Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti Aeroflot járattal, moszkvai átszállással
Elhelyezés:
3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:
program szerint

Miért ez az út?

A Bajkál-tó a Föld legmélyebb tava, vize rendkívül jó minőségű és jellegzetessége, hogy 40 méterig átlátszó. A tó UNESCO világörökségi védelem alatt áll.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1 nap: Budapest - Irkutszk

Elutazás Budapestről Moszkvába Aeroflot menetrend szerinti járataival moszkvai átszállással, érkezés Irkutszkba másnap. Éjszaka a repülőn.

2 nap: Irkutszk - Lisztvjanka

Reggel érkezés Irkutszkba, „Szibéria fővárosába”. Az Angara partján fekvő 600.000 lakosú nagyvárost 1651-ben alapították. A cári birodalom idején itt volt Szibéria adminisztrációs központja, sőt Alaszkát (Orosz-Amerikát, ahogy anno nevezték) is innen kormányozták. A város számos orosz és burját kulturális emlékkel bír. Érkezés után reggeli egy kávézóban, majd rövid városnézés, igaz mesékkel a város kalandos múltjából, elhaladunk a Szibériai Földrajzi Társaság épületénél, a III. Sándor cár emlékműnél, majd a Fehér Háznál (Szibéria Kormányzói Palota), majd a Bogojavlevszkij katedrálisnál. Fotózási lehetőség a Kolcsak admirális emlékműnél és a Znamenszkij kolostornál. A cári időkből megmaradt gyönyörű, régi orosz faházak fényképezése. Utána elindulunk az Angara folyam torkolatánál épült Lisztvjankába. Ismerkedés a híres szibériai folyam vízrajzával. Ebéd egy helyi étteremben, ismerkedés bajkáli konyhával.  Elfoglaljuk a szállodai szobáinkat, ezt követően séta a tóparton, a 2.500 fős üdülőváros látnivalóinak megtekintése. Szállás és vacsora Lisztvjankában, szállodában.

3 nap: Lisztvjanka

Reggeli követően ellátogatunk a Bajkál Múzeumba, ahol megismerkedünk a tó keletkezésének történetével, illetve a bajkáli nerpával (fóka). A helyi szuvenír- és hal piacon akár szibériai féldrágaköveket is vásárolhatunk. Meglátogatjuk a Talci skanzent. A gyönyörű orosz faépületeket egy ligetes erdő rejti. A tipikus orosz paraszt házak mellett látható még vízimalom, kápolna, fatemplom, sőt még egy XVII. századi fa őrtorony is. Ebéd helyi étteremben, ismerkedés bajkáli konyhával. Gyalogos városnézés Lisztvjanka faluban. A faluból futnak ki a kiránduló- és túrahajók. A Bajkál-tavat az oroszok még ma is tengerként emlegetik, a burjátok és a mongolok pedig sokszor Dalaj-Nor, vagyis szent tenger néven. A világ legmélyebb tava, vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. A tavat és környező területet egyedi ökoszisztémájára tekintettel 1996-ban felvették a világörökségek közé. A tavat végig hegyek veszik körül. A tóban 27 sziget található, közülük a legnagyobb: Olhon-sziget. A tó vizének jellegzetessége, hogy nagyjából 40 méterig átlátszó. A vize rendkívül jó minőségű, magas az oxigéntartalma, alacsony az ásványianyag-tartalma. Vacsora egyénileg, szállás Lisztvjankában.

4 nap: Lisztvjanka - Novosnezhnaya

Utazás a Bajkál jegén légpárnás hajóval Novosznyezsnaja felé, megállással a Körös-Bajkál vasútnál. Séta a Bajkál alagútjai és a jég mentén.  Megérkezés Novosnezhnaya városába, bejelentkezés a szállodába, majd bajkáli konyha ebéd a szálloda éttermében. Pihenés. Vacsora előtt hagyományos szibériai szauna (banya). Vacsora a szálloda éttermében.

5 nap: Novosnezhnaya

Reggeli követően indulás husky parkba, kutyaszán kirándulás. Ezután átmelegszünk meleg, finom teával palacsinta kostolóval egy igazi jurtában. Visszautazunk Novosznezsnijbe. Vacsora a szállodában.

6 nap: Novosnezhnaya - Ulán Ude

Transzfer pályaudvarra, utazás Ulán-Ude-be. Itt utazhatunk a transzszibériai vasút vonalon, egy rövid szakaszon. Gyönyörködhetünk meseszép téli tájakban. érkezés követően transzfer a szállodába. Pihenés, szabadidő. Szállás Ulán-Ude-ben Burjátföld fővárosában.  Vacsora a szállodában.

7 nap: Ulán Ude

Reggeli követően utazás Ivolginszkij Dacan kolostor épületegyüttesébe, az orosz buddhizmus központjába. A buddhista egyetemeken a dacan „kar”-t jelent, ahol filozófiát és orvostudományt tanítanak. Oroszországban ez a név a buddhista kolostort jelenti. Ivolginszkij Dacant a második világháború után egy házból alakították ki, melyet egy gazdag burját család adományozott a szerzetesek részére. Az átalakítást az önkéntesek és buddhista lámák végezték. Sok év elmúltával a kis házból egy nagy komplexum lett, 8 épülettel, templomok, könyvtár és Oroszország egyetlen buddhista egyeteme, ahol filozófiát és hagyományos tibeti orvostudományt tanítanak. Ezután ebéd, ismerkedés a burját konyhával. A városnézés folytatása Ulán-Ude-ben. Szállás Ulán-Ude-ben, vacsora a szállodában.

8 nap: Ulán Ude - Irkutszk

Reggeli követően kijelentkezünk a szállodából. Transzfer pályaudvarra. Vonattal visszautazás Irkutszkba.  Az utazás során a vonat ablakából a gyönyörű orosz táj suhan el a szemünk előtt, sűrű havas erdőségek, és a végtelen tajga. Menetrend szerinti vonattal megyünk, ennek köszönhetően közvetlen kapcsolatban kerülhetünk az orosz emberekkel és kultúrával, megismerkedhetünk a helyi szokásokkal vagy pihenhetünk. Idegenvezetőnk bővebben mesél az orosz hagyományokról és orosz nyelvleckéket tart. Érkezés Irkutszkba, bejelentkezés a szállodába. Esti séta a városban. Vacsora egyénileg. Szállás Irkutszkban.

9 nap: Irkutszk - Budapest

Kijelentkezés a szállodából. Transzfer repülőtérre. Visszautazás Budapestre.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

Fakultatív programok:

Ezen programhoz nem tartozik fakultatív program.

Fontos információk:

Beutazási feltételek

Folyamatosan frissülő beutazási feltételekről ITT tájékozódhat. 

 

Várható menetrend

Légitársaság: Aeroflot

Oda út:

Budapest 09:55  Moszkva 14:40
Moszkva 17:30 Irkutszk 11:10

Haza út: 

Irkutszk 09:50 Moszkva 11.10
Moszkva 14.05 Budapest 14:55

A megadott indulási és érkezési időpont helyi idő szerint értendő. A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

 

Vízum 

Magyar állampolgároknak Oroszországba történő utazáshoz vízum szükséges. 

Mi szükséges az vízumhoz?
- Az eredeti útlevél. Az útlevél érvényességének 6 hónappal meg kell haladnia a hazaút dátumát. Új útlevél készíttetése szükséges, amennyiben szakadt oldal van az útlevélben, főleg a fényképes lapnál.

- 1 db fél évnél nem régebbi színes igazolványkép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű (a vállak is szembe legyenek), kizárólag fehér hátterű.

- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP) a teljes kint tartózkodás idejére.

További tájékoztatással kapcsolatban forduljanak kollégáinkhoz.

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

A körutazás idegenvezetője

György Péter

other_227_37184_1000ut-idegenvezetok-gyorgy-peter.jpg

Szegeden születtem 1982-ben. Itt végeztem tanulmányaimat angol-orosz-történelem szakon, ahol rengeteg utazásra nyílt lehetőségem a nemzetközi diák szervezetek és az egyetem kapcsolatai által. Alkalmam nyílt egy-egy szemesztert Észtországban és Oroszországban tanulni, majd az abszolutórium megszerzését követően az utolsó szakdolgozatomat már Jerevánban írtam meg, ahol egy évet önkéntesként szolgáltam (European Voluntary Service). Az utazás mindig szerves része volt az életemnek, ezért a külkereskedői pályámba szívesen iktattam be egy moszkvai mesterképzést, ahol szinte helyi egyetemistaként ismerhettem meg a nagy Oroszországot. A társas utak idegenvezetése mostanra az egyik fő tevékenységemmé vált, így azzal kereshetem a kenyeremet, amit igazán szeretek csinálni. Nagyon élvezem ismételten felfedezni a már sokszor látott helyszíneket, és nagy örömömre szolgál új, naprakész információkkal ellátni az utastársaimat. Az egyik legjobb dolog egy ilyen utazásban az, hogy az élmények súlya alatt rengeteg barátság születik, és az út végére a csoportból csapat válik.

A Bajkál-tó téli csendjeKedves Érdeklődő!  Tájékoztatjuk Önt arról, hogy ez az utazás jelenleg nem szerepel a kínálatunkban. Kérjük, kattintson az „értesítés kérés” gombra, és amint a program újra elérhető lesz, jelezzük azt Önnek.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet Aeroflot járattal, feladott poggyásszal
 • a szállást 3-4*-os szállodákban
 • a szükséges transzfereket
 • az étkezést program szerint
 • a vonatjegyeket
 • a megadott programokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a vízumdíjat
  21.000 Ft
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár lekérésre
 • BBP utasbiztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Hasonló utazások


Garantált indulás!
Oroszország

Az orosz cárok fővárosai (Szentpétervár - Moszkva)

9 nap / 8 éj
2024.07.03
összesen 1 időpontban
635 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Portugália

Bortúra Portoban és a Douro-völgyében

6 nap / 5 éj
2024.10.18
összesen 1 időpontban
698 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Nagy Britannia

Misztikus skót kastélyok és az eredeti whisky nyomában

8 nap / 7 éj
2024.06.26
összesen 4 időpontban
833 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Izland

Csillagtúra Izlandon Helsinkivel fűszerezve

7 nap / 6 éj
2024.07.12
összesen 3 időpontban
685 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
India

Indus-völgyi kolostoroktól, Kőrösi Csoma Sándor szobájáig

14 nap / 12 éj
2024.07.08
összesen 1 időpontban
1 195 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!