Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti repülőjárattal és autóbusszal
Elhelyezés:
3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:
félpanzió

Miért ez az út?

1. Albánia – Shqipëria, ahogy a helyiek hívják saját földjüket, drámaian szép ország. Kicsit kevesebb, mint 29.000 km2 területen, mégis „kontinensnyi” változatossággal.

2. Sokak szerint Európa egyetlen egzotikus országa. Hihetetlen tájakkal, pazar néprajzi sokféleséggel, és rendkívül gazdag históriával. Védett műemlék negyedeiben ókori görög-római, középkori velencei vagy török emlékekkel, nem is beszélve az elmúlt 200 év sokszínű hagyatékáról.  Aki járt már itt, mindig visszavágyik – aki még nem, az jogosan próbál kutakodni a „balkáni titkok”nyomán.

3. Menetrend szerinti járaton jutunk el a minden ízében gyönyörű mediterrán országba. Mindkét tengerét (Adria-tenger, Jón-tenger) „megízleljük”, s eljutunk többek között a Földközi-tenger utolsó part-menti fenyveseibe (Llogara Nemzeti Park) vagy az egyedien vadregényes Gjipe-kanyon partvidékére is. S igen… a Drinit festői kanyonjaiban hajózva érjük el ismét az Albán-Alpok mélyét, a meseszép fekvésű Valbone-völgyet.

Garantált indulás

GARANTÁLT INDULÁS! - 2023. május 13., június 17., július 15., szeptember 9.

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Utolsó helyek

Aktív felfedezőút

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Szkutari és magyar históriái

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren és utazás menetrend szerinti közvetlen Wizzair járattal Tiranába. Érkezést követően megismerkedés albán házigazda-kísérőnkkel, majd kb. 90 perces utazás busszal Shkodra (magyarul Szkutari) városába. Történetek Észak-Albánia legfontosabb városának múltjából, s annak magyar vonatkozásairól: A magyar Balkán-kutató tudományos expedíciók (1916-1918) vázlatos áttekintése, néhány szóval azok legfontosabb résztvevőiről, mint pl. Cholnoky Jenő, Lóczy Lajos, Teleki Pál vagy Csiki Ernő. Koraesti bejelentkezés hotelünkbe, közös vacsora, majd pihenő. Éj Szkutariban.

Tervezett szálloda: Hotel Rozafa

2. nap: A Rozafa erődtől a Kole Idromeno-ig

Reggeli majd rövid buszozás a 3 folyóra (Drin, Buna, Kir) néző Rozafa erődhöz (albánul: Kalaja e Rozafës). A 130 m magas szikla-akropolisz tetején az emberi emlékezet kezdetei óta fellegvárak álltak. Itt védekezett Gentius, az utolsó független illír király a túlerőben lévő római légiók ellen, Kr.e. 168-ig. A rómaiak, majd bizánciak uralmát a velencei- később az oszmán-török időszak követte, egészen 1913-ig. A falakon belül ma is egymás mellett állnak az „itáliai” katolikus templom és az „anatóliai” szultáni mecset romjai. Séta az erődben, a nagyszerű panorámák élvezetével. Közös látogatás a Velencei Karnevál Álarckészítő Műhelyben (belépő: 4 EUR/fő). Shkodra az albániai katolicizmus központja, számos templomából a Santo Stefano katedrálist kívülről, míg a Ferences kolostortemplomot belülről tekintjük meg. Az „egyensúly megtartása” érdekében látogatási lehetőség az Abu Bekr mecsetben, majd szabadidő a Kole Idromeno bevásárló utcában. Délutáni látogatás Shiroka üdülővárosában, sétával I. Zogu király (1928-1939) néhai kedvenc villájánál, illetve a Shkodra-tó, a Balkán-félsziget legnagyobb tava partján. Koraesti visszaérkezés a hotelünkbe. Éj Szkutariban.

3. nap: A Drinit- és az Albán-Alpok csodái

Korai reggeli után utazás a Drinit folyó partjára, a Koman tározóhoz.  Hajózás a fjordszerűen meredek partvonalú szurdokvölgyek sokaságán át, az Albán-Alpok festői vidékére. Menet közben áttekintés a Koszovóig- és Montenegróig terpeszkedő Alpet Shkiptare (Albán-Alpok), az „Átkozottul vad hegyek” természeti földrajzáról. Megérkezés a Valbona Völgy Nemzeti Parkba, lassú utazás a hotelünkbe, fényképszünetekkel a legdrámaibb szépségű pontokon. A Valbona völgyéből egyszerre fotózhatóak a montenegrói, illetve a koszovói határvidék legmeredekebb mészkő és dolomit masszívumai. Itt találhatóak Európa legdélebbi gleccserei, s itt sorakoznak a határvonalon többek között a Zla Kotala (2.534 m) – Montenegró legmagasabb csúcsa, illetve a Deravica (2.656 m) – Koszovó legmagasabb csúcsa is. Bejelentkezés hotelünkbe, majd felkészülés délutáni túránkra. Kb. 3 órás túra terep-kisbuszokkal (4 EUR/fő), és gyalog a Maja Jezerce (2.694 m), az Albán-Alpok legmagasabb csúcsa lábainál. Visszatérés a szállásunkra este, majd közös vacsora. Éj a Valbone völgyben.

Tervezett szálloda: Hotel Fusha e Gjes

4. nap: Kruje, Szkander bég fellegvára

Reggeli indulással utazás az Albán-Alpok nyugati vonulatain át, rövid fotószünetekkel a legszebb pontokon. Utazás közben történeteka Rigómezei csatákról (1389.; 1448); I. Murád- és Hódító Mehmet szultánok életéről és koráról.  Fejezetek Hunyadi János (1407-1456) és Szkander bég (1405-1468) életéből, eklektikus értékelési kísérletekkel, így röpke 600 évvel tetteik… és szövetségkötéseik után… Ismerkedés néhány albán származású nagyvezír (48 albán nagyvezíre volt az Oszmán birodalomnak!)  sorsával, illetve a XIX. századi időkkel, a Prizreni Liga históriájával és a tervezett XIX. századi Albán Vilayet határaival, jelentőségével. Látogatás Prizrenben (Koszovó). Kora délutáni érkezés a Kruje-hegy lábaihoz települt ősi albán fővárosba, Krujébe. A 16.000 lakosú néhai hatalmi központ ma az albán (és török) kézművesség központja. (Oszmán) bazárjában ma is rengeteg helyben (vagy Törökországban) készített csecsebecse kapható, különösen szépek és híresek az anatóliai stílusú kilim-ek. Látogatás a fellegvárban, és a Szkander bégről elnevezett múzeumban.  Rövid időzés a Dollma tege bektasi (szunnita) imaháznál, majd szabadprogram és vásárlási lehetőség a méltán híres bazárban. Közös vacsora. Éj Krujében.

Tervezett szálloda: Hotel Panorama

5. nap: Berat UNESCO kincsei; Vlora az Otrantói-szoros ablaka

Reggeli indulás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Berat városába. A cseresznye és olajligetekből kiemelkedő, 3 óvárosi negyedből álló „élő skanzen” az ország legszebb műemléképületeinek kincsestára. 24 tornyos bizánci-oszmán erődromjáról nagyszerű kilátás nyílik az óváros(ok)ra. Séta a Mangalemben, a néhai török negyedben: Szultán mecset – Ólom mecset – Agglegény mecset. Séta és szabadidő a Gorica és Kalase negyedekben: Felkapaszkodás várfalakon belüli Kalase negyed zegzugos utcáiba. A Szent Tódor kapu, a Szentháromság templom és a Szent Mihály kápolna fényképezése. Rövid szabadidő és vásárlás. Délutáni indulás az Otrantói-szoros (az Adriai-tenger és a Jón-tenger találkozása) legrégebbi településére, Vlora városába. Útközben vázlatos áttekintés a Kr.e. VI. században görög gyarmatosok által alapított Aulōn, római és latin Avlona, a mai Vlora korszakairól. Néhány szemelvény az Otrantói-szoros és a közvetlen tengerparti Akrokerauni-hegyvidék páratlan természeti értékeiről. Bejelentkezés hotelünkbe, majd közös vacsora. Este fakultatív séta lehetőség a tenger(ek) partján. Éj Vlorában.

Tervezett szálloda: Hotel Partner

6. nap: A Llogara Nemzeti Park és a Gjipe-kanyon

(Figyelem! Fürdőruha, zárt cipő, naptej hozatala javasolt. A strandolás időjárásfüggő!)
A mai napon 2 különböző program között választhatnak a résztvevők:
1. Egész napos pihenés és strandolás a város valamelyik strandján.
vagy
2. AKTÍV program: Túrázási lehetőség a Gjipe kanyon oldalában és a torkolatában lévő tengerparton, strandolással a szabad-strandon. Az AKTÍV program részletei: Reggeli után utazás a Llogara Nemzeti Park (albánul Parku Kombëtar i Llogarasë) tengerekből kiemelkedő hegyóriásaira. “Felkapaszkodás” busszal a Jón-tenger felett 1.027 m magasan “függő” Llogara-hágóra. A hajmeresztő panorámák fotózása, jó látási viszonyok esetén az “Olasz csizma sarkáig”. (Llogara 2.000 m magasságig emelkedő hegyei a Földközi-tenger utolsó partmenti erdőfoltjait rejtik, montán fenyvesekkel, felhőkbe burkolódzó örökzöldekkel.) Leereszkedés az Albán-Riviéra vadregényes partjaira, Ilias falujáig. Kb. 1,5 órás séta a Gjipe-kanyon (albánul Kanioni i Gjipesë) peremén, a kiépítetlen Gjipe strandig. Fürdőzés a Jón-tenger türkizkék vizében, meseszép környezetben. Séta lehetőség az idegenvezetők részvételével a Gjipe-kanyon mélyén, a helyenként 15 méterre össszeszűkülő falóriások között. Hazaúton sztorik báró Nopcsa Ferenc (1877-1933), Albánia talán legismertebb magyar utazója, feltárója életéből. Esti visszaérkezés Vlorába. (Spontán döntés alapján, visszaúton látogatási lehetőség egy albán borbirtokon, kóstolással. Részvételi díj: 13 EUR/fő) Éj Vlorában.

7. nap: Hajózás a Karaburun-Sazan Tengeri Parkban

(Figyelem! Fürdőruha, zárt cipő, naptej hozatala nyomatékosan javasolt.)

Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd rövid utazás a kikötőbe. Félnapos hajókirándulás a KaraburunSazan Tengeri Parkban (albánul: Parku Detar Karaburun-Sazan): Először a Sazan-szigetet látogatjuk meg, rövid sétával az elhagyott katonai objektumoknál, majd a festői Karaburun-félsziget körbehajózása következik. A hegykoszorúval ékesített, beépítetlen félsziget a barlangok, sziklák, kanyonszerű öblök vidéke, vizeiben egyedi biológiai sokszínűséggel. Élnek itt delfinek, levesteknősök, álcserepes teknősök, sőt mediterrán barátfókák is. A vízalatti világ hihetetlenül gazdag – búvárszemüveg hozatala ajánlott. Strandolás 1 vagy 2 helyszínen. Hidegvizes zuhanyozási lehetőség, majd visszautazás Vlorába. Koraesti, 2,5 órás utazás Tiranába. Közös vacsora. Éj Tiranában. 

Tervezett szálloda: Hotel Tirana International

8. nap: Tiranában Apponyi Géraldine királyné és I. Zogu király nyomán

Reggeli után kijelentkezés hotelünkből, majd városnézés busszal és gyalogosan, a gyorsan modernizálódó, folyamatos átépítés alatt álló fővárosban: Sheshi Szkanderbég főtér – Ethem bég mecset – Óratorony. Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumnál, majd városnézésünk folytatása: Régészeti Múzeum (kívülről) – Parlament – Nemzeti könyvtár és a néhai „Olasz negyed”. A kirándulás során különösképp I. Zogu III. Szkander bég király (1895-1961) életére és korára figyelünk, s az olasz befolyás akkori – és mai jegyeire. Történetek Apponyi Géraldine királyné (1915–2002), “Magyarország Fehér Rózsája” életéről. Ezt követően kiutazás a nemzetközi reptérre, majd közvetlen járattal elutazás Budapestre. Érkezés a menetrend függvényében, délutáni órákban.

Fontos információk:

Figyelem!

Zárt túracipő, fürdőruha, naptej, napszemüveg és fényvédő kalap hozatala hangsúlyozottan ajánlott. Az Albán-Alpokban eső előfordulhat – így esőkabát hozatala is javasolt.

 


Várható menetrend

Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Tirana 13:40 - 15:10
Haza út: Tirana - Budapest 15:55 - 17:20

A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Májusi és júliusi csoport idegenvezetője:

György Péter

other_227_37184_1000ut-idegenvezetok-gyorgy-peter.jpg

Szegeden születtem 1982-ben. Itt végeztem tanulmányaimat angol-orosz-történelem szakon, ahol rengeteg utazásra nyílt lehetőségem a nemzetközi diák szervezetek és az egyetem kapcsolatai által. Alkalmam nyílt egy-egy szemesztert Észtországban és Oroszországban tanulni, majd az abszolutórium megszerzését követően az utolsó szakdolgozatomat már Jerevánban írtam meg, ahol egy évet önkéntesként szolgáltam (European Voluntary Service). Az utazás mindig szerves része volt az életemnek, ezért a külkereskedői pályámba szívesen iktattam be egy moszkvai mesterképzést, ahol szinte helyi egyetemistaként ismerhettem meg a nagy Oroszországot. A társas utak idegenvezetése mostanra az egyik fő tevékenységemmé vált, így azzal kereshetem a kenyeremet, amit igazán szeretek csinálni. Nagyon élvezem ismételten felfedezni a már sokszor látott helyszíneket, és nagy örömömre szolgál új, naprakész információkkal ellátni az utastársaimat. Az egyik legjobb dolog egy ilyen utazásban az, hogy az élmények súlya alatt rengeteg barátság születik, és az út végére a csoportból csapat válik.

Júniusi csoport idegenvezetője:

Monos János

other_275_37184_1000ut-idegenvezetok-monos-janos.jpg

Ha „Ezerút”, akkor elmondhatom magamról, hogy a hazai és a nagyvilági utazásaim elmúlt hárminchárom esztendejében megközelítően ennyi utazás, idegenvezetés van mögöttem öt kontinensen, több, mint száz ország megismerésével - megismertetésével - együtt. Öröm számomra, ha a velem utazók lelkileg és szellemileg feltöltődve, testileg fáradtan érnek haza, és várják az „ezeregyedik-út” lehetőségét. Mert maga az utazás kaland, művészet, feltöltődés, aminek a végén már nem ugyanazok leszünk, mint akik elindultunk. Ugyanis nemcsak azért kelünk útra, hogy világot lássunk, hanem azért is, hogy másképpen lássunk, megtapasztaljuk önmagunkat és egymást, ezáltal vele együtt célom minden alkalommal, hogy a turistából a világi értékeket megbecsülő igazi utazó váljon.
„Életfilozófiám és világszemléletem” egy perzsa vers részletében rejlik (Erdődi Béla fordításában - átirattal)
Menj utazni, s meglásd, mit elhagytál érte, Kárpótlásul máshol megtérül a bére.
Menj utazni, mert az égbolt alatt, Igaz gyönyör csak az utazásból fakad.
Kinek van ízlése, és eszes, okos ember, Ha megül egy helyen, dicsőséget nem nyer.
Menj utazz messzi világtájra, Idegen földre, távoli országba,
Mert megposhad a víz is, ha marad egy folton, Ám üdítő ital lesz, ha csörgedez folyton.

 

Ismerje meg Albániát!

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.06.17 - 2023.06.24
8 nap / 7 éj
442 000 Ft
2023.07.15 - 2023.07.22
8 nap / 7 éj
442 000 Ft
2023.09.09 - 2023.09.16
8 nap / 7 éj
435 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel és 40x30x20 cm-es,
  max 10 kg-os kis kézipoggyásszal
  (melynek értéke:
  kb. 85 000 Ft)

 • a szállást 3-4*-os szállodákban,
  kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást
 • a belépőket
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • borravalók
  kb.: 5 EUR/ fő/ nap 
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  89 500 Ft
 • Max. 20 kg-os feladható poggyász
  kb. 32 000 Ft/ darab
 • Wizz Priority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm) 
  kb. 13 400 Ft/ fő
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 640 Ft/fő/nap
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)
Májusi és júliusi csoport idegenvezetője:

György Péter

other_227_37184_1000ut-idegenvezetok-gyorgy-peter.jpg

Szegeden születtem 1982-ben. Itt végeztem tanulmányaimat angol-orosz-történelem szakon, ahol rengeteg utazásra nyílt lehetőségem a nemzetközi diák szervezetek és az egyetem kapcsolatai által. Alkalmam nyílt egy-egy szemesztert Észtországban és Oroszországban tanulni, majd az abszolutórium megszerzését követően az utolsó szakdolgozatomat már Jerevánban írtam meg, ahol egy évet önkéntesként szolgáltam (European Voluntary Service). Az utazás mindig szerves része volt az életemnek, ezért a külkereskedői pályámba szívesen iktattam be egy moszkvai mesterképzést, ahol szinte helyi egyetemistaként ismerhettem meg a nagy Oroszországot. A társas utak idegenvezetése mostanra az egyik fő tevékenységemmé vált, így azzal kereshetem a kenyeremet, amit igazán szeretek csinálni. Nagyon élvezem ismételten felfedezni a már sokszor látott helyszíneket, és nagy örömömre szolgál új, naprakész információkkal ellátni az utastársaimat. Az egyik legjobb dolog egy ilyen utazásban az, hogy az élmények súlya alatt rengeteg barátság születik, és az út végére a csoportból csapat válik.

Júniusi csoport idegenvezetője:

Monos János

other_275_37184_1000ut-idegenvezetok-monos-janos.jpg

Ha „Ezerút”, akkor elmondhatom magamról, hogy a hazai és a nagyvilági utazásaim elmúlt hárminchárom esztendejében megközelítően ennyi utazás, idegenvezetés van mögöttem öt kontinensen, több, mint száz ország megismerésével - megismertetésével - együtt. Öröm számomra, ha a velem utazók lelkileg és szellemileg feltöltődve, testileg fáradtan érnek haza, és várják az „ezeregyedik-út” lehetőségét. Mert maga az utazás kaland, művészet, feltöltődés, aminek a végén már nem ugyanazok leszünk, mint akik elindultunk. Ugyanis nemcsak azért kelünk útra, hogy világot lássunk, hanem azért is, hogy másképpen lássunk, megtapasztaljuk önmagunkat és egymást, ezáltal vele együtt célom minden alkalommal, hogy a turistából a világi értékeket megbecsülő igazi utazó váljon.
„Életfilozófiám és világszemléletem” egy perzsa vers részletében rejlik (Erdődi Béla fordításában - átirattal)
Menj utazni, s meglásd, mit elhagytál érte, Kárpótlásul máshol megtérül a bére.
Menj utazni, mert az égbolt alatt, Igaz gyönyör csak az utazásból fakad.
Kinek van ízlése, és eszes, okos ember, Ha megül egy helyen, dicsőséget nem nyer.
Menj utazz messzi világtájra, Idegen földre, távoli országba,
Mert megposhad a víz is, ha marad egy folton, Ám üdítő ital lesz, ha csörgedez folyton.

 

Ismerje meg Albániát!

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Hasonló utazások


Törökország

A Márvány-tenger és a Dardanellák UNESCO világörökségei

8 nap / 7 éj
2023.08.18
összesen 1 időpontban
510 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Portugália

Közép-Portugália kincsei lisszaboni városnézéssel

5 nap / 4 éj
2023.09.16
összesen 1 időpontban
487 500 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Franciaország

Mesés Elzász a borút mentén

5 nap / 4 éj
2023.07.19
összesen 2 időpontban
420 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Írország

Hosszú hétvége Dublinban

4 nap / 3 éj
2023.09.22
összesen 1 időpontban
528 000 Ft/fő
Lengyelország

Észak-Lengyelország kincsei

8 nap / 7 éj
2023.08.12
összesen 1 időpontban
484 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!