Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Miért érdemes Finnországba utazni? 

Tél vagy nyár, észak vagy dél, Finnország rengeteg nagyszerű élményt tartogat. Íme néhány dolog ami miatt megéri egy finnországi utazás.

A ország északi részét tajga erdők és tavak borítják, míg a déli részén mezőgazdasági területek találhatók. A finn tájat jellemzi a sok tó, folyó és erdő. A finnek nagyon büszkék természeti kincseikre, és sok turistát vonz a vadon élő állatok, mint például a medve, a hiúz, és a farkas, valamint a számos természetvédelmi terület. A finnek is nagyon büszkék a saját kultúrájukra, ami a hagyományos ételek, a design és az építészet terén is megmutatkozik. Finnország az évszakok változását is nagyon jól mutatja, télen a hó és a fagy dominálnak, nyáron pedig a meleg és a napfény. Finnországban sok turistának van lehetősége aktív pihenésre, mint például a túrázás, a horgászat, a kerékpározás és a vízi sportok.

Finnország fővárosa, Helsinki jellemzően sok látogató első állomása. A Finn-öböl partján fekvő várost számos öböl, félsziget és sziget tagolja. Helsinkit 1550-ben I. Gusztáv svéd király alapította. A kis városkát sokáig szegénység, betegségek és harcok sújtották, ám miután 1812-ben I. Sándor orosz cár a Finn Nagyhercegség fővárosává tette, rohamos fejlődésnek indult. Szentpétervár mintájára neoklasszicista stílusban építették újjá. Jelenleg egy könnyen bejárható, rengeteg parkkal tarkított, élhető városképet mutat. Finnországi körutazásunk alatt gyalogosan fedezzük fel a várost, mely során a piacot, a Sziklatemplomot és a város jelképének számító Szenátus teret tekintjük meg.

Finnország az éles ellentétek országa. A nyári hónapokban az ország legészakibb részein egyáltalán nem megy le a nap, innen ered az „Éjféli Nap országa” becenév. Télen ennek az ellenkezője történik, és a nap hónapokra eltűnik. Ez a „kaamosnak” nevezett idő azonban nem teljesen sötét. A fehér hó, a fényes hold és a csillagok, valamint – ha szerencsénk van – a színes északi fény meglepően varázslatos éjszakai tájat varázsol. E két szélsőség megtapasztalásának egyik legjobb módja, ha például egy üvegkunyhó a szállásunk a természet körül. Az északi fény legaktívabb évszaka az ősz és a tavasz.

Finnország nemzeti időtöltése a szaunázás – vannak, akik minden nap elmennek. Mi az oka a finn szaunaszeretetnek? A sötétben, gyakran csendben való pihenés megtisztítja az elmét és a testet. Finnországban több mint hárommillió szauna található, így a látogatók és a lakosok is sok közül választhatnak. Minden stílushoz talál egy szaunát – a modern dizájntól a régi rusztikus klasszikusokig – és mindegyik autentikus finn. Válassza ki kedvencét, majd dőljön hátra, lazítson és fiatalodjon meg!

Finnországban található a világ legnagyobb szigetvilága. Ahol szigetek vannak, ott világítótornyok is. És micsoda világítótornyok ezek! Bár Finnországban a legtöbb világítótorony ma már automatizált, nincsenek elhagyva, és sokuk ideális célpont egynapos kirándulásokhoz. Hogy megbizonyosodjon róla, látogasson el egy-két napra egy félreeső szigetre – távoli elhelyezkedésük békét és csendet garantál, csak a tenger hangját hallani.

A finn konyha friss, természetes alapanyagokra épül, amelyeket közvetlenül a vízből, a földből és az erdőkből gyűjtöttek össze. Kóstolja meg az ikonikus finn ételeket, legyen szó hagyományos lazaclevesről, növényi alapú hús- és tejtermékek alternatíváiról vagy ínycsiklandó áfonyás pitéről.

Sokan tudják, hogy a Mikulás Finnországból származik. Azt viszont egyesek nem tudják, hogy egész évben lehet vele személyesen találkozni. Igen, a Mikulás hivatalos irodája, amely Rovaniemiben, az Északi-sarkkörön található, minden nap nyitva tart! Ott kicsik és nagyok egyaránt privát beszélgetést folytathatnak a Mikulással, és gyönyörködhetnek az elvarázsolt hangulatban. Ragadja meg a gyerekeket – vagy a belső gyermekét – és szerezzen egy életre szóló élményt.

Végezetül az egyik legjobb dolog egész Finnországban láthatatlan, bőséges és teljesen ingyenes. Csak vegyen egy mély levegőt! Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Finnországban a levegő minősége a világon a legjobb. Sétáljon egy tó mellett vagy az erdőben, vagy egyszerűen csak pihenjen egy sima sziklán a tenger mellett. 

Tovább olvasom

Finnország


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Izland

Csillagtúra Izlandon Helsinkivel fűszerezve

7 nap / 6 éj
2024.06.16
összesen 4 időpontban
685 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Lettország

Baltikumi impressziók

4 nap / 3 éj
2024.10.20
összesen 1 időpontban
360 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Litvánia

A Balti-tenger kincsei

6 nap / 5 éj
2024.06.25
összesen 3 időpontban
480 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Finnország

Téli kalandok Lappföldön

6 nap / 5 éj
2024.12.05
összesen 2 időpontban
650 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Litvánia

Balti államok és Helsinki - Egyéni körutazás

7 nap / 6 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!