Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Ausztria, Európa egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, egész évben vonzza a turistákat. Éppúgy kíváncsiak az idelátogatók az alpesi köztársaság tartományainak festői szépségégére, mint a csodálatos városokra, mint például Bécs (Wien), a történelmi főváros és a gyönyörű Salzburg, Wolfgang Amadeus Mozart szülőhelye.

Európa egyik legkisebb országa, Ausztria túlnyomórészt hegyvidéki és magas hegyvidéki nemzet, területének bő 60 százalékát a Keleti-Alpok foglalják el. A Duna mintegy 350 kilométeren át nyugatról keletre halad át az ország északi részén, tovább növelve turisztikai célpontja vonzerejét.

Európa szívében, az Alpok gerincein egyensúlyoz ez a mára már birodalmát vesztett, de új helyzetével, szerepével megbékélt ország. Szerepe mindig is ez volt: ma semleges országként, évszázadokon át pedig a világpolitikát meghatározó dimenziókban egyenlítette ki az erőviszonyokat Kelet és Nyugat között. Ebből a korszakból azonban megmaradt az a kifinomult életvitel, birodalmi elegancia, pompa és életérzés, ami egyedülállóan jellemzi Bécset, Salzburgot, Grazot, Bécsújhelyet, Badent, Bad Ischlt és a nagy egyházi apátsági- és kolostor központokat.

Az aprólékosan tagolt tóvidékeinek kisvárosai, csillogó víztükrei, egykori gazdagságot megalapozó, mára már zömmel turista attrakcióvá szelídült sóbányái, Rattenberg ezüst kultúrája, Mozart zenéje és az azt körbeölelő osztrák barokk pompa remekül építi fel körénk azt a hangulatot, melyben a császári- és királyi udvari beszállítók Zacher-tortája, bécsi melange-a, Klimt arannyal telt és ragyogó formái, Freud erotikától fűtött pszichoanalitikája tökéletesen átélhető, átérezhető. A spanyol lovas iskola hófehér paripái, a fiákerek előtt döcögő fekete lovak, a férfi kórus komplementernek tűnhetnek, pedig elengedhetetlen részei ennek a harmóniának. De Ausztria nem csak múltjába révedve, "az arisztokrácia diszkrét bájára" építve próbál lavírozni.

Ausztria hagyományőrző, modern és trendi egyszerre. Turizmusa iskolapéldája a rendelkezésre álló lehetőségek reális felmérésének, és az arra épülő maximalizált helyzetkihasználásnak. Kiváló sípályák az azokra ráépülő teljes vertikumot átölelő infrastruktúrával, nyári sportok, aktív programlehetőségek zavarba ejtően széles palettájával, tematikus programokkal, fesztiválokkal, megújult gasztronómiai filozófiával és a jövőbe mutató zöld filozófiával várja a látogatókat.

Ausztria igazán sokoldalú, magas színvonalú élményeket tartogató és kínáló ország.

Látnivalók

Hofburg-Palota

A látványos bécsi Hofburg-palota évszázadokon át az osztrák monarchia, a hatalmas Habsburgok székhelye volt. Jelenleg az elnök ugyanabban a helyiségben intézi az állami ügyeket, amelyek egykor II. József császáré voltak. 1275 óta szinte minden osztrák uralkodó elrendelte a kiegészítéseket vagy átalakításokat, amelyek sokféle építészeti hatást eredményeztek, beleértve a gótikát, a reneszánszt, a barokkot, a rokokót és a klasszicizmust. A látogatás kiemelt részei közé tartozik az Imperial Silver Collection és az étkezési szolgáltatások sora, amelyek ízelítőt adnak az egykor itt megrendezett pazar császári bankettekből. Szintén érdemes megnézni a Sisi Múzeumot, amely Erzsébet császárnő életére és idejére összpontosít, és a császári apartmanokat, egy 19 szobából álló sorozatot, amelyet egykor Ferenc József császár és felesége lakott.

Salzburg Altstadt, az UNESCO Világörökség része

Az érsek hercegek rezidenciájaként Salzburg a kereszténység legkorábbi napjaitól kezdve szellemi központ volt Európában. A hercegi érsekek koruk legkiválóbb művészeit és építészeit alkalmazták templomaik, rezidenciáik és kolostoraik építésére és díszítésére, és bár ezeket az egymást követő évszázadok ízlése szerint „frissítették”, a középkori és barokk épületek együttesen alkotnak egy gyönyörű régi negyed felfedezni. A legfontosabb látnivalók a Szent Péter-apátság és temploma, valamint a gyönyörű temető és katakombái. A közelben található a katedrális, és a színes barokk polgári házai között barangolva elbűvölő tereket és látnivalókat találhat, köztük Wolfgang Amadeus Mozart szülőházát, amely ma múzeum. A gyönyörű tornyok és kupolák fölött magasodik Salzburg Hohensalzburg kastélya, amely siklóval közelíthető meg.

Schönbrunni Kastély

A Bécs külvárosában található barokk Schönbrunni kastély az 1700-as évek elején készült el, majd Mária Terézia császárné alakította át nyári rezidenciává. A palota 40 nagyközönség előtti termében megtekinthető túra fénypontjai a királyi apartmanok, a Nagy Galéria díszes mennyezeti festményeivel, a Million Room, valamint Mária Terézia szalonja faragott és aranyozott rózsafa panelekkel. Látni fogja a látványos Tükörcsarnokot is, arany rokokó keretes tükrökkel. Az 1441 szobás palota mögött 500 hektárnyi park és kert húzódik, szintén 18. századi barokk stílusban. Az egész palota- és kertkomplexum az UNESCO Világörökség része.

Hallstatt

Hallstatt kétségtelenül az egyik legfestőibb kisváros Ausztriában, ha nem Európában. Tökéletes helyszín a látványos Dachstein Salzkammergut régió felfedezéséhez, amely az UNESCO Világörökség része. A gyönyörű barokk építészet Hallstatt gazdagságáról tanúskodik, amely a történelem előtti időkből származó sótermelés hosszú történetén alapul. Felkeresheti a föld alatti sóstavat is a közeli Hörnerwerk barlangban, vagy felfedezheti a Dachstein-barlangokat, Európa egyik leglenyűgözőbb barlanghálózatát, amelyek helyenként akár 1174 méter mély. A legkiemelkedőbbek közé tartozik az Óriás Jégbarlang, melynek nyári hőmérséklete mínuszban van, hatalmas barlangjai csodálatos, fagyott vízesésekkel, valamint a Mamut-barlang, amelynek hatalmas, cső alakú galériái egy ősi földalatti folyó alkotta. A föld felett a látogatók megtapasztalhatják a kiváló 5 Fingers kilátót, egy hihetetlen fémszerkezetet, amely egy 400 méteres lejtőn lóg, ahonnan remek kilátás nyílik a környező Alpokra.

Ezeken kívül még megannyi csodás látnivalóval várja Ausztria az ideutazókat.

Tovább olvasom

Ausztria


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Ausztria

1000 ART - Rembrandt és kortársai

1 nap / 0 éj
2024.10.19
összesen 3 időpontban
33 000 Ft/fő
Akció
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Ausztria

1000 ART - Hundertwasser nyomában

1 nap / 0 éj
2024.08.03
összesen 1 időpontban
33 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Ausztria

1000 ART - A Szecesszió Gustav Klimt szemével

1 nap / 0 éj
2024.06.22
összesen 2 időpontban
33 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Ausztria

1000 ART - Expresszionisták világa

1 nap / 0 éj
Jelenleg nincs elérhető időpont.
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!