Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
felsőkategóriás autóbusszal
Elhelyezés:
színvonalas, 3*-os szállodákban
Ellátás:
reggeli

Miért ez az út?

„Mindig a gyümölccsel teli fát fogják kővel dobálni...” – régi boszniai szólás

1. Félszázezer km2-nyi terület, páratlanul színes és igen összetett múlttal, kulturális hagyományokkal. Épp a közepén a Bosznia-hercegovinai Föderáció 10 kantonjával, s azok bosnyák többségi lakosságával. Balkáni találkozópont Délkelet-Európa és a néhai „a Kelet” határán. Egy „darabka Kis-Ázsia” máig élő oszmán-török örökséggel, bazárjaiban „perzsa” szőnyegekkel, „anatólia” rézműves eszközökkel, „azerbajdzsáni” teákkal és „kaukázusi” bőrdíszműves remekekkel.

2. Semmihez nem volt – s ma sem hasonlítható Európában. A XIX. századi gondolkodás szerint itt kezdődött „a Kelet”. Még tájai is inkább a Levant vidékére emlékeztetnek, égig érő hegyei, kristálytiszta folyói és kanyonjai a Torosz-hegység hangulatait idézik.

3. Utazásunk afféle szárazföldi „szigettúra”: Egzotikus, (inkább) ázsiai élmények megtapasztalása, karnyújtásnyira a déli határainktól. Meglepően sok magyar emlék, kapcsolat és közös mítosz megismerésével.

 

Gasztronómiai élmények

Gasztronómiai élmények

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO kulturális és természeti világörökségi helyszínek

Természeti látnivalók

Csodálatos természeti látnivalók

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Szarajevó 

Találkozás reggel a Hősök-terén, a Műcsarnok oldalán. Utazás a horvátországi autópályákon keresztül. Érkezés Bosznia-Hercegovinába,Szarajevóba a késő délutáni órákban.  Bejelentkezés a hotelünkbe, majd fakultatív esti séta és vízipipa kóstoló lehetőség a Baščaršija negyedben, az idegenvezető részvételével. Éj Szarajevóban.

Tervezett szállás: Hotel Saraj*** vagy hasonló

2. nap: Szarajevói séták 

Reggeli után fakultatív séta  a Sárga Erőd kilátóponthoz, majd onnan  indulunk a Savoyai Jenő herceg Kaszárnya romjaihoz. Visszatérés gyalogosan Szarajevó belvárosába, majd találkozás helyi idegenvezetőnkkel a Sebilj kútnál. A közös séta útvonala: Sebilj kút – Városháza - Morica Han karavánszeráj – Gazi Huszrev Bég Nagymecset (belülről is) – Latin-híd (a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet helyszíne) - Császári Mecset – At Medjan Park.  Ezt követően kb. 1 órás ebédszünet, majd látogatás busszal a Nemzeti Múzeumba. Az óvárosba visszaérve a csodálatosan felújított Városháza bejárása. Séta a Szent Antal Ferences Kolostortemplomhoz – és a vele szemben lévő 1864-ben megnyitott sörüzemhez. A Boldog Békeidők sörének megkóstolási lehetősége a hamisítatlan osztrák-magyar sörözőben.  Éj Szarajevóban.

Tervezett szállás: Hotel Saraj*** vagy hasonló

3. nap: A Neretva-völgy szépsége

Reggeli után utazás a Neretva festői völgyében Konjic városába. Fotószünet az  „Öreg” vagy „Török-hídon” a Balkán egyik legnagyobb oszmán hídján.Továbbutazás a Neretvából felduzzasztott Jablanicko jezero („tenger”) partján Studenac strandjáig (Auto Kamp Miristjeta), ahol szünetet tartunk, a tengernyi víz partján sétálva.Továbbutazás a II. Világháborúban felrobbantott jablanicai Neretva Híd emlékhelyre és múzeumba. Az Angliából importált osztrák-magyar híd, illetve a Krauss gőzmozdony megtekintése.Megálló a Diva Grabovica torkolatánál épített vízerőműnél, majd rendelkezésre álló időtől függően séta a torkolat kanyonjában. Várhatóan esti érkezés Mostarba. Vacsora után fakultatív sétalehetőség az óvárosban. Éj Mostarban.

Tervezett szállás: Hotel Mostar**** vagy hasonló

4. nap: Mostar a Pax Ottomanica városa

Reggeli után találkozás helyi kísérőnkkel, majd 2 közös séta a „törökkori óvárosban”. A Neretva partján fekvő város ma is Hercegovina – Neretva Kanton székhelye, sőt több országos minisztérium otthona. 1468-ban vált a Neretva szandzsák szultáni központjává, ettől kezdve a Pax Ottomanica (Oszmán béke) egyik szimbólumaként, meseszép mintavárosaként vált ismertté. UNESCO világörökségi védelem alatt álló Öreg hídját Mimar Hayruddin, Szinán pasa egyik legtehetségesebb tanítványa építette, a hídhoz vezető utcácskák a mai napig őrzik a XVI-XVIII. századok hangulatát. Sétánk a legszebb középületeket, mecseteket, medreszéket járja végig.Utazás Blagaj kasaba településéhez, a Buna folyó óriási karsztforrásához (Európa egyik legbővizűbb forrása). Blagaj kasaba évszázadokon át vonzotta a zarándokokat, de az itt villákat építő befolyásos efendiket is. Máig megmaradt szent helye a Blagaj Tekke derviskolostor, ahol látogatást is teszünk.Továbbutazás Stjepan Vukčić herceg, Hercegovina névadója máig bevehetetlennek tűnő fellegvárához.A program végén visszaindulás Mostarba a délutáni órákban. Koraesti szabadidő. Éj Mostarban.

Tervezett szállás: Hotel Mostar**** vagy hasonló

5. nap: Ősi titkok földjén

Reggelit követően utazás a Neretva mentén, Bosznia-Hercegovina déli vidékére, annak legősibb, legtitokzatosabb zugába. Séta a festői Pocitelj városkájában.Továbbutazás a 15.000 éve lakott Stolac városába. A Bregava partján fekvő városkában 9 különböző korszak műemlékei, leletei láthatóak. Sétánk során a római;- bizánci;- oszmán-török ás osztrák-magyar épületeket, épület töredékeket nézzük végig. Közös sétánk a Bregava partján lévő Főtértől a legfelsőbb bástyákig vezet, pihenővel, fakultatív török kávéfogyasztgatással.Késő délutáni látogatás a Trebižat folyó „ékszerénél”, a  szerteágazó Kravica-vízesésnél. Éj Mostarban.

Tervezett szállás: Hotel Mostar**** vagy hasonló

6. nap: Ráma királyainak vidékén

Reggeli után utazásunk megkezdése a Neretva és a Ráma folyókpartjain, fényképszünetekkel. A
Átutazás Ráma kisvárosán, majd látogatás a Ráma-tó félszigetén épített Ferences kolostorban és annak meseszép parkjában. 
Haladunk az Orbász folyó (Vrbas) mentén, stratégiai ponton épült Jajca városa felé. Látogatás a ma is középkorias hangulatú óvárosban, majd a Csontváry Kosztka Tivadar által is megfestett vízesésnél. Éj Jajca belvárosában.

Tervezett szállás: Hotel Turist 98*** vagy hasonló

7. nap: Jajca - Budapest

Reggeli után séta lehetőség a „Plivska-tenger” partján. Kijelentkezés a szálláshelyről majd Indulás. Érkezés Budapestre várhatóan a kora esti órákban. 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!


UNESCO világörökségi helyszínek

Mostar - Öreg híd

Fontos információk:

Belépők

1. Nemzeti Múzeum; 2.Gazi Huszrev Bég mecset; 3. Szarajevo Városháza; 4. Blagaj Tekke kolostor; 5. Blagaj fellegvár; 6. Stolac Radimlja necropolis; 7. Kravica-vízesés; 8. Ráma, Ferences-kolostor; 9. Jajca fellegvárTársítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti. Ilyenkor az utast egyágyas szobában tudjuk elhelyezni az egyágyas felár megfizetésével. 
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat. 

Ismerje meg Boszniát! 

Kedves Érdeklődő!  Tájékoztatjuk Önt arról, hogy ez az utazás jelenleg nem szerepel a kínálatunkban. Kérjük, kattintson az „értesítés kérés” gombra, és amint a program újra elérhető lesz, jelezzük azt Önnek.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • a szállást  (legalább 3* besorolású hotelekben)
 • a reggelis ellátást
 • a megadott programokat 
 • a helyszíni közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 83 BAM
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK 

 • Egyágyas felár
  34 000 Ft
 • Fakultatív vacsora
  39 000 Ft 
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Grúzia

Hosszú hétvége Grúziában

5 nap / 3 éj
2024.08.17
összesen 3 időpontban
395 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Franciaország

Burgundia - bor és kultúra Lyontól Dijonig

5 nap / 4 éj
2024.10.09
összesen 1 időpontban
489 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Grúzia

Grúzia hegyei, üdüléssel Batumiban

9 nap / 8 éj
2024.08.14
összesen 1 időpontban
590 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Norvégia

Nordkapp: Észak-Norvégia az éjféli nap fényében

8 nap / 7 éj
2024.07.30
összesen 2 időpontban
995 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Grúzia

A Kaukázus gyöngyszemei: Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország

13 nap / 12 éj
2024.07.27
összesen 4 időpontban
965 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!