Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti repülőjárattal
Elhelyezés:
Helyi besorolás szerinti 4*-os szállodában
Ellátás:
reggeli

Miért ez az út?

Vannak városok, amiket feltétlen látni kell és érdemes újra visszatérni, mert mindig találunk még felfedeznivalót. Róma is közéjük tartozik, hisz nem hiába szól az ismert mondás: „Minden út Rómába vezet”. Az „örök város” felbecsülhetetlen kincsek tárháza a mai napig, mindenki szeretné látni a világkultúra központját, templomait és történelmi épületeit, amelyeket a legnagyobb művészek festményei és szobrai díszítenek.

Róma hajdan egy fél világot uraló birodalom fővárosa volt, ma pedig középpontja mindennek, ami olasz. Történelem, szépség, gazdagság, elegancia, márkás üzletek, finom ételek, fantáziadús fagylaltok, helyben pörkölt kávéból készült eszpresszók, korok és népek keveredése jellemzi a várost.

Róma, az örök város. Róma, a kultúra fővárosa, a művészetek fellegvára, a kereszténység szent helye, maga „az örök szerelem”. Arra a kérdésre, vajon mi kelti azt a hatást, amely lenyűgözi az utazót, valahányszor csak erre a földre lép, vagy mitől lehet az alapítása után több mint 2500 évvel is lüktető, üde és élhető ez a város, a választ szeretnénk, ha idegenvezetőnk segítségével találnák meg mindazok, akik római útjukon igénybe veszik a közreműködésünket!

Garantált indulás

Garantált Indulás: 2024. Szeptember 18!

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport: maximum 20 fő!

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Kulturális látnivalók

Kulturális látnivalók

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest - Róma

Indulás Budapestről Róma irányába. Érkezés után közösen buszos városnézésre indulunk, ahol átfogó képet kapunk az „örök város”-ról. Az olasz fővárosról, mely nem csak Olaszország, hanem a földrész szellemi és művészeti központja is egyben.
Panorámás városnézés során láthatjuk Róma dombjait, a legfontosabb épületeit és tereit. A program végeztével, elfoglaljuk szállásunkat. Éjszaka Rómában (3 éj).

 

2. nap: Ókori és Barokk Róma

A reggelit követően fakultatívan az ókori és barokk Róma felfedezésére indulunk. Ókori Róma: Olyan nevezetességeket láthatunk ez idő alatt (kívülről), mint a Forum Romanum, Palatinus domb vagy a méltán híres Colosseum.

A nap második felében barokk Róma program keretében (kívülről) megismerkedünk a következő helyszínekkel: Spanyol-lépcső, Caffè Greco (Italia első kávéháza), Trevi-kút, Galleria Alberto Sordi (zárt bevásárlóudvar, amelyet 2000-ben nyitottak meg), Colonna tér, Marcus Aurelius diadaloszlopa-, Parlament, Minisztertanács épülete, Hadrianus császár temploma, Pantheon és a Navona-tér.


Ezen a napon útba ejtjük az olasz Lourdest (Madonna megjelenésének helyszíne) és a 150 féle fagyit kínáló cukrászdát is megtekinthetjük, nyitvatartástól függően.

3. nap: Vatikán a Sixtus-kápolnával - Szent Péter Bazilika és tér

Fakultatívan a Vatikánt és a Szent Péter bazilikát tekintjük meg. Azt hiszem, ezeket a helyszíneket nem kell külön bemutatnunk, amikor az ember Rómára gondol. Mégis talán érdemes megjegyezni, hogy a Vatikáni Múzeumok a világ egyik leggazdagabb és legnagyobb műgyűjteményével rendelkeznek. Ez a séta szinte kihagyhatatlan mindazok számára akik eljutnak az Örök Városba. Gyönyörködhetnek a Szt. Péter tér lenyűgöző épületegyüttesében és a Bazilika számtalan emlékében, amelyek közé a közelmúltban bekerült II. János Pál pápa síremléke is. A Vatikáni Múzeumban láthatják a Sixtus-kápolnát Michelangelo freskójával.


A Szent Péter Bazilika ma is működő keresztény templom, ezért a Vatikán fenntartja a jogot, hogy a szentély látogatását korlátozza, ezért a program során előreláthatólag csak kívülről tudjuk megtekinteni!

4. nap: Angyalvár és a Nagy Bazilikák; Róma - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Végül és nem utolsó sorban fakultatívan az Angyalvárat és a hozzá tartozó hidat tekintjük meg. Az évszázadokon át formálódó látványosság rengeteg változáson ment keresztül az idők során. Ma múzeumként üzemel, melyet mi is megcsodálhatunk!


Utunkat a nagy bazilikákkal zárjuk. A Santa Maria Maggiore Bazilika és a San Pietro in Vincoli örök emlék lesz mindannyiunk számára. Nap végén elindulunk közösen a repülőtérre, majd hazaindulás Budapestre menetrend szerinti járattal.


A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Fakultatív programok:

 • Ókori és Barokk Róma: 25.000 Ft
  Az ár tartalmazza: a magyar nyelvű idegenvezetést, valamint a közlekedési eszközök használatához szükséges jegyeket 

 • Vatikán a Sixtus-kápolnával: 40.000 Ft
  Az ár tartalmazza: Vatikán és Sixtus-káplna belépőjegyet és a magyar nyelvű idegenvezetést, valamint a közlekedési eszközök használatához szükséges jegyeket 

 • Angyalvár és a Nagy Bazilikák: 30.000 Ft
  Az ár tartalmazza: Angyalvár belépőjegyet és a magyar nyelvű idegenvezetést, valamint a közlekedési eszközök használatához szükséges jegyeket 

A programok minimum 15 fő részvétele esetén indulnak. 
A látványosságok megtekintése gyalogosan és tömegközlekedéssel történik.  

Fontos információk:

Várható menetrend

Légitársaság: Wizzair

Oda út: 

Budapest – Róma Fiumicino         07:25-09:15        W6 2339     Kb. 1ó 55p

Haza út:

Róma Fiumicino – Budapest          21:35-23:20       W6 2342    kb. 1ó 45p

 

A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.


Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Tapasztalataink alapján a Wizzair  légitársaság a menetrend meghirdetése után, akár több alkalommal is változtatásokat jelent be. A weboldalunkon igyekszünk a menetrend változásokat követni. Megkérjük, hogy az indulás előtti tájékoztatóban szereplő menetrendet vegyék véglegesnek, amennyiben transzfer vagy egyéb szolgáltatás foglalása okán tájékozódna a járatáról. 

Az utazáshoz a repülőjegyet a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, 20 kg-os, 26 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A Wizz Air szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a Wizz Air véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Forrás/ további információ: ITT

 

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti. Ilyenkor az utast egyágyas szobában tudjuk elhelyezni az egyágyas felár megfizetésével. 
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Ismerje meg Rómát! 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.09.18 - 2024.09.21
4 nap / 3 éj
340 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, elsőbbségi beszállással, 
  2 db fedélzetre felvihető poggyásszal:
  1 db 40x30x20 cm és 1 db 10 kg-os 55x40x23 cm
  (melynek értéke:
  kb. 100.000 Ft - változhat)
 • a szállást  minőségi, 4*-os  központi helyen fekvő szállodákban
 • a reggelis ellátást
 • az autóbuszos városnézést
 • a szükséges transzfereket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  7,5 Euro / fő / éj

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  80.000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Toszkán élmények

Akinek van érzeke a történelemhez, a kultúrához, a gasztronómiához, vagy csak egyszerűen az élethez, az ezen az úton szinte tobzódott az élményekben. 

Elolvasom ››

Toszkán gasztró élmények

Amint buszunkkal átbillentünk az Appeninek gerincén, már a napfényes Toszkána fogadott minket.

Elolvasom ››

Útinapló: Puglia, Olaszország

Kollégánk útinaplója Pugliai utazásáról.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Olaszország

Gasztroélmények Szicíliában

5 nap / 4 éj
2024.10.02
összesen 1 időpontban
607 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Olaszország

Hedonista Puglia

5 nap / 4 éj
2024.10.16
összesen 1 időpontban
560 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Grúzia

Grúzia, a Kaukázus szíve

nap / éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
 
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Franciaország

Champagne a pezsgő és kultúra hazája

5 nap / 4 éj
2024.09.12
összesen 1 időpontban
542 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Nagy Britannia

Misztikus skót kastélyok és az eredeti whisky nyomában

8 nap / 7 éj
2024.07.17
összesen 3 időpontban
832 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!