Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Görögország utazási tudnivalók

Ha Görögországba utazol, akkor nagyon szerencsés vagy, mert az ország történelme és kultúrája egyszerűen lélegzetelállító. Az ételek, a tengerparti városok és a kék tenger valódi élményt nyújtanak minden látogatónak.

Az első lépés az utazás előkészítése, beleértve az utazási dokumentumok (útlevél, vízum stb.) ellenőrzését és a szállás foglalását. Ha autóval utazol, ellenőrizd az autód biztosítását és a vezetési szabályokat, amelyek eltérhetnek az otthoniaktól.

Görögországban rengeteg látnivaló van, kezdve az ókori Athéntól és a Partenónról, a Santorini és Mykonos nevű szigetek kék tengerének és fehér házainak szépségéig. A görög gasztronómia is kihagyhatatlan, a gyros és a tzatziki valódi különlegesség, de érdemes megkóstolni a friss tengeri herkentyűket, a görög sajtokat és az olajbogyókat is.

Ha tengerparti nyaralásra vágysz, akkor Görögország rengeteg lehetőséget kínál. A Kréta és a Zakynthos nevű szigetek különösen népszerűek a homokos tengerpartjaik miatt, de találsz számos más lehetőséget is az északi és déli partokon is.

Az időjárásra mindig érdemes odafigyelni, mivel nyáron nagyon forró lehet a hőség, ezért fontos, hogy viselj könnyű, laza ruhákat és védőkrémet használj. A tavasz és az ősz a legjobb időszak az aktív turizmusra, mint például a hegymászásra, a kerékpározásra és a túrázásra.

Összességében, ha Görögországba utazol, akkor készülj fel a fantasztikus kulturális és természeti élményekre, valamint a finom ételekre és a napsütésre. Élvezd az utazást, és vigyél magaddal egy kis részletet Görögországból otthonodba is.

 

Tovább olvasom

Görögország felfüggesztette a koronavírus terjedését megakadályozó intézkedések nagy részét. Megszűnt az oltási, gyógyultsági és teszt igazolások bemutatási kötelezettsége az országba történő belépésnél. Maszkviselési kötelezettség már csak a tömegközlekedési eszközökön és az egészségügyi intézményekben van. 

Tovább olvasom

Az európai kultúra bölcsőjeként is emlegetett ország rendkívül népszerű, nem csak a körutazások tekintetében, hanem az üdülni, pihenni vágyók számára is igazi paradicsom. Indokolja ezt a rengeteg ókori emlék, a változatos szigetvilága, tagolt partjai, és a kék minden árnyalatában pompázó, mindig gyönyörű tenger.

Az idelátogatókat ugyanúgy elvarázsolja a helyiek hatalmas vendégszeretete, pozitív, nyugodt hozzáállása, mint a népszerű görög konyha. A változatos gasztronómia, a hagyományok és a gazdag kultúrájú környezet garantáltan feledhetetlenné teszi ezeket az utakat, és teljes mértékben kikapcsolódhatunk, feledve a minden napos gondokat. 

Főváros: Athén

Hivatalos nyelv: görög

Pénznem: euró (EUR)

Időzóna: Kelet-európai időzóna (EET), UTC+2 óra

Elektromos áram: 220-240 V, 50 Hz

A turisták számára a legjobb idő a látogatásra: április-tól júniusig, valamint szeptembertől novemberig.

Görögországban vezetni bal oldalon szokás.

A görög konyha gazdag és változatos, és tartalmazza a híres görög salátát, a tzatzikit, a moussakát és a souvlakit.

A legnépszerűbb turisztikai célpontok közé tartozik Athén, Thessaloniki, Korfu, Kréta, Santorini, Mykonos és Zakynthos.

Görögországban számos ókori látnivaló található, például a Parthenon Athénban, a Delphoi Apolló szentélye, és a Knósszoszi-palota Krétán.

Tovább olvasom

Kapcsolódó magazin


Zagorochoria, a „görög Kaukázus”

Görögország északnyugati csücske a Balkán-félsziget egyik legeldugottabb kistája. 

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!