Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Montenegró a Balkán-félsziget nyugati részén található, az Adriai-tenger partján. A legszebb látnivalói közé tartozik a türkizkék tenger, a gyönyörű hegyvidéki táj, az óvárosok és a történelmi helyszínek.

Az ország fővárosa, Podgorica, kiváló kiindulópont a felfedezéshez. A városban található a középkori romok, múzeumok és a Millennium híd, amely Montenegró egyik ikonikus épülete.

A tengerparti városok közül az egyik legismertebb Budva, ahol a középkori óváros és a tengerparti sétány ad otthont rengeteg étteremnek és bárnak. A szomszédos Sveti Stefan szigete is gyönyörű, az épületek festői kis szigetre telepedtek le.

Montenegróban érdemes kipróbálni a hagyományos konyhát, ahol az ízek és az alapanyagok a mediterrán és a balkáni kultúrák keverednek. A helyi specialitások közé tartozik a húsgombóc (ćevapi) és a túrófánk (priganice).

Ha szeretne kikapcsolódni a természetben, látogasson el a Durmitor Nemzeti Parkba, ahol a hegyek, a folyók és a tavak egyszerűen lélegzetelállítóak. Az országban sok lehetőség van túrázásra, hegymászásra és más szabadtéri tevékenységekre is.

 

Tovább olvasom

Montenegro


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Montenegro

Montenegró, a Dél-Adria és a Dinaridák ajándéka

8 nap / 7 éj
2024.06.04
összesen 2 időpontban
430 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!