Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
közvetlen menetrendszerinti repülőjárattal
Elhelyezés:
3*-os szállodában
Ellátás:
félpanzió

Miért ez az út?

Bátran kijelenthetjük, hogy Olaszország hallatán a legtöbb ember először a hasára gondol. A szemünk előtt pizzák, spagettik, fagylaltok, sonkák, felvágottak, gazdag levesek, halételek, fűszerek, kávékülönlegességek és borok íze és illata kavarog! Az olasz gasztronómia és vendéglátás rendkívül sokszínű, összetett, és változatos, melynek eredete egészen a Római Birodalom koráig nyúlik vissza. Emilia Romagna tartományban különösen nagy hangsúlyt kapnak az ételek, hiszen innen származik az eredetvédett, világhírű parmezán (Parmeggiano Reggio), a pármai sonka, a mondenai balzsamecet vagy éppen a culatello szalámi.

Emellett kulturális és történelmi emlékekben is gazdag, hiszen 50 pompás kastély, UNESCO világörökségi helyszínek, aprólékosan készített mozaikdíszek és fenséges templomok tucatjai található a régióban.

1. Ellátogatunk San Marinoba, a világ egyik legkisebb államába. 

2. Részt veszünk egy családi hangulatú főzőkurzuson Monica és Barbara segítségével, akik bolognai nagymamájuktól lesték el a házias recepteket. 

3. A kulináris élvezeteket gazdag történelmi és kulturális látnivalókkal egészítjük ki. 

Kis létszámú csoport

Kislétszámú csoport, max. 18 fő

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

UNESCO világörökségi helyszínek

A városlátogatás alatt több világörökségi helyszínt is érintünk.

Több országot érintő program

Szabadon lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Rimini - San Marino – Santarcangelo (főzőtanfolyam) - Riccione

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Riminibe, ahonnan busszal a világ legrégebbi, ma is működő köztársaságába indulunk. Hihetetlen, de igaz: San Marino már 301 óta köztársaság! A Vatikánhoz hasonlóan egy enklávé, vagyis az egész állam egy másik ország területén belül van, hiszen körülöleli Olaszország. Az éttermeknek és boltoknak köszönhetően a középkor hangulata a mai, nyüzsgő életérzéssel keveredik. A városközpontot meghatározza a szikla tetejére épített vár, illetve annak fallal és tornyokkal csipkézett látványa.

Miután magunkba szívtuk a város hangulatát, továbbindulunk Santarcangeloba. Az enyhén lejtős domboldalon álló, hagyományos középkori erődfalu eredeti szerkezete a mai napig látható. Érdekessége, hogy puha tufa kőzetébe egy 160 barlangból, alagutakból és galériákból álló földalatti várost is kialakítottak, mely titokzatos történeteket mesél el nekünk. Miután telítődtünk a kultúrával, a testi élvezeteknek is hódolunk.

Monica és Barbara lesznek a vendéglátóink, akik a főzés szeretetét bolognai nagymamájuktól lesték el. Nagymamájuk minden reggel 6-kor szokás szerint felvette a kötényét, és feltett két nagy fazekat a tűzre: az egyikben bolognai ragu, a másikban pedig húsleves rotyogott. Segítségükkel megtanulhatjuk a tökéletes „sfoglia” (vajas leveles tészta) elkészítését egy fából készült „mattarello” (sodrófa) segítségével, majd közösen elkészítjük a friss „tagliatelle”-t (hosszú, lapos szalag formájúra vágott tészta). Finom borokkal párosítva el is fogyasztjuk a helyi finomságokat. Teli hassal csak vegyünk egy nagy levegőt, és élvezzük, hogy megérkeztünk Olaszországba! A szállás elfoglalása Riccione-ban (4 éj).

2. nap: Parmezán – Ferrari - balzsamecet

Az olasz konyhaművészet elmaradhatatlan kelléke a parmezán. Az egyik legrégebbi sajt Európában, már a 13-14. században is nagy népszerűségnek örvendett, még Boccaccio is említi híres művében, a Dekameronban. Eredetvédett termék, csak a helyi tehenek tejéből készülhet, a titka pedig a hosszú érlelésben rejlik. Minimum 18 hónapig, de akár 2-3 évig is érlelhetik, kocsikerék méretű korongok formájában. Egy helyi sajtfarmon különböző érettségi fokú parmezánokat kóstolunk, majd továbbindulunk a Ferrari hazájába, Maranelloba, ahol még a járda is piros. A Ferrari múzeumban lenyűgöző természetességgel fér el egymás mellett a régi és a legújabb technológia. Jól megfigyelhető, hogy mennyit változott a motorsportok világa az elmúlt évtizedekben, de úgyanúgy érdekes a látogatók számára az Enzo Ferrari emlékek vagy a Formula 1-es relikviák.

Délután ismét a helyi ízek felé fordulunk. Az igazi, klasszikus balzsamecet csak kis mennyiségekben készül, ennek megfelelően az ára is szinte csillagászati. Ha az üvegen szerepel a DOP vagy PDO oltalmat jelző védjegy, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az Reggio Emiliában készült. A fahordókban, akár 12 évig érlelt, szőlő alapú, sűrű folyadék kiváló ízesítője az ételeknek, amiből több félét meg is kóstolhatunk.

Este visszatérünk a szállásunkra és megvacsorázunk.

3. nap: Bologna: a kövér, a tudós és a vörös

Bologna Európa legrégebbi egyetemi városa, ahol többek között a híres író, Umberto Eco is tanított, emellett Rossini, A sevillai borbély szerzője is itt alkotott. A város Emilia Romagna tartomány székhelye, és mindhárom beceneve jól jelöli fontosságát az olasz kultúrában. „A kövér”, hiszen Olaszország kulináris központja, „A tudós”, mert lakosságának mintegy negyede diák és „A vörös”, ami nemcsak téglaépületeire, hanem politikai beállítottságára is utal.

A 12. századtól kezdődően épült árkádos épületek 62 kilométer hosszan szövik át a várost. Alakzatuk változatos, attól függően, hogy melyik korban épültek és mire használták őket. Az árkádok a bolognai identitás kifejező eszközei, melyek 2021-ben a Világörökség részei lettek. Nem csak Pisaban láthatunk ferde tornyot, hanem Bolognaban is: sőt, rögtön kettőt! A 12. századból származó Asinelli-torony 1,5 méternyire, míg „testvére”, Garisenda 3,22 méternyire tér el a függőlegestől. A bátrabbak 498 lépcsőfok leküzdése után gyönyörködhetnek a fantasztikus panorámában.

A városnézést követően szabadidő, melynek során egyénileg is megismerkedhetünk a kulináris élvezetekkel. Innen származik a híres mortadella felvágott és a bolognai ragu is, amit sohasem spagettivel, hanem tagliatelle tésztával tálalnak. Az éttermek, bárok és kávézók mindig csordultig vannak emberekkel, az óváros piacának környéke (Mercato di Mezzo, Via Pescherie Vecchie, via Rizzoli) pedig ínyenceknek kihagyhatatlan program!

Délután Faenza környékén megállunk egy családi pincészetben, amely a hagyományos és a modern borkészítési módszereket ötvözi. A pincelátogatást követően 3 soros borkóstoláson veszünk részt, majd visszatérünk a szállásunkra, vacsora.

4. nap: Ravenna: mozaikok és olíva olaj - Brisighella

Ravenna nem csak a Nyugat-Római birodalom végén, hanem a gótok uralkodása alatt és a bizánci uralom idején is főváros volt, így ezekből az időkből (402-751 között) számtalan építészeti örökség maradt fenn, ezek közül nyolc (!) műemléke az UNESCO Világörökség része. Két dolog kapcsolódik szorosan a városhoz: a színes és mozgalmas bizánci mozaikok és a híres költő, Dante Alighieri, aki élete utolsó éveit Ravennában töltötte és akit itt is temettek el. A Basilica di San Vitale és a Galla Placida mauzóleum mozaikjait közelebbről is megcsodálhatjuk. Az aprólékos részletek, a ruhák és ékszerek gazdagsága, és a díszítő elemek minősége mind-mind a bizánci udvar pompájára utalnak. A beszűrődő fény a márványfelületeken és a mozaikokon rendkívül szuggesztív hatású, a kupolában látható csillagos égbolt pedig számos művésznek adott ihletet.

Rövid szabadidőt követően a dombok között megbújó Brisighellába indulunk, amelyet a legszebb olasz falvak között tartanak számon. Már messziről kiemelkedik a tájból a "Santuario della Beata Vergine del Monticino" zarándoktemplom, a "Rocca Manfrediana di Brisighella" középkori vár és az Óratorony, mely három különböző magaslaton épült. A környék híres a barlangokban érlelt pecorino sajtról, a fekete szarvasgombáról és az itt termelt, magas minőségű olíva olajról, melyet mi is megkóstolunk. Este visszatérünk a hotelbe, vacsora.

5. nap: Rimini - Budapest

Rimini Olaszország egyik legvonzóbb tengerparti üdülőtelepülése, de a történelmi látnivalói is igen izgalmasak, mivel már az ókorban a Római Birodalom egyik legjelentősebb városa volt (Ariminum) és a dicsőséges múlt öröksége mai napig láthatók. Az óvárosában álló Augustus diadalív az egyik legjobb állapotban fennmaradt diadalív Észak-Itáliában, de a Mareccia folyón átívelő Tiberius-híd is tökéletes állapotban van. A városnézés után marad még egy kis időnk vásárolgatni, majd elrepülünk Budapestre.

 

UNESCO világörökségi helyszínek:
 • Bologna - árkádok
 • Ravenna - ókeresztény és bizánci műemlékek

Fontos információk:

Várható menetrend (változhat) 

Ryanair

Oda: Budapest - Rimini         09:55-11:25

Vissza: Rimini - Budapest     16:00-17:25


Repülőjegy - utazás Ryanair/WizzAir járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a Ryanair vagy a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A repülőjegy standard ülőhelyfoglalást tartalmaz, így az együtt utazók egymás mellett ülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Ismerje meg Emilia-Romagnat és San Marinot!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.10.09 - 2023.10.13
5 nap / 4 éj
495 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a Ryanair repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, elsőbbségi beszállással, 
  2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db 40x20x25 cm és
  1 db 10 kg-os 55x40x20 cm
  (melynek értéke: kb. 80 000 Ft - változhat)
 • a szállást 3*-os szállodákban
 • a reggelit 
 • 3 alkalommal vacsorát a szállodában,
  1 alkalommal vacsorát étteremben
 • a főzőtanfolyamot
 • a kóstolókat (bor, balzsamecet, sajt, olívaolaj)
 • a megadott programokat
 • a Ferrari Múzeum belépőt
 • az autóbusz közlekedést
  (helyi buszokkal)
 • a helyi idegenvezetőt
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  10 EUR
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 12,5 EUR/fő
 • a borravalót
  (helyszínen fizetendő)
  10 EUR/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
EGYÉB KÖLTSÉGEK
 • Feladható poggyász kérhető
  (20 kg-os)
  kb. 25 000 Ft / db
 • Egyágyas felár
  30 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 640 Ft/fő/nap
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Ismerje meg Emilia-Romagnat és San Marinot!

Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Olaszország

Hedonista Puglia

5 nap / 4 éj
2023.10.04
összesen 1 időpontban
526 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Olaszország

Szicília: Körutazás a napfény szigetén

8 nap / 7 éj
2023.06.19
összesen 2 időpontban
639 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Magyarország

Feltöltődés az Őrségben

3 nap / 2 éj
2023.10.06
összesen 1 időpontban
115 000 Ft/fő
Törökország

Anatólia örök városai és a Fekete-tenger

5 nap / 4 éj
2023.08.22
összesen 1 időpontban
402 000 Ft/fő
Maldív-szigetek

Hard Rock Hotel Maldives 5*

10 nap / 7 éj
2023.06.28
összesen 3 időpontban
1 900 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!