Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Miért éppen Svájc?

Mert ízletes ételeket ehetünk
Igen, ha Svájc, akkor sajt és csokoládé! A két legkedveltebb étel nem csak a turisták, hanem a helyiek körében is. Ha megkérdezünk egy svájcit, hogyan tudnak kijönni egymással a különbözőségeik ellenére, a válaszuk: a közös sajtszeretet. A fondü az egyik legegyszerűbben elkészíthető sajtos étel, ennek ellenére sok vita folyik arról, hogy milyen sajtot érdemes használni hozzá.

Mert elképesztő a táj
A csodálatos hegyek, a rengeteg tó és a gyönyörű, bájos falvak Svájcot a világ egyik legszebb tájává teszik. Az Alpok és a hegyek az ország területének 62%-át teszik ki. Annak ellenére, hogy Svájc területileg viszonylag kis ország, mégis túlkínálattal találkozunk, amikor ki kell választanunk, hová menjünk először.

Mert sokoldalú az időjárás
A svájci időjárásnak megvan a maga esze! A hegycsúcsokon a hó akár 6 hónapig is megmaradhat, és nyáron akár hideg is lehet. Amíg az egyik völgyben süt a nap, addig a másik oldalon felhős az ég és esik az eső. A Genfi-tónál és a Rhône-völgyben pedig nyáron mediterrán éghajlat uralkodik.

Mert egy boldog ország
A Happy Planet besorolása szerint Svájc a 24. legboldogabb ország a világon. Az ország arról is ismert, hogy pacifista, és mindig semleges marad a konfliktusok elkerülése érdekében.

Mert híres filmek helyszíne
Az olyan városok, mint például Zürich, Lausanne és Genf, filmes szempontból nagyon jellegzetesek, továbbá ötvözik a történelmi építészeti stílust a modern épületekkel. James Bond GoldenEye (1995) és a Gyűrűk Ura trilógia (2001–2003) egyes jeleneteit itt forgatták, svájci tájat használtak háttérként.

Mert sokszínű
Svájcról azt mondják, hogy a kulturális sokszínűség központja, amelyre bár a szomszéd országok mindegyike hat, mégis egyedülállóan svájci marad. Több, mint 600 múzeumával az ország tökéletes hely a művészet szerelmeseinek. A svájciak különösen az olyan kézműves tehetségükről ismertek, mint az óragyártás.

Tovább olvasom

Svájc


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Svájc

Nagy svájci körút

7 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Svájc

Svájc repülővel és vonattal

5 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Svájc

Nagy svájci körutazás - Egyéni körutazás autóbérléssel

5 nap / 4 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!