Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Ha európai utazásról van szó, a kontinens végtelen számú listát kínál a kötelező úti célokról. Mindössze 80 kilométerre Olaszországtól délre, a Földközi-tenger szívében fekszik egy rejtett gyöngyszem, amely felfedezésre vár. Lehet, hogy Málta egy kis szigetcsoport, de ha a felszín alá kapar, gazdag történelmet és élénk kultúrát fedez fel, amely régóta Európa legjobban őrzött titka. Még mindig nem tudja, hogy hová utazzon ezen a nyáron? Induljon el ebbe a varázslatos szigetországba, és tapasztalja meg magával ragadó vonzerejét. Íme néhány ok, amiért érdemes Máltára látogatnia.

Nyaraláskor nincs is jobb annál, mint megérkezni a célállomásra, és felfedezni, hogy minden könnyen elérhető. Málta Európa, Afrika és a Közel-Kelet találkozásánál található, jó összeköttetéssel rendelkezik a kontinens nagyvárosaival, így könnyen megközelíthető légi úton. Máltát azonban nem csak rendkívül könnyű meglátogatni, ha megérkezik, könnyen elérheti Málta legjobb helyeit. A jól fejlett tömegközlekedési rendszernek, taxiknak és autókölcsönzésnek köszönhetően könnyedén, saját tempójában fedezheti fel a sziget kincseit.

Ez a kis szigetország több ezer éve létezik, így nem meglepő, hogy tele van ősi helyszínekkel és építészeti csodákkal. Málta egyik legnépszerűbb látnivalója az UNESCO-listás főváros, Valletta. Ez a város egy élő múzeum a barokk palotákkal és a nagyszerű katedrálisokkal. Egy másik hely, amelyet ne hagyjon ki, ha máltai utazást tervez, az Mdina ősi városa, amelyet "Csendes városként" ismernek. Lépjen vissza az időben, sétáljon végig a szűk macskaköves utcákon, és ne felejtsen el megállni, hogy megcsodálja a gyönyörű középkori építészetet.

A sziget ősi történelme azt jelenti, hogy biztosan nem lesz hiány látnivalókban Máltán. Ez a sziget ad otthont a világ legrégebbi szabadon álló építményeinek, amelyeket minden korosztály számára kötelező látni. Az olyan őskori templomok, mint a Ħaġar Qim és a Mnajdra, a látogatókat a sziget ősi múltjába szállítják, és bepillantást nyújtanak a neolitikum korába. Csodálkozzon el őseink találékonyságán, miközben bejárja ezeket a figyelemre méltó tereptárgyakat, amelyeket az UNESCO Világörökség részeként ismernek el, és szívja magába Málta gazdag kulturális jelentőségét.

Málta a lenyűgöző városok és gyönyörű strandok mellett, a valóságban a természeti tájak elképesztő változatosságával is büszkélkedhet. Ha ide tervezi utazását, a drámai szikláktól és a félreeső öblöktől az azúrkék vizekig és a festői vidékig mindent felfedezhet. A természet szerelmesei örülni fognak, mivel a sziget minden szeglete tele van érdekes látnivalókkal.

Az egyik leghíresebb természeti látványosság a lenyűgöző Azure Window volt, egy természetes kőhíd, amely egykor egészen összeomlásáig vonzotta a tömeget. De még mindig sok festői tengerparti helyet lehet felfedezni. Hajózzon el a lenyűgöző Blue Grottoba és ismerje meg a csodás barlangot sznorkelezés vagy búvárkodás közben.

Stratégiai elhelyezkedésének köszönhetően Málta kulináris színtere a mediterrán ízeknek, amelyet változatos történelme befolyásolt. A hagyományos máltai ételek a nyúlpörkölt (fenek), a ropogós pastizzi péksütemények és a kiadós halászlé. A tenger gyümölcsei is nagyon fontosak, és gyakran megtalálhatók az étlapokon más, helyi alapanyagokból készült finom ételek mellett, melyeket egy pohár hűtött regionális bor kísér.

Van valami a szigeti lelkekben, ami ellenállhatatlanul elbűvölővé teszi őket. A helyiek mélységesen büszkék a szigetükre, és szívesen megosztják kultúrájukat és hagyományaikat a látogatókkal. Ha máltai utazást tervez, attól a pillanattól kezdve, hogy a sziget földjére lép, mosolyogva és meleg fogadtatásban részesül. Ez az őszinte barátságosság különleges hangulatot kölcsönöz az utazási élménynek, és ha a laza mediterrán hangulattal és a végtelen napsütéssel keveredik, lehetetlen, hogy utazás közben ne érezze magát nyugodtnak. Tehát ha azon gondolkodik, „Miért menjen Máltára?”, a meleg, szigeti vendégszeretet önmagában is ok arra, hogy elmenjen.

 

Tovább olvasom

Utolsó frissítés dátuma: 2022.10.15.

A 12 évnél idősebb személyek a Málta által előírt kritériumoknak megfelelő EU COVID igazolvánnyal további korlátozás nélkül, vagyis a karantén elrendelése nélkül beléphetnek az országba.

Málta csak a Pfizer-BioNtech, Moderna, Oxford-AstraZeneca (az Indiában gyártott kiszerelés kivételével), és a Johnson & Johnson oltásokat fogadja el. A teljes körű oltottság után 14 napnak el kell telnie a beutazás napjáig. Egyéb oltások, a betegségen történő átesés, PCR és egyéb tesztek szereplése az EU COVID igazolványon nem érvényesek.

Azon személyek akik egészségügyi okból nem kaphatnak oltást és erről angol nyelvű igazolással rendelkeznek, valamint a 5-12 év közti felnőtt kísérővel érkező gyermekek 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatásával léphetnek be az országba.
0-5 év közti gyermekek korlátozás nélkül beléphetnek a felnőttkísérő társaságában.

Forrás

Tovább olvasom

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!