Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Németország a magyar utazók számára nem elsődlegesen keresett kirándulási úti cél, pedig az ország a világ egyik leggazdagabb történelmi és kulturális látnivalóival rendelkezik. Németországi utazásunk során 4 UNESCO világörökségi helyszínt is érintünk.

Amikor nyaraláson gondolkodunk, akkor Németország kevésbé jut az eszünkbe, pedig két, teljesen különböző tenger is mossa partjait. Észak-nyugaton az Északi-tenger, észak-keleten pedig a Balti-tenger, melyek teljesen különbözőek. A keleti rész zömmel sziklásabb és a zöld táj az uralkodó, míg a nyugati parton hosszú, fehér homokos tengerpartokat találunk, akár több kilométer hosszan. Ami szembetűnő, hogy itt élénkebbek a színek, és fűvel ritkásan benőtt homokdűnék tarkítják a partot. A strandok meghatározó látványa a strandkosár, egy XIX. századi találmány, amely egy rostocki kosárfonó műhelyből indult el a népszerűség útján, s terjedt el az angol és francia üdülőhelyeken is.

Van valami tagadhatatlanul művészi abban, ahogy Németország díszlete kibontakozik; északon dűnékkel szegélyezett partjai; az ország belsejének hangulatos erdői, romantikus folyóvölgyei és hatalmas szőlőültetvényei; meg persze az Alpok, amelyet a gleccserek és a természeti erők az évmilliók során a sziklákba véstek. 

A városokban megérint a történelem, ahol a favázas, muskátliktól pompázó házak fölé kastély magasodik és a vöröstéglás épületek a középkorba repítenek vissza. A nagy városok – beleértve Berlint, Münchent és Hamburgot – pezsgő kulturális központok, ahol remekül keveredik a modern világ és a múlt.

Tudta, hogy Németországban több mint 20 000 kastély van? Itt találhatók a világ leghíresebb kastélyai. Többek között a Neuschwanstein-kastély és az Eltz-kastély, de sok mást is érdemes megnézni. Sokak szerint a Neuschwanstein-kastélyról mintázták a Disney-kastélyt. Ez Németország egyik legnagyobb kastélya, és nehéz megmondani, mi a szebb: a kastély vagy a környező táj. Egy domb tetején áll, nem messze az osztrák határtól és a tornyosuló Tiroli Alpoktól.

Németországi körutazásunk során felkeressük Lübecket, amelyet a Balti-tenger Velencéjének is neveznek. Stralsund óvárosa gyönyörűen megőrzött téglagótikus építészetével és Észak-Németország egyik legnagyobb piacterével kápráztatja el a látogatókat. Bréma nevét hallva egyből a brémai muzsikusok jutnak eszünkbe, de a világörökségi város bőven kínál érdekes látnivalót, például a városháza épületét a legszebbek között tartják számon Németországban. A hamburgi Speicherstadt és Kontorhaus negyedek pedig különleges szépségük miatt kerültek fel a világörökségi listára.

Hamar rájövünk, hogy a gasztronómiai kínálat sokkal több, mint kolbász, perec, vagy éppen káposzta  csülökkel habos sör kíséretében. A kliséken túl bőséges, regionális és szezonális kínálat várja az éhes utazót. Tavasszal fehér spárgával, nyáron rókagombával, ősszel vadakkal kényeztethetjük ízlelő bimbóinkat, ráadásul a híres sörök mellett világszínvonalú borokat, legfőképpen rizlinget találhatunk.

Mindenkinek (különösen a sörrajongóknak) legalább egyszer élete során részt kell vennie az Oktoberfesten, és részt kell vennie az egymást követő „Maßkrüge” ledöntésében, a ledérnadrágos „Oompah Bands” hangjai mellett, miközben „wurst”-t lakmároznak.

Bajorország fővárosa, München, az Alpok lábánál található, jellegzetes díszes építészetével, gyönyörű parkjaival, világszínvonalú múzeumaival, közeli kastélyaival és védjegyévé vált „sörkertjeivel” egész évben, és nem csak. az Oktoberfest idején. Egy bájos város, amely tele van királyi múltjának maradványaival (leginkább a „Marienplatz” környékén); Mivel se nem nagy, se nem kicsi – éppen megfelelő méretű – rengeteg látnivalót kínál egy viszonylag kis területen. München sörkerteinek egész kultúrája nagyban hozzájárul a barátságos jellegéhez. Kevés ország gyakorolt akkora hatást a világra, mint Németország, amely a Hanza Szövetséget, a reformációt és igen, Hitlert és a holokausztot, de a nyomdát, az autót, az aszpirint és az MP3-technológiát is átadta nekünk. Itt született Luther Márton, Albert Einstein és Karl Marx, Goethe, Beethoven, a Grimm testvérek és más hírességek, akik nyomot hagytak az emberiség történelmében.

Tartson velünk és ismerjük meg együtt Németország változatos tájait!

Tovább olvasom

Németország


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Németország

Észak-Németország: Hanza-városok a két tenger partján

8 nap / 7 éj
2024.07.31
összesen 1 időpontban
740 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Németország

Észak-Németország - Egyéni körutazás

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Németország

Hétvége Berlinben

4 nap / 3 éj
Komplett egyéni utazás szabadon választható dátumban
 
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!