Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Panama Közép-Amerika legdélibb állama. Nyugatról Costa Rica, keletről Kolumbia határolja, északi partjait a Karib-tenger, déli partjait a Csendes-óceán mossa. Fővárosa és legnagyobb városa Panamaváros (Panama City), amely az ország népessége csaknem felének ad otthont.

Panama, Közép-Amerika egyik ékköve, kiváló földrajzi adottságai révén. Az ország kiemelkedő nevezetessége a Panamai-csatorna, mely összeköti a Csendes-óceánt a Karib-tengerrel. Ez a mesterséges vízi út lehetővé teszi a hajóknak, hogy az Atlanti és a Csendes-óceán közötti utat lerövidítsék. Ezen kívül, Panama lenyűgöző trópusi esőerdőkkel büszkélkedhet, melyek otthont adnak számos lenyűgöző növény- és állatfajnak.

Panama egyik legismertebb látnivalója a Panama-csatorna. Ez a 82 kilóméteres vízi út volt az első, amely 1914-ben kötötte össze az Atlanti-óceánt a Csendes-óceánnal. A történelem egyik legnehezebb mérnöki projektjének tartott Panama-csatorna lehetővé tette a hajóknak, hogy elkerüljék a hosszú és veszélyes Horn-fok útvonalat. Napjainkban több mint 815 000 hajó halad át a csatornán, az út hat-nyolc órát is igénybe vehet. A Panama-csatornához egynapos túrákat is szerveznek. A Panama-csatorna nagy részét alkotó népszerű turisztikai attrakció a Gatun-tó, a világ egyik legnagyobb mesterséges tava. A Gatun-tavon hajókirándulások, kajakozás, horgászat és túrázás is megszervezhető. További érdekesség az út mentén: a Barro Colorado-sziget, egy nemzeti műemlék és kutatóközpont, valamint a Soberania Nemzeti Park, amely trópusi madarairól, ösvényeiről és vadon élő állatairól, például lajhárokról, agoutákról, üvöltőmajmokról ismert.

Gazdasági szempontból, a Panamai-csatorna kiemelkedő fontossággal bír. A csatorna forgalmi díjai jelentős bevételt hoznak az országnak és gazdasági lendületet adnak a hajózási iparnak. Ezenkívül Panama pénzügyi szektorban is előrelépést ért el, és számos szabadkereskedelmi övezet is működik itt, ami további gazdasági lehetőségeket teremt.

Panama fővárosa Panamaváros, mely a Csendes-óceán és a Panama-csatorna között helyezkedik el. A város ötvözi a modern városi életet a történelmi hangulattal. Ide látogatva ne hagyja ki a Casco Viejo-t, Panamaváros történelmi negyedét, ahol az időutazás élményét élhetjük át. Az óvárosban megtalálhatók francia és spanyol gyarmati stílusú épületek egyaránt, melyek a nyüzsgő panamai mindennapi élet hátterét szolgálják. Panamaváros másik fénypontja az Ancon Hill, egy 199 méter magas domb, ahonnan hihetetlen kilátás nyílik a városra.

Panama gazdag kulturális örökséggel rendelkezik, melyben a spanyol gyarmatosítás és az őslakos kultúrák hatásai is tetten érhetők. A hagyományos zene és tánc, mint például a cumbia és a reggaeton, tükrözi az ország sokszínűségét és életörömét.

A vidék gazdag történelme mellett Panamában 7 különböző virágzó őslakos közösség él, amelyek közül kettőt – a Gunát és az Emberát – könnyen felkereshetik a jól megőrzött hagyományaikról és egyedi kozmogén kilátásairól többet megtudni vágyó turisták. A látogatók felfedezhetik Panama kongói kultúráját olyan helyeken, mint Portobelo, valamint Los Santos és Herrera központi tartományaiban megismerhetik a hagyományos folklórt és a panamai szokásokat, beleértve a pollerát, a cutarrát és a diablicot.

Az ország népessége is változatos, ötvözi a meszticek, a feketék, az őslakos indiánok és más etnikai csoportok sokszínűségét. A hivatalos nyelv a spanyol, de az angol is elterjedt, különösen a turisztikai területeken.

Panamai utazásunkkor megismerkedünk az egyedülálló panamai konyhával is, amely afrikai, spanyol és bennszülött hatásaiból származó ízeket, ételeket és összetevőket tartalmaz. Az UNESCO Világörökség részét képező Casco Viejoba vannak a város legjobb éttermei. Ne hagyjuk ki panamai utazásunk alatt a Tierras Altas és Boquete körzeteit sem, ahol a hegyekben és farmokon a világ egyik legjobb kávéját termesztik és pörkölik. Ismerje meg azokat a folyamatokat és embereket, akik a legmagasabb színvonalat érték el a kávéiparban és merüljön el minden érzékszervével a hihetetlen panamai kávékultúrában.

Tovább olvasom

Panama


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Panama

Közép-Amerika nagykörút

19 nap / 17 éj
2024.11.25
összesen 1 időpontban
2 590 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Panama

Közép-Amerika - Egyéni nagykörutazás

nap / éj
Komplett egyéni körutazás, igényre szabott dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!