Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással
Elhelyezés:
helyi 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban, 2 éjszaka sóból épült szállodában
Ellátás:
reggeli, 12 alkalommal főétkezés (italok nélkül)

Miért ez az út?

Egy különleges körutazás, melynek során azon kívül, hogy a két ország elég jelentős látnivalóit mutatjuk be, olyan helyszíneket is felkeresünk, ahová egy „átlagos” utazó nem jut el. Uyuni sósivatagát terepjárókkal fedezzük fel, sőt, egy olyan sóhotelben éjszakázunk, ahol minden (pl. asztalok, székek, falak, ágyak) sótéglából épült fel.
A Titicaca-tónál, meglátogatjuk a földönkívüli civilizációkban hívő, Erich von Däniken kedvenc helyszínét, Puma Punkut, és a világ legmagasabban fekvő városát, La Pazt is alaposan megismerjük. 
Mindezek mellett alkalmunk nyílik megkóstolni a perui és bolívia ételeket, különlegességeket és italokat. 

 

 

 
Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 22 fő!

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Személyes tapasztalat

Több országot érintő program

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális perui beutazási feltételekről ITT tájékozódhat, a bolíviai feltételekről pedig ITT.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Lima (március 13.)

Elutazás menetrend szerinti járattal európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores városrészében található. Szállás Limában (2 éj).

Szállás: Jose Antoni Lima

2. nap: Lima (március 14.)

Reggeli után egész napos buszos és gyalogos városnézés. A mai program Lima megismerése, amelynek óvárosa az UNESCO Kulturális Világörökségének is része. Az ismert látványosságok megtekintése: Fő-tér, Elnöki Palota, Városháza, Katedrális. Közös ebéd a koloniális városrészben, a főtér mellett. Ebéd után megtekintjük a szerelem parkot, mely a modern városrészben található. Innen gyönyörű kilátás nyílik Lima városára és a Csendes-óceánra.

3. nap: Lima – Cusco (március 15.)

Délelőtt látogatást teszünk a Larco Herrera Múzeumban, amely Lima leglátogatottabb kulturális helyszíne. A magán múzeum gyűjteménye számos inka emléket őriz, több ezer kerámia és arany tárgy, elsősorban a partvidéki kultúrához kapcsolódó szőttesek, halotti leplekbe tekert múmiák. Ebéd után transzfer a repülőtérre és továbbutazunk belső járattal Cuscoba, a vulkánok városába. Szállás Cusco-ban (2 éj).

Szállás: Jose Antonio Cusco

4. nap: Cusco (március 16.)

Reggeli után városnézésre indulunk. Először felkeressük a Koricancha nevű inka lelőhelyet (a kecsua szó jelentése "arany udvar). Itt különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül. Majd a legnagyobb és legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cusco-ra. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait játjuk körbe, majd ha időnk engedi elsétálunk a Fehér Krisztus szoborhoz. Ebéd útközben. Cusco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe” A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról ide vonzza a látogatókat. Kenqo szakrális központját is megnézzük, sétát teszünk a San Blas negyedben, délután pedig ellátogatunk a cuscoi indián piacra. 

5. nap: Ollantaytambo - Aguas Calientes (március 17.)

Reggeli után, kb. 7 órakor folytatjuk utazásunkat, látogatást teszünk Ollantaytamboba, amely az egyik legfontosabb szakrális hely volt az Inka Birodalomban. Ebédelési lehetőség a főtéren. A völgy itt már teljesen összeszűkül, és innen nem vezet tovább közút a Machu Picchu-hoz. Kora délultán vonattal utazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2.200 méter). Szállás Aguas Calientes-ben (1 éj).

Szállás: Hantun Inti Boutique 6. nap: Machu Picchu (március 18.)

Reggeli után buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel két órás órás séta során avat be minket a város titkaiba. Közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd ebéd után vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban (1 éj).

Szállás: Jose Antonio Cusco

7. nap: Puno (március 19.)

Korai ébredés után, reggel 7 órakor indulunk az Andok hegyláncain keresztül autóbusszal Punóba, a perui folklór Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Útközben bejárjuk Sillustanit, az Umayo-tó szomszédságában épült pre-inka temetkezési helyet. Ebéd útközben. Folytatva utunkat megállunk egy barokk stílusban épült templomnál, illetve Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatóak. Szállás Punoban (1 éj). 

Szállás: Jose Antonio Puno

8. nap: Aramu Muru – Bolívia/Copacabana (március 20.)

A mai, a Titicaca-tó egyik legmisztikusabb helyének megismerése az ARAMU MURUBA vezető nap. Amaru Muru, a legtökéletesebb inka kőfaragások egyike, a túlvilág kapuja. A legenda szerint ez volt az inkák átjárója az istenek világába. Buszus utunkat folytatjuk Copacabanáig, amely már Bolívia területén található, a határtól 10 kilométerre.

Kora délután kihajózunk a gyönyörű fekvésű Nap szigethez (kb. 1,5 óra), ahol egy kisebb séta után, a sziget tetejéről lenyűgöző látvány tárul elénk. . A sziget kis településein mintha megállt volna az idő, a népviseletbe öltözött indiánok élik a mindennapi életüket, hozzák-viszik a fejükön a portékáikat. Program után visszatérünk a kikötőbe és hajóval visszautazunk Copacabanába. Éj Copacabanaban (1 éj).

Szállás: Hotel Lago Azul


9. nap: Tiwanaku – La Paz (március 21.)

Reggeli után Tiwanakuba az Altiplanón keresztül vezet az út és megnézzük a tiwanakui épületegyütteseket, amely az UNESCO kulturális világörökségnek a része. A régészeti lelőhelyen felfedezzük a kultúrák főbb templomait, köztük az Akapana és a Kalasasya piramist, valamint az inspiráló Nap- és Holdkapukat, óriás monolitokat és figurális ábrázolásokat, amelyek szétszórva vannak a régészeti komplexumban. Meglátogatjuk a Puma Punku-t, ahol hatalmas, egyenként 45 tonnás kőtömböket látunk olyan pontossággal, hogy egyetlen hely sem marad egyik és a másik között. Egy tiwanakui utazás több, mint egy séta a történelemben; Lenyűgöző bizonyítéka egy ősi civilizációnak. Ebéd után elutazunk La Pazba. Szállás La Pazban (1 éj).

Szállás: Hotel Camino Real La Paz

10-11. nap: La Paz – Uyuni (március 22-23.)

Transzfer a repülőtérre, utazás Uyuniba. Reggeli órákban transzferrel érkezünk az Uyuni településére, majd a túra kezdetén 4x4 terepjáróba szállva a világ legnagyobb sósivataga felé vesszük az irányt, ahol első megállónk során megfigyelhetjük a helyi lakosok sókitermelését, bányászását. Ebédünket a só-sivatag közepén található szigeten, Incahuasi-n, avagy a helyiek által csak Halak-szigetének nevezett helyen fogyasztjuk el, ahol óriás kaktuszok között a sziget csúcsára felmászva gyönyörködhetünk a végtelen Salar látványában. Naplemente a sómezőn. Szállás Uyuniban (2 éj), a sóhotelben, ahol minden sótéglákból épült (az asztalok, székek, falak, padlók, ágyak).

Másnap túra a Chiquini- és Coquesa-barlangba való utazással kezdődik, ahol meglátogatunk egy preinka múmiákat tartalmazó barlangot. Majd utunkat folytatjuk felfelé a Thunupa vulkán tövében található kilátóhoz, ahol hihetetlen kilátásban gyönyörködhetünk a Salarra.

Szállás: Hotel Luna Salada Uyuni 

12-13. nap: Potosí – Sucre – La Paz(március 24-25.)

Reggeli után Potosí felé az „ezüst városába” vesszük az irányt. Rövid megálló során egy kis ízelítőt kapunk a városból. Majd busszal Sucre-ba megyünk tovább, Bolívia fővárosába. Sucre óvárosa része a Világörökségnek. Kolostorai és templomai, mind a 16. századból származnak, de szinte a belvárosban sem találunk olyan épületet, amely fiatalabb 200 évnél. Éj Sucre-ban (1 éj). Másnap egésznapos buszos út La Paz felé páratlan útvonalon keresztül, útközben ebéd. Éjszaka La Pazban (2 éj).

Szállás: Hotel Camino Real La Paz

14. nap: La Paz (március 26.)

Félnapos túránk tökéletes alkalom a város megismerésére, a kilátásban gyönyörködve ellátogatunk a Killi Killi kilátóba, ahol lenyűgöző fényképeket készíthet a városról. Ezután ellátogatunk La Paz város történelmi központjába, a Plaza Murillo-ba, a végrehajtó palotába, a törvényhozási palotába és a Metropolitan katedrálisba. Ezt követően irány a csodálatos Hold-völgybe, ami csodálatos geológiai agyagképződményekből, amelyeket a szelek és heves esőzések eróziója vonzó holdi tájat hozott létre. Visszatérve a városközpontba, felszállunk a sárga vonalú siklóra, hogy gyönyörködjünk La Paz városának gyönyörű panorámájában a városi kábeles légi közlekedés egyik legfestőibb eszközén, amely lehetővé teszi, hogy felfedezzü a város titkait. Ebéd útközben. A program végén elmegyünk a Boszorkánypiachoz, amely tele van olyan tárgyakkal, ami az ősi andoki rituálék elvégzéséhez szükséges. A kézműves portékák között érezhetjük igazán ennek a bájos városnak a szívverését.


15. nap: La Paz – Lima (március 27.)

Korai transzfer a repülőtérre, majd visszautazás Limába. Elutazás a szálláshelyre, majd szabadidő. Éjszaka Limában (1 éj).

16-17. nap: Lima – Budapest (március 28-29.)

Reggeli után szabadidő, majd búcsúebéd a tengerparton, amely után transzfer a repülőtérre. Európai átszállással megérkezés Budapestre a 17. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Lima történelmi óvárosa
 • Tiwanaku

Fakultatív programok:

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):

klm_logo.jpg  

Március 13.   Budapest - Amszterdam         06:30  08:45   KL 1972
Március 13.   Amszterdam - Lima                12:35  19:15   KL 743

Március 28.   Lima - Amszterdam                21:15  15:25 (másnap) KL 744 
Március 29.   Amszterdam - Budapest        21:05   23:05 KL 1981

Az indulási/érkezési időpontok helyi időben értendők. A légitársaság fenntartja a jogot a változtatásra!  

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.


Utazás AIRFRANCE vagy KLM járattal

A nemzetközi járatokon maximum 23 kg lehet a poggyász súlya,  háromdimenziós mérete maximum 158 cm (szélesség + magasság + mélység). A fedélzetre 1 db 55x35x25 cm kézipoggyász és egy kis női vagy laptop táska (40x30x15 cm) vihető fel, melyek súlya összesen maximum 12 kg lehet.

Forrás/ további információ: AIRFRANCE vagy KLM

 

 


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.


Utazás előtt ráhangolódásként

Perui idegenvezetőnk, Javier Zea "Az inkák visszatérnek - Élet az Andokban" című könyvében a Peruban élő népek gazdag történelmét, változatos kultúráját és hétköznapjait mutatja be. Utazás előtt (vagy közben) érdemes a könyvet elolvasni, ezáltal jó rálátás nyílik az országra.

A könyv az irodánkban megvásárolható (igény esetén akár postázzuk is): 3950 Ft

8045341_5.jpg

endrei_judit_ajanlasaval_(2).jpg

Peru és benne a Machu Picchu régóta bakancslistám élén állt. Talán a gimnáziumi földrajzkönyvem lapjain láttam először az Andok égig érő hegyláncai között megbújó titokzatos inka város romjait, a világ hét csodájának egyikét. Tavaly nyáron megvalósult a nagy álom: végre eljutottam ide! A képzelet valósággá vált, végigsétálhattam az ősi korok emlékei között, és végre megérinthettem a simára csiszolt mágikus köveket, közben pedig gyönyörködhettem a fenséges természetben! Sokkal többet kaptam ettől az úttól, mint amit vártam, felsorolni is lehetetlen: sétáltam Lima és Cuzco óvárosában, átrepültem a máig rejtélyes Nazca-vonalak felett, hajókáztam a világ legmagasabban fekvő taván, a Titicaca-tavon, indián asszonyokkal főztük az ebédet... Ráadásként pedig még egy helyi sámán tisztító szertartásának részese lehettem. Kívánom, hogy Önök is mihamarabb jussanak el a Föld e titokzatos, szépséges pontjára.

 

Az út idegenvezetője

Vass Magdolna

other_311_37184_1000ut-idegenvezetok-vass_magdolna.jpg

Európán belül Spanyolország és Portugália, a tengerentúlon pedig teljes Latin-Amerika, Mexikótól a Tűzföldig, illetve a Karib térség a szakterületem. Ezek alapos ismerete tesz népszerűvé a szakmámban.
Szakmai felkészültségem tekintetében az igényességre törekszem. Jó kapcsolatteremtő képességem mellett pszichológiai és pedagógiai ismereteimet is jól kamatoztatom. Úgy vélem, hogy az idegenvezetői tevékenység alapja az empátia. Nagyon szeretem a munkámat, amely sokoldalú felkészültséget feltételez, továbbá igen gyors helyzetfelismerést és megoldási készséget is igényel. Az utasok visszajelzése alapján nem csak a tárgyi tudásomat, hanem az emberi magatartásomat is pozitívan értékelik.
Ha latin tempóra vágynak, akkor utazzanak velem! 

Ismerje meg Perut és Bolíviát!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.03.13 - 2024.03.29
17 nap / 15 éj
1 970 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet és illetéket (melynek értéke:
  kb. 470.000 Ft),
 • 15 éjszakai szállást, helyi
  3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, amelyből 2 alkalmat sóból épült szállodában töltünk 
 • a reggelit, 12 alkalommal főétkezés (italok nélkül)
 • a helyszíni transzfereket
 • belső repülőjegyeket
 • a megadott programokat szükséges belépőkkel
 • magyar idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat 
  kb. 100 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  360 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények útjainkról


Kapcsolódó magazin


Endrei Judit - A titokzatos Peru 1. rész

Talán ez a legvonzóbb Peruban, a titokzatosság!

Elolvasom ››

Kedves leendő Peru utazó!

Ha eszébe jutott egy olyan utazás, ami több, mint egy szokványos turistaút, ami nem csak élvezetet nyújt, de gazdagít és megtanít megérteni a világot, akkor az Ön számára Peru a megfelelő választás. 

Elolvasom ››

Endrei Judit - A titokzatos Peru 2. rész

A perui utazás egyik legnagyobb vonzereje a Nazca-vonalak, ezek a csodálatos, titokzatos geometrikus rajzolatok egy kietlen fennsíkon.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Peru

Az inkák nyomában 16 napos körutazás - Peru kulturális

16 nap / 14 éj
2024.04.17
összesen 2 időpontban
1 640 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Dominikai Köztársaság

Hilton La Romana 5*

9 nap / 7 éj
2023.12.27
összesen 4 időpontban
1 750 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Mexikó

Misztikus Mexikó - Azték és maja piramisok

17 nap / 15 éj
2024.01.22
összesen 1 időpontban
1 655 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Costa Rica

Flóra és fauna labirintusa, Costa Rica körutazás

12 nap / 10 éj
2024.03.05
összesen 1 időpontban
1 780 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Dominikai Köztársaság

Vista Sol Punta Cana Beach Resort & Spa 4*

9 nap / 7 éj
2023.12.27
összesen 4 időpontban
1 250 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!