Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Földünk területileg második (9.980.000 km2) – életminőségében, életszínvonalában és jövőbeli kilátásaiban - sokak szerint, talán legnagyobb országa. Kutatási gócpont, a legmodernebb csúcstechnológiákkal – s mindez bolygónk legérintetlenebb környezetében. A korlátlan erőforrások és lehetőségek birodalma – így ide vágynak a Földön legtöbben. Nemcsak utazóként – hanem munkavállalóként is – vagy akár, ha új élet kezdésről van szó – hát akkor is.

Kanadában nincs hiány gyönyörű tájakban és érdekes látnivalókban az utazók számára. Az ország tengertől tengerig élénk és kulturálisan gazdag városoknak ad otthont, hihetetlen természeti csodákkal együtt.

Nyugat-Kanadában a Sziklás-hegység; az Okanagan-völgy; Vancouver, Victoria és Calgary városai pedig a legjobb látogatási helyek közé tartoznak. Közép-Kanadában a Niagara-vízesés, Toronto, Ottawa, Montreal és Quebec City a legnépszerűbb turisztikai célpontok.

Azok számára, akik elmerészkednek Kanada keleti Atlanti-óceáni tartományaiba, a Gros Morne Nemzeti Park szépsége, valamint Halifax és St. John's városai sajátos élményt biztosítanak.

A kitaposott ösvénytől távol, de ugyanolyan lenyűgöző Kanada északi része, ahol hatalmas folyók ömlenek ki a Jeges-tengerbe, hihetetlen területet teremtve a kenusok számára, és ahol jegesmedvéket lehet látni vadon. Az utazók felfedezhetik az olyan távoli szépségű helyeket, mint a Nahanni Nemzeti Park; Nagy rabszolgató; valamint Churchill, Whitehorse és Yellowknife városai.

A felszínes közhiedelemmel ellentétben – történelme igen gazdag, s több, mint fél évezredes. John Cabot 1497-ben fedezte fel New-Foundlandot - Anglia számára, s 1588-ban, Sir Humprey Gilbert birtokbavételi ceremóniája idején már szép számban sorakoztak az ír italkimérések St. John's macskaköves utcáin, pattogós kelta, flamand és baszk mulatós zenével - hajnalig. Brit hagyományok és életkörülmények – francia bukéval (bouquet.) A múltban nem mindig békében – de a jelenben és a jövőben immár korlátlan teret biztosítva a kulturális sokszínűségnek. A legbékésebb és legkiegyensúlyozottabb ország – akik anno már az Amerikai függetlenségi háború „felfordulásából" sem kértek. Az ország, ami előbb lett gazdasági szuper- és atom hatalom, mint teljesen független állam.(1982) Aminek prérijén tengerként hullámoznak Földünk legnagyobb búzaföldjei, sorakoznak legmodernebb húsfarmjai és élelmiszer üzemei – szomszédságukban majd 600 törvényileg is elismert, mára rendezett körülmények között élő és folyamatosan gazdagodó őshonos nép – indiánok és eszkimók, (ahogy mi magyarok mondjuk) hagyományaival, új életre kelő, egyedülálló szokásaival és népművészetével.

Kanada nagy belföldi és külföldi turistaforgalommal büszkélkedhet. A világon a második legnagyobbnak számító Kanada földrajzi változatossága rendkívül nagy, ami vonzza a turistákat. A három legnagyobb város, Toronto, Vancouver és Montreal, a legfőbb városi területek, jól ismertek kultúrájukról és változatosságukról. Kanada történelmi helyei szintén fontosak a turizmus szempontjából.

Tájképeinek változatossága végtelen. A több mint 200.000 km hosszúságú óceáni és tengeri partszakaszok között fjordok, szigetek és vízesések megszámlálhatatlan sokasága; tavak, folyók és patakok milliói, égbeszökő, örök hó- és jégfedte hegyóriásokkal, azokon Földünk legnagyobb sarkkörön kívüli jégmezőivel. Erdőinek területe 5.000.000 km2, a legvadabb európai képzeletet is meghaladó vadgazdagsággal – napjainkban és a biztató jövőben is.

Kanadai utazása során kihagyhatatlan látványosság a Niagara-vízesés. Kanada leghíresebb természeti látványossága, amely évente több millió látogatót vonz. Alig több mint egy órás autóútra Torontótól, az amerikai határ mentén található. A Niagara-vízesés két fő részből áll, melyeket a Kecske-sziget választ el: a Patkó-zuhatag a határ kanadai oldalán és az Amerikai-zuhatag az amerikai oldalon. Szintén az amerikai oldalon található még a kisebb Menyasszonyi fátyol-zuhatag, melyet a Luna-sziget különít el.

Tartson velünk az Északnyugati átjárók körutazásunkon és ismerjük meg együtt ezt az izgalmas országot.

Tovább olvasom

Kanada


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Amerikai Egyesült Államok

Északnyugati átjárók

11 nap / 9 éj
2024.08.22
összesen 1 időpontban
1 830 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!