Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Földünk területileg második (9.980.000 km2) – életminőségében, életszínvonalában és jövőbeli kilátásaiban - sokak szerint, talán legnagyobb országa. Kutatási gócpont, a legmodernebb csúcstechnológiákkal – s mindez bolygónk legérintetlenebb környezetében. A korlátlan erőforrások és lehetőségek birodalma – így ide vágynak a Földön legtöbben. Nemcsak utazóként – hanem munkavállalóként is – vagy akár, ha új élet kezdésről van szó – hát akkor is.

Kanadában nincs hiány gyönyörű tájakban és érdekes látnivalókban az utazók számára. Az ország tengertől tengerig élénk és kulturálisan gazdag városoknak ad otthont, hihetetlen természeti csodákkal együtt.

Nyugat-Kanadában a Sziklás-hegység; az Okanagan-völgy; Vancouver, Victoria és Calgary városai pedig a legjobb látogatási helyek közé tartoznak. Közép-Kanadában a Niagara-vízesés, Toronto, Ottawa, Montreal és Quebec City a legnépszerűbb turisztikai célpontok.

Azok számára, akik elmerészkednek Kanada keleti Atlanti-óceáni tartományaiba, a Gros Morne Nemzeti Park szépsége, valamint Halifax és St. John's városai sajátos élményt biztosítanak.

A kitaposott ösvénytől távol, de ugyanolyan lenyűgöző Kanada északi része, ahol hatalmas folyók ömlenek ki a Jeges-tengerbe, hihetetlen területet teremtve a kenusok számára, és ahol jegesmedvéket lehet látni vadon. Az utazók felfedezhetik az olyan távoli szépségű helyeket, mint a Nahanni Nemzeti Park; Nagy rabszolgató; valamint Churchill, Whitehorse és Yellowknife városai.

A felszínes közhiedelemmel ellentétben – történelme igen gazdag, s több, mint fél évezredes. John Cabot 1497-ben fedezte fel New-Foundlandot - Anglia számára, s 1588-ban, Sir Humprey Gilbert birtokbavételi ceremóniája idején már szép számban sorakoztak az ír italkimérések St. John's macskaköves utcáin, pattogós kelta, flamand és baszk mulatós zenével - hajnalig. Brit hagyományok és életkörülmények – francia bukéval (bouquet.) A múltban nem mindig békében – de a jelenben és a jövőben immár korlátlan teret biztosítva a kulturális sokszínűségnek. A legbékésebb és legkiegyensúlyozottabb ország – akik anno már az Amerikai függetlenségi háború „felfordulásából" sem kértek. Az ország, ami előbb lett gazdasági szuper- és atom hatalom, mint teljesen független állam.(1982) Aminek prérijén tengerként hullámoznak Földünk legnagyobb búzaföldjei, sorakoznak legmodernebb húsfarmjai és élelmiszer üzemei – szomszédságukban majd 600 törvényileg is elismert, mára rendezett körülmények között élő és folyamatosan gazdagodó őshonos nép – indiánok és eszkimók, (ahogy mi magyarok mondjuk) hagyományaival, új életre kelő, egyedülálló szokásaival és népművészetével.

Kanada nagy belföldi és külföldi turistaforgalommal büszkélkedhet. A világon a második legnagyobbnak számító Kanada földrajzi változatossága rendkívül nagy, ami vonzza a turistákat. A három legnagyobb város, Toronto, Vancouver és Montreal, a legfőbb városi területek, jól ismertek kultúrájukról és változatosságukról. Kanada történelmi helyei szintén fontosak a turizmus szempontjából.

Tájképeinek változatossága végtelen. A több mint 200.000 km hosszúságú óceáni és tengeri partszakaszok között fjordok, szigetek és vízesések megszámlálhatatlan sokasága; tavak, folyók és patakok milliói, égbeszökő, örök hó- és jégfedte hegyóriásokkal, azokon Földünk legnagyobb sarkkörön kívüli jégmezőivel. Erdőinek területe 5.000.000 km2, a legvadabb európai képzeletet is meghaladó vadgazdagsággal – napjainkban és a biztató jövőben is.

Kanadai utazása során kihagyhatatlan látványosság a Niagara-vízesés. Kanada leghíresebb természeti látványossága, amely évente több millió látogatót vonz. Alig több mint egy órás autóútra Torontótól, az amerikai határ mentén található. A Niagara-vízesés két fő részből áll, melyeket a Kecske-sziget választ el: a Patkó-zuhatag a határ kanadai oldalán és az Amerikai-zuhatag az amerikai oldalon. Szintén az amerikai oldalon található még a kisebb Menyasszonyi fátyol-zuhatag, melyet a Luna-sziget különít el.

Tartson velünk az Északnyugati átjárók körutazásunkon és ismerjük meg együtt ezt az izgalmas országot.

Tovább olvasom

Max. 6 hónapos turista célú tartózkodás vízummentes, de légi úton történő beutazás esetén előzetes elektronikus beutazási engedély (eTA) szükséges.

Covid információk:

Kanadába október 1-től sem oltási igazolás, sem pedig negatív PCR-teszt nem szükséges, az ország szabadon utazható.

A kanadai kormány 2022. október 1. hatállyal minden kanadai határátkelőhelyen minden beutazó tekintetében eltörölte a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos összes korábbi beutazási korlátozást, így többek között a COVID-19 elleni teljes oltottság megléte bizonyításának követelményét, a véletlenszerű repülőtéri tesztelést, az ún. ArriveCan beutazási mobilalkalmazás használatát.

Tovább olvasom

Kanada utazási tudnivalók: 

  1. Időzónák: Kanada egy hatalmas ország, több időzónával. Például a Keleti Parton, például Torontóban, az Eastern Standard Time (EST) vagy Eastern Daylight Time (EDT) érvényes. A Nyugati Parton, például Vancouverben, a Pacific Standard Time (PST) vagy Pacific Daylight Time (PDT) van érvényben. Érdemes tájékozódni a kívánt tartózkodási hely időzónájáról.

  2. Időjárás: A kanadai időjárás változatos lehet, attól függően, hogy melyik részét látogatod. A téli hónapokban a hideg és hóesés jellemző, különösen a közép- és keleti részeken. A nyári hónapok melegebbek és alkalmasabbak az aktív szabadtéri tevékenységekre.

  3. Pénznem és Pénzhasználat: A kanadai pénznem a kanadai dollár (CAD). Bankjegyek és érmék egyaránt használatosak. Hitel- és bankkártyák széles körben elfogadottak, és ATM-ek könnyen elérhetők.

  4. Kommunikáció: A hivatalos nyelv Kanadában a francia és az angol. A legtöbb helyen beszélnek angolul, kivéve Québec tartományt, ahol a francia a domináns nyelv. Fontos, hogy a kommunikációhoz megfelelő nyelvtudással rendelkezz.

  5. Egészségügyi Ellátás: Kanadában kiváló egészségügyi ellátás áll rendelkezésre. Fontos, hogy utazás előtt tájékozódj a szükséges egészségügyi biztosításról, mivel az orvosi ellátás költséges lehet azoknak, akik nem rendelkeznek kanadai lakcímmel.

  6. Látnivalók és Aktivitások: Kanadában számtalan látnivaló található, mint például a Niagara-vízesés, a CN Tower Torontóban, a Banff és a Jasper Nemzeti Parkok a Rocky-hegységben, valamint a Vancouvert körülvevő szép tengerparti területek.

Tovább olvasom

Kanada


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Amerikai Egyesült Államok

Északnyugati átjárók

11 nap / 9 éj
2024.08.22
összesen 1 időpontban
1 830 000 Ft/fő

Kapcsolódó magazin


A Mari Usque Ad Mare - Tengertől, tengerig

Kanada - Földünk területileg második, életminőségében és életszínvonalában pedig talán legnagyobb országa.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!