Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással
Elhelyezés:
helyi 3-4*-os szállodákban, a dzsungeltúrán lodgeokban, kétágyas szobákban
Ellátás:
reggeli, 11 alkalommal főétkezés (italok nélkül)

Miért ez az út?

1. Egy különleges körutazás, melynek során azon kívül, hogy a két ország legjelentősebb látnivalóit mutatjuk be, olyan helyszíneket is felkeresünk, ahová egy „átlagos” utazó nem jut el. Uyuni sósivatagát terepjárókkal fedezzük fel, sőt, egy olyan sóhotelben éjszakázunk, ahol minden (pl. asztalok, székek, falak, ágyak) sótéglából épült fel.

2. Persze a „kötelező” látnivalók sem maradhatnak ki, többek között feljutunk a csodálatos Machu Picchu csúcsára - de aki szeretne azt sem átlagos módon, hiszen  az Inka ösvény , megnézzük a naplementét a Titicaca-tónál, meglátogatjuk a földönkívüli civilizációkban hívő, Erich von Däniken kedvenc helyszínét, Puma Punkut, és a világ legmagasabban fekvő városát, La Pazt is alaposan megismerjük.

3. Alkalmunk nyílik megkóstolni a perui és a bolíviai ételeket, különlegességeket, italokat.

 

 
Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 20-21 fő!

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Utolsó lehetőség

2024-es ár és időpont tájékoztató jellegű!

Személyes tapasztalat

Több országot érintő program

Több országot érintő program

Az aktuális perui beutazási feltételekről ITT tájékozódhat, a bolíviai feltételekről pedig ITT.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest - Lima

Elutazás menetrend szerinti járattal európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található. Szállás Limában. (1 éj)

Szállás: Hotel Jose Antonio

2. nap:  Lima (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése, felfedezése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Fő-tér, Állami Palota, Városi Palota. Közös ebéd a kolonális városrészben a főtér mellett. Ebéd után megtekintjük a szerelem parkot, mely a modern városrészben található. Innen  gyönyörű kilátás nyílik Lima városára és a Csendes-óceánra. Délután elrepülés La Paz-ba. Szállás La Paz-ban (2 éj).

Szállás: 

3. nap: La Paz városnézés (reggeli, ebéd) 

A reggeli után felvonóról csodáljuk meg a világ legmagasabban fekvő városát, majd séta, amely során megtekintjük: a Szent Ferenc teret (Plaza San Francisco), Murillo teret (Plaza Murillo), a székesegyházat, Elnöki Palotát, a hangulatos Jaén utcát (Calle Jaén) számtalan múzeumával, és a Prado nevű modern főutcát. Ebéd, majd ezt követően a Hold Völgyébe igyekszünk, amely egy La Paz túlsó végén található park, mely a folyamatos erózió miatt a Hold felszínére emlékeztet.

4. nap: La Paz - Uyuni (reggeli, ebéd) 

Transzfer a repülőtérre, utazás Uyuniba. Reggeli órákban transzferrel érkezünk az Uyuni településére, majd a túra kezdetén 4x4 terepjáróba szállva a világ legnagyobb sósivataga felé vesszük az irányt, ahol első megállónk során megfigyelhetjük a helyi lakosok sókitermelését, bányászását. Ebédünket a só-sivatag közepén található szigeten, Incahuasi-n, avagy a helyiek által csak Halak-szigetének nevezett helyen fogyasztjuk el, ahol óriás kaktuszok között a sziget csúcsára felmászva gyönyörködhetünk a végtelen Salar látványában. Naplemente a sómezőn. Szállás Uyuniban (1 éj), a sóhotelben, ahol minden sótéglákból épült (az asztalok, székek, falak, padlók, ágyak).

Szállás: Hotel Luna Salada Uyuni

5. nap: Uyuni-La Paz-Puno (reggeli, ebéd)

Reggeli után menetrendhez igazodva transzfer a repülőtérre, utazás La Pazba és onnan busszal a Tiwanaku épületegyütteshez indulunk, amely Bolíviában található és 2000 óta része az UNESCO kulturális világörökségének. A romterület legfontosabb emlékeit fogjuk felkeresni ahol a különleges kidolgozású diorit, bazalt, andezit és mészkő építmények találhatóak. A legfontosabb emlékeket fogjuk meglátogatni: többek között az Akapanat, a Kalasasayat ("fölfelé álló kövek"), és a hatalmas, egyetlen (mára kettétört) szürkészöld andezit tömbből faragott Napkaput. Megtekintjük majd szintén az egykori város fő kikötőjét, Pumapunkut („Puma kapu”) – egy hihetetlen pontossággal megmunkált, hatalmas monolitokból álló komplexumot. A program végeztével utazás Punoba. Szállás Puno-ban (1 éj).

Szállás:

6. nap: Puno - Titicaca - tó (reggeli)

Reggelit követően a világ legmagasabban fekvő hajózható Titicaca-tóhoz indulunk, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. A tavon hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez. A nap hátralévő részében megnézzük Raqchiban az inkák által létrehozott nagy raktárakat és a monumentális Wirakocha templom maradványait, majd átvágunk a La Raya hágón is, ahol megtekintjük a világ legmagasabban fekvő piacát és azt a hegyet, ahonnan az Amazonas folyó ered. Az esti órákban megérkezünk Puno és Cuzco között elhelyezkedő városba Sicuaniba, ahol elfoglaljuk az aznapi szálláshelyünket (1 éj).

Szállás: Wilkamayu Hotel

7. nap:  Cuzco (reggeli)

Ez a nap ideális arra, hogy részt vegyünk a fakultatív Szivárvány hegy túrán: kb. 10 órás program, utazás autóbusszal (kb. 2 óra oda és 2 óra vissza), 1,5 óra túrázás oda, és ugyanennyi vissza, kb. 3 óra pihenés és szabadidő (reggeli és ebéd ideje is beletartozik a programba). A program végeztével utazás Cuzcoba. Szállás Cuzcoban (3 éj).

Minimum létszám a programon 10 fő. 

Aki nem szeretne részt venni a fakultatív programon, reggeli után autóbusszal tovább utazik Cuzcoba, ahol lehetőség lesz egyénileg az inka múzeumokat és emlékhelyeket meglátogatni.

Szállás: Hotel San Agustin PLAZA

8. nap: Cuzco (reggeli, ebéd)

Reggeli után városnézésre indulunk. Először felkeressük a Koricancha nevű inka lelőhelyet (a kecsua szó jelentése "arany udvar). Itt különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül. Majd a legnagyobb és legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cuzco-ra. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait játjuk körbe, majd ha időnk engedi elsétálunk a Fehér Krisztus szoborhoz. Cuzco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe” A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról ide vonzza a látogatókat. Kenqo szakrális központját is megnézzük, sétát teszünk a San Blas negyedben, délután pedig ellátogatunk a cuzcoi indián piacra. (Ezen és a következő napon reggel 7 és 8 óra között a cuzcoi katedrálisban mise van, érdemes egyénileg felkeresni.)

9. nap:  Pisac - Szent Völgy (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk a Szent Völgy felé. Útközben a földön egyedülálló gyümölcsfajtákat és több száz fajta kukoricát láthatunk. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. ezután megyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót.  Majd indulunk a Pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátó ponthoz, ahonnan meg lehet örökíteni a szent völgyet. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuzcoba. Svédasztalos vacsora egy helyi étteremben, ahol folklór műsor vár minket többféle perui zenével.

10. nap:  Cuzco – Ollantaytambo (reggeli, ebéd)

Reggeli után folytatjuk utazásunkat Ollantaytamboba, amely az egyik legfontosabb szakrális és adminisztratív hely volt az Inka Birodalomban. Mindig stratégiai jelentőséggel bírt, hiszen az Urubamba folyó mellett és Szent Völgy bejáratánál fekszik. Megnézzük a város fölé emelkedő hatalmas mezőgazdasági teraszokat is, majd a program végeztével az ollantaytambói főtér mellett elfogyasztjuk közösen ebédünket.

Szállás: Sol Ollanta Hotel

11. nap: Aguas Calientes - Inka ösvény (reggeli, csomgolt ebéd)

Vonatra szállunk, amely a 104. km-ig visz el minket, ahonnan megkezdjük túránkat. Miután átkeltünk az Urubamba folyó déli oldalára, megtekintjük a Chachabamba régészeti együttest, melyet 1940-ben fedeztek fel. Felfelé haladunk tovább, Winaywayna irányába, amely kb. 3 órára található a kiindulási ponttól. Ezt az ékszerdobozt 1941-ben, a magyar Fejős Pál által vezetett expedíció keretein belül fedezték fel. További kb. 2 óra gyaloglás után a lemenő Nap fényében érkezünk meg a Napkapuhoz, ahonnan a világ egyik legszebb romvárosát, Machu Picchu-t csodálhatjuk meg. Az a látvány tárul elénk, melyet azok láthattak, akik az Inka Birodalom idején érkeztek a szent városba. Rövid fotózásra szánt idő után, kikövezett inkaúton keresztül érkezünk meg Machu Picchuba. A romvárosba érkezve idegenvezetőnk segítségével kalandozunk tovább, majd buszra szállunk és elutazunk szálláshelyünkre, a szintén ékszerdoboz kisvárosba Auguas Calientesbe.   

Aki nem szeretne részt venni a gyalogos túrán, tovább utazik vonattal Auguas Calientesbe. A kisváros kis utcái gyalogosan bejárható, avagy lazíthatunk a közelben lévő hőforrásban.

Szállás: Hatun Inti Boutique Hotel 4*

12. nap: Inka ösvény - Machu Picchu (reggeli, ebéd)

Reggel buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Hét Új Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel két órás séta során avat be minket a város titkaiba. Körbejárjuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost, a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseke. Ebéd Aguas Calientesben. Visszautazás Cuzcoba vonattal és autóbusszal. Éj Cuzcoban.

Szállás: Hotel San Agustin PLAZA

13-14. nap: Paracas - Ballestas-szigetek (reggeli, 1 alkalommal vacsora)

Reggeli után mentrendhez igazodva elrepülünk Peru fővárosába, Limába. Majd tovább utazunk autóbusszal Paracasba. Motoros kishajóval a Ballestas-szigetek felé indulunk, ahová másfél órás izgalmas tengeri út után érkezünk. Körülbelül egy órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, miközben kitűnően megfigyelhetjük az itt élő pingvineket, oroszlánfókákat és egy sor más ritka madarat is. Fakultatív programként Pisco felé vesszük az irányt, hogy a Nazca-vonalak felett repülhessünk.

Az idegenvezető előadást tart a Nazca-vonalak legendájáról és az inkák előtti birodalomról, majd repülőgépre szállunk, és fakultatív programként megtekintjük a sivatag különleges ábráit. A különböző alakokat formáló ábrákat leginkább kisrepülőgépről csodálhatjuk meg. A Nazca-fennsík közel 500 négyzetkilométernyi kősivataga több mint ezer éve több száz emberkéz alkotta állati és geometriai formát őriz. Létrehozásuk körül tucatnyi teória kering. Akik nem vesznek részt a fakultatív programon, sétálhatnak a paracasi kikötőnél vagy pihenhetnek a szálloda medencéjénél. Szállás Paracasban (2 éj).

Szállás: Hotel San Agustin Paracas

15. nap: Paracas Nemzeti Park - Lima 

Reggeli után kirándulást teszünk a paracasi sivatagban, amíg el nem érünk a gyönyörű Lagunillas partra. Meglátogatjuk a Paracasi kilátót, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre és az úgynevezett "La Catedral" sziklaképződményre. Délután visszautazás Limába (1 éj). 

Szállás: Hotel Jose Antonio Lima

16. nap: Lima (reggeli, ebéd)

Délelőtt szabadidő Limában vagy fakultatív programként Larco múzeum látogatás. Ebéd után transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással Budapestre. A 17. napon érkezés Budapestre.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Lima történelmi óvárosa
 • Tiwanaku
 • Cuzco
 • Machu Picchu

 

Fakultatív programok:

 • Szivárvány-hegy egész napos program (minimum 10 fő): kb. 65 USD
 • Nasca vonalak feletti repülés (fizetés a helyszínen, viszont előzetes jelentkezés szükséges; a repülés Pisco-ból indul, amely egy új repülőtér és a repülőgép flottája is új) kb. 150 USD/ fő
 • Larco Múzeum látogatás (minimum 6 fő; helyszínen fizetendő): kb. 30 USD

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

klm_logo.jpg  airfrance_logo.jpg

Budapest - Párizs    06:00 08:25   AF 1695

Párizs - Lima          13:10 19:40   AF 480

Lima - Amszterdam          19:55  15:10 (másnap) KL 744

Amszterdam - Budapest    20:55  22:55 KL 1981

A menetidő a hosszú szakaszon kb. 12 óra. 

Az indulási/érkezési időpontok helyi időben értendők. A légitársaság fenntartja a jogot a változtatásra!  

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

FONTOS! 
A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.


Utazás előtt ráhangolódásként

Perui idegenvezetőnk, Javier Zea "Az inkák visszatérnek - Élet az Andokban" című könyvében a Peruban élő népek gazdag történelmét, változatos kultúráját és hétköznapjait mutatja be. Utazás előtt (vagy közben) érdemes a könyvet elolvasni, ezáltal jó rálátás nyílik az országra.

A könyv az irodánkban megvásárolható (igény esetén akár postázzuk is): 3950 Ft

8045341_5.jpg

Ismerje meg Perut és Bolíviát!

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.03.13 - 2024.03.29
17 nap / 15 éj
1 750 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet és illetéket (melynek értéke:
  kb. 650.000 Ft),
 • 15 éjszakai szállást, helyi
  3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • a reggelit, 11 alkalommal főétkezés, amelyből 1 alkalommal csomagolt ebéd (italok nélkül)
 • a helyszíni transzfereket
 • belső repülőjegyeket
 • a megadott programokat szükséges belépőkkel
 • a perui, magyarul beszélő idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat 
  kb. 100 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  360 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Ismerje meg Perut és Bolíviát!

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Peru

Az inkák nyomában 16 napos körutazás - Peru kulturális

16 nap / 14 éj
2023.11.08
összesen 1 időpontban
1 680 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Peru

Szilveszter az inkák földjén, Peruban

11 nap / 9 éj
2023.12.29
összesen 1 időpontban
1 875 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Costa Rica

Flóra és fauna labirintusa, Costa Rica körutazás

12 nap / 10 éj
2023.10.30
összesen 1 időpontban
1 635 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Mexikó

Misztikus Mexikó - Azték és maja piramisok

17 nap / 15 éj
2024.01.22
összesen 1 időpontban
1 655 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Kína

Peking-Shanghai a puskagolyó expresszel

8 nap / 5 éj
2023.06.21
összesen 3 időpontban
665 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!