Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal, a helyszíneken különbusszal
Elhelyezés:
helyi besorolású 4*-os (1000 Út besorolása alapján: 3*+) szálloda kétágyas szobáiban
Ellátás:
reggeli

Miért ez az út?

„Egyetlen pap sem prédikálhat egyszerre kétféle templomban.” – ciprusi szólás

 A kincseket vigyázó, szubtrópusi napfényben fürdőző földdarab, a vég nélküli tengerkék ölelésében. Sokak szerint az utolsó, még részben érintetlen táj – épp amilyen egykor (a beruházások és fejlesztések előtt) a Földközi-tengeri világ lehetett…

Három kontinens (Ázsia, Afrika, Európa) határán, török, egyiptomi, görög, libanoni, arab és angol örökségekkel. Legrégebbi történeteit Lineáris B írással vetették agyagtáblákra - úgy  kb. 4 évezreddel ezelőtt. Máig élő szólásai, dallamai és receptjei az ókori hettita,- föníciai,- vagy éppen görög és római időkre vezethetők vissza. Jártak itt Bizánc császárai, Velence dózséi - itt koronázták Jeruzsálem és Ciprus királyait – s itt remegtek bele a hegyek Oroszlánszívű Richárd kereszteseinek kardcsapásaiba. Legyen bármilyen hihetetlen, de ezen a különleges szigeten még a francia gótika uralkodói katedrális remekei is a legkifinomultabb perzsa- és oszmán stílusjegyekkel ötvöződtek, nemesedtek.

Garantált indulás

Garantált indulások: május 15, október 7!

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport: Maximum 25 fő!

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Larnaka

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren. Elrepülés Lárnaka nemzetközi repülőterére, menetrend szerint.  Szállás  elfoglalása Girne-ben.

Tervezett szálloda: The Olive Tree Hotel

2. nap: Miért éppen Észak-Ciprus?

Ismertető Ciprus egyedien kedvező éghajlatáról, időjárásáról, illetve utolsó közel ezer évének igen összetett múltjáról. Néhány szó a Ciprusi korszakainak legfontosabb eseményeiről, illetve a mai megosztottságról, s Észak-Ciprus kialakulásáról. Észak Nicosiából átkelés Dél-Nicosiába, a határ gyalogos átlépését követően Kb. 2 órás  látogatás a méltán világhírű nicosiai The Cyprus Múzeumban. Szemelvények, sztorik a megosztott főváros múltjából: A többezer éves település Katedrálisa (a mai Szelimije Mecset) 1489-ig volt a ciprusi királyok koronázó temploma. Nagy-Britannia nyilvánította függetlenné a szigetországot, az ezt követő zavargások végén osztották ketté a fővárost. A Miért? és Hogyan? kérdések megválaszolása. Látogatás a török-görög határ néhány pontján, majd séta a Szelimije-negyed keleti utcáin, és középkori erődfalainál.  Szállás Girne-ben.

3. nap: Girne - Jeruzsálem királyai és a Serenimissa nyomán

Reggeli után séta a kikötőben. Girne az egész sziget legszebb és legszebb fekvésű városa. Állítólag Trója menekültjei alapították. Kis-Ázsia közelsége miatt azóta is „kikerülhetetlen” tengeri tranzit megálló. Az ókori kikötő sokáig az egyiptomi Ptolemaida-dinasztia fennhatósága alatt állt, mielőtt „rómaivá vált”volna. Közös látogatás az erődben, a Tengerészeti és Hajóroncs Múzeumban. Továbbutazás az 1187-ben a jeruzsálemi Szent Sír Templomból elmenekült szerzetesek által épített Bellapais Rendház romjaihoz..A látogatás egyben betekintés a Regnum Cypri, a latin keresztény Ciprusi-jeruzsálemi királyság korába. Továbbutazás a Kiréniai-hegységben tornyosuló Szent Hilárión fellegvárba,  „sasfészekbe”. Elképesztő kilátással  a Királynők ablakából. Szállás Girne-ben.

4. nap: Észak-Ciprus nyugalma és diszkrét bája

Reggeli után utazás Észak-Ciprus legnyugatibb – s egyben legnyugodtabb szegletébe, a Güzelyurt-öböl mediterrán mezőgazdaságáról ismert vidékére. Rövid látogatás Güzelyurt (Morphou), „a citrusok városa” központjában. Séta Soli bazilikájának és ókori színházának romjainál, majd utazás Lefke-be, rövid birtokbejárással egy narancs ültetvényen. Visszaúton kb. 1 órás séta és strandolás a Güzelyali Beach természetes strandján. Visszaérkezés a szállodába esti órákban. Szállás Girne-ben.

5. nap: „Szomszédolás” Larnaka vidékén

.Látogatás Lárnaka belvárosában, illetve tengerpartján. A város a főníciaiak egyik legjelentősebb kikötője volt, így külön figyelmet szentelünk ókori Főnícia örökségének. Megállunk a Szent Lázár templomnál, majd a középkori Tengeri erődnél.Séta a volt brit adminisztrációs negyedben, illetve a kikötőnél.Utazás a  sóstó körül, ahol szerencsés esetben flamingókkal is találkozhatunk. Látogatás a Hala Sultan Tekke zarándokjáró helyen, majd továbbutazás a Troodos-hegység oldalában, Pano Lefkara városkájába. Lefkara Ciprus egyik legszebb, hagyományos görög települése. A „Lefkaritika”, vagyis lefkarai hímzés már korábban is világhírű kézműves termékként volt ismert. Séta a gyönyörű fekvésű városkában, ahol lépten-nyomon, a nagyvilágból visszatért ciprusi görögökkel találkozhatunk.  Szállás Girne-ben.

6. nap: A Karpass-félszigeten

Reggeli után indulás a sziget, kiépítetlen, keleti nyúlványára, a Karpass-félszigetre. A déli partján több tucat különböző, szinte érintetlen homokos stranddal büszkélkedő félsziget leglátványosabb területe az az Aranysivatag strand. Több km hosszú partszakaszán lágy homokdűnék láncai sorakoznak, máig őrizve a Földközi-tenger „ember előtti” hangulatát. Utazás közben szünet és séta a „Ciprusi Gibraltár”-nál. Városnézés Dipkarpaz városkájában, majd továbbutazás az Apostolos Andreas Manastiri kolostorba, ahol az apostol csodás gyógyításokat hajtott végre, illetve, A híres kolostorban tett látogatás után hosszabb séta és strandolás az Altinkum fövenyén. Délutáni órákban visszautazás hotelünkbe, érkezés este . Szállás Girne-ben.

7. nap: Időutazás Salamistól a Brit Birodalomig

Reggeli után utazás az ókori Szalamisz városába.A város sokáig a sziget legfontosabb kikötője volt. Kiadós séta a romvárosban, egészen a római színház tetejéig. Rövid utazás Gazimağusa (görögül Famagusta) városába. Akkon (Acre)  elfoglalása után a Szentföld megmaradt keresztesei ebbe a volt bizánci kikötőbe menekültek, s ezt a várost tették a Levantei kereskedelem legfontosabb tranzit állomásává.Az itt találgató koronázó katedrálist az idők során alakították nagymecsetté. Közös látogatást követően  séta az Othello erődben valamint Famagusta velencei falainál, illetve a Templomosok templománál. Koraesti visszautazás Girnébe, megérkezés a hotelbe esti órákban. Szállás Girne-ben.

8. nap: Pihenés, szabadprogram

Reggelit követően kiutazás a reptérre, majd közvetlen járattal elutazás Budapestre. Érkezés a menetrend függvényében.


A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Az október 7. napi indulás esetén a Güzelyurt-öböl és Lefke meglátogatása helyett Iskele "aranyhomokos" partvidékén strandolunk ( a program időjárás függő!) Ciprus szigetén ilyenkor is jellemző a nyárias jó időjárás. A szigeten az egészen október végéig tartó időszak "szezonnak" számít!
 Fontos információk:

Beutazási feltételek

Cipruson a Covid-19 korlátozást az esetek többségében eltörölték. 

 

Menetrend

Légitársaság: Wizz Air

Májusi időpont esetén:

Budapest - Lárnaka 06:15 - 10:10  W6 2451 / Kb. 2ó 55p

Lárnaka - Budapest 10:55 - 13:05  W6 2452 / Kb. 3ó 10p

A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.

Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Tapasztalataink alapján a Wizzair  légitársaság a menetrend meghirdetése után, akár több alkalommal is változtatásokat jelent be. A weboldalunkon igyekszünk a menetrend változásokat követni. Megkérjük, hogy az indulás előtti tájékoztatóban szereplő menetrendet vegyék véglegesnek, amennyiben transzfer vagy egyéb szolgáltatás foglalása okán tájékozódna a járatáról. 

Az utazáshoz a repülőjegyet a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, 20 kg-os, 26 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A Wizz Air szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a Wizz Air véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Forrás/ további információ: ITT

 

 

Úti okmány

Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni. Az utazásra azt az okiratot kell vinni, amelynek az adatait korábban megadták.

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Az út idegenvezetője ( Május 15., Október 7. napi indulások esetén)

Gőgös Norbert

other_230_37184_1000ut-idegenvezetok-gogos_norbert.jpg

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

  *Október 13. napi indulás esetén Huszty Zoltán lesz a csoport várható idegenvezetője!

Ismerje meg Észak-Ciprust! 

 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.05.15 - 2024.05.22
8 nap / 7 éj
440 000 Ft
2024.10.07 - 2024.10.14
8 nap / 7 éj
455 000 Ft
2024.10.13 - 2024.10.20
8 nap / 7 éj
420 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel és
  személyenként 1 db max. 10 kg max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 110.000-155 000 Ft között, dátumtól függően)

 • a megadott szállást, kétágyas szobákban
 • a reggelis ellátást
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a belépőket
  (helyszínen fizetendők)
  kb. 36 EUR
 • borravalókat
  5 EUR/ fő/ nap 
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  60 000 Ft
 • Félpanziós felár
  25 000 Ft
 • Feladott poggyász (20 kg)
  kb. 65 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
India

Szikkim és Bhután, a Himalája királyságai

15 nap / 13 éj
2024.09.03
összesen 1 időpontban
1 690 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Türkmenisztán

Üzbegisztán - Türkmenisztán nagykörutazás

12 nap / 10 éj
2024.09.01
összesen 1 időpontban
1 280 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Finnország

Téli kalandok Lappföldön

6 nap / 5 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
 
Kis létszámú csoport
Törökország

Anatólia örök városai és a Fekete-tenger

5 nap / 4 éj
2024.08.17
összesen 1 időpontban
425 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Oroszország

Az orosz cárok fővárosai (Szentpétervár - Moszkva)

9 nap / 8 éj
2024.07.03
összesen 1 időpontban
635 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!