont, amelyek kortárs és klasszikus alkotásokat is bemutatnak. Bázel ad otthont az Art Baselnek, a világ egyik legrangosabb művészeti vásárának. A világ minden tájáról vonzza a művészeket és a művészet rajongóit. A zürichi Kunsthaus Genfi Művészeti és Történeti Múzeumok és a berni Paul Klee Központ csak néhány példa a felfedezésre váró kulturális gyöngyszemekre.

Az ország kulturális sokszínűsége egy másik ok arra, hogy meglátogassák. Négy hivatalos nyelvével – német, francia, olasz és román – Svájc különböző kultúrák és hagyományok központja. Minden tartománynak megvannak a maga egyedi szokásai, dialektusai és kulináris élvezetei. Fedezze fel a német nyelvterület festői falvait, és merüljön el a francia nyelvű régió bájos tóparti városaiban.

Svájci utazása alkalmával mindenképp ajánlatos megismerkedni az ország gasztronómiájával is. Ha Svájc, akkor sajt és csokoládé! A két legkedveltebb étel nem csak a turisták, hanem a helyiek körében is. Ha megkérdezünk egy svájcit, hogyan tudnak kijönni egymással a különbözőségeik ellenére, a válaszuk: a közös sajtszeretet. A fondü az egyik legegyszerűbben elkészíthető sajtos étel, ennek ellenére sok vita folyik arról, hogy milyen sajtot érdemes használni hozzá.

Nézzen szét svájci körútjaink között, melyben biztos megtalálja a kedvére valót. Amennyiben inkább egyéniben látogatna el ebbe az egyedülálló országba, úgy szintén számíthat ránk.

 

Tovább olvasom

Svájc


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Svájc

Nagy svájci körút

nap / éj
Jelenleg nincs elérhető időpont.
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Svájc

Svájc repülővel és vonattal

nap / éj
Jelenleg nincs elérhető időpont.
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Svájc

Nagy svájci körutazás - Egyéni körutazás autóbérléssel

nap / éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!